Bu sayfada 16 mesaj oncesine bakarmisin bakalim ne yazmisim;
quote:
Belki benden once haber veren olmustur, giitigidiyor.com da bir adet N80 satista, gercekmidir degilmidir bilemiyorum. Artik prototipler piyasaya dustugune gore cikisinada az kaldi demek.
Niye bu kadar kompleks yaptın anlamadım. Görsek yazmazdık belki haberi olmayanlar vardır benim gibi. Topiğe giren her adam 1. sayfadan okumaya başlamıyor ki Bu arada gittigidiyor satış usulü, mal senin eline gelir, paran havuzda kalır. Sen mala bakarsın tamam dersen para, satıcıya verilir. Yalan olmaz yani orda. Olsa bile hayır dersin, paran sana yollanır tekrar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolver40 -- 17 Şubat 2006 13:19:33 >
Bu sayfada 16 mesaj oncesine bakarmisin bakalim ne yazmisim;
quote:
Belki benden once haber veren olmustur, giitigidiyor.com da bir adet N80 satista, gercekmidir degilmidir bilemiyorum. Artik prototipler piyasaya dustugune gore cikisinada az kaldi demek.
Niye bu kadar kompleks yaptın anlamadım. Görsek yazmazdık belki haberi olmayanlar vardır benim gibi. Topiğe giren her adam 1. sayfadan okumaya başlamıyor ki Bu arada gittigidiyor satış usulü, mal senin eline gelir, paran havuzda kalır. Sen mala bakarsın tamam dersen para, satıcıya verilir. Yalan olmaz yani orda. Olsa bile hayır dersin, paran sana yollanır tekrar
Senin yazdigin yazin ile ayni sayfada oldugu icin sinirlendim, yani bari yazdigin sayfayi oku diye. Neyse kirici olduysam ozur dilerim.
Gittigidiyorda her zaman satis olmuyor ne yazik ki bazen de sahte ilanlar veriliyor. Dun kimler N80 acik arttirmasina katilmis diye inceliyordum ki bakin ne gordum. Verhuda nickli kisi gittigidiyorda daha once N80 almaya calismis ama sislianadolu nickli kisi sahte ilan verip kendisini yaniltmis. Verhuda nickli kisi Sislianadolu ya bakin nasil bir yorum vermis:
"sislianadolu ( 0 ) NOKİA N80 TÜRKİYEDE İLK TÜM AKSESUARLARI İLE 22:17:36 16/12/2005 S Yorum: allahın belası insanları bekletmekten zevk mi alıyorsun inşallah ömür boyu bekletilirsin sahtekar"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moztuzcu -- 17 Şubat 2006 13:35:16 >
Açıkcası bende N80 in çıkış fiyatının N70 in çok üzerinde olacağını düşünmüyorum.En fazla 1100 - 1200 YTL gibi bir fiyatla çıkar diye düşünüyorum.Çünkü N70 6680 göre (bence) çok daha iyi ve bir anlamda yeni nesil bir telefon olmasına rağmen bu durum göz önünde bulundurulduğunda daha mantıklı bir çıkış fiyatıyla piyasaya sürülmüştü.
Bu dediğin fiyat imkansız. N90 1400 ile çıktı ki hala 2 yıl KVK garantilisi 1350 lerde seyrediyor..
Bence hiç imkansız değil.N91 Carl-Zeiss gibi sektörünün lideri bir dış tedarikçi firmadan lens alınarak üretilmiş ve bunun maliyeti ve kapitalist markalaşma dünyasındaki marka değeride üzerine eklenrek eitket fiyatı belirlenmiş bir telefon.N80 ise tamamiyle Nokia'nın kendi geliştirdiği teknolojilerinden oluşuyor.Bu çerçevede mantıklı düşünülürse N80 in N70 den tek donanımsal fazlası wi-fi diğer özellikler N70 'in biraz daha geliştirilmişi, ki bu geliştirmeler olduğu için yeniz bir model sıfatıyla piyasaya sürülüyor.Bu yüzden de N80 için beklediğim ve tahmin ettiğim çıkış fiyatı bu ..
N70 1100ytl ile çıktı kardeş yapma ya. Farklı bir tasarım olacak 3.2 mp olacak, wi-fi olacak ve sen "EN FAZLA 1100-1200" DİYORSUN. Biraz gerçekçi olalım yapma çıkınca hatırlatırım sana bu mesajı
Hatırlat kardeş ayıp ediyosun, yemin vermiyoruz zaten burda sadece tahminler, ne bilirsem ben bişey kazanırım nede bilemezsem sen.Benim bu mesajı yazarkenki amacım telefonların çıkış fiyatının eklenen özelliklerine rağmen nisbeten daha mantıklı fiyatlara gelmiş olmasıydı.Ki bunun en büyük nedenide rekabet.Ayrıca bugün her eklenen özellikle telefonların çıkış fiyatları biraz daha artsaydı N80 2000-2500 YTL gibi bir fiyattan çıkmalıydı.3 sene önceki kamerası megapixel bile olmayan stereo bir yana mp3 çalma yetisi bile olmayan 6600 da 1050YTL ye çıktı özelliklerini 6600 la kıyaslasak hepinizin bildiği gibi olan N70 de .. Telefonlar gelişecek ki yenilerini almak için neden doğsun.. Anlatmak istediğim şey bu..
EBay den bir N80 linki. Eee ne var bunda digerleinden farkli diye sorarsaniz, sayfada en asagiya inerseniz cekilen fotograflarin orjinal olabilecegini gorebilirsiniz (bu fotograflari daha once gormus olan varsa ve soylerse boylece sahte oldugunu anlayabiliriz):
Bu ilanin sahte bir ilan olabilcegine dair bir tartisma su anda mobile review forumda, mesela ornek vermek gerekirse fiyati dort kere arttirilmis ama arttiran hep ayni kisi;
@breakerman, haklısın kardeş de 6600 ile N70 arasında çok zaman aşımı var. Teller ben de katılıyorum ki daha ucuz çıkıyor artık ama 1100 falan N80 için çok çok çok uygun bir tahmin 1300 den aşağı bana göre bu da benim tahminim, Nokia yı da biliyosam çıkması imkansız gibi. Neyse bekleyelim görelim
GECENLERDE NOKIA SITESINDEN N80'IN NE ZAMAN CIKCAGINI SORMUSTUM BIRAZ ONCE ARADILAR VE N80'IN TURKIYE'DE SATILMAYACAGINI SOYLEDI NOKIA'DAN BIRISI.
Seni bu konuda pekte bilgisi olmayan biri aramistir diye dusunuyorum, cunku N80 i Turkiye ye getirmezlerse bu sefer grey telefon getiren Gencell gibi sirketler oldukca fazla kar eder ve tabii ki de KVK, Genpa vs. de zarar eder. KVK , Genpa ve digerleri boyle musteri potansiyeli olan bir telefonu getirtmek icin Nokia yi illa ikna eder diye dusunuyorum.
Bence sana mail ile cevap verdilerse (gerci aradilar yazmissin) o maili Nokia Turkiye de yetkili birine forward etmek lazim (Yanlis bilgilendirme yapildiysa bunu yapan sirket calisani bence bunun bedelini odemeli), yok telefonla haber verdilerse baska bir mail daha yazmaktan ve sana telefonla soylenenu yazip dogru olup olmadigini teyit etmekten baska care yok.
GECENLERDE NOKIA SITESINDEN N80'IN NE ZAMAN CIKCAGINI SORMUSTUM BIRAZ ONCE ARADILAR VE N80'IN TURKIYE'DE SATILMAYACAGINI SOYLEDI NOKIA'DAN BIRISI.
Seni bu konuda pekte bilgisi olmayan biri aramistir diye dusunuyorum, cunku N80 i Turkiye ye getirmezlerse bu sefer grey telefon getiren Gencell gibi sirketler oldukca fazla kar eder ve tabii ki de KVK, Genpa vs. de zarar eder. KVK , Genpa ve digerleri boyle musteri potansiyeli olan bir telefonu getirtmek icin Nokia yi illa ikna eder diye dusunuyorum.
Bence sana mail ile cevap verdilerse (gerci aradilar yazmissin) o maili Nokia Turkiye de yetkili birine forward etmek lazim (Yanlis bilgilendirme yapildiysa bunu yapan sirket calisani bence bunun bedelini odemeli), yok telefonla haber verdilerse baska bir mail daha yazmaktan ve sana telefonla soylenenu yazip dogru olup olmadigini teyit etmekten baska care yok.
Birde N80 nin Turkiyede tanitimi ile ilgili bir haber vereyim, baska bir arkadasimiz daha once bu haberi ve linki verdiyse ozur diliyorum kendisinden, sayfanin ortalarina dogru su haber var;
"Nokia, Multimedya Dünyasındaki En Son Yenilikleri Tanıttı 7 Kasım 2005 tarihinde Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen Nokia Multimedya basın toplantısında Nokia yetkilileri multimedya dünyasındaki en son yenilikleri paylaştılar. Nokia Multimedya Grubu'ndan Pazarlama Bölümü Başkanı Pekka Rantala, Müzik Bölümü Başkanı Jones Geust ve Tasarım Bölümü Başkanı Bill Sermon'un konuşmacı olarak katıldığı basın toplantısında Nokia'nın en yeni multimedya çözümleriyle müzik, tasarım ve teknolojiye getirdiği yenilikler sunuldu. Tarihi Esma Sultan Yalı'sında gerçekleşen basın toplantısında mekana kurulan ofis, sokak ve ev bölümlerinde Nseries ürünlerinin özellikleri detaylı olarak anlatılırken Nokia Nseries multimedya cihazları ile tüketicilerin ev ve ofiste kaliteli görüntü baskısı, e-posta yönetimi, mobil müzik çözümleri, Internet tarama gibi bir çok özelliği tek bir cihazda bulabildiği uygulamalı olarak anlatıldı. İspanya'da gerçekleşen Nokia Mobility Konferansı'nda lansmanı gerçekleşen Nseries ailesinin yeni üyeleri Nokia N71, N80 ve N92 sunduğu çözümlerle tanıtıldı. Yeni deneyimler sunan 4 demo alanında, her kategoriye ait ürünler tüm özellikleriyle sundukları çözüm ve deneyimlerle tanıtıldı. Mobil TV için tasarlanan DVB-H destekli ilk cep telefonu N92 ile EDGE şebekesi üzerinden Digiturk Moviemax yayını video streaming ile izlenirken; N80 ve N71 ile çekilen fotografların Xpress Print özelliği ile HP Photo Smart ve/veya Kodak Kiosklardan kolayca baskılarının alınması yapılan tanıtımlar arasındaydı. Yüksek müzik deneyimi sunan N91, N70 ve N80 ürünlerinin tanıtıldığı müzik demolarında Seinheiser, JBL ve Harman Kardon gibi müzik endüstrisinin önemli oyuncularıya gerçekleştirilen işbirlikleri tanıtıldı. Müzik listelerinin bilgisayardan cep telefonuna kolayca aktarımı, yönetimi ve müzik listeleri oluşturma gibi müzik yönetim çözümleri de tanıtıldı. (8 Kasım 2005) "
Hatta yine baska birisi verdiyse bu linki ozur dilerim, ayni haber nokia.com.tr de var: