Şimdi Ara

İETT indirim kartları süresini uzatın aksi halde indirimsiz (normal ücretle) seyahat edersiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
51.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bu yazıyı buraya yazma konusunda tereddütüm var. Fakat forumdaki arkadaşların çoğunu ancak buradan haberdar edebilirim diyerek buraya yazmaya karar verdim.
    İETT indirimli kart kullanıcıları için bir geçerlilik tarihi belirlemiş. Eğer bu tarihi geçerseniz kartınız normal ücrete tabi oluyor. Yani indirimden yararlanamıyorsunuz. Eğer farkına varmazsanız indirimsiz (normal) geçişleriniz devam ediyor. Kartınızın geçerlilik süresini uzatmanız için otomatik dulum makinelerine gidip, kart yuvasına bir süre tutmanız yeterli. Böylece kartınız tekrar indirimli hale geliyor. Bu esnada yeni geçerlilik süresinin bitim tarihi ve saati de ekranda yazıyor.
    Siz de benim gibi “bu kart ne kadar çabuk bitmeye başladı” diye düşünüyorsanız; sebebi bu olabilir. Kontrol etmenizde fayda var.



  • geçen hafta bende farkettim ve ilk akbil dolum gişesinde işlemi gerçekleştirdim. Önceden hep otomatik makinalarda dolum yapardım ve haberim yoktu ama indirimli değilde normal fiyat düştüğünü farkedince görevli arkadaş uyardı güncelleme yapılması lazım diye. Makinada nasıl güncelleme yapılır bilmiyorum ama bayiilerde söylerseniz yapıyorlar.
  • Arkadaşlar benımde çok çabuk bitmeye başladı, okuttuğumda surekli yeşil olarak fazladan para çekıyor galıba, bu işlem sadece guncelleme mı başka birşey yapılmasına gerek var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :SworD:

    Arkadaşlar benımde çok çabuk bitmeye başladı, okuttuğumda surekli yeşil olarak fazladan para çekıyor galıba, bu işlem sadece guncelleme mı başka birşey yapılmasına gerek var mı


    Başka bişeye gerek yok sayın @kokokola makinalarda işlemin nasıl yapılcağını yazmış her hangi bir bayiiye söylerseniz onlarda hallediyorlar.
  • Birde sitede bunları gördüm

    İndirimli Seyahat Kartı Geçerlilik Süresi

    İndirimli Seyahat Kartı Sahiplerinin Dikkatine

    Kullanımda olan İndirimli Öğrenci ve Öğretmen Seyahat Kartları 2011 yılı sonuna kadar geçerlidir. Geçerlilik süresinin uzatılması için 1 Eylül 2011- 15 Aralık 2011 tarihleri arasında Vize İşlemi yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgiye Vize İşlemleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

    http://skart.iett.gov.tr:81/Duyuru-Detaylari.aspx?id=3

    VİZE İŞLEMLERİ


    İndirimli Seyahat Kartı sahiplerinin indirimli tarifeden yararlanabilmesi için her yıl Aralık ayı sonuna kadar, halen indirimli kart kullanma hakkına sahip olduğunu bildirmesi gerekmektedir. Bu şartı sağlamak amacıyla gerekli belgelerin İETT’ ye ibraz edilmesine vize işlemi denir. Ücretsiz Seyahat Kartı sahiplerinin de ücretsiz olarak seyahat edebilmeleri için her yıl Aralık ayı sonuna kadar vize işlemi için İETT’ ye başvurması gerekmektedir.

    Kullanımda olan İndirimli Öğrenci ve Öğretmen Seyahat Kartları 2011 yılı sonuna kadar geçerlidir. Geçerlilik süresinin uzatılması için 1 Eylül 2011- 15 Aralık 2011 tarihleri arasında Vize İşlemi yapılması gerekmektedir.

    http://skart.iett.gov.tr:81/Vize-Islemleri.aspx




  •  İETT indirim kartları süresini uzatın aksi halde indirimsiz (normal ücretle) seyahat edersiniz.


    dolumlarda şöyle bir uyarı veriyor, herhangi bir dolum bayi işlemi yapıyor benim dolum yaptığım bayi ben söylemeden işlemi yapmıştı, süreyi uzattım demişti tam olarak anlamamıştım fişlere bakınca anlaşılmıştı durum, mevcut akbillere 31/03/2011 kadar uzatma işlemi yapılmadıysa tam ücreti alıyor.
  • Ben karttan fazla ücret düştüğünü görünce bayiiden dolum yaparken söyledim, o da güncelleme (vize) işlemini yaptı. Sormadı öğrencimisin değilmisin yada göster bakayım kimliğini diye ve dolum fişinin üzerinde güncelleme yapıldığı yazıyordu.
  • benım gecen gun dokundurdugum da kartınız tam olmustur diye uyarı verdi.2 aydır tam aylık yüklüyorum.Açık öretim kaydını yenilemediğim için oldugunu zannediyordum.bunun sebebide bunlardan birimidir
  • Bende yükleme işlemi yapmak istediğimde süre doldu denildi. Böyle bisey olabilir mı arkadaslar?
  • evet güncelleme yapılması gerekiyomuş artık belirli aralıklarla.. geçen gün yükleme yaptığımda güncellme yapılmıştır yazıyo önceki son kullanım tarihi de yükleme yaptığım günmüş çok iyi denk geldi yoksa uğraştıracaktı galiba
  • Dolum makinelerine bir kez dokundurun otomatik uzatıyor geçen sultanahmette bi arkadaşın kartı güncelledik bu sayede para yükletmenize gerek yok üstelik
  • Neden böyle bir uygulama yaptılar acaba ?

    Geçen hafta okula gitmeden önce aylık yükletiyim dedim,bayideki görevli kartı güncelle 2 dk öyle getir dedi,zamanım yoktu bende normal basıp geçtim.Ondan sonrada 20 lira yükletmiştim.Bu hafta abonman yapıcam yine,acaba güncellenmiş midir benim kart ?

    @FaTeeH evet,bu sebepten dolayı süre doldu demiştir
  • peki bia yapmadık

    31marttada süre dolduysa ne olacak şlimdi
  • Arkadaşlar vize işlemleri 5 TL'miş. Eğer vize işlemi yaptırmassanız öğrenci pasonuz tam çekmeye başlayacak yılbaşından sonra. Online şekilde vize işlemleri yapılıyor iett sitesinden.

    Detaylı bilgiler burda var :http://www.e-sorgulama.net/diger/iett-vize-uzatma.html
  • up konu , 3 sene once mezun oldum her sene vize ücreti ödeyip öğrenci akbilimi kullanıyorum nasıl oluor anlamıom , anlamasam daha iyi bence .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kokokola

    Merhaba. Bu yazıyı buraya yazma konusunda tereddütüm var.

    neden ki

    yasa dışı bir şey mi yazıyorsunuz ?
  • İşlem sırasında kartınızdan 5tl çekiyor diye biliyorum
  • her 3 sene bendende senede 5 tl aldı ama hala ogrencılık devam edıyor . sanırım 5 tl verıoz dıe oluo herseyın karsılıgı war . ama guzel uygulama walla .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    quote:

    Orijinalden alıntı: kokokola

    Merhaba. Bu yazıyı buraya yazma konusunda tereddütüm var.

    neden ki

    yasa dışı bir şey mi yazıyorsunuz ?

    Bu konuyu açalı neredeyse 2,5 yıl olmuş. Artık İstanbul'da yaşamıyorum. Bu konuyu açtığımı bile unutmuştum.

    @ogameci
    Tereddütümün sebebi; bu başlık ("Konu dışı") altına az sayıda kişinin bakacağını tahmin etmem ve bu yüzden de az sayıda kişiyi bu konudan haberdar edebileceğimi düşünmemdi. Umarım konudan haberdar olanlar çevrelerindekileri uyarıyorlardır.

    Birazdan da Hepsiburada'nın uyguladığı yeni kargo ücretlendirme sistemi hakkında uyarım olacak. Bu uyarıyı da 'sıcak fırsatlar' altına yazmayı uygun buldum.




  • Ben bu dolum cihazlarından vize işlemi yaptım bu yıl için ve 10 lira kartımdan düştü. Ancak gişelerden karta para yüklediğimde verdikleri fişte hala vize işlemini yapın diyor ve indirim geçerlilik tarihi olarak yıl sonunu işaret ediyor. Dolum cihazından yaptığım vize işlemi boşa mı gitti? Aynı durum benim arkadaşımın da başına geldi, o da vize işlemi yapmış ama süre uzamamış. Acaba yeni yıla girince mi aktif olacak bu vize işlemi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.