Şimdi Ara

GEVEY kullananlar için önemli haber! 112'i aramaları incelenecek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  GEVEY kullananlar için önemli haber! 112'i aramaları incelenecek.

Son aylarda "112 Acil Yardım" hattına gelen binlerce cevapsız aramanın iPhone 4’lerin şifresini kırmak isteyen kaçak cep telefonu kullanıcılarına ait olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye genelinde 112 Acil Yardım hatlarına gelen çok sayıda cevapsız arama, yetkililerin dikkatine çekti. Bunun üzerine cep telefonlarından gelen esrarengiz çağrıların sırrını çözmeye çalışan uzmanlar, sıra dışı bir olayla karşılaştı.

Söz konusu cevapsız çağrıların iPhone 4 cep telefonlarının şifresini kırmak için yapıldığını belirleyen uzmanlar, olayla ilgili yetkili makamlara bilgi verdi.

Dünyada 24 Haziran 2010’da satışa çıkan, Türkiye’de geçen yılın Eylül ayında piyasaya çıkan iPhone 4’lerin şifresinin, Çinli "Gevey" adlı bir firmanın geliştirdiği donanımsal SIM çözümü aldatmacası ile çözüldüğü belirtildi.

Söz konusu yöntem sayesinde "acil arama modu" kullanılarak SIM kilidinin kırıldığı ortaya çıkarken, bu yolla ABD’de 911, Türkiye’de ise 112 olan Acil Yardım hatlarının arandığı bilgisine ulaşıldı. SIM kart ile birlikte kart yuvasına yerleştirilen elektronik parça sayesinde, telefon yazılımı her çağrıyı "acil arama" olarak görürken, istenilen numara ile iletişime geçilmesini sağlıyor.

iPhone 4’ün "unlock" (cihazın şebeke kilidini açma) sistemini açan bu yöntem nedeniyle, telefon her kapanıp açıldığında yeniden aktif hale gelmesi için 112 hattının aranması gerekiyor.

-"SIM ALDATICI" TÜRKİYE’DE DE SATIŞA SUNULDU-

Yurt dışında 50 dolara satılan "Gevey Turbosim" adlı SIM aldatıcıların "yasa dışı" olarak Türkiye’de de satışa sunulduğu belirlendi.

Çoğunluğu kaçak olarak getirilen sistemin başta İstanbul olmak üzere bir çok kentte 90 dolar ile 100 dolar arasında satıldığı bildirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yasa dışı bu yöntem karşısında harekete geçerken, 112 hatlarını gereksiz yere meşgul edenlerin cezalandırılacağı bildirildi.

112 hatlarına yapılan tüm çağrılarda telefon numarasının tespit edildiğini ve bu tür gereksiz kullanımlar karşısında suç duyurusunda bulunulduğunu belirten yetkililer, hayati bir öneme sahip çağrı merkezlerinin meşgul edilmemesi uyarısında bulundu.

-KAÇAK iPHONE’LARIN KULLANIM RİSKİ-

Türkiye’de cep telefonu operatörleri tarafından satışa sunulan iPhone 4’ün kontratsız fiyatı 805 avrodan başlıyor. Kapasitesine göre fiyatı değişen telefonun Avrupa ve ABD’deki satış fiyatı ise neredeyse Türkiye’dekinin yarısı kadar.

Bu nedenle kaçak olarak yurt dışından getirilen telefonların sorunsuz bir şekilde kullanılması için öncelikle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna kaydedilmesi gerekiyor. Yurt dışı seyahat eden herkesin 2 yılda bir cep telefonu kaydettirme hakkı var.

Pasaportu olmayanlar ise internetteki çeşitli forum sitelerinden telefon kaydettirme hakkını satışa çıkaranlar ile irtibat kurabiliyor. Yaklaşık 100 ile 150 lira arasında satılan bu haklar karşılığında telefonun kaydı yapılmış oluyor.

Daha sonra telefonun SIM kilidini kırmak için kullanılacak "Gevey Turbosim" almak zorunda kalanlar, bu sistem için de 150 lirayı gözden çıkarmak durumunda.

Ancak büyük risk taşıyan bu yönteme Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun müdahale etmesi durumunda IMEI numarası tespit edilen iPhone 4’lerin "bloke" edilmesi söz konusu.

http://gundem.milliyet.com.tr/112-acil-yardim-a-gelen-esrarengiz-aramalarin-sirri-cozuldu/gundem/gundemdetay/17.04.2011/1378918/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 17 Nisan 2011; 17:26:05 >

• İyi de anlamadığım, "yasa dışı olarak Türkiye’de de satışa sunulduğu..." demek nedir. Faturalı olarak da satıyor satıcılar. Neresi eğri, neresi doğru onu bir belirlesin önce maliye.

Ben gittigdiyor'dan 40 liraya faturasıyla aldım bir arkadaşıma, üstelik denetliyorlar bir de artık, eskisi gibi değil gg ...
    Haberde "yasa" kısmını desteksiz yazmışlar. 112'yi arama kısmında ise, uzun uzun arama yapanlar malesef sebep bu habere. Halbuki yarım saniyelik iş. arama tuşuna bas sonra hemen iptal et aramayı, bas-çek yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 17 Nisan 2011; 21:20:17 >
  • İncelesinler tabiki sırf bu yüzden 112 hattı meşgul edilip insanların hayatı söz konusu ise gerekenler biran önce yapılsın.

Bu bir insan hakkına yaşama saygısızlıktır. Millet telefonları çözücez diye insan sağlığını tehlikeye atmamalıdır. Bu zımbırtıyı icat eden beyinler 112 haricinde başka numara bulamıyorlarmı anlamıyorum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

İncelesinler tabiki sırf bu yüzden 112 hattı meşgul edilip insanların hayatı söz konusu ise gerekenler biran önce yapılsın.

Bu bir insan hakkına yaşama saygısızlıktır. Millet telefonları çözücez diye insan sağlığını tehlikeye atmamalıdır. Bu zımbırtıyı icat eden beyinler 112 haricinde başka numara bulamıyorlarmı anlamıyorum!

+1
  • Arkadaşlar böyle bir durum varsa, bu çözümü kullanan arkadaşlar bunu polis korkusundan falan değil insanlık namına bırakmalı. Bu insanlar para için ne yapacaklarını sapıttılar!
  • her yere de haber olmuşuz yahu şu geveyi adam gibi yapın beceriksizler arıyonuz 112 yi sonra biz yanıcaz ben inanmıyorum bu tür haberlere, kesin aralarında bi kişide iphone 4 vardır simlock olan o geveyi anlatmıştır ordan birine o da hemen haber ; 112 ye gelen çağrıların sebebi belli oldu hemen işte habercilik..
    insanlara da insanlık namına falan demeyin sanki birşey varmış gibi 112 yi araman gerekmiyor diye bin kez söyledik herif hala arıyosa salaktır napalım, aramıcaksın diyoruz 112 yazman araya basman ve kapatman bir olucak çalmasını bekleyen salaklar var hala ama işte anlatamıyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANVVS-2 -- 17 Nisan 2011; 16:49:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: P!iZ
    her yere de haber olmuşuz yahu şu geveyi adam gibi yapın beceriksizler arıyonuz 112 yi sonra biz yanıcaz ben inanmıyorum bu tür haberlere, kesin aralarında bi kişide iphone 4 vardır simlock olan o geveyi anlatmıştır ordan birine o da hemen haber ; 112 ye gelen çağrıların sebebi belli oldu hemen işte habercilik..
    insanlara da insanlık namına falan demeyin sanki birşey varmış gibi 112 yi araman gerekmiyor diye bin kez söyledik herif hala arıyosa salaktır napalım, aramıcaksın diyoruz 112 yazman araya basman ve kapatman bir olucak çalmasını bekleyen salaklar var hala ama işte anlatamıyoruz...

:)
    Madara olduğunuz aleme iyice :))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: P!iZ

her yere de haber olmuşuz yahu şu geveyi adam gibi yapın beceriksizler arıyonuz 112 yi sonra biz yanıcaz ben inanmıyorum bu tür haberlere, kesin aralarında bi kişide iphone 4 vardır simlock olan o geveyi anlatmıştır ordan birine o da hemen haber ; 112 ye gelen çağrıların sebebi belli oldu hemen işte habercilik..

yapacak haber bulamayınca, ısıtıp ısıtıp koyuyorlar vizyona

bide yazdığın gibi armut çok ulen 112 tıkla hemen kapat, niye gaza geliyon

• Bu gevey çağrı bağlanmadan otomatik kapatmıyormuydu görüşmeyi?
  • bu tarz haberlerin kaynağı TURKCELL'den başkası değildir. yurtdışından alınan telefonlara KAÇAK demişler. he canım he.. gevey turkcell'in işine gelmiyor tabi, sürekli pompa haberler...
  • 118 in numarasını degistirsinler..yoksa kurtulamazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunbah

118 in numarasını degistirsinler..yoksa kurtulamazlar

118 i arayın o da oluyormuş
  • Bu haber dogruysa, ki oyle olmamasi icin bir neden yok, bunu yapanlar umarim gercekten 112'yi aradiginda mesgul vermez. Cunku sn.leri sayarken "Turkcell komplesi, boyali basin, 118'i arayin, bik bik..." diye otmeye firsatiniz kalmayabilir. Bu kadar aptalca bir olay da ancak Turkiye'de yasanir ve savunulur zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr Bishop

bu tarz haberlerin kaynağı TURKCELL'den başkası değildir. yurtdışından alınan telefonlara KAÇAK demişler. he canım he.. gevey turkcell'in işine gelmiyor tabi, sürekli pompa haberler...

Kesinlikle aynen böyle, ya geveye hiç çamur atmayın şimdi bir şey bilmiyosunuz konuşuyosunuz yok yazıklar olsun yazılım bilmemne falan filan geveyin 112yi meşgul ettiği yok geveyi beceremeyenler meşgul ediyor,ben de kullanıyorum telefonu açıp kapatıyorum bazen 112 olayını yapıyorum ama bırak konuşmayı telefon çalmadan kapatmasını bilmen gerekiyor senin yapman gereken ne biliyo musun? sadece 112yi tuslayıp araya basıp bitti yi gördüğün gibi kapatmak video hazırlıcam rahat olunca üstüne not da düşücem gevey 112yi meşgul ediyo mu etmiyor mu o zaman görürsünüz bakalım, salı günü inş evdeyim o gün video hazırlayıp koyucam

• quote:

Orijinalden alıntı: hadesperado

Bu haber dogruysa, ki oyle olmamasi icin bir neden yok, bunu yapanlar umarim gercekten 112'yi aradiginda mesgul vermez. Cunku sn.leri sayarken "Turkcell komplesi, boyali basin, 118'i arayin, bik bik..." diye otmeye firsatiniz kalmayabilir. Bu kadar aptalca bir olay da ancak Turkiye'de yasanir ve savunulur zaten.

geveyin çalışma sistemi bu, dünyanın her yerinde böyle yani,

merak etme sadece türkiyede değil aptallar, heryerde

• Bunu bilmeyenler yapiyor demek olayi masumlastirmiyor, buradakilerin cogu bilse ne olur, sizden baska kimse kullanmiyor mu bu dalgayi? Kafanizin almasi gereken su, hadi boyle bir sey yapacaksiniz neden 112 arkadas?! Haber dogruysa diyorum zaten, yakinda kokusu ortaya cikar.
  • neden 112 biliyo musun? telefonun sinyal alması için acil arama boşluğunu kullanıyor, türkiyede 112 eğer hızır acil değilde ücretsiz danışma hattı gibi birşey olsaydı gene geçerli olurdu..
  • Arkadaşlar malesef haber doğru. 112 inanılmaz sıkıntı yaşıyor bu yüzden

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/17569865.asp?gid=381
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr Bishop

bu tarz haberlerin kaynağı TURKCELL'den başkası değildir. yurtdışından alınan telefonlara KAÇAK demişler. he canım he.. gevey turkcell'in işine gelmiyor tabi, sürekli pompa haberler...

Kesinlikle oyle.
    Turkcell hazretlerinin yaptirdigi parali haber bence de.
    Yok tespit edeceklermis de, yok imei bloklayacaklarmis da..
    112 ye zarar verdiginİ sanmiyorum geveyin.
    Sonranasil tespit edilmis bu esrarengiz kullanicilarin geveyciler oldugu?
    Tam palavra...
  • Hat dusmeden yada daha 2 snde Calmayan telefonu tespit ederlerse ben telefonumu vermeye raziyimmm:) Gevey isine gelmeyenlerinnn uydurukk haberleri..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.