Şimdi Ara

Gartner: 2015'te ilk üç sırayı Android, Windows Phone 7 ve iOS devralacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
6.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Gartner: 2015'te ilk üç sırayı Android, Windows Phone 7 ve iOS devralacak"



    Kısa bir süre önce IDC (International Data Corporation) birbiriyle rekabet halindeki mobil işletim sistemlerinin 2011 ve 2015 yıllarındaki pazar payı tahminlerini yayınlamış ve yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşmıştık. Özetlemek gerekirse IDC'nin resmi internet sitesinde yayınladığı tahminlere göre


    akıllı telefon pazarı 2011 yılında %49.2 büyüme gösterecek, böylece dünya çapında 450 milyondan fazla akıllı telefon satışı yapılacak. Kıyaslamak gerekirse 2010 yılındaki akıllı telefon satışlarının 303.4 milyon seviyesinde gerçekleştiği bildiriliyordu. Ayrıca 2015 yılında mobil işletim sistemlerinde ilk üç sırayı Android, Windows Mobile / Windows Phone 7 ve iOS alacaktı. IDC'nin geleceğe dair tahminlerinin ardından cep telefonu sektörüne ilişkin analiz ve yorumlamalarıyla sıkça karşımıza çıkan Gartner da sessizliğini hazırladığı analizle bozdu.



    Gartner'ın yayınladığı analiz ve öngörülere göre bu yıl Symbian OS (%19.2) ve BlackBerry OS (%13.4) pazar payı kaybederken, Android, iOS, Windows Mobile / Windows Phone 7 ve diğer mobil işletim sistemleri (örneğin: webOS) yükselişe geçecek. 2011 yılında Gartner Symbian'ın neredeyse pazar payının yarısını kaybedeceği düşünüyor. iOS'un ise %15.7'den %19.4'e ani yükselişi dikkatlerden kaçmamakta.



    2015 yılına gelindiğinde ise popülerliği gün geçtikçe artan Android %48.8 (2012'ye kıyasla %0.4'lük bir düşüş mevcut) ile pazarın hemen hemen yarısını kontrol altına alırken, Windows Mobile / Windows Phone 7'nin %19.5 ile ikincilik tahtında, iOS'un ise %17.2 ile üçüncülük tahtında oturduğu görülüyor. Symbian OS ise %0.1 ile teknoloji tarihinin tozlu sayfalarındaki yerini alıyor. Her ne kadar IDC ve Gartner'ın rakamsal verileri farklılık gösterse de gerek 2011 gerek 2015 yıllarında sıralamanın değişmediğini görmek çarpıcı.



    Bakalım Microsoft ile Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia arasında yapılan stratejik iş birliği Windows Phone 7'nin pazar payını beklenen ölçüde etkileyebilecek mi? Ya da 2015'e kadar karşımıza bambaşka mobil işletim sistemleri çıkacak mı? Analistlerin pazar paylarına ilişkin görüşlerinin aşağı yukarı aynı olduğunu belirtiyor ve geriye kalan yorumu siz okuyucularımıza bırakıyoruz.




    alt="Gartner: 2015'te ilk üç sırayı Android, Windows Phone 7 ve iOS devralacak"




    alt="Gartner: 2015'te ilk üç sırayı Android, Windows Phone 7 ve iOS devralacak"




    alt="Gartner: 2015'te ilk üç sırayı Android, Windows Phone 7 ve iOS devralacak"








  • Android iş yapıcak zaten belli etti.
  • Ulan zaten bi tane iphone tum samsung lg htc ve icine android yuklenen dunya kadar cin mali telefonla nasil yarissin tabi pazar payi androidin olacak ios da dunya kadar telefonda olsa pazar payi onun olurdu abartmaya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 78erhan78
    Ulan zaten bi tane iphone tum samsung lg htc ve icine android yuklenen dunya kadar cin mali telefonla nasil yarissin tabi pazar payi androidin olacak ios da dunya kadar telefonda olsa pazar payi onun olurdu abartmaya gerek yok

    ios ,isletim sistemini bedava dagitsada android varken hicbir firma ios un kisitlamalarina boyun egmez..hersey ortada..apple 30 tane de model cikarsa android artik uzun bir sure liderligi elinde tutacaktir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android piyasayı tekelleştirmeye başladı bile daha durun neler görücez :)...Forever android =)
  • Oradaki rakamların çoğu bencede tutar gibi amma Windows 7 biraz fazla şişirilmiş gibi

    ama androidin önü gerçekten açık ama umarım Nokia gibi kendine fazla güvenip sonunu symbiana çevirmez
  • sanmıyorum winmo nun bu kadar gelişeceğini android varken
  • Android on numara
  • Şahsen android windows 7nin çok üstüne çıkar kanaatindeyim. Çok olması iyi olmasını göstermiyor tabiki.
  • ilk 3 sırada bir android iki webos üçtede ios olmasını isterdim. ki wp7ye ben pek şans vermiyorum. windows 8 ile beraber yeni bir mobil işletim sistemi çıkarırsa microsoft belki adam gibi birşey ortaya koyabilir. ama üreticiler wp7 kullansın diye milyarlarca dolar para akıtıyor üreticilere. normalde işletim sistemi yapar satarsın bu sefer tam tersi kullanması için para ödüyor adamlar..
  • Haziranda ios 5 ne yapacak merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android birinci sırada olur ama iOS ile arasında bu kadar uçurum olacağını sanmıyorum.. ayrıca wp7 de nokia ile patlama yapıp android ve iOS la pazrın 3 büyüklerinden biri olacak.. bu arada görmezden gelinmemesi gereken bi de web os var ki eğer hp elindeki bu kozu iyi kullanırsa iOS un bile önüne geçebilir ama çok sağlam bi reklam ve satış stratejisi yapmaları gerekiyor.. bunların dışında samsung bada lı cihazlara android den daha fazla yatırım yapsa o da baya iddialı bi şekilde 3 büyüklerin arkasından gelebilir.. blackberry sadık müşteri kitlesinden dolayı çok ciddi oranda değişim göstermeyeceği için pazarda da ok fazla pay kaybetmeyecektir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 8 Nisan 2011; 7:18:19 >
  • iOS un 200 milyon civarında bir satışa ulaşacağına hiç inanasım gelmiyor. iPhone'ları artık cami avlularında dağıtmaya başlarlarsa orasını bilemem tabi.

    Dünyada etiketi 700$ olan bir ürünün 200 milyon adet satması diye bir şey söz konusu dahi edilemez. Ben böyle bir analize imza atan firmayı sallamam artık.
  • Bir şey dikkatimi çekti.

    Tabloya göre 2015 yılında 1,77 milyar adet "akıllı telefon" satılacakmış. En az bir o kadar da normal telefon satılır. Yani toplamda 3.5 milyar adet civarında telefon mu satılacak 2015 de? Yani dünya bugünkü dünya nüfusunun yarısından fazlası yeniden telefon alacak öyle mi? Arada Çin'liler ve Hintliler azacak mı ne olacak? Gardner ne hesap etti acaba 2015 dünya nüfusunu hesaplarken? :D
  • tablo gayet doğrucu,

    1)symbian tamamen buharlaraşcak. Doğru, herkes bunu söylüyor ve bekliyor.

    2)android'in önlenemez yükselişi devam edecek ve pazarın tümünde liderliği alacak.

    3)windows 8 ile birlikte tablet desteği gelecek, buna paralel akıllı telefonlarda da belirgin bir düzelme olacak.

    4)ios sadece iphone'larda kullanıldığı ve kemik bir kullanıcı kitlesi olduğu için fazla değişme olmayacak, blackberry'de aşağı yukarı aynı durum söz konusu. Belki blackberry kullanıcılarında windowsa bir geçiş olabilir.
  • @mcsamir

    100-200$ aralığında bir iOS cihazı olmadığı sürece Apple'ın 200 milyon adet iPhone satmasına imkan yok!!! Bu ancak dünya nüfusu 15-16 milyar olursa mümkün. Böyle bir şey mümkün olmadığına göre Gartner kıçından uydurmul afedersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 78erhan78

    Ulan zaten bi tane iphone tum samsung lg htc ve icine android yuklenen dunya kadar cin mali telefonla nasil yarissin tabi pazar payi androidin olacak ios da dunya kadar telefonda olsa pazar payi onun olurdu abartmaya gerek yok


    Bu tip karsilastirmalarin hemen altinda bu veya buna benzer bir cumle kurulmazsa olmaz zaten. 4 tane ios lu telefon var ortada ve bunlarin 2 tanesi hali hazirda aktif. ios kullanan bunun disinda piyasada aktif olarak dolasan 4 cihaz daha mevcut. (2 ipad 2 ipod) . madalya mi verelim tek cihaz cikartiyorlar diye applea. becerebiliyorsa 20 tane model cikartsin . hos birden fazla model cikartsa bile toplam satislari su anki tek modelin satislari seviyesine ancak ulasacak, durum boyle olunca damlar birden fazla model ile ugrasmayarak en dogru hareketi yapiyorlar zaten. ama boyle kapali kutu bir OS u , sadece kendisi kullanarak bir yere kadar ilerleyebilir. android tum donanim ureticilerine acik oldugu surece de ios un mac os ve mac os x in kaderini paylasmasi gayet normal.

    1.7 milyar akilli telefon tahmini normal telefon diye bildigimiz cihazlarin yavas yavas ortadan kalkacagini ongoruyor. dunya nufus artisini da goz onunde bulundurursak belirtilen sayilar ulasilmaz sayilar degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 8 Nisan 2011; 10:28:56 >




  • Android'in büyüklüğünü kabullendiler yani.

    İyi işler hepsine rekabet iyidir
  • Açık kaynak.
  • Android = baş spamci ve en büyük truva atı olan google ın, ciğeri 5 kuruş etmez işletim sistemi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.