Şimdi Ara

Windows 7 Hizmet Paketi 2 (SP2) için çalışmalar sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Tüm zamanların en çok satan işletim sistemi olarak adını altın harflerle yazdıran Windows 7, ilk büyük güncelleme olan Servis Paketi 1'i geçtiğimiz Şubat ayında almıştı. Son kullanıcılara yönelik olarak kaydadeğer anlamda yeni özellik barındırmayan Hizmet Pakati 1, genel olarak o vakte kadar çıkan tüm güncellemelerin tek pakette sunulması olarak ta değerlendirilebilir. Ancak gelen bilgilere göre Microsoft, çalışmaları Hizmet Pakati 1 çıkmadan önce başlayan Hizmet Paketi ile işletim sistemine yeni özellikler kazandırabilir.


    Redmond merkezli yazılım devi, Servis Paketi 2 ile ilgili olarak resmi açıklama yapmaktan kaçınsa da, kapalı kapılar ardında geliştirme çalışmalarının sürdürüldüğü düşünülüyor. Windows Vista'ya yeni bir kimlik kazandıran Hizmet Paketi 2 ile benzer şekilde önemli yenilikler ve çok sayıda güncelleme sunacağı düşünülen Hizmet Paketi 2'de, Windows 8'den izler olabilir. Henüz kesinlik kazanmasa da Windows 8'in radikal bir şekilde baştan tasarlanan grafik sistemine ait bazı özellikler SP2 ile Windows 7 platformuna getirebilir.


    Kullanım yaygınlığı açısından Amerika'da Windows XP'yi geride bırakan Windows 7'nin dünya genelinde de hızlı bir şekilde liderliğe yükseldiği belirtiliyor. Servis Paketi 2 ile ilgili performans odaklı bazı güncellemeler yapacağı da tahmin edilen Microsoft'un yol haritası henüz son halini almış olmasa da Windows 7 SP2'nin en iyi ihtimalle bu yılın sonuna doğru çıkması bekleniyor. Öte taraftan Microsoft, Windows 8'in geliştirme çalışmalarına son sürat devam ediyor ve farklı platformarda en yüksek kullanıcı deneyimini hedefliyor.








  • Yenilik gelecegini hiç sanmıyorum.
  • almaya hiç gerek yok Win8'e sunun surasında ne kaldı ki 2 senecik :))
  • Daha SP1 kurmadım, eksikliğini hissetmiyorum.. Ben böyle iyiyim..

    Ek: Ben böyle iyiyim diyorum millet benim iyiyim sözümü beğenmiyor yahu :D SP1 'e ihtiyaç duysam zaten sıkıntı var demekti.. Bir ara müsait olunca SP1 'i yüklerim ben şuan hâlâ böyle iyiyim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 12 Nisan 2011; 3:24:22 >
  • yazılımın donanımı ne kadar geriden takip ettiğinin resmidir bu.

    Bugünkü bilgisayarlar performans olarak Windows XPnin çıktığı dönemdeki bilgisayarlarına nazaran fersah fersah yol kat etmişken bugünkü gelinen noktada insanların henüz yeni yeni bu 10 yıllık işletim sisteminden yeni bir işletim sistemine geçtiğini görüyoruz. yazılım çok daha geriden takip ediyor özelliklede işletim sistemi özelliklede windows.. birçok özellik önce linux mac os x gibi işletim sistemlerinde gözüktükten sonra anca microsoft amcanın onayını alınca windowsa geliyor. microsoft çok geriden geliyor bence.. aradan 10 yıl geçmiş daha yeni insanları bu işletim sisteminden kurtarabildik diyor. çok büyük marifet yemiş gibi.. kimin eseri acaba!!!
  • bence genel olarak kendini ağırdan alma durumu mevcut, sadece yazılım donanımı ağırdan takip etmekle kalmıyor; donanım üreticileri de (mesela intel ve diğer işlemci, bellek, anakart üreticileri vesaire) daha gelişmiş ürünler sunabilecekleri halde ibreyi yavaş yavaş artırıp teknolojiyi aksatmayı seçiyor, ağır pay koparıyorlar. intel isteseydi 32nm'yi es geçip 22nm'lik ivy bridge'leri piyasaya sürebilirdi ki intel için ivy bridge tasarımı çoktan tamamlandı, 16nm'den 11nm'ye geçme çalışmaları sürüyor intel'de. her neyse, sonuç olarak teknoloji büyük şirketlerin elinde "para para para"dır.
  • Yeni özellikler ekleyeceklerini hiç sanmıyorum çünkü W8'in işini daha da zorlaştırır. Ekleyecek pek birşey de yok hani.
  • SP 1 yükledim pek bir fak görmedim zararı yok pc'nin güncel olması iyidir.
  • Çalışmalar sürüyormuş...pffft.. sanki tünel kazıyolar
  • Manyetik HDD lerde 100 DE 20 performans artışı getirecek yeni birdosya sistemi üzerinde çalışılıyor ve bu yenilik Vista ile hayatımıza girecek...Bu cümleyi Vista çıkmadan önce ballandıra ballandıra söyleniyordu..Bu cümlenin kaynağını arayıp bulamadım ama belki hatırlayan vardır..Geride kalan süre içerisindene oldu hala PC deki en yavaş Parça HDD en ağır işletim sistemleri Mıcro(op)tf da..
  • saçmalamayın alın şu sp1 zımbırtısını. böyle iyi demekle olmuyor bu işler. yarın öbürgün birşeyler yanlış gidincede ağlamaya başlarsınız. ondan sonrada win7 tükaka win7 mokoko.
  • SP1 yükledim aynı W7 yine aynı ...
  • Windows7 32bit + (128GB Ram yaması) kullanıyorum
    Sistemimi aşağıda belirteyim
    E4500 2.2 @ 3GHz Overclock
    HD2400Pro 725/630MHz Overclock
    4GB DDR3 1333MHz Corsair CL9 (1075MHz CL6 Olarak kullanıyorum)
    2X80GB 7200RPM 4+2MB CACHE HDD SATA1 SATA2 RAID YOK
    Creative 7.1 24Bit ses kartı
    Asus anakart, daha yeni kurdum sistemi windows 7 SP1 gerçekten çok performanslı XP bu kadar stabil ve zevkli değil, masa üstüne bakmam bile beni sıkmıyor Windows 7'de...
    Kaldıki AMD SEMPRON 3000+ 2GHz, 2.5GB DDR400 RAM, 80+80GB HDD + 7600GT AGP + Creative ses kartı, aynı performansı alamıyordum windows 7de fakat, gözle görünür artış olmasa bile gerçekten Semprondada uzun süre windows 7 kullandım. Gerçekten çok performanslı bir işletim sistemi. elinizde P4 2GHz ve üzeri varsa işinizi görür türden, LGA Platformunu kullanıyorsanız ve P4 3GHz ve üzeri varsa C2D performansını oc ile yakalıyabilirsiniz, call of duty gibi oyunları 9500GT + P4 + 3GB DDR2 667MHz ile çok rahat oynadım çözünürlük 1024*768 COD 4 MW2, MW vb. P4 3GHz+HT @ 3.68GHz+HT ile gerçekten çok iyi performans aldım.
    Windows 7 öneririm, bırakın artık XP sevdasını flash bellekleride ready boost olarak kullanıyorum yok öyle yan gelip yatmak (:




  • Win7 den çok mutluyum xpden daha stabil güncelleme gelmesi çok iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boragungoren -- 12 Nisan 2011; 7:34:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brumack

    Çalışmalar sürüyormuş...pffft.. sanki tünel kazıyolar


    Ne kadar boş konuşuyorsunuz, hayatınızda yazılım geliştirdiniz mi ? Program yazdınız mı ?

    Bir konu hakkında fikir sahibi olmadan saçma sapan yorumlar yapmayın.
  • Microsoft'tan bu saatten sonra devrim yaratacak şeyler beklemeyin.
    Vista hazırlanırken WinFS isimli çok daha hızlı ve sorunsuz bir dosya sistemi kullanılacağı söylenmişti.
    Sonuç olarak Vista öldü, 7 çıktı 8 geliyor ama ortada hala bir dosya sistemi yok.
    Microsoft'un tek yaptığı şey sürekli olarak görselliği geliştirmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 12 Nisan 2011; 9:20:38 >
  • sdelta evet hiç program yazmadım kendi adıma söyleyecek olursam ama eleştirme hakkım elbette olacak.
    Söylediğin şey örnek verecek olursam biraz şöyle kaçıyor.
    Örneğin ekmek alıyoruz içinden çuval ipi çıkıyor, ben şimdi eleştirmek için daha önceden ekmek yapmam, kısacası fırıncı olmam mı gerekiyor?
  • Sadece SP2ye kadar olan güncellemeleri içerir ve bir iki küçük özellikler ekleyebilirler. Ayrıca windows 8 ile olan uyumu arttırmak adına birkaç güncelleme olabilir.
  • Sadece işletim sistemlerini baz alarak donanımlar çok yol alsada işletim sistemleri ilerlemiyor diyenlerle, windows 7 çok kasıyor xp daha iyi diyenlerin genelde aynı kişiler olması çok ironik. Bugün microsoft olmasaydı hanginiz apple ın fahiş fiyatlı bilgisayarlarını almaya gücünüz yetecekti yada kaçınınızın oyun gibi eğlence odaklı olmayan iş odaklı olanlinux işletim sistemli sistemleri kullanacağını kestirmek zor değil. o kadar kişi cayır cayır kullanıp bide üstüne para bile vermeyip korsan kullandıktan sonra bide yetmezmiş gibi b*k atıp sonra aynı işi yapan ama donanımına göre aşırı pahalı olan, sadece özenti odaklı olan ve milleti yolan apple ı övmesini anlamadım gitti.
  • ssd kullanıyorum sp1 update i yaptım ve pc açılış süresi gözle görülür şekilde arttı daha sonrada kaldırdım kurmam böle şeyler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.