Arkadaşlar Konya'daki Kia'dan beni aradılar Sportage geldi diye, Sportage incelemeye girdiğimde bayide Soul'u görünce epey bi şaşırdım, Mayıs-Haziran gibi gelecek olan Soul'u bir sürpriz yapıp erken göndermişler.
Bayideki Soul beyaz renkli ve full olanıydı. Aracı ilk açtığımda ilk dikkatimi çeken şey, aracın kapısının çok hafif olmasıydı, sanki bir b segmenti aracı kapısı gibi geldi bana, daha sonra bir başkası geldi o da benim içimden geçirdiğim şeyi sesli olarak söyledi. :) İncelediğim model 1.6 Crdi ve otomatik versiyon. Aracın yakıtı süper, şehir içinde 7lt yakıyor, ön konsoldaki gösterge paneli bana fazla küçük geldi ama beyaz ağırlıklı göstergeler harika görünüyordu. Araçta çok ilginç aksesuarlar vardı, mesela hoparlörlerin etrafını ışık göstergeleri ile donatmışlar soldaki düğmeden renkleri değiştirebiliyorsunuz, etrafında rengarenk bir halka oluşuyor. Sportage özelliklerini bilenler için aşağı yukarı aynı özellikler ikisi arasında ne fark var derseniz onları da sayayım; Spo'da kol dayama, torpido gözü soğutma, gözlük kabı varken bu araçta bu özellikler yok. Spodan 33 cm daha küçük 7 cm daha dar ve aşağı yukarı aynı yükseklikte. Aracın bagajı da gerçekten çok küçük bagajın içinde sert köpükten eşya dolabı var onu çıkarıp istepnenin üzerine de bir parça kesip bagajı büyütmeyi düşünmek mümkün.
Ben bu aracı epey bi inceledikten sonra Spo'nun yanına gittim, ikisi arasında bir sınıf farkı var, kapılar çok daha tok, koltuklar, konsol falan baya farklı.
Birisi dizel otomatik, çok hoşuma giden kubik tasarım, diğeri benzinli ve manuel, ben karar veremedim zaten gelen sponun rengi de siyahtı, sonraki partiye bıraktım kararımı.