Şimdi Ara

Microsoft'un ARM platformundaki Windows ve Internet Explorer 10 demosuna Nvidia Tegra 2 güç verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Dün yayınladığımız haberimizde Microsoft'un, erken mühendislik aşamasındaki yeni nesil Windows işletim sistemini ve Internet Explorer 10'un birinci platform önizlemesini ARM platformunda çalıştırdığı özel bir demo gerçekleştirdiğinden bahsetmiştik. Windows 8 işletim sisteminin aynı zamanda ARM versiyonunu da hazırlayan firmanın demosuna ilişkin detaylar da netleşmeye başladı. Haberimizde de yer verdiğimiz ekran görüntüsünden anlaşıldığı üzere Microsoft, demo esnasında ARM v7 mimarisini temel alan ve 1GHz'de çalışan işlemciye yer verirken, bu işlemcinin hangi firma tarafından üretildiği ise netlik kazanmamıştı.


    Windows işletim sisteminin ARM versiyonu için Nvidia, Qualcomm ve Texas Instruments ile iş birliğine giden Microsoft'un, ilgili demoyu Nvidia'nın Tegra 2 platformu üzerinde yaptığı belirtildi. ARM'ın Cortex A9 mimarisini temel alan ve düşük güç tüketimli GeForce GPU'suna sahip olan 1GHz hızındaki Tegra 2 platformu, ARM tabanlı yongada sistem platformları arasında en güçlülerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Aynı kulvarda Apple A5, Texas Instruments OMAP 4, Samsung Exynos 4210 ve Qualcomm'un yeni nesil Snapdragon işlemcilerine rakip olan Tegra 2, geçtiğimiz sene Ocak ayında dünyanın ilk çift çekirdekli ARM Cortex-A9 platformu olarak lanse edilmişti. Tegra 2 tabanlı ürünler piyasada yeni yeni yaygınlaşırken Nvidia, Mobil Dünya Kongresi'nde yaptığı açıklama ile dünyanın ilk dört çekirdekli Cortex-A9 işlemcisi olan Tegra 3'ün üçüncü çeyrekte hazır olacağını belirtiyor. Motorola'nın Xoom 2 ile Tegra 3 tabanlı ilk tableti pazara sunacağı iddia edilirken, Windows 8'in 2012'de çıkması halinde üzerinde Tegra 3 tabanlı Windows tabletlerin pazara girmesi de beklenebilir.












  • Tegra 3 beklenmeliydi diye düşünüyorum.Ömrü çok az olacak. Fiyat-performans ürünü olursa ayrı tabi.
  • Nvidia çok sağlam bir alana yatırım yaptı.
  • Gelecek şimdi şekilleniyor. Arm mimarisi nereye kadar ilerlerse biz tüketiciler için o kadar kazanç sağlaması olacak. Masaüstünede geçiş yaparsa Arm işlemciler göklere yükselir, Intel'in X86 mimarisi yerin dibine gömülür.

    Arm'ın masaüstülere geçiş yapması bana göre çok hızlı olacak. nVidia şuan için SoC çözümleriyle mobil cihazlarada destek verse de bazı haberlerde nVidia'nın uzun zamandır kendi işlemcisinede çalıştığını duymuştum. Nede olsa ezeli düşmanı AMD ve onun gibi hem işlemci hemde grafik işlemci üretmek isteyecek.

    Kilit nokta Windows idi. Şimdi kilit nokta ise Arm lisansı alıp yüksek performansı işlemci üretilmesi olur. Bu adımı ilk Samsung'dan bekliyorum.

    X86 için bazı standartlar var ama bu standartları kolaylıkla aşılacağını düşünüyorum.
  • eğer bu işlemciler masaüstü sistemlere entegre edilebilirse (ki edilebilir mi bilmiyorum) ve microsoft gibi diğer muadil kuruluşların işletim sistemleri tarafından da desteklenirse, amd ve intel gibi şirketlerin yanına çok güçlü, rekabetçi şirketler gelmiş olacak ve rekabet ortamı kızışacak diye düşünüyorum. gerçi bunun olabilirliği önümüzdeki ilk 2-3 sene için zor görünüyor... belki de 2-3 sene sonra da masaüstü sistemlere ihtiyaç da azalabilir, zaman değiştiği gibi yaşam stilleri de değişiyor normal olarak. :)
  • büyük olasılıkla android gibi sanal makine üzerinde çalışıyordur..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.