Şimdi Ara

makedonya nasıl bir yer ve hayat pahalılığı nasıl ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
13
Favori
126.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar şimdi ben bu yaz 4-5 arkadaşımla interrail ile 1 hafta 10 günlüğüne vizede istemediği için makedonya'ya gideceğiz. şimdi ben makedonya'da euro var diye biliyordum ancak orada makedonya dinarı varmış. ve google amca dedi ki bana 1 Makedonya Dinarı = 0,0355501214 Yeni Türk Lirası

    makedonya'da yaşamış yaşıyor olan vatandaşlardan beni bilgilendirmelerini istiyorum. ve pek çok sorum var o yüzden sonraki günlerde konuyu takip ederlerse çok minnettar olacağım. öncelikle makedonya'da hayat pahalı mı? mesela ayak üstü fast food yemekler ne kadara denk geliyor. veya büfelerdeki alkoller falan. öğrenci işi oldu biraz ama işte yani mesela temel ihtiyaçlar ne kadar makedonya dinarı mesela. otobüsler tramvaylar fln.

    büyük ihtimal interrail ile ilk olarak üsküp e geleceğiz. üsküp'de uyumamızı sağlayacak olan ucuz oteller kaç dinar mesela? birde üsküp'de bikaç gün kalacağız yani -tam böyle toparlayamıyorum ama- gezip görülecek yerler nelerdir. ve oralara istanbul'daki gibi böyle halk otobüsü tramvay gibi şeyler var mı?

    ohrid diye bir şehir varmış. yazları süper oluyomuş aynı antalya gibi falan tatil cenneti. üsküp'den ohrid'e ulaşımımız nasıl olur ve bize ne kadara patlar. dönüş nasıl olur ne kadara patlar. ve sizce değer mi çünkü 1 hafta max 10 gün kalacağız. çok mesafe var iki şehir arasında. acaba 10 gün boyunca üsküp'de mi takılsak.

    üsküp'de yemek yenecek güzel yerler, halkı nasıl, çoğunluk nece konuşuyor. gece sokakta kalsak başımıza bir iş gelir mi? yada orada kilise yada cami'ye sığınsak böyle şeyler mümkün müdür?

    ilgilenenlere teşekkür ederim aklıma soru geldikçe yazacağım. ağustos ortaları gibi gitmeyi planlıyoruz ve araştırmaya başladık.







  • Vallahi Cok eskiden gitmiştim memleketim hakkında sana biraz bilgi vereyim. insanlari cok sicak kanlidir. Yabanci dil diye korkma oranın halkının %40 lık kısmı türkçe bilir aç kalmazsin derdini anlatabilirsin vallahi sen daha cok ekonomik acidan bakmişsin. Ama fiyatlar hakkında bilgim yok. Ama hatirladigim Kadariyla Pahali değil bende sizin guruba katilmak isterim bu genç yaşimda bir memleketimi görsem keşke Atatürk ,selanik diye diye gitti bende Her halde Üsküp diye diye gidicem. Up
  • 1 Türk Lirası = 28,19188 Makedonya Dinarı Bunu yazsan daha açıklayıcı olur.

    35 turk lirası 1000 madedonya dinarına denk geliyor.İstediği kadar pahalı olsun.
  • Vay be,böyle bir konu görmek bile duygulandırdı beni Bizde Makedon göçmeniyiz,dedemle beraber gitmek istiyoruz yazın,ilk defa gidicem bende,umarım gerçekleşir.

    Konuya gelirsek,Üsküp-Ohrid arası otobüs ile yaklaşık 3 saat tutar.Sokakta başınıza bir iş gelmez.Yemek fiyatı olarak,standart üstü bir restourantta 2 kişilik yemek 20 lirayı geçmez,otel fiyatlarını tam bilmiyorum,gittiğinizde mutlaka rumeli eğlencesi yapan yerlere uğrayın çok eğlenirsiniz.Türk olduğunuzu anladıkları zaman size daha içten davranırlar zaten.Yanlız bir İstanbul kadar gezebileceğiniz yer yok,onu baştan söyliyim.

    Gitmeden nereden biliyorsun dersen eğer,hem dedem ve saz arkadaşlarının() anlattıkları,hemde gezi programları,tanıtımlar vs.

    Bu saatte daha fazla yazamadım,kusura bakma.




  • Hükümet makedonyayla vizeyi kaldirdi ancak Bulgaristan geçiş ücreti aliyormuş Pasaport işlemleri için ne kadar gerekli bende gidebilirimde :) Merak ettim bi bilen arkadaşlar yazabilirlermi
  • Memleket takipçisiyim :)
  • Bence Yunanistan üzerinden gidin.Normalde göçmenler için geçiiş vizesinde sorun çıkartmıyorlar fakat siz farklı amaçla gittiğiniz için belli olmaz.Yinede Yunanistan üzerinden gidin derim,kıyıda gezilecek çok fazla yer var.
  • ilgilendiğiniz için öncelikle teşekkürler. bulgaristan geçiş ücreti vs yunanistan olayını araştıracağım.

    şimdi çok paramız olamayacağı için max 10 gün falan kalıcaz. pasaport ve bilet fiyatları hariç oraya 500 lira ile gitsek 10 gün rahat geçer mi acaba? bide üsküp'den ohrid'e nereden gideceğimizi falan nerden öğreneceğim. internette bununla ilgili pek turist rehber e kitapçığı bulamadım istanbul'da makedonya turistik gezi için orayı anlatan kitapçıklar vardır herhalde. hani mesela üsküp'de nerelere gidilir ne yapılrı yada başka güzel şehirleri falan?
  • Gostivarı gezebilirsin güzel bir Şehir, Gezi ücreti falan maliyeti tam ne olabilir Onun hakkında bilgi verirmisin bana biraz
  • şimdi yanlış kalmadıysa aklımda interrail bileti 78 lira civarında 1ay içinde 3 kere kullanmalı bir bilet alacağız en ucuzu bu çünkü
    http://www.genctur.com/interrail/images/IRFiyat.jpg

    pasaport tam bilgim yok ama 150 lira olur diye tahmin ediyorum. yani kafadan 230 lira gitti.
    10 gün kalıcaz. ben her gece otelde konaklamamayı düşünüyorum ama yanımızda bi arkadaşın kız arkadaşıda gelecek korkabilir kız yada onlar otelde kalır ben bi arkadaşımla sokakta hatta sabahlarız bile 40 yılda bir gidiyoruz her gece uyuyacaz mı
    7 gece bulabileceğimiz en ucuz otelde kalsak ve o da ortalama geceliği 20 lira olan bişey olsa ki buda salladığım bi rakam 140 lira oraya gider.
    makedonya'da içki fiyatları nasıl bilmiyorum onlarıda sordum aslında her gece olmasada 4 gün boyunca içkiye 130 lira ayırabilirim bence ki şuan türkiye fiyatlarına göre konuşuyorum orda durum nedir bilmiyorum biri aydınlatırsa süper olur

    günlük yemeğe 20 lira gidebilir 200 lira oraya. 10 gün boyunca gün içinde extralar 50 lira tutsa.

    evet şuan sallıyorum fiyatları ama 10 gün için şöyle bi 650 lira şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birahalasoguk -- 20 Nisan 2011; 23:41:30 >




  • İmrendim vallaha dostum sana inşallah gidersin gidincede foto falan bekliyoruz, balkan ülkeleri acayip merak ediyorum.
  • ohrid'i acayip şekilde övüyorlar. ama bu tür ülkeler para kazanmak için turistik yerleri kazık yapabilir gerçi türkiye'dekinden kazık olamaz. büyük ihtimal trenle üsküp'e gidip hemen ohrid'e gideceğiz, orada 5-6 gün kalıp sonra üsküp'de takılırız.

    şimdi tek öğrenmem gereken ohrid'de kalacak ucuz pansiyonlar ve üsküp'den ohrid'e ohrid'den üsküp'e nasıl ve kaça giderim.

    seçim vakti euro ne olur acaba 2 lira olsada euro alsam biraz. çünkü sanırım para birimleri dinarda olsa atıyorum 10 euro karşılığı dinar gibisinden olayları varmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birahalasoguk -- 21 Nisan 2011; 0:48:00 >
  • Fakir misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emure

    Fakir misin?

    abdlere gidemiyoruz kusura bakma bodrum marmarise gideceğime buralara gderim hemde cenneti görürüm. türkiye'yi kirlettiler.
  • makedonya hakkında şehir içi ulaşım için falan bilgisi olan? üsküp'de halk otobüsleri gibi şeyler var mı mesela?

    bide üsküp'den ohrid kalkan araçlar üsküp'ün neresinde ve otogar gibi mi bizim mesela istanbul esenlerdeki gibi. güncel.
  • cogunlukla arnavutlarla karsilasacaksin, bizlere sicak ve yardim sever davranirlar. yabancilik cekmezsin orada.
  • up
  • bende gelebilirmiyim :D başka nerelere gideceksiniz sadece makedonyamı ?
  • bende kosovalıyım bu yaz gitmeyi planlıyorum sıcak kanlı ve sevecen insanlardır bizim köyümüz aynı karadeniz gibi yeşillikler içerisinde fındık.lahana filan yetiştiriyolar gıda olarak türkiyeden geliyor annanem geldiğinde 1 çuval dolusu yiyecek ve erzagla gelirdi içinden türkiyede antepte yapılmış çikolatalar kahvelerini çok severim çok güzeldir bizimkinden çok farklı
  • arkadaşlar ben üsküpte 450 liraya 7-8 gün bu zamanin %50 sinde sokakta kilisede camide kalara gece alkolümü dumanımı alabilir gündüz karnımı doyurabilir şehri gezebilir miyim?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.