Şimdi Ara

Ve AMD'nin yeni nesil Bulldozer işlemcisi gün ışığına çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
14.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gigabyte'ın dökümanından elde edilen bilgiye göre AMD'nin 7 Haziran'da duyurmaya hazırlandığı yeni nesil Bulldozer işlemcileri için meraklı bekleyiş sona erdi ve ilk işlemci örnekleri gün ışığına çıktı. Daha önceki pek çok haberimizde de belirttiğimiz üzere geliştirme çalışmaları beş yıla yakın süren Bulldozer işlemcileri, mikroişlemci tasarımı açısından AMD tarihinin en büyük yatırımı olarak nitelendiriliyorlar.



    alt="Ve AMD'nin yeni nesil Bulldozer işlemcisi gün ışığına çıktı"


    Fotoğrafları ortaya çıkan Bulldozer işlemcisinin detaylarıyla ilgili çok fazla bilgi bulunmuyor ancak AMD, Bulldozer tabanlı FX işlemcilerini üç farklı grup altında topluyor. FX4000 serisi altında dört çekirdekli Bulldozer işlemcilerini sunmayı planlayan AMD, FX6000 serisi altında altı çekirdekli, FX8000 serisi altında ise 8 çekirdekli modellerini pazara sunacak. AMD'nin yeni işlemcileriyle ilgili olarak henüz saat hızı bilgisi olmasa da genel hatlarıyla teknik özellikler şekillenmiş durumda. 32nm fabrikasyon süreciyle hazırlanan işlemci ailesinin 8 çekirdekli modellerinde 8MB, 6 çekirdekli modellerinde 6MB veya 4 çekirdekli modellerinde ise 4MB büyüklüğünde Seviye 2 bellek kapasitesine yer veriliyor yani her çekirdek için 1MB L2 bellek kullanılıyor.


    AMD'nin güncel ürün gamındaki Phenom II işlemcilerinde 6MB olan Seviye 3 bellek kapasitesi de artış gösteriyor ve Bulldozer tabanlı işlemciler 8MB L3 bellek ile geliyorlar. Bu noktada özellikle 8 çekirdekli işlemciler bir hayli dikkat çekici olacak zira toplamda 16MB bellek ile bellek kapasitesi açısından 9MB bellekli Phenom II X6 serisine kıyasla ciddi bir fark oluşturuyorlar ve bunun özellikle tek izlekli uygulamalarda performansa önemli ölçüde katkı sağlayacağı düşünülüyor.


    Soket AM3+ formunda hazırlanan yeni nesil işlemcilerdeki entegre bellek kontrolcüsü de ciddi güncellemeler içeriyor. Zira mevcut işlemcilerde 1333MHz olan resmi bellek desteği, Bulldozer jenerasyonuyla birlikte 1866MHz'e çıkartılıyor. Isıl güç tasarımları modeline göre 95 Watt ile 125 Watt arasında değişecek olan Bulldozer tabanlı FX işlemcilerinde çarpan kilidi de açık olacak ve bu sayede kullanıcılar sadece tek bir parametreyi değiştirecek daha yüksek saat hızlarına ulaşabilecekler.



    alt="Ve AMD'nin yeni nesil Bulldozer işlemcisi gün ışığına çıktı"


    TurboCore 2.0 teknolojisiyle gelecek olan Bulldozer işlemcileri bu sayede geliştirilmiş dinamik çekirdek kontrolü desteği sunacak ve çalıştırılan uygulamanın kullanmadığı çekirdekler uyku moduna alınarak aktif çekirdek veya çekirdeklerin hızı otomatik olarak arttırılabilecek. Intel'in Sandy Bridge jenerasyonunu hedef alan Bulldozer tabanlı yeni nesil FX işlemcilerin fiyatlandırma açısından da iddialı olacağı belirtilirken, bu konu için de şu ana kadar yapılmış herhangi bir somut açıklama bulunmuyor. Performans ile ilgili olaraksa AMD, Bulldozer tabanlı işlemcilerin, Phenom II serisi ile kıyaslandığında %50'ye varan oranda daha hızlı olacağını ifade ediyor.









  • hadi bakalım çıksında :)
  • gına geldi beklemekten gelsinlerde alalım bi tane
  • 2 ıncı resımde goruldugu gıbı cekırdek sayısı baya fazlaymıs :D
  • phenom II lerden %50 iyi olacakca hiç uğraşmasınlar, zaten şuanki sandybridgeler en az bu kadar atıyorlar amd'ye (i5 2500, i7 2600) kaldıki haziranda çıkacaklar ve bundan bir kaç ay sonra intelden Ivybridge'ler gelecek ve AMD gümleyecek.
  • Amma ballandırdılar ne buldozermiş arkadaş bi çıkmadı gitti
  • Intelin IVY si bi gelsinde. Görücez buldozeri, traktörü .D
  • benim için önemli olan F/P gerisi hikaye
  • sen neymişsin be abi aa aaaa aaaaaaa
  • acaba system hızı kaç mhz olacak am3 soketlere update yaptığında bu işlemciler kullanılabilecekse max 4000mhz olacaktır %50 performans almak için saat hızlarınımı yükseltcekler önbellek bir kaç mb artması bu kadar performans getirirmi ön bellek çekirdek arası hızı arttırsalar ne kadar fark etcek nasıl bişi olcak kafam çok karıştı? amd çıkart artıkda bakalım nasıl oluyor ona göre alacam...
  • 32 nm geçiş işlemcilerinde TDP değerlerinin düşmesini beklerdim ama yine aynı hesap. 95W yerine 60W felan olsa ne iyi olur
  • abi amd ye hastayım yaa hep artık yeter gececegim diyorum intele ama severmiyorum su inteli amd sana aşıgım :D
  • İntelden nekadar hızlı olucak hadi diyelim corei5 2500 %30 fark attı sana bir faydası varmı yok bende 5850 CF %100 performansını veriyor zaten işlemci hiç kayıp yok normal bir kullanıcı zaten 8 çekirdegi napıcak en fazla 6 çekirdekli alınır gerisi ego takmını başka birşey deyil fiyat onemli bence amd 4 çekirdekli modeli %10 yavaş olsun fiyatı %35 daha ucuz olsun satar
    benim işlemci 3.3 çalışıyor 3.7 kadarda turbo boostla çıkıyor ve 3.3 iken bile %70 ustune cıkamadım daha nediyim suan yeni bir pc topla 5 sene abartısız kullanırsın normal bir kullanıcıya verebilcekleri fazla birsey yok daha
    hata sunuda eklemek lazım en çok suan SSD ucuzlaması lazım sorun onlarda pc yavaşlatan onlar suan masu ustunde 1sn'nin altında acabilecegin bir programı 3-4 sn acıyorsun bazen bu rakam 7-8 sn kadar cıkıyor 60GB 150 tl dustumu birtane kapıcam hemen digerleri metal kafalı olsun fark etmez onemili olan işletim sisteminin bulundugu kısım SSD olsun yeter
  • İşlemcinin sol altındaki anahtarlık deliğimi :P
  • İşlemciyi iyi gün yüzüne çıkarıyorsunda mübarek savaştan çıkmış sanki ne şekildir bu böyle
  • Bu işlemci fiyatıylada vuracak, performansıylada... Amd Multithread de de inteli geçecek ve tek işlemde de geçecekdir bu mimari ile. O/C olayıda çok iyi olacaktır.Oyunlardaki ciddi performanslı olacağınıda söylüyorum. Ve Intel gibi her işlemci için ayrı soket yapmayan AMD gönülleri fethedecektir.

    Şahsi Fikirlerimdir. Ama Not Alın...
  • X6 1090t kullaniyorum ama bu islemcilerde alinir be yaw :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

    X6 1090t kullaniyorum ama bu islemcilerde alinir be yaw :))

    napıcaksın fazlasını senin işini görmuyormu
  • phenom II x2 555 kullanıyorum açıkça söyliyim orta seviye oyun video işleme işleriyle uğraşıyorum benim gözüme gelen bi yavaşlama yok AMD de tabi bize sunduğu avantajla ufak bi bios ayar değişikliğiyşe kah çift çekirdek kah 4 çekirdek kullanıma sahibim 10 küsür yıldır bu piyasanın içindeyim ilk bilgisayarım celeron 266 idi snra celeron 500 oldu. i820 camino ve PIII işlemci RD ram rezaletiyle inteli daha yakından tanıdım ek bilgi olarak ekleyeyim ilk P4 ler soket 423 RD ram dir intel bile hatasını anlayıp soket 478 e dönmüştür.AMD duron 750 ile tanışıp AMD safına geçtim açıkçası mutluyum AMD almaktan cebimden az para çıkarıp daha kaliteli fiyat performans ürünleri seçmekten asla vazgeçmeyeceğim. bana göre AMD chipset üretiminde intelden daha kaliteli bunu AMD 690G chipsetinden sonraki yongalarda görebilirsiniz.ve tahminim bulldozer mayısın son haftası duyurulacaktır.




  • bunu görüncü aklıma anthlon xp 2500+ barton geldi eski bilgisayarım az dayak yemedi benden :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.