Şimdi Ara

Anakart değişikliğinden sonra xp yüklemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımın anakartını ve işlemcisini değiştirdim. Celeron D 2.800 işlemci ve ona uyumlu bir anakart ve ram aldım. Ancak, önceki harddiskim aynen XP SP2 yüklü olarak kalmıştı. Yeni bir anakart ve işlemci dolayısıyla Sistemi yeniden yüklemeye çalışıyorum fakat, defalarca formatlamama rağmen yükleme yarım kalıyor ve asms. bulunamadı veya bileşenlerden bazıları bulunamadı gibi hata mesajları veriyor.Bunları atlayıp yüklemeye devam etme seçeneği var ama, en sonunda bu seferde mavi ekran üzerinde bir sorun algılandı başlığı altında bir sayfa yazı metni çıkıyor ve yine yükleme tamamlanamıyor. Yardımcı olabileceklere teşekkür ederim.



  • En altta 0x00000000 gibi bir hata mesajı olması gerekiyor. Bu hata kodunu yazabilirmisiniz ?
  • İlginize teşekkürler. Yeniden yüklemeyi deneyip gelen hata mesajlarını not alarak size bildiririm. Ancak, önceki denemelerden aklımda kalan şunlar. Siyah Ekran üzerinde "cd den önyükleme yapmak için bir tuşa basın" yazısının altında, "NTLDR eksik" yazıyor. Orayı bir şekilde geçiyorum. Sonraki aşamalarda, " mfc40.dll dosyası bulunamadı", ve şu an aklımda olmayan bir kaç dosya eksikliği bildirim daha var. Bu hata mesajları yüklemede %60 lardan sonra veriliyor. Çözüm olarak aklım erdiğince, ramı başka slota taktım, bir de XP sp1 cd si ile yüklemeyi denedim. Ayrıca, bios ayarlarını default yaptım. Yarın diğer bilgileri size verebilirim. Sağolasınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerdeniz -- 25 Kasım 2005, 3:29:55 >
  • sisteme format atıpdamı yüklemeye çalışıyorsun xp'yi yoksa eski xp'nin üzerinden onarımmı yapıyorsun,
  • Önce bir kaç defa onarmayı denedim, hata verdi. Sonra XP sp2 ile formatladım. Ancak, yüklerken hata veriyor.
  • bendede aynı sorun olmuştu onarmayı denediğim zaman onarmamıştı, ama ben format attıktan sonra yüklemeyi başarmıştım, eğer format attıysan başka bir cd ile yüklemeyi dene belki sorunun cd'den kaynaklanabilir,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stresss -- 25 Kasım 2005, 12:51:41 >
  • aynı sorun bende de olustu ilginçtir ama ramlerin teki ni cıkardım ve tek ramle kurdum,,oldu..
  • problem donanımsal gibi görünüyor... anakart ram'lerle uyumsuzluk yapmış olabilir...
    mümkünse ram'leri değiştirip dene bir de...
  • ARKADAŞLAR PROBLEM DONANIMSAL SEN EKRAN KARTINI KONTROL ET MAVİ EKRAN %100 EKRANDAN
    WİNDOWSDA CD Yİ DEGİŞTİRKURMAYI DENE
  • Yüklemedeki eksik dosyalar, %70 den sonra; "gptext.dll dosyası doğru şekilde kopyalanamadı. Bundan başka, wmvcore.dll - mstext40.dll dosy.kopyalanamadı. Daha sonra, yükleme sayfasında; "Önemli Hata: Kurun devam etmesini engelleyen bir hatayla karşılaşıldı. Windows Kurulumunun devam etmesi için gereken bileşenlerden biri yüklenemedi. Bileşenin dosyası, bileşenin listesinde bulunan doğrulama bilgisiyle eşleşmiyor." Sonra: Sistem Kur Günlüğü: (C:WİNDOWS\setuperr.log) Hata: SXS.DLL:"D:\I386\asms\1000\MSFT\WINDOWS\GDIPLUS\GDIPLUS.MAN" yayılma ya da ilke dosyasının 4 satırında sözdizimi hatası. Hata: İnstallation Failed: D:\I386asms:Error Message: Bileşenin dosyası bileşenin listesinde bulunan doğrulama bilgisiyle eşleşmiyor... Sözettiğiniz, mavi ekran üzerindeki 0x0000.. gibi kodun yazdığı bölüme ulaşamadan kapanıyor. (RAM:Kingston 256 mb KVR400X64C3A\256 2.6 V ANAKART: MSI 6788-060 I848P NEO-V DDR SES+LAN+SATA 8X İNTEL 848 P+ ICH5 Chipset Board - İŞLEMCİ: Celeron D 2.800 40 GB SAMSUNG HDD.
    selamlar, teşekkürler.




  • Ramı değiştirip 512 Mb.lık başka bir ram taktım. Sonunda yüklemeyi başardım. Sadece bir hata verdi. "Wind_w.chg" dosyası kopyalanamadı şeklinde. Bu dosyanın yokluğu ilerde sorun yaratır mı bilmiyorum ama onu esc ile atladım. Yükleme tamamlandı. Ancak, fifa2005 ve counter oyunlarını yükleyemedim yarısına gelince hata verdi. Sadece Desert Strom diye bir oyun var onu tamamen yükledim. Bunun dışında diğer programlarım düzgün çalışıyor şimdilik. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.