Şimdi Ara

Microsoft gösterdi: Windows ve Internet Explorer 10, ARM platformunda çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Microsoft tepe yöneticisi Steve Ballmer, Ocak ayındaki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda, Windows 8'in ARM platformunda da çalışacağını açıklamış hatta bir de canlı demo gerçekleştirmişti. ARM tabanlı platformlar için Nvidia, Qualcomm ve Texas Instruments ile iş birliği içerisinde olan firmanın çalışmaları son sürat devam ediyor. Windows 8 için diğer tüm Windows sürümlerinden farklı bir geliştirme programı izleyen ve yaygın olarak kullanılan tüm platformlarda var olmayı hedefleyen Microsoft, Las Vegas'daki MIX etkinliğinde yeni bir demo gerçekleştirerek Windows işletim sisteminin ARM üzerinde çalışan versiyonunu gösterdi.


    Windows işletim sisteminin 32-bit versiyonunu - ARM mimarisinde 64-bit çalışmaları sürüyor - 1GHz'de çalışan ARM v7 tabanlı işlemci üzerinde çalıştıran Microsoft, geldiği noktaya ilişkin önemli bir sinyal vermiş oldu. ARM üzerinde çalışacak Windows işletim sistemiyle ilgili bazı performans endişeleri olsa bile bu noktada takvim büyük önem taşıyor. Windows 8'in ARM versiyonunun 2012 öncesinde çıkması beklenmiyor ve o tarihlerde dört çekirdekli ARM işlemcilerinin pazarda olacağı düşünülüyor. Hatırlanacağı üzere Nvidia, Mobil Dünya Kongresi'nde dört çekirdekli Tegra 3 platformunu tanıtmış ve 12 işlem birimine sahip gelişmiş grafik çekirdeği ile desteklenen platformun, Intel'in Core 2 Duo T7200 işlemcisinden daha yüksek performans sunduğunu dile getirmişti.








  • Başlık sakat (:
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreetWash

    Başlık sakat (:

    Büyük Ses getircek bu başlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreetWash

    Başlık sakat (:
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreetWash

    Başlık sakat (:

  • 2011 bitmeden çıksa firma adına daha fazla ses getirir kanaatindeyim, MS adına x86 işletim sisteminin arm sürümünü çıkarmak ne kadar önemliyse, arm işletim sistemi olan Android'in de x86 sürümünü çıkarması o kadar önemli, Android'in masaüstü bilgisayarlarımıza kurabileceğimiz sürümü ile ilgili haberler de bu günleri işaret ediyor, ilk çıkaran ciddi müşteri kitlesi yakalayacaktır.
  • 16 x 1.5ghz core lardan bahsediliyor. Intel'le Amd'nin işi zor.
  • Evet, sonunda ARM tabanında da windows geliştiriliyor ve INTEL-AMD rekabeti dehşet bir şekilde çok daha geniş bir rekabet alanına dönüyor. Bu saatten sonra olay Nvidia, qualcom, apple, samsung gibi firmaların da ellerinde dönecek olması süper bir olay! Hemde bizlerin isteyebileceği en güzel şey!!!

    Tegra 3 platformunun ve ipad 2 deki yeni işlemcinin performansını incelerseniz ne demek istediğimiin gücü anlayabilirsiniz.

    Hatta ve hatta enerji verimliliği bakımından AMD ve INTEL'i baya zor günler bekliyor. Çünkü ARM tabanlı işlemcilerin 1.cil amacı düşük güç tüketimi. Ve yıllardır bu amaç uğruna geliştiriliyorlar :) 2. amaçları bu en düşük enerjiyle nasıl maximum performans sağlarız. Son gelişmelerinde bu max performans olarak geldikleri son nokta INTEL Core 2 Duo E7200 den bile yukarıda. Hatta yapılan son testlerde ipad 2 deki işlemcinin gücü çok daha yukarıda...

    Şimdi sizlere daha hassas bir .ak istedimkritik yapmak istedi canım.Gönlüm Google Android'in gelişmesinden yana. Gelişmesini istemeyen kullanıcıda yoktur sanırım.

    Windows'un tablet pc lerde de çalışması işlemci piyasasını kasıp kavururken insanların tablet pc ye yaklaşımını arttıracaktır. Çünkü aynı işletim sistemi hızıda iyi artık daha rahat tercih edilebilir platformlar haline gelecek.

    Fakat insanlar tablet pc'i aldıkları zaman windows dan daha evvel zaten büyük bir paya sahip androit işletim sistemini duyacaklar. Hatta çevresinde bir çok androitli tablet pc görecekler. Android te daha çok uygulama ve seçenek olacağından denemeden edemeyecekler ve tabletlerine android kuracaklar. 1-2 deneme derken insanlar Android kullanmaya başlayacaklar. Yani windows bu attağıyla tabletlere yönelimi arttırırken daha çok insanın androidle tanışmasına vesile olacak. VE Google, androidin arkasında çok iyi durur ise bu androidin tam anlamıyla lehine olacak!

    Tablet pc pazarında androidi benimsemiş kişiler ilerde google in çıkaracağı android masa üstü versiyonunuda isteyecekler. Ve google windows ile masa üstünde de çekişir bir hal alacak....

    BU süreç 15-20 yıllık bir süreçtir. En kısa süre 10 yıldır...

    Sabırla okuyabildiğiniz için teşekkürler...




  • Eski oyunları sorunsuz çalıştırır mı bu?
  • ulan windows şu windows7 yide doya doya kullanamıyacağız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreetWash

    Başlık sakat (:


  • ARM 7 model ve 1ghz işlemci ile nasıl windows çalışır çok merak ettim.
  • Windows ve Internet Explorer 10 denince, Windows 10 gibi bir sonuç çıkıyor. Windows'un da rakamını tanımlamak iyi kaçar :) Bu arada bu ss windows 7'ye mi, 8'e mi ait. Windows 7 arayüzüne çok benziyor ama 8 ise Windows 7'den çok farkı olmayacak gibi görünüyor arayüz olarak.
  • Birde microsoft gösterdi var tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: renklem

    Windows ve Internet Explorer 10 denince, Windows 10 gibi bir sonuç çıkıyor. Windows'un da rakamını tanımlamak iyi kaçar :) Bu arada bu ss windows 7'ye mi, 8'e mi ait. Windows 7 arayüzüne çok benziyor ama 8 ise Windows 7'den çok farkı olmayacak gibi görünüyor arayüz olarak.


    Windows 7 nin ilk beta öncesi sürümlerinde de görüntüsü Vista' dan farksız idi.
  • kullanılan platform tegra'ymış

    http://twitter.com/#!/stshank/status/57923779006967808
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScAnMaN

    ARM 7 model ve 1ghz işlemci ile nasıl windows çalışır çok merak ettim.

    evet o benim de dikkatimi çekti , arm 7 çok eski , n900lerdeki cortex a8 ler bile arm11 mimarisine sahip.

    acaba yanlış tanımlama söz konusu mu?
  • merak ediyorum bu kadar gecikme teknik nedenlerden mi, yoksa intele vakit kazandirmak icin mi.
  • core 2 duo 7200 seviyesinde ise işlemciler daha çok uğraşmları gerekecek sanırım. arm işlemciler yapmak için lisansa gerek yok. bu tip işlemcileri hem intel hemde amd de yapabilir yada uyarlayabilir. eğer böyle bir tehlike görselerdi onlarda arm işlemciler yapmaya çalışırdı sanırım. x86 ve x64 tabanlı işlemciler çok iyi ve çokda hızlı işlemciler ve zaten az enerji harcayan işlemcileride mevcut. nvidia bu işe girdi ama cpu yapmakla gpu yapmak aynı şey değil. mobil platformda arm işlemciler biraz tutunabilir belki. oda belki. tegra 3 ün karşısında amd fusion var intel atom var. tegra 3 amd fusion dan ne kadar üstün mesela. yada varmı bir üstünlüğü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.