Şimdi Ara

Rölanti Dalgalanması Sorunu Yaşıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
111
Cevap
13
Favori
347.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Aracımda son zamanlarda ufak bir problem yaşıyorum. Araç rölantide dururken devir saati çok minimal aşağı yukarı oynuyor ve araçta hafif bir tekleme oluyor. Teklemeyi benzinden yaptığını düşünerek depoyu boşaltıp başka yerden tekrar benzin aldım fakat herhangi bir değişme olmadı. Ayrıca da nadiren genelde 1 ve 2'nci viteste ayağımı gazdan çektiğimde çok hafif bir tekleme yapıyor. Büyük ihtimalle gaz kelebeğinden kaynaklandığını düşünüyorum. İkinci bir ihtimal olarak da kafamda rölanti valfi var. Gaz kelebeğini temizletmeyi düşünüyorum.

    -Sizin fikirleriniz nelerdir? Ne yapmamı önerirsiniz? Gaz kelebeği ile ilgili düşüncem doğru mudur?

    (Aracım 2004 206 Quiksilver 1,6 16V 110HP, 102bin km'de)

    Ekleme : Bugün gaz kelebeğini temizlettim. Büyük ölçüde dalgalanma azaldı, ayağımı gazdan kestiğimde meydana gelen tekleme kesildi, fakat araç rölantide çalışırken tekleme devam ediyor. Ve devir saati çok çok azalmasına rağmen halen hafif oyanama yapıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powermoon -- 7 Nisan 2011; 17:45:01 >







  • Sorun çok büyük ihtimalle emme manifoldunun eskiyen contasındandır.Bu parçaya baktırın.Conta hava kaçırdığı zaman Ecu hava-benzin karışımını doğru ayarlayamaz.Bu da rölantide dururken devirin dalgalanmasına ve motorun sönecekmiş gibi tepkiler vermesine sebep olur.Kirli benzinin yol açtığı sorunlara çok yakın belirtileri vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murakan0512

    quote:

    Orijinalden alıntı: 35cakrep35

    aynı sorun bendede var boğaz kelebeğini temizlettim bu seferde araba soğukken devir 1800 lere çıkıyor motor ısınınca düşüyor fakat tekleme devam ediyor artı titriyor yani kelebeği temizlemek çözüm olmadı benzindede gazdada aynı şeyi yapıtor . sanki arabaya yakıt veya hava neyse yetmiyor gibi yüksek devirlerde 130 140 la giderken arada gaz kesiyo gibi durumda var çok anlık . servise gitsem çözüm olurmu acaba . ne kadar tutar bilen varsa sevinirim ..

    arkadaş çözdünmü sorunu bendede benzer durum var

    http://forum.donanimhaber.com/m_74763463/tm.htm

    Yukarıdaki linki inceleyiniz, ben bu şekilde çözmüştüm. Saygılar...




  • Arkadaşlar yerinde duramayan devir göstergesi ile ilgili daha önce benim de yorum yazdığım bir konunun linkini buraya ekleyeyim. Belki işinize yarar.

    Bilmiyorum başka forumlara link verilebiliyor mu? ama umarım silmezsiniz, bu iş çok masraflı oluyor çünkü. Burada çözümü var.

    düzeltme: link eklenmiyor açıklama ekleyeyim bari...


    mitsubishi club turkey diye bir forum var orada Boğaz Kelebeği Tamiri Artık Mümkün! diye bir başlık var bakın isterseniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adiyez -- 23 Şubat 2015; 22:11:36 >
  • İyi günler.

    Bende ford FUSİON 2004 MODEL 1.6 BENZİNLİ ARAÇIM VAR. GAZ BAĞLI DEĞİL VE SON GÜNLERDE RÖLANTİ DALGALANMASINI GÖRDÜM. BENİM SORUNUMU BENZER BİR SORUN İNTERNETTE BULDUM VE BURAYA LİNKİ Nİ KOYUCAM. SORUNLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞABİLİR Mİ ? AYNI SORUNU YAŞAYIP NE GİBİ YOLLARDAN SONRA GİDERİLDİĞİNİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM. BENİM DÜŞÜNCEM BOĞAZ KELEBEĞİ TEMİZLİĞİ AMA ODA ÇOK HASSAS BİR KONU USTADAN USTAYA DEĞİŞİYOR 30-40 LİRALIK TEMİZLİK İŞİNİ YAPAMAYIP SONRA TAMAMEN DEĞİŞTİRMEKTEN ÇEKİNİYORUM.

    https://www.youtube.com/watch?v=-2GfgmnSEDQ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.