Şimdi Ara

Araç Muayenesi ve Noter Satışı Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
14.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.Şu kısa zamanımda internette araştırmaya çalıştım ama bir türlü sorularıma karşılık gelecek cevapları bulamadım.Sorularım şunlar...
    İstanbulda 2005 model bir araç almayı düşünüyorum,araç sahibi ile fiyat konusunda anlaştık sayılır.Araç yetkili servis bakımlı.Yalnız aracın muayene süresi dolalı 3 ay olmuş,araç sahibi isterseniz muayeneyi yaptırıp öyle satabilirim yada muayene ücretini fiyattan düşüp öylede alabilirsiniz diyor.Ben aracı alır almaz LPG taktırmayı düşündüğüm için.Aslında hem muayene ücretini aracı alırken fiyattan düşeyim hemde araca LPG taktırıp muayeneyi yaptırıp ruhsata öyle işleteyim diye düşünüyorum.Ama aracı istanbuldan ankaraya getirirken araç muyenesi olmadığı için trafikte herhangi bir şey olsa (Allah korusun kaza veya trafik kontrol gibi) veya sonrasında muayene,ruhsata işleme gibi aşamalarda ne gibi sorunlar yaşarım?
    Ayrıca aracın ruhsat rengi siyah,fakat görünen rengi ve sahibinin bana beyanı olan rengi granit gri.Böyle birşey olabilirmi?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler







  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExTReMee


    quote:

    Orijinalden alıntı: sanliturk

    Aracın muayenesı olmadıgı ıcın satış alamazsanız o yuzden o adam muayeneyı yaptırmak zorunda zaten.


    Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın isterseniz. Muayane aracın satılmasına engel değildir. Satış yapılabilir. Arkadaşın sorusuna gelirsek eğer, şehirlerarası yolda eğer polis çevirirse ilkinde ceza yazar, ama ikinci bi çevirmeye yakalanırsan ruhsat yaprağına el koyar ve muayaneyi yaptırmadan ruhsatını alamazsın. Aracın trafikten men gözükür. Kaza durumunda ise sigortan olduktan sonra sorun olucağını sanmıyorum, sonuçta muayane korumuyor seni sigorta koruyor.

    http://www.arac.muayenesi.com/arac-sorgulama/38-arac-trafik-sorgulama/286-arac-noter-satisi-devir-islemleri.html

    Araç Muayene Sorgulama:
    Araç Muayenesinin olmaması satışa ve tescile engel bir durum teşkil etmektedir. Satılan aracın muayenesinin bulunmaması durumunda, her türlü hukuki ve cezai sorumluluk alıcıya geçeceği için aracın muayenesinin olup olmadığını kontrol edilmelidir. Kontrol sorumluluğu alıcı ve satıcıya aittir. TÜVTURK sistemi ile yapılan muayeneleri Araç Muayene Sorgulama linkini tıklayarak sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenebilir ilgili linki tıklayarak sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bu sistem dışında yapılan muayeneleri ve faturalı araç alımlarında geçerli olan ilk muayene geçerlilik sürelerini aracın trafik belgesi üzerinden kontrol ediniz. Not: Trafikten çekmeli ve Yurtdışına çıkarma amaçlı satışı yapılan araçlarda muayene ve sigorta kontrolü zorunluluğu yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 17 Mart 2015; 10:59:24 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.