Şimdi Ara

makedonya nasıl bir yer ve hayat pahalılığı nasıl ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
13
Favori
126.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar şimdi ben bu yaz 4-5 arkadaşımla interrail ile 1 hafta 10 günlüğüne vizede istemediği için makedonya'ya gideceğiz. şimdi ben makedonya'da euro var diye biliyordum ancak orada makedonya dinarı varmış. ve google amca dedi ki bana 1 Makedonya Dinarı = 0,0355501214 Yeni Türk Lirası

    makedonya'da yaşamış yaşıyor olan vatandaşlardan beni bilgilendirmelerini istiyorum. ve pek çok sorum var o yüzden sonraki günlerde konuyu takip ederlerse çok minnettar olacağım. öncelikle makedonya'da hayat pahalı mı? mesela ayak üstü fast food yemekler ne kadara denk geliyor. veya büfelerdeki alkoller falan. öğrenci işi oldu biraz ama işte yani mesela temel ihtiyaçlar ne kadar makedonya dinarı mesela. otobüsler tramvaylar fln.

    büyük ihtimal interrail ile ilk olarak üsküp e geleceğiz. üsküp'de uyumamızı sağlayacak olan ucuz oteller kaç dinar mesela? birde üsküp'de bikaç gün kalacağız yani -tam böyle toparlayamıyorum ama- gezip görülecek yerler nelerdir. ve oralara istanbul'daki gibi böyle halk otobüsü tramvay gibi şeyler var mı?

    ohrid diye bir şehir varmış. yazları süper oluyomuş aynı antalya gibi falan tatil cenneti. üsküp'den ohrid'e ulaşımımız nasıl olur ve bize ne kadara patlar. dönüş nasıl olur ne kadara patlar. ve sizce değer mi çünkü 1 hafta max 10 gün kalacağız. çok mesafe var iki şehir arasında. acaba 10 gün boyunca üsküp'de mi takılsak.

    üsküp'de yemek yenecek güzel yerler, halkı nasıl, çoğunluk nece konuşuyor. gece sokakta kalsak başımıza bir iş gelir mi? yada orada kilise yada cami'ye sığınsak böyle şeyler mümkün müdür?

    ilgilenenlere teşekkür ederim aklıma soru geldikçe yazacağım. ağustos ortaları gibi gitmeyi planlıyoruz ve araştırmaya başladık.







  • şimdi yanlış kalmadıysa aklımda interrail bileti 78 lira civarında 1ay içinde 3 kere kullanmalı bir bilet alacağız en ucuzu bu çünkü
    http://www.genctur.com/interrail/images/IRFiyat.jpg

    pasaport tam bilgim yok ama 150 lira olur diye tahmin ediyorum. yani kafadan 230 lira gitti.
    10 gün kalıcaz. ben her gece otelde konaklamamayı düşünüyorum ama yanımızda bi arkadaşın kız arkadaşıda gelecek korkabilir kız yada onlar otelde kalır ben bi arkadaşımla sokakta hatta sabahlarız bile 40 yılda bir gidiyoruz her gece uyuyacaz mı
    7 gece bulabileceğimiz en ucuz otelde kalsak ve o da ortalama geceliği 20 lira olan bişey olsa ki buda salladığım bi rakam 140 lira oraya gider.
    makedonya'da içki fiyatları nasıl bilmiyorum onlarıda sordum aslında her gece olmasada 4 gün boyunca içkiye 130 lira ayırabilirim bence ki şuan türkiye fiyatlarına göre konuşuyorum orda durum nedir bilmiyorum biri aydınlatırsa süper olur

    günlük yemeğe 20 lira gidebilir 200 lira oraya. 10 gün boyunca gün içinde extralar 50 lira tutsa.

    evet şuan sallıyorum fiyatları ama 10 gün için şöyle bi 650 lira şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birahalasoguk -- 20 Nisan 2011; 23:41:30 >




  • Merhaba,

    Makedonya güvenli, ucuz, insanı sıcak ve mutlaka gidilesi bir ülke.

    Üsküp'te ben basit bir otelde 20 Avroya oda tuttum. Ohrid kesinlikle güzel.

    Makedonya gezi yazımı okumanız bence size epey fikir verir:

    http://www.celebialper.com/category/makedonya

    İyi yolculuklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismaltat

    Herkese mutlu sabahlar!...Makedonya'da yaşayan ya da iş yapanlara olacak sorum;...sizce Makedonya'da ne iş ya da yapılabilir?...Asgari sermaye ne olmalıdır?...Önerileriniz ne olabilir? Ayrıca merak ettiğim şey, şehir içinde ya da dışında 3+1 ev fiyatları nedir? Makedonya ile ilgili haber,bilgi,ilan ve reklamların yer aldığı iyi bir web sayfası("http://olaygazeteonline.co.uk/" gibi) var mı? Bilgisi ya da önerisi olanlar varsa şimdiden teşekkür ederim!...

    Haber acisindan bildigi Turkce kaynak:
    http://mk.zaman.com.tr/

    Hayat ucuzluguna bugun ku aksam yemegimden ornek,
    Merkezde islek bir yerdeki, normal bir cafede, 50cl Sise Skopsko Bira + bol miktarda kizarmis patates (BurgerKing ortaboy menusunde verilen ornegin) ve sos ile servis edilen kizarmis tavuk gogsu (150gr civari) menu 190 MKD =~ 9TL Turkiyede draft fici birayi 9TL icebileceginiz yer sinirlidir Eskisehir gibi Ogrenci kentinde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARK TOWER

    Teşekkür ederim. Gece hayatı araba ve benzin fiyatları nasıl peki?

    Google Chrome ile Makedonca > Ingilizce Tercume seklinde bu sayfalara bakin:
    http://weltauto.mk/ -> ikinci el araba. Satici firma VW grubun Makedonya bayisi
    https://www.reklama5.mk/Search?city=1 ->Sahibinden benzeri bir site
    http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Classified/Ads#!Location=4-Скопjе >Sahibinden benzeri bir site


    Gece hayati:
    http://nightlife.kadevecer.com.mk/Diskoteki/

    Yukarida yazdiklarima eklemede bulunayim DIL sart. Akici bir ingilizceniz yoksa tek basiniza takilirsiniz.




  • Fiyat kistasi icin yasam masrafinizi kiyaslayan bir sitede Istanbul vs Skopje (Uskup) kiyaslamasi
    http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Turkey&country2=Macedonia&city1=Istanbul&city2=Skopje

    Bunlar tabi basklarinin verdigi veriler ile cikariliyor o yuzden kesinlik ve netlik yoktur ama kaba taslak bilgi verebilir size.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.