Şimdi Ara

Hard disk 'im mi yandı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Bugün Bilgisayarı açarken iki seçenek geldi önüme: Windows'u normal olarak başlat ve Sistem Onarmayı aç. İkisini de seçtiğimde Başlangıç Onarma açılıyor ve sisteminizdeki sorunları denetliyor diyor. 5 dakika sonra ekran donuyor Sadece mouse hareket ediyor bir 5 dakika sonra da diyor ki:

"Bir sabit disk sorunu Windows'un başlamasını engelliyor"

Çıkmak ve bilgisayarınızı kapatmak için sonu tıklatın diyor Alternatif 2 seçenek daha çıkıyor:

1. Tanılama ve onarma ayrıntılarını görüntüle...

Bu seçeneğe tıklayınca çıkan başlıca ayrıntıları yazayım

Güncelleştirmeleri denetle: Başarıyla tamamlandı
    Sistem diski sınaması: Başarıyla tamamlandı
    Disk hatası tanılama: Başarıyla tamamlandı
    Bulunan ana neden: Bozulan sabit disk

2. Sistem kurtarma ve destek için gelişmiş seçenekleri görüntüle..

Bu 2. seçeneği seçince hiçbir şey olmuyor öyle bekliyor ekran. Hani Windows oturum açılırken ki mavi arkaplan, yeşil yaprak ve beyaz çizgilerin olduğu ekran.

Bilgisayarım Toshiba a500-19w windows 7 64 bit. Yapabileceğim bir şey yok mu Yedeklemem gereken dosyalar var :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 11 Nisan 2011; 19:02:12 >

• eğer sabit disk bozulduysa dosyalarımı nasıl kurtarabilirim ve sanırım format da atılmaz bu bilgisayara artık değil mi?
  • hard diski çıkarmak garantiyi etkiliyor mu toshiba'da? yani sabit diskin -bulunduğu yuvanın kapağının vidalarını açtığımda içindeki sabit disk batarya gibi tak çıkar olduğuna göre bir süreliğine çıkarıp geri taksam bir sorun olur mu garanti konusunsa
  • üzerinde garanti kağıdı varsa etkiler ama yoksa çıkarabilirsin, harddiskin tahminen yanmamıştır ama zarar görmüştür, herhangi bir linux cd siyle başlatıp verilerine ulaşmayı dene, daha sonra da linux üzerinde hdd yi tarat
  • linux mu peki bunu deneyeceğim Bi bizim bilgisayarcıya sorayım Umarım elinde vardır Çok teşekkür ederim ilgine

hard disk vidalarının üzerinde etiket yok. açmayı şunun için sordum içindeki hard diski bir hard disk kutusuna takıp o kutuyu da başka bir bilgisayara bağlayınca dosyalar kurtarılıyor sanırım..
  • linux kurulumunda diski, elle bölümlendirme aşamasındayım ama hangi bölümü silmek ya da yeniden boyutlandırmak istesem (linux'u o bölüme kurmak için) uygula'ya bastığımda, not enough free space on dev/sda to create new partition hatası alıyorum Ne alaka anlamadım :(
  • bu arada pardus 2008 diye bir işletim sistemi benim taktığım CD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • linux kurmayacaksın, linux cd si üzerinde işletim sistemi açıcaksın, linux cd lerinde cd üzerinde çalışma özelliği olur ama pardus larda olmuyor, sen ubuntu indir cd ye kaydedip ondan çalıştır en iyisi
  • peki indirmeye başladım 22 dakika kaldı şu an

neyse ki CD 700 mb boyutundaymış masaüstü bilgisayarımda CD Writer vardı Umarım yaparım ya Dosyalarımı kurtarayım da :)
  • ya Kasatura iyi ki sorunumla ilgilendin Sayende hallettim bütün dosyalarımı harici diske kopyalıyorum şu anda Çok ama çok sağol sana minnettarım :))))
  • eğer harddiskte sorun varsa windows 7 kurduğunda tekrar sorun çıkarabilir, windows 7 nin attığı format hızlı olduğunda bad sector leri işaretlemiyor, elinde xp cd si varsa eğer xp cd sinden format bölümüne kadar gelip formatı atıp durdurup sonra tekrar başlatıp windows 7 yi kur, tabi xp de yavaş olan seçeneği seçiceksin formatta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.