Şimdi Ara

Apple: Samsung, Galaxy serisinde patentlerimizi ihlal ediyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
10.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Apple: Samsung, Galaxy serisinde patentlerimizi ihlal ediyor"


    Teknoloji dünyasındaki çekişmelerin hiç olmadığı kadar arttığı son dönemde, vazgeçilmezler haline gelen patent davalarına bir yenisi daha eklendi. Wall Street Journal'ın haberine göre, 2007 yılında çıkardığı iPhone ile mobil dünyanın hızla değişmesini sağlayan Apple, teknoloji denildiğinde akla gelen firmalardan biri olan ve Android platformunun en büyük oyuncularından olan Kore'li Samsung'a patent ihlal davası açtı. Davanın ana hedefinde ise Samsung'un "Galaxy" serisi Android tabanlı cihazları yer alıyor.


    Kuzey California Eyalet Mahkemesi'ne başvurarak Samsung'a dava açan Apple, firmanın "Galaxy S 4G, Epic 4G, Nexus S ve Galaxy Tab" cihazlarında Apple'ın fikri haklarını ihlal ettiğini iddia ediyor.


    Wall Street Journal'a konuşan Apple'ın avukatı "Samsung, tabletleri ve akıllı cihazları için kendi teknolojisini, stilini geliştirmektense; Apple'ın kullanıcı arayüzünü ve stilini kullanmayı seçti." sözleriyle davanın ana sebeplerinden birinin tasarım olduğunu da dile getirdi. Apple, hazırladığı 38 sayfalık dava metninde hukuki cümlelerin yanı sıra 2009 yılında piyasaya sürülen iPhone 3Gs ile 2010 Mart ayında satışa sunulan Galaxy S i9000'ün fotoğraflarla karşılaştırmasına yer vererek; benzerliklere dikkat çekti.


    Bu davayı farklı kılan unsurlardan en önemlisi, hiç şüphesiz, Samsung ile Apple'ın en yakın iş ortaklarından biri olması. Apple; iPad, iPhone 4, 4.Nesil iPod Touch'da kullandığı A4 ile iPad 2'de kullandığı ve muhtemelen gelecek cihazlarında da kullanacağı A5 işlemcisinin üretimi sırasında Samsung ile ortak çalışmasının yanı sıra uzun yıllardır birçok cihazında Samsung'un LCD panelini, depolama birimlerini tercih ediyor.



    alt="Apple: Samsung, Galaxy serisinde patentlerimizi ihlal ediyor"




    alt="Apple: Samsung, Galaxy serisinde patentlerimizi ihlal ediyor"





  • Apple bunu hep yapar oldu.Tamam yeni teknolojileri apple çıkarıyor olabilir ama rakiplerinin olmasını da pek çekemiyor.Bu işler böyle çekişme olmadan olmaz zaten bu akıllı telefonlar da hepsi birbirine benziyor.Böyle olması da çok normal değil mi?Apple şunu anlaması gerek artık zirvede yanlız değil!!!
  • Apple haksız :)
  • Kendine özgü almak yerine var olanı kopyalamak ve hemen hemen herkezin Apple rakip görüpte farklı birşeyler yapamaması bence oldukça manidar. Akıllı telefon olupta Iphone benzemeyen ve sadece fizikselde değil, menü tasarımına kadar kopyalayan firmalar kendilerine nasıl teknoloji şirketi diye bilir. Apple bence davasında haklıdır. Olmayanı yapmak Apple zirveye taşımıştır ve bu konumunu korumak bence hakıdır.
  • Çok yara yapmış adamların içinde, alakasız işlere kalkışıyolar :)
    Bir şeyi icat etmek kadar o şeyi daha sonrasında ileriye taşımak da önemli. Samsung şu anda teknolojik olarak mobil arenada kafa kafaya gidiyor ama ileride apple a büyük fark atacak. Ama apple asla batmaz veya çok gerilere düşmez. Futbol takımı tutarcasına aşığı olmuş bir kullanıcı kitlesi var, 2000 liraya gübre satsa alırlar.
  • Benim anlamadıgım bunlar qwerty modelli telefonlar degiller ki, bariz tasarım değişiklikleri olsun. Hele ki üst segment akıllı telefonlarda... Standart büyük bir ekran, altında standart bir iki dokunmatik tuş.. Ne bekleniyordu, yuvarlak falan mı yapılmasını :D Ayrıca menü dizilimlerine yer verilmiş, Allah aşkına dikdörtgen bir şekil içine kare ikonlardan oluşuna simgeleri kaç farklı şekilde dizebilirsiniz? Bir koyup, bir boşluk, bırakıp digerini çapraz koymaları falan mı istneiyor :D Bunlar en işlevsel, olması gereken dizilimler yani...



    Ama yinede dava açılması haklarına taciz edilmiş ise, bunu savunmak da en dogal hakları ki eğer varsa bir ihlal çıkacaktır sonunda. Bu her şirketin temel hakkıdır.



    Son olarak, @ozkan_tpc, cidden bazıları öyle ya. En azından çevremdeki insanlar. "iPhone'dan yazıyorum, iPhone'dan bakayım" özellikle bu cümleler bitiriyor beni, telefon abi işte sonuçta :D
  • ben samsung taraftarıyım ama tasarımlara şöyle bir bakınca apple hak veresim geldi. samsung apple dan baya esinlenmş
  • Bu davadan birşey çıkmaz. Sonunda iki firma kafa kafaya verip anlaşır o kadar.
  • tasarım konusunda apple haklı. bildiğin kopyalamış samsung.
  • Aynı davadan Nokia da Apple açmıştı geçenler de..bu böyle devam eder bir şey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ın durumu çok içler acısı.
  • Samsung Apple'a komponent üretmeyi kesse de bi tökezleseler. Zaten Apple'ın bu hareketinden sonra uzun vadede olacak budur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotti52
    Samsung Apple'a komponent üretmeyi kesse de bi tökezleseler. Zaten Apple'ın bu hareketinden sonra uzun vadede olacak budur.

    onu göze alamaz samsung. en büyük müşterilerinden apple.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle akıllı telefon piyasasında Samsung'un yükselişi dikkat çekici. Nokia ezilirken Samsung zirveye oynamaya başladı. Apple ise şuana kadar zirvede götürdüğü bu segmenti elinde tutmanın hesaplarını yapıyor gibi. Ne de Samsung'un marka değerini, kalitesi, fiyatlarını ve yazılım desteğini iyi biliyor ve kendisine ciddi rakip olacağını biliyor. Hatta Samsung'un yükselişi bu hızla devam ederse, çok uzun sürmeden akıllı telefonda lider isim olur diye düşünüyorum. Çünkü Apple ürünlerinden çok da uygun fiyata alınabiliyorlar, Android yazılımları ücretsiz ve çok geniş bir yelpazeye sahip, donanım tarafında da çok iyi Samsung. Apple'ın isminden başka bir avantajı yok ne yazık ki.

    Böyle ucuz numaralarla da o ismi zedeler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tgezer


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotti52
    Samsung Apple'a komponent üretmeyi kesse de bi tökezleseler. Zaten Apple'ın bu hareketinden sonra uzun vadede olacak budur.

    onu göze alamaz samsung. en büyük müşterilerinden apple.

    Apple SGS II v.b gelişmelerinden sonra korkup bunu göze almış olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 19 Nisan 2011; 10:42:41 >
  • apple bakti piyasayi kaptiriyor ogretmenine sikayet eden ogrenci gibi sikayet etmeye basladi.shape ler birbirine benziyormus.ne yapcakti samsung ucgen mi yapcakti telefonu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazloo

    quote:

    Orijinalden alıntı: tgezer


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotti52
    Samsung Apple'a komponent üretmeyi kesse de bi tökezleseler. Zaten Apple'ın bu hareketinden sonra uzun vadede olacak budur.

    onu göze alamaz samsung. en büyük müşterilerinden apple.

    Apple SGS II v.b gelişmelerinden sonra korkup bunu göze almış olmalı.

    9 Serisi ile başladı. Galaxy Tab ve Galaxy S II ile dediğiniz gibi çok ciddi bir tehdit oluşturdu. Cep telefonu OS'inden çakma, son derece yetersiz bir ürün olan Galaxy Tab 7" ile bile 2 milyon satış rakamına ulaşabildi Samsung. Sonuçta dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri. Hatta dünyanın en büyük şirketlerinden biri. 276 milyar dolar ciro, 280 bin çalışan. Çekinmekte haklılar.
  • Apple karşılık veremedi teknoloji olarak etekleri tutuştu tabi saçma davalarla piyasayı kariştırmaya çalışıyor.
  • O zamanda Microsoft da Apple a dava açması lazım "bizim windows(pecere)stilini kullanıyor" diye.

    Birbiriyle etkileşime girmeyen,birbirine benzemeyen teknolojik ürün kaldı mı sormak lazım Apple a.

    Ne yapacağını şaşırmış bunlar.
  • Apple biraz da haklı aslında samsung yeni çıkardığı işletim sistemi bada da bile iphone benzeri bir mebu tasarımı ortaya koymus.Ayrıca samsung yeni tasarım yapmaktan cekiniyor çıkarttığı cihazların hepsi birbirine benziyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.