inan bana bütün gün yabancı sitelerdeyim.sırf yeni haberler ve resimler bulabilmek için:) elbette son değil.bu arada artık gelsinde kendi ellerimizle incelemeye başlayım.kısmet ne zamana bakalım...
dostum bnce sen foruma girme çıkınca görürüsün her şeyi zaten...
quote:
Orjinalden alıntı: SeTh CoHeN
ya arkadaşlar ben bu konuyu uzun zaman takip etmedim ama yalnış anlamayın tabi benide ilk mesajlara bakıyorum konunun birde son msjlarına hala tutturmuş gidiyorsunu yok kalın ince yok özellikleri iyi kötü ya bırakın bunları aklınıza takılan sorular olur birde biraz saçma geliyor bana böyle daha canlı gözle görmediğiniz telefon için bu kadar kesin yorum yapmayın her yorum için demiyorum anlıyorsunuzdur beni.yani işin özü asıl telefon piyasaya çıksın şöyle canlı gözle görelim ondan sonra diyelim yok şurası söyle yok burası böyle yani şimdi konuşsak ne fayda ortada tel yok.konuyu açan arkadaşım gökhan s. sende hiç yalnış anlama ve diğer arkadaşlarım böyle konulara ihtiyaç var ama şöyle resimler yayınlanır özüllik hakkında konuşulur ama böyle aylarca saçma şeyler konuşulmaz
ne alaka benim demek istediğim elinizde tutmadığınız canlı gözle görmediğiniz tel için 1-2 ay boyunca cebe sığarmı yok bundan küçük bundan büyük muhabbeti yapmayalım ne kadar boyutları belli olsada bu tür şeyler gözle ve ele alındığında karar verilir.yani konuşulsa bile o kadar kesin birşey söyliyemezsinki aylarca konuşasın
Tabiki pazar payını duşunmesi lazım ama ben nokianın bugune kadar pek pazar payı duşunerek telefon piyasaya soktuğunu gormedim ozeliği ii olan telefon hep beklenenden pahalıya çıktı ben bu yuzden pahalı çıkacağını duşunuyorum ama tabiki belli olmaz hepimiz çıktıktan sonra göreceğiz şimdilik yorum yapmak erken olabilir
aslında arkadaşlar ya olaya hep bu açıyla bakmayalım devletimiz ithal malları değilde kendi mallarımızı kullanmak için aşırı vergi koyuyor bunu anlamanız için biliyorsunuzdur illa mesela w w w . b m w . c o m a girin ve birde w w w . b m w . c o m . t r ye girin bu iki sitede X5 3,0D motor seçenekli aracın fiyatına bakın işte bu aradaki farkın %90-95i türkiyenin gümrükteki vergisi.bu yüzden AB ülkeleri ortak sistemi olduğu için mesela vergileri yok böyle birbirleri için dolaşım birbirlerinde serbest bu yüzden böyle vergi olmaz zaten hepsinin markalarıda var o yüzden dışardaki malı illa saklama gereği duymuyoırlar türkiyede ise devlet ne mal çıkardığı var düzgün nede dışarıya teşvik ettiği anlamadım giit burda olan zengin dışındakine olur tabi