Şimdi Ara

RPG Arşivi[SÜREKLİ GÜNCELLENECEK]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
4.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar başlıktanda anlaşılacağı gibi ben ve benim gibi RPG arşivi yapmak isteyenlere yardımcı olmak amacıyla bir RPG listesi oluşturacağım. Arşivi alfabetik sıraya göre oluşturmaya çalışacağım, bildiğim RPG/ARPG(Action Role-Playing Game)/Hack n Slash oyun türlerini kapsayan tüm oyunları koyacağım. Sizde bildiğiniz oynadığınız hoşunuza giden oyunları yazarsanız bende bu mesaja eklerim ve burada güzel bir kaynak oluşturabiliriz.
    Şimdilik zamanım olmadığı için oyunlar hakkında açıklayıcı bilgiler, resimler, linkler vs. koyamayacağım fakat ileride eğer konu ilgi görürse onlarıda yaparım. Ayrıca bu konunun RPG önerisi isteyen birçok arkadaşa da fayda sağlayacağını düşünüyorum.


    * Arkadaşlar yazacağınız oyunu önce CTRL+F tuş kombinasyonu ile aratıp eklenip eklenmediğini kontrol ettikten sonra yazarsanız mesaj kalabalığını önlemiş oluruz, teşekkürler.

    * Eklemek istediğiniz oyunu -varsa- serisiyle birlikte ve tam ismini yazarsanız hepimiz için daha sağlıklı ve kolay olur ve benim her seferinde kontrol etmeme gerek kalmaz, yok ben uğraşamam diyorsanızda canınız sağolsun siz ekleyin ben serisini vs. bulurum, teşekkürler.

    * Oyunlar hakkında açıklama yazmak isterseniz:

    Oyun resimleri = Maksimum 3 adet resim olmak üzere oyun içinden resimler( [S image şeklinde olsun mümkünse] )
    Oyun açıklaması = Oyun hikâyesi, çıkış tarihi, üretici firması, oyunun açıklaması vb. gibi bilgiler
    Kişisel fikirleriniz = Oyun hakkındaki kişisel bilgileriniz, beğendiğiniz beğenmediğiniz yönleri.
    Oyun hakkındaki önerileriniz = Oyunu oynamadan önce oynanması - okunması gerekenler, oyun hakkındaki önerileriniz, oyunu oynadıktan sonra oyuncuya kattıkları.

    Tabiki hepsini harfiyen yerine getirmek zorunda değilsiniz, uğraşabildiğiniz, bildiğiniz kadarıyla yazsanız yeter ben elimden geldiğince tamamlamaya çalışırım, aşağıda Diablo II'yi açıklayarak bir örnek vereceğim, teşekkürler.

    [Seri oyunlarda yalnızca oyunun ana ismi alfabetik sıraya göre yerleştirilecektir, oyunun diğer serileri çıkış tarihine göre düzenlenecektir.]

    A

    Arcanum

    B

    Baldur's Gate
    Baldur's Gate II

    C


    D

    Darkstone
    _________________________________

    DeathSpank
    DeathSpank: Thongs of Virtue
    ________________________________

    Diablo
    Diablo: Hellfire
    Diablo II - Diablo II: Lord of Destruction
    Oyun resimleri
     RPG Arşivi[SÜREKLİ GÜNCELLENECEK] RPG Arşivi[SÜREKLİ GÜNCELLENECEK] RPG Arşivi[SÜREKLİ GÜNCELLENECEK]
    Oyun açıklaması
    Açıklama: Oyunda Barbarian, Paladin, Amazon, Necromancer, Sorcerer olmak üzere 5 adet karakter bulunmaktadır(Ek paketiyle birlikte Assasin ve Druid'de dahil olur). Her classın 3 ayrı skill tree'si vardır, karakter buildler bu skill treelere göre yapılır. Barbarian Two handed ve One handed silahları tutabilir(genelde Axe kullanılır). Kendisi pür savaşçı ve high damager olarak tanımlanır. Paladin ismindende belli olacağı gibi ışığın savaşçısıdır. Silah-kalkan kombinasyonunu kullanır. Amazon ise fırlatmalı/fırlatmasız spear ve bow kullanır, ranged damager olarak iyi iş yapar. Necromancer ise ölüm büyücüsüdür, ölülerden kendine yandaş edinebilir, lanetleriyle düşmanlarını acılı bir şekilde öldürebilir. Sorcerer ise büyücüdür. Doğa elementlerini kullanarak ice, fire veya lightning kullanabilir.
    Çıkış tarihi 29 Haziran 2000
    Yayımcılar:Blizzard Entertainment - Sierra Entertainment - HanbitSoft
    Yapımcı: Blizzard North
    Diablo savaşçı bir kahraman tarafından öldürüldükten sonra kahraman, Diablo'nun ruh taşını kendi vücuduna hapsederek onunla başa çıkabileceğini düşünür. Fakat Diablo, kahramanın sandığındanda güçlü çıkar ve kahramanı ele geçirir. Ve o gece Tristam'ı yerle bir ederek oradan ayrılır, Tristam'dan sadece Deckard Cain ve savaşçının yardımcısı olan Marius kurtulur.
    Ve bu zamanlarda bir kahraman(biz oluyoruz) belirir ve Deckard Cain'i Tristamdan kurtarır. Bundan sonra Deckard Cain ile birlikte Diablo'yu izleyerek onu engellemeye çalışacağız. Diablo'nun amacı ise kardeşleri olan Mephisto ve Baal'ı kurtarmaktır. Bunları başarır ve Zakarum kilisesinde iki kardeşinin de yardımıyla Cehenneme geçit açar. Bundan sonra biz gelip önce Mephisto'yu Zakarum kilisesinde, sonra Diablo'yu Cehennem geçidinde öldürürür ve ruh taşlarını Hellforge'de yok ederiz. Baal ise bu sırada kendi ruh taşını elde etmek için Marius'un peşine düşer(Diablo Baal'ı kurtarmaya çalışırken karşısına baş melek olan Tyrael çıkar ve bu sırada Marius Baal'ı kurtarmak için Baal'ın ruh taşını alır.) Bu sırada Marius üstünde bulundurduğu taş yüzünden neredeyse çıldırmıştır ve akıl hastanesine kapatılır. Baal onu akıl hastanesinde bulur ve kendisini Tyrael olarak tanıtarak ruh taşını alır, daha sonra Baal bütün hastaneyi yerle bir ederek oradan uzaklaşır. Baal ruh taşını güvence altına aldıktan sonra Harrogath'a saldırır, amacı dünya taşını ele geçirmektir. Baal saldırı esnasında taşı elde ederken öldürülür, fakat dünya taşı Baal'dan etkilenmiştir. Bu yüzden Tyrael taşı yok etmek zorunda kalır ve Arreat dağı(taşın bulunduğu yer) ikiye ayrılır.
    Kişisel fikirleriniz
    Oyun Hack&Slash türünün en iyilerindendir. ARPG veya Hack&Slash ile ilgilenenlerin kesinlikle bakması gereken bir oyundur. Oyun başından sonuna kadar oyuncuyu içine çekmekle kalmaz zamanında üniversite okuyan birçok insanı 1 sene tekrar yapmayı başarmıştır. Sürekli yaratık öldürmek bazı insanları bir süre sonra sıksada bitirmeden bırakmayacağınız bir oyundur.
    Oyun hakkındaki önerileriniz
    Oyunu oynamadan önce hikayeyi anlayabilmeniz oyunun ilk serisini(Diablo'yu) öneririm. Eğer böyle şeylerle ilgiliyseniz oyunun çıkmış kitaplarıda bulunmaktadır, çok eğlencelidir. Oyuna başlamadan önce seçeceğiniz karakterin internetten buildlerine bakmanızı öneririm. Karakterinizle tam olarak ne yapmak istediğinize karar verdikten sonra internetteki buildlerden yararlanabilirsiniz. Zaten 3 tane skill tree var neyine bakalım demeyin, örneğin bir Paladin hem Zealot hem Supporter hemde Tank görevini üstlenebilir. Zealot için fazla mana gerekmez ve ofansif auralar kullanır. Supporter için daha fazla mana gerekebilir ve partinizin olması gerekir. Tank için ise Defansif aura ve skillerinizi geliştirmeniz gerekir(tabi bunlara göre statlarda ayarlanır). 10 Senedir içinde bulunduğum oyun dünyasındaki deneyimlerime dayanarak oyun içinde geçireceğiniz vakitte kesinlikle birşeyler kazanacaksınız. Gerek hikaye gerek yaratıcılık bakımından çok zengin bir oyun olması nedeniyle güzel ayrıntılara rastlanıyor. Hem muhtemelen satış rekorları kırıcak olan Diablo III çıkmadan önce oyunun işleyişini, hikayesinide kavramış olursunuz.
    _________________________________

    Divine Divinity
    Divinity 2: Ego Draconis
    _________________________________

    Dragon Age: Origins
    Dragon Age Origins: Awakening
    Dragon Age II
    _________________________________

    Drakensang : The Dark Eye
    Drakensang : The River of Time
    _________________________________

    Dungeon Siege
    Dungeon Siege II
    Dungeon Siege II Broken World

    E

    Eye of Beholder
    Eye of the Beholder II: The Legend of Darkmoon
    Eye of the Beholder III: Assault on Myth Drannor

    F

    Fable
    Fable III
    ________________________________

    Fallout
    Fallout II
    Fallout III
    Fallout: New Vegas
    Gothic
    Oyun resimleri
     RPG Arşivi[SÜREKLİ GÜNCELLENECEK] RPG Arşivi[SÜREKLİ GÜNCELLENECEK]
    Oyun açıklaması
    Açıklama: Oyunda kıyıya vurmuş ve hafızasını kaybetmiş bir karakteri yönetiyoruz. Sleeper adında bir yaratık bulunduğumuz bölgeyi kontrolü altına almış durumda ve bir bariyer ile bölgeyi sınırlandırmış durumda. Bizim görevimiz Eski ya da Yeni kampa katılmak ve sonrasında "Sleeper" ı dünyadan defetmek.
    Çıkış tarihi 15 Mart 2001
    Yayımcılar:Piranha Bytes
    Yapımcı: Piranha Bytes
    Öneriler:
    Öneri olarak şunu söyleyebilirim ki oyundaki harita sistemi sizi keşfetmeye zorluyor. Yeni oyunlardaki gibi haritada görevi yapmak için nereye gitmeniz gerektiği belirtilmiyor. Bu da oyuna ayrı bir keyif katıyor ancak katılacağınız kampa girmek için görevleri yaparken kimseye yamuk yapmamanız gerekiyor. Kamptaki herkesin sizden memnun olması gerekiyor. Böylece bir kampı seçmeniz gerektiğini söyleyebilirim. Diğer kamptaki kişilerle savaşabilirsiniz ancak en iyisi iki kampla da iyi geçinmek çünkü oyunun sonunu getirmek için dahil olmadığımız kamptan dahi yardım almamız gerekecek. İlk bi kaç görev zorlu gelirse youtube dan walkthrough videoları izleyerek bi kaç görev ilerleyebilirsiniz, oyundan sıkılmadan adapte olmuş olursunuz.
    Gothic II
    Gothic II: Night of the Raven
    Gothic 3
    Gothic 3: Forsaken Gods
    Gothic 3: The Beginning
    Arcania: Gothic 4

    H


    I

    Icewind Dale
    Icewind Dale II

    J


    K


    L

    Lands of Lore: The Throne of Chaos
    Lands of Lore: Guardians of Destiny
    Lands of Lore III

    M

    Mass Effect
    Mass Effect II
    ________________________________

    Might and Magic: The Secret of the Inner Sanctum
    Might and Magic II: Gates to Another World
    Might and Magic III: Isles of Terra
    Might and Magic IV: Clouds of Xeen
    Might and Magic V: Darkside of Xeen
    Might and Magic: World of Xeen
    Might and Magic VI: The Mandate of Heaven
    Might and Magic VII: For Blood and Honor
    Might and Magic VIII: Day of the Destroyer
    Might and Magic IX

    N

    Neverwinter Nights
    Neverwinter Nights II
    ________________________________

    Nox

    O


    P

    Planescape: Torment

    Q

    Quest for Glory: So You Want to Be a Hero
    Quest for Glory II: Trial by Fire
    Quest for Glory III: Wages of War
    Quest for Glory IV: Shadows of Darkness
    Quest for Glory V: Dragon Fire

    R

    Realms of Arkania: Blade of Destiny
    Realms of Arkania: Star Trail
    Realms of Arkania: Shadows over Riva
    ________________________________

    Risen

    S

    Sacred
    Sacred: Underworld
    Sacred II
    ________________________________

    Silver
    ________________________________

    Star Wars: Knights of the Old Republic

    T

    The Elder Scrolls: Arena
    The Elder Scrolls II: Daggerfall
    An Elder Scrolls Legend: Battlespire
    The Elder Scrolls Adventures: Redguard
    The Elder Scrolls III: Morrowind
    The Elder Scrolls III: Tribunal
    The Elder Scrolls III: Bloodmoon
    The Elder Scrolls Travels: Stormhold
    The Elder Scrolls Travels: Dawnstar
    The Elder Scrolls Travels: Shadowkey
    The Elder Scrolls IV: Oblivion
    The Elder Scrolls IV: Knights of the Nine
    The Elder Scrolls IV: Shivering Isles
    ________________________________

    The Witcher
    ________________________________

    Titan Quest
    ________________________________

    Torchlight
    ________________________________

    Two Worlds
    Two Worlds II

    U


    V

    Vampire: The Masquerade
    Vampire: The Masquerade - Redemption
    Vampire: The Masquerade - Bloodlines

    W

    Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord
    Wizardry II: The Knight of Diamonds
    Wizardry III: Legacy of Llylgamyn
    Wizardry IV: The Return of Werdna
    Wizardry V: Heart of the Maelstrom
    Wizardry VI: Bane of the Cosmic Forge
    Wizardry VII: Crusaders of the Dark Savant
    Nemesis: The Wizardry Adventure
    Wizardry 8

    X


    Y


    Z




    Toplamda 100 Oyun bulunmaktadır.

    Teşekkür Listesi
    nicknamebulamadim Gothic açıklaması için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodstain -- 22 Nisan 2011; 12:40:11 >







  • Torchlight

    Ayrıca Online RPG'lerde dahil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t3

    Torchlight

    Ayrıca Online RPG'lerde dahil mi?
    Eye Of The Beholder,

    Quest For Glory,

    Lands Of Lore,

    Might And Magic,

    Wizardry,

    Star Wars Knights of the Old Republic,

    Icewind Dale serileri

    Planespace

    The Dark Eye

    Silver

    Darkstone

    Sacred

    Nox

    Vampire The Masquerade Bloodlines,

    Vampire The Masquerade Redemption

    Divine Divinity
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t3

    Torchlight

    Ayrıca Online RPG'lerde dahil mi?

    MMORPGler için yeterince kaynak olduğunu düşünüyorum, gerek yok yani, sadece single player için bir arşiv hazırlamak istiyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Randeas

    Eye Of The Beholder,

    Quest For Glory,

    Lands Of Lore,

    Might And Magic,

    Wizardry,

    Star Wars Knights of the Old Republic,

    Icewind Dale serileri

    Planespace

    The Dark Eye

    Silver

    Darkstone

    Sacred

    Nox

    Vampire The Masquerade Bloodlines,

    Vampire The Masquerade Redemption

    Divine Divinity

    Teşekkürler, serileriyle birlikte ekledim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodstain

    quote:

    Orijinalden alıntı: t3

    Torchlight

    Ayrıca Online RPG'lerde dahil mi?

    MMORPGler için yeterince kaynak olduğunu düşünüyorum, gerek yok yani, sadece single player için bir arşiv hazırlamak istiyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Randeas

    Eye Of The Beholder,

    Quest For Glory,

    Lands Of Lore,

    Might And Magic,

    Wizardry,

    Star Wars Knights of the Old Republic,

    Icewind Dale serileri

    Planespace

    The Dark Eye

    Silver

    Darkstone

    Sacred

    Nox

    Vampire The Masquerade Bloodlines,

    Vampire The Masquerade Redemption

    Divine Divinity

    Teşekkürler, serileriyle birlikte ekledim.

    Alıntıları Göster
    KOTOR II:)
    Neverwinter nights serisinin ek paketlerini unutma.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dextercan

    KOTOR II:)
    Neverwinter nights serisinin ek paketlerini unutma.

    Kotor'u bulamadım, düzgün yazdığına eminmisin? :)
    Ek paketlerini eklemiyorum, oyunun ana serilerini ekliyorum sadece çünkü öbür türlü çok uğraştırıcak zaten oyunu oynamak/bulmak isteyen her şekilde bulur Zaten zamanım olduğunda küçük açıklama vs. ekleyeceğim istenilen oyun daha kolay bulunsun diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodstain

    quote:

    Orijinalden alıntı: dextercan

    KOTOR II:)
    Neverwinter nights serisinin ek paketlerini unutma.

    Kotor'u bulamadım, düzgün yazdığına eminmisin? :)
    Ek paketlerini eklemiyorum, oyunun ana serilerini ekliyorum sadece çünkü öbür türlü çok uğraştırıcak zaten oyunu oynamak/bulmak isteyen her şekilde bulur Zaten zamanım olduğunda küçük açıklama vs. ekleyeceğim istenilen oyun daha kolay bulunsun diye.

    Alıntıları Göster
    Sacred: Underworld Expansion unutulmuş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodstain


    quote:

    Orijinalden alıntı: dextercan

    KOTOR II:)
    Neverwinter nights serisinin ek paketlerini unutma.

    Kotor'u bulamadım, düzgün yazdığına eminmisin? :)
    Ek paketlerini eklemiyorum, oyunun ana serilerini ekliyorum sadece çünkü öbür türlü çok uğraştırıcak zaten oyunu oynamak/bulmak isteyen her şekilde bulur Zaten zamanım olduğunda küçük açıklama vs. ekleyeceğim istenilen oyun daha kolay bulunsun diye.

    http://uk.pc.ign.com/objects/608/608569.html





  • quote:

    Orijinalden alıntı: NinovaTR

    Sacred: Underworld Expansion unutulmuş.

    Dediğim gibi sadece ana oyunları yazacağım ek paketlerini yazmama gerek yok, belki ilerde yazarım ama şimdilik yazmayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodstain

    quote:

    Orijinalden alıntı: NinovaTR

    Sacred: Underworld Expansion unutulmuş.

    Dediğim gibi sadece ana oyunları yazacağım ek paketlerini yazmama gerek yok, belki ilerde yazarım ama şimdilik yazmayacağım.

    Alıntıları Göster
    Ek paketleri yazmayacağım desende bir sürü ek paket yazmışsın KOTOR II'de Star Wars Knights of the Old Republic II oluyor, listede birinci oyunu mevcut ikinciyide ekleyebilirsin




  • yazmama gerek kalmamış, elimden almışsın kelimeleri:)
    quote:

    Orijinalden alıntı: Saşha

    Ek paketleri yazmayacağım desende bir sürü ek paket yazmışsın KOTOR II'de Star Wars Knights of the Old Republic II oluyor, listede birinci oyunu mevcut ikinciyide ekleyebilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R.

    yazmama gerek kalmamış, elimden almışsın kelimeleri:)
    quote:

    Orijinalden alıntı: Saşha

    Ek paketleri yazmayacağım desende bir sürü ek paket yazmışsın KOTOR II'de Star Wars Knights of the Old Republic II oluyor, listede birinci oyunu mevcut ikinciyide ekleyebilirsin


    Alıntıları Göster
    Oyunların yanlarına spoiler şeklinde ufak açıklamalar ve resimlerde konulursa güzel bir arşiv olur. umarım sıkılıp bırakmazsın :) içerik konusunda da yardım ederiz :) Şimdiden eline sağlık.

    Bu arada bu oyunları da eklersen iyi olur.

    Risen
    Drakensang : The Dark Eye
    Drakensang : The River of Time




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kumdaoyna

    Oyunların yanlarına spoiler şeklinde ufak açıklamalar ve resimlerde konulursa güzel bir arşiv olur. umarım sıkılıp bırakmazsın :) içerik konusunda da yardım ederiz :) Şimdiden eline sağlık.

    Bu arada bu oyunları da eklersen iyi olur.

    Risen
    Drakensang : The Dark Eye
    Drakensang : The River of Time

    Alıntıları Göster
    Divine Divinity
    Beyond Divinity
    Divinity II: The Dragon Knight Saga

    Death Spank
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VII_outLaw

    Divine Divinity
    Beyond Divinity
    Divinity II: The Dragon Knight Saga

    Death Spank


    Alıntıları Göster
    Bir çok ek paket yazmışsın farkında değilsin galiba. Dragon Age Origins : Awakening ekle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Androalphus

    Bir çok ek paket yazmışsın farkında değilsin galiba. Dragon Age Origins : Awakening ekle.

    Alıntıları Göster
    Bütün arşiv burda var zaten

    http://www.ranker.com/list/all-computer-role-playing-games-list/reference?page=1&format=GRID




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TORU-NAGA

    Bütün arşiv burda var zaten

    http://www.ranker.com/list/all-computer-role-playing-games-list/reference?page=1&format=GRID

    Alıntıları Göster
    Peki öyleyse ek paketleride ekleyeyim, aceleyle yaptığım için aldığım bilgiler ana oyunmu exp pack mi pek araştıramadım, ekleyebildiğimi ekleyeceğim bugün.

    @kumdaoyna vaktim olduğu sürece bununla uğraşıyorum merak etme :) ufak açıklama ve resimleri kısa sürede ekleyeceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodstain

    Peki öyleyse ek paketleride ekleyeyim, aceleyle yaptığım için aldığım bilgiler ana oyunmu exp pack mi pek araştıramadım, ekleyebildiğimi ekleyeceğim bugün.

    @kumdaoyna vaktim olduğu sürece bununla uğraşıyorum merak etme :) ufak açıklama ve resimleri kısa sürede ekleyeceğim.

    Alıntıları Göster
    diablo'ya hellfire'ı da eklemelisin o halde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo

    diablo'ya hellfire'ı da eklemelisin o halde...

    Alıntıları Göster
    Çarşamba gününden itibaren kısa açıklamaları eklemeye başlayacağım. Eğer sizde bir oyun hakkında açıklama yapmak isterseniz Çarşamba günü yazacağım template'den yararlanarak yazabilirsiniz, teşekkürler.
  • türkçe çevirisi olan oyunlarıda yanında uyarı şeklinde yazarsan tadından yenmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighDamagE

    türkçe çevirisi olan oyunlarıda yanında uyarı şeklinde yazarsan tadından yenmez
    Bir de oyun isimlerine link eklersen süper olur forum başlıkları ya da herhangi iyi bir sitenin incelemelerinin linkleri olabilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.