Şimdi Ara

Sony CEO'su Microsoft ve Nintendo'yu Topa Tuttu!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
        Fortune ile yaptığı son söyleşide Sony Playstation'ın 'büyük patronu' Jack Tretton, firmasının bu sene sonunda çıkarmayı planladığı yeni nesil avuç içi konsolu NGP'ye ve rakiplerinin durumuna değindi.
     
         Konsol döngüsünden bahseden Tretton, Microsoft ve Nintendo'ya göndermede bulundu:
     
         "Eğer gerçekten 10 yıllık bir teknolojiyi oluşturmak istiyorsanız, bu konuda elinizden gelenin en iyisini ortaya koymalısınız. Microsoft ve Nintendo, 2011 ve ötesine devam edebilmek için enerjilerini kaybediyor."
     
        "İçinde sabit disk olmayan bir oyun sistemini artık niye satın alayım ki? Bu şu anki duruma uygun bir şey mi? Harekete duyarlı oynanış eğlenceli, ama kollarımı sadece 15 cm sallayabiliyorsam, bu bana nasıl doğru hareket algılama deneyimini sunacak?"
     
        "Nintendo'nun avuç içi konsolları bebek bakıcılarının işine yarayabilir" diyen Tretton, Nintendo'ya son füzesini şu cümleyle yolladı:
     
        "20 yaşından büyük ve kendine saygı duyan hiç kimse bir uçakta bu cihazı kullanmaz, çünkü o kişi artık o konsol için çok yaşlı"
     
         Tretton'un eleştirilerinin biraz ağır kaçtığını söylemek mümkün, ya yatağından ters kalkmış ya da rakipleri kızdırarak nabızlarını yoklamak istemiş olabilir. Unutmayın bir CEO kolay kolay bu tarz göndermelerde bulunmaz, buna pazarlama stratejisi de diyebiliriz.
     
        Sony CEO'su Jack Tretton'ın Microsoft ve Nintendo için kullandığı sözleri doğru buluyor musunuz?









  • quote:

    "20 yaşından büyük ve kendine saygı duyan hiç kimse bir uçakta bu cihazı kullanmaz"


    Herifler neleri düşünüyor yav Nintendo'da 20 yaşından küçük ve 20 yaşından büyük kendine saygı duymayanlar uçakta oynarlar diye düşünmüş heralde
  • Move un ustune oturmasında :)

    Yalnız ortalık karışacak gibi :()



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 9 Nisan 2011; 3:49:05 >
  • Her ne kadar pazarlama stratejisi de olsa etik bulmuyorum.
  • Ballz to You!!!
  • Aslında söyledikleri bir bakıma doğru ama bence bu kadar ağır sözler sarfetmesi yanlış bir hareket. İki konsolunda yeri ayrı, Xbox 360 ile Ps3'ü kıyaslarsın ama Nintendo ile bunları kıyaslıyamazsın.
    Aynı şey NGP ile 3DS için de geçerli. Her iki el konsolu da ayrı kişilere hitab eden cihazlar.
  • adamın bi küfür etmediği kalmış
  • Bu nesilde Nintendo'nun bu kadar gerisinde kalmak zoruna gitmiş galiba. Sinirleri çok bozulmuş. Sakin ol Şampiyon :)
    Ayrıca oyun oynama konusunu, kendine saygı duymak ile özdeşleştiren bir insanın akıl sağlığından şüphe ederim.
  • @aygun61:Xbox 360 ile Ps3'ü kıyaslarsın ''
    neyini kıyaslıcaksın anlamadım 2 cihazda elimde mevcut biri bluray 41 gb oyunu var biri dvd-dl 7.8gb yapma nesi kıyas götürür.
  • adam resmen hakaret etmiş yuh yani çingen alert:)
  • sony patronunda tecrübe var playstation marka olmuş bu yeterli
  • Bu durum aynen justin bieber bebesinin Jimmy Hendrix `ler Micheal jackson Thriller vs varken 500 kusur milyon izlenmesi gibi . Yeni nesil cocuklar internet caginin tam gobegindeler ve teknoloji ile ic iceler Nintendo el konsollarinda dunya lideri olsa da yaptigi cihazlar stil ve tasarim olarak cocukca oyunlar ise alabildigine zevkli fakat 20 yas ustu kitleyi hedefleyen oyun sayisi Playstation oyunlarina nispeten az cocuklarin rahatca oyniyabilecegi ayni zamanda brain age ve nintendogs gibi oyunlarla yetiskin ve bayanlara da hitab edip fiyatida ortalamada tutunca peynir ekmek gibi satti ve satiyor . Acikcasi soylemlerde yanlislik gormuyorum PSP ds e oranla daha agir basli bir cihazdi ve yeni cikacak NGP eglence formatinda yeni bir boyuta gecirecek teknoloji severleri fakat sizi PSP nin 67 milyon satisi (ki sony nin ilk el konsolu deneyimine gore super bir rakam) sasirtmasin NGP de dogru fiyat ve justin bieber fanlarini da :D kapsama alanina alacak oyunlar ile Sony bu isi goturur ....
  • Az bile demiş :) Sony dedin mi akan sular durur.
  • 3DS için adama hak veriyorum ama Microsoft'a sen kimsinde laf ediyorsun? Senin o Exclusive oyunlarını Microsoft'un programlarıyla yapıyorlar. Ayrıca PSMove sadece Sport Champions Oyunuyla iyi gider...onun haricinde MOVE da da bi cacık yok...(Karşılaştırma yapabildiğim için yazıyorum.)
  • "Xbox 360 ile Ps3'ü kıyaslarsın ''
    neyini kıyaslıcaksın anlamadım 2 cihazda elimde mevcut biri bluray 41 gb oyunu var biri dvd-dl 7.8gb yapma nesi kıyas götürür. "

    İyi güldüm sabah sabah, uykum açıldı, sağolasın.
  • Fanboy gibi konuşup durmuş :)
  • Bence Nintendo İçin Çok Doğru Konuşmş Çocuk Aleti :) El Konsolu PSP2 (NGP)'yi Ev Konsolu Olarakda Xbox360 (720 :P) Forever :)
  • Şu Microsoft el konsoluna bir el atsa ne NGP kalır ne 3DS
  • adam haklı dogru soyluyor bu 3ds ne bıcım tasarım ya takoz gıbı yapmıslar bıde jonjonlu parlatmıslar bebe oyuncagı gıbı olmus.alıcıyı dusundurucu ve kendıne getırecek sozler soylemıs ıyı bır stratejı ve cıhazın eksı yanlarını soylemıs 3d 3d de oyle ahım sahım bır seymı 10 20 dk sonra gozlerın pörtler valla.
  • tretton a aynen katılıyorum. sadece DS ler için değil wii için de aynısını söyleyebilirim. 20 değil, 17 yaşından büyük , kendine saygısı olan hiç kimse gidip de wii gibi bir konsolu almamalı.

    çocuk oyuncağı üreticisidir nintendo... bu kadar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.