Şimdi Ara

Acer'da değişim rüzgarları esiyor; Yeni logo, yeni CEO ve yeni strateji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Acer'da değişim rüzgarları esiyor. Şirket tepe yöneticisi Gianfranco Lanci'nin ani bir şekilde istifa etmesiyle başlayan süreç, logo değişikliği ile devam ediyor. Financial Times'ın haberine göre Acer, mevcut logosunu yukarıda görmekte daha dinamik olan yeni tasarım ile değiştirecek. Rengi ile Android platformunu çağrıştıran yeni logo, şirketin gelecek stratejileri hakkında da önemli ipuçları veriyor.


    Acer başkanı ve geçici tepe yöneticisi JT Wang açıklamasında, "iPad (tablet bilgisayar) ve diğer yeni form faktörleri PC pazarında büyük bir etki yaratmış durumda. İş stratejimizi değiştirmek zorundayız." ifadelerini kullandı. Daha fazla "Apple ve HTC tarzı" strateji benimsemesi beklenen Acer'ın, eski yöneticisi kontrolünde pazar payı odaklı giden stratejisini yüksek kar marjı getirecek şekilde güncellemesi bekleniyor. Zira düşük fiyat politikası ile pazar payını arttıran Acer'ın, son finansal yılda %2.3 kar marjı elde ettiği belirtiliyor ki örneğin Apple aynı dönemde %21.54 kar marjına ulaşmıştı. Akıllı telefon ve tablet bilgisayar çalışmalarına ağırlık vermesi ve araştırma-geliştirme çalışmalarına daha fazla yatıurım yapması beklenen Acer'da, Gianfranco Lanci'den boşalan koltuğa yenilikçi bir yöneticinin geçmesi bekleniyor.








  • Isınma ve Kapanma sorunu laptopları ile meşhur olan bir firma. Bendede malesef 1 tane 5520g vardı. Garantisi bitince nedense kuzey köprüsü iflas eder.internette araştırırsanız bir çok örneği mevcut hatta tanıdığım 3 kişide bendeki laptoptan vardı şu an hepsi aynı nedenden arızalı. Servis arızaya 250tl masraf çıkardığı için parçaladım laptopu.
  • 3. acerımı kullanıyorum şu an inş desteklerini kesmezler daha iyi fiyat ve kasa kalitesinin artırılmasını istiyoruz artık
  • Acer herşeyden önce şu servisini değiştirsin bence. Yeniside eskisini aratıyor. Fan ses yapıyor diye gönderdm. Hiç dokunulmadan geri geldi. Bir daha yolladım bu sefer değişti. Her arıza için 2 kere göndermek zorunda mym?

    Isınma sorunu yok. Bende 6935g modeli var. Yazın 40 derece sıcaklıkta bile saatlerce oyun oynamama rağmen ısınma problemi çıkartmadı. Bundan sonra acer alır mym? Almam!. Tek sebebi teknik servisi. Bir teknik servis olayları var bende. Anlatsam roman olur.
  • Bende acer t-135 Desktop pc vardı, lcdsine kadar herşeyi tek tek bozuldu birtek 80GB HDD + FSP marka PSU + işlemciyi çalışır durumda, geri kalanı hikaye oldu şuan kasasını kullanmaktayım gayet hoş duruyo (: 2006'da almıştım, almaz olaydım.
  • Ali çipsetlerinden dolayı uyuzum bu firmaya..
  • 6930G modelini 2 yıldır kullanıyorum. Isınma filan olmuyor bende.
    Bence eski logo daha güzeldi.
  • acersa uzak dur ben bunu öğrendim
  • Şimdi elimdeki monıtoru 2.el olarak satmaya kalksam duyacagım cumle şu olacak 'oglum monıtordeki logonunda eskı oldugunu sayarsak 100 tl verırım'
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEMO1

    Şimdi elimdeki monıtoru 2.el olarak satmaya kalksam duyacagım cumle şu olacak 'oglum monıtordeki logonunda eskı oldugunu sayarsak 100 tl verırım'

  • Global anlamdaki değişimine bir yorum yapmayacağım ama acer Türkiye yönetimine bir değişim rüzgarı hatta değişim fırtınası şart orası kesin..
  • Bende Acer 5738G notebook vardı bir ara. Herhangi bir oyun açınca 5-10 dk. içinde ısınıp küt diye kapanıyordu. Servise gönderdim hiçbir şey yapmadan geri yolladılar. Forumda aynı modele sahip bir sürü kişide aynı problem vardı. Sonra bir gün şarjdayken ve kapalıyken kendi kendine eridi! (gerçek anlamda öyle bir ısınmış ki tuşlar falan erimiş neredeyse alev alacakmış) Tekrar servise yolladım bu sefer değişim kartı yolladılar. Hatalı üretim her firmanın başına gelebilir ama burada önemli olan firmanın böyle bir problemde ne yaptığı. Bariz problemli olan bir seriyi ya piyasadan çekmeleri ya da servise gönderilen laptopları değiştirmeleri gerekirdi. Bir daha Acer alırmıyım? Çok zor.
  • 5742G'nin i5 işlemcili modelini kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok. Hatta beklediğimden iyi bir laptop diyebilirim. (Fiyatına göre.) Monitor de sıkıntı yaratmadı henüz. Ancak servisi sıkıntılıymış, çok kişiden duydum. Türkiye'ye özgü bir sorun olduğunu düşünüyorum onun da. Acer Genel Merkezi'ne sert bir kaç mail ile bu konudaki rahatsızlık bildirilebilir, hatta etkili olabilir düşüncesindeyim.
  • bu sıkıntılı dediğiniz servis benim harddiski bozulan 5820 tg hacerimi, 1 hafta icinde ankaradan alıp onarıp geri yolladı ve fanlarını filan da temizlemişler ayrıca..
  • Nerdeyse her sene servis değiştiren bir marka sorunlarda burdan kaynaklanıyor artık servis konusunda düzen gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leooel

    Nerdeyse her sene servis değiştiren bir marka sorunlarda burdan kaynaklanıyor artık servis konusunda düzen gerek


    şu an hangi firma bakıyor servise ?
  • SMS ve DESTEK BİLİŞİM diye iki firma olması lazım..
  • 5622 model notebooku var. Benden sonra ve aynı zamanda Toshiba , HP , Compaq marka notebook alanların notebookları çöp oldu,
    bataryaları bile yetmez benim 4.senem hala sarjı 40 dakika gidiyor... Servisi cok kotu ama diger markalarda sanırım aynı durumda
    bir sonraki tercihim sanırım yine ACER oalcaktır
  • ağ şu laptop piyasasınında kendin pişir kendin ye sistemi çıksa,o zaman bu hazır firmaların durumlarını merak ediyorum.
    millet kendi laptopunu kendi toplamaya başlayınca bayrağı indirirler artık
  • Oyun oynayıp kapanma şikayetinde bulunan arkadaşlara sesleniyorum ;
    Notebook -Netbook bilgisayarlar ne kadar süredik oyun için üretiliyor o kadar parayı notebook a vereceğinize masa üstü pc toplayın daha mantıklı olur bence Notebook gamezone uyarısı yoksa oyun için yapılmamıştır tasarımından dolayı iş amaçlı üretilen ürünleri oyun için kullanmayın :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.