Şimdi Ara

Samsung, 2012 yılında 2 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip telefonlar geliştirebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
8.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Samsung, 2012 yılında 2 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip telefonlar geliştirebilir"



    Modern hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen cep telefonlarının, sadece bir iletişim cihazından ibaret olmanın ötesine geçtiğini, günümüzde sürekli yaşanan teknolojik gelişmeler ışığında söylememiz mümkün. Çift çekirdekli işlemciler (Nvidia Tegra 2 platformu), grafik birimleri (Mali-400, Adreno 205), yüksek RAM kapasitesi (1 GB, 768 MB) ve mobil işletim sistemleri (Android, iOS, Symbian OS, Windows Phone 7, webOS) sayesinde adeta mini bir bilgisayara dönüşen akıllı telefonlar fotoğraf çekimi, video kaydı, depolama, internet bağlantısı (Wi-Fi veya hücresel ağlar aracılığıyla), GPS, medya oynatıcı, MP3 çalar ve oyun gibi çeşitli tüketici ihtiyaçlarını karşılamakta.



    Barselona'da 14-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde 1.2 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip i9100 Galaxy S II'yi, bir süre önce de 1.4 GHz'lik tek çekirdekli işlemciyi bünyesinde barındıran i9001 Galaxy Plus'ı (nam-ı diğer Galaxy S 2011 Edition) tanıtan Güney Kore'nin teknoloji devlerinden Samsung'un, 2012 yılında mevcut çıtayı daha da yükselteceği şimdiden konuşulmaya başlandı. Media.daum.net kaynaklı habere göre Samsung'un ismi verilmekten kaçınılan üst düzey çalışanlarından birisi, 2012 yılında 2 GHz saat hızında görev yapacak çift çekirdekli işlemciden güç alacak akıllı telefonların lanse edileceğini sızdırdı. ''Exynos'' adı altında geliştirilmesi sürdürülen mobil işlemcinin yalnızca Samsung telefonlara özel kalmayacağı, gelecekte kitlesel üretim başladığında rakip firmalara da satışın yapılacağı söyleniyor.



    Samsung Galaxy S II, Quadrant benchmarktan 3053 puan alarak HTC Magic, Motorola Droid, Samsung Galaxy S, Motorola Droid X, HTC Evo ve Nexus One'ın aralarında bulunduğu pek çok akıllı telefonun oldukça önüne geçmeyi başarmıştı. Yeni nesil mobil işlemcilerin performansa katkısı şimdiden akıllarda soru işaretleri bırakmakta. Her zaman olduğu gibi verilen bilgilerin tutarlı olmasını diliyor ve Samsung cephesinde yaşanacak gelişmeleri merakla bekliyoruz.




    alt="Samsung, 2012 yılında 2 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip telefonlar geliştirebilir"



    (Samsung Galaxy S II, 1.2 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli Exynos 4210 işlemcisi kullanıyor)








  • Galaxy S2, Avrupa ile aynı anda satılmaya başlasa da alacak olanlar şu 2GHz işlemcili telefonlar çıkmadan eskitebilse telefonlarını. Ya da fiyatı yarıya düşmeden.
  • Artık suyu çıktı. 10megapixel kamera, 2ghz işlemci, 1 gb ram... Telefon be kardeşim bu. Bu insan evladı ne doyumsuz varlıktır.
  • Yani hakikatten suyu çıktı. Zaten insan bir süre sonra uğraşmıyor yok şuydu, yok buydu, uygulamaydı, falandı filandı... Gerekli olan programları veya yöneticileri yüklenip kullanılıyor. En azından kendim için söyleyeyim.
  • 1.2 GHz ile yapılamayıpta 2 GHz ile neler yapılabilecek acaba?

    Gerçi uygulamların ihtiyacı vs. artıyordu tamam anlıyorum.. 3-4 sene önce kullanılan en kral pc işlemcisi şimdiki programların ihtiyacını karşılamıyor ama bir telefonla neler yapılır ki ihtiyacı artar.. Eleştirmek için yazmıyorum bunlerı, sadece meraktan soruyorum... 2GHz tamam ihtiyaç olmuştur.. O kadar yüksek çözünürlüklü videolar çekiyorlar falan onları oynatıyorlar.. Ama bu 2GHz ile de kalmaz.. 2.8 olur 3.2 olur Hayırlısı ne diyeyim artık..

    Şimdi kendime bir cevap vereyim.. Hangi markanındı emin değilim ama Motorola olabilir.. Telefon aksesuarı olarak dizüstü standıda üretmişti.. Telefonu bağlayınca daha farklı kullanıyordun.. Doğru ya onları küçük görüyoruz ne gerek var o işlemcilere diyoruz ama pc'lerin işlerini onlara yüklüyoruz.. Yakında akıllı telefonla bir bilgisayar kıyaslanacak şekilde performanslar sunacaktır..




  • En azından telefon olmasada, tablet için güzel gelişmeler bunlar. Tabletlerde cidden performans ünitelerinin gelişmesine ihtiyaç var ama dediğiniz gibi telefonlarda bence bi yerden sonra çok da kastırmamak lazım :D
  • Umarız 2012ye kadar pillerde de gelişme olur.
  • Samsung Galaxy S III ün kutu içeriğine soğutucu da eklerler artık. :D
  • Overclock da yaparız oyşh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri
    Umarız 2012ye kadar pillerde de gelişme olur.

    +1

    aldığım her üründe bütün özelliklerini sonuna kadar sömürürüm. yani ne gerek var 2 ghz'e demem lakin, bana hizmet sunacak donanım beni yarı yolda bırakmamalı.

    intel'in notebook'larda standart 35w güç tüketimin yanında ultra low voltage serisi performansı düşürülmüş ama inanılmaz düşük güç tüketimli işlemcileri gibi telefonlar için de benzer bir platform olmalı. bazı haberlerde farklı performansa sahip çekirdeklerden oluşan çok çekirdekli işlemciler çıkacağını okuyoruz mesela. uygulama anında yüksek performans sunmalı, sıradan işlemlerde düşük güç tüketimli çekirdeği kullanmalı.




  • oldu olacak o.c de yapalım bu telefona hatta forumdaşlar yazsın profiline günlük 2,20 Ghz kullanım gibi



    görünen o ki yakında akıllı telefonlar pc ile yarışacak gibi görünüyor



    üreticiler birazda pil sürelerine yüklense iyi olacak çoğu kişinin şarjı 2 gün bile gitmiyor...
  • Bu işlemcileri bu kadar hızlı yapıyolar ama o hızı gerektiren uygulamalar yok, soğutucu gerektirir ve çok fazla güç tüketir.Sanki telefonda Crysis 2 oynuyacağız.
  • Rekabetin gücü. Mobil sektörde inanılmaz bir rekabet olduğu için Ar&Ge'nin motivasyonu eksik olmuyor.
  • tasarıma el atması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önümüzdeki dönem için 4 çekirdekli işlemciler kullanılacaktı, ne oldu şimdi? İkinci parti üretimlerle 2ghz işlemcilerle mi piyasayı toplayacaklar? Samsung'u severim ama bu tarz tutumu hiç beğenmedim, bu tarz yavaş ticareti stratejilerle daha ne kadar boşaltacaklar insanların cebini. İsteseler şu an önümüzdeki iki üç senelik teknolojiyi hemen önümüze koyarlar ama iş artık ticaret ahlaksızlığına dönüştü.
  • geçenlerde elektronikçi bir arkadaşımın yanındaydım,bana çakmaktan biraz büyük siyah bir cihaz uzattı.Sence bu nedir deyince hayatımda hiç görmediğim bu aletin ne olduğunu nerden bileyimki..Arkadaşım Sırıtarak ışıkla çalışan telefen şarjıdır dedi..inanmadım kutusunu çıkardı,kutusundaki usb kablosu içinden çıkan onlarca telefon başlıklarına uyuyordu buna iphone markalı telefonda dahil..Bende değişik bir çin malı telefon kullandığım için nede olsa benim telefona göre başlık yok diye hava atmadan baktımki arkadaş telefonumu çoktan şarj ediyor.Hakikaten çok önemli bir buluş yeterki karanlık bir ortam olmasın bu elektrik ampulunden olabilir güneş yansıması olabilir ve hatta gece mum ışığında bile şarz edebiliyor.Kim bilir belki ilerde bunu dahada küçültüp telefonlara monte ederler diye hayal kurmadanda edemiyor insan....herzaman heryerde telefonunu cebinden çıkar şarj olsun ne güzel olurdu ya arkadaşlar...




  • haber için teşekkürler
  • Bencede beyler böyle üstün özellikli süper telefonlar yapıyorlarsa su şarj olayınada bir çözüm elbet bulacaklardır ışıkla çalışan şunla çalışan bunla çalışan neyse artık
  • ne zaman cıyor samsung galaxy s2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theformul
    Bencede beyler böyle üstün özellikli süper telefonlar yapıyorlarsa su şarj olayınada bir çözüm elbet bulacaklardır ışıkla çalışan şunla çalışan bunla çalışan neyse artık

    Harcadığı güç azaltılmadığı sürece ışık gibi düşük enerjili kaynaklardan çalışması mümkün değil. günümüzde güneş pilleri ışıktan düşük bir verimle faydalanıyor. %100 verimli bile olsalar bir telefonun yüzeyine gelecek ışık ile galaksy ayarında bi telefonun çalışması imkansız.

    ayrıca güç tüketimi ışıkla çalışacak kadar azaltılabilse zaten şuanki bataryalarla bile 1 ay çalışabilir.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.