Şimdi Ara

AMD'nin Bulldozer tabanlı yeni nesil işlemcileri 7 Haziran'da lanse edilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • AMD'nin merakla beklenen Bulldozer işlemcileri için bazı yeni bilgiler ortaya çıktı. Geliştirme çalışmaları beş yılı aşkın bir süredir devam eden Bulldozer tabanlı yeni nesil FX işlemcileri için daha önce 11 Haziran olarak telaffuz edilen lansman etkinliğinin, gün ışığına çıkan yeni dökümanda 7 Haziran'da gerçekleştirileceği belirtiliyor. Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan Gigabyte'ın dökümanına göre lansman 7 Haziran'da yapılacak yani beklentilerin aksine resmi tanıtım Computex 2011 yerine Las Vegas'da yapılacak E3 Fuarı'dan gerçekleştirilecek. Ancak konuyla ilgili olarak AMD'nin şu ana kadar yaptığı resmi herhangi bir açıklama bulunmuyor.


    AMD'nin 32nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Bulldozer ailesi, FX4200, FX6200 ve FX8200 olmak üzere üç farklı seri altında dört, altı ve sekiz çekirdekli modellerle lanse edilecek. Soket AM3+ formunda hazırlanan Bulldozer işlemcileriyle Intel'in Sandy Bridge ailesine rakip olmaya hazırlanan AMD, eş zamanlı olarak 9 serisi yeni yonga setlerini de lanse edecek. Yeni Bulldozer işlemcileriyle birlikte üreticiler, 9 serisi anakartlarında Nvidia'nın SLI teknolojisine de yer verebilecekler.











  • gelsede görsek artk karşılaştırmaları hangisi iyi diye
  • Nvidianın rakibi amd ye sli sertifikası vermesi bir o kadar garip fakat güzel bir gelişme..
  • Umarım Sandy bridge kadar performanslı olur veya daha iyi olur.
    Sonuçta sadece fiyatların düşmesini istiyor son kullanıcı.
  • 790 serisi chipsetler için umarım güncelleme gelir. Eğer ciddi bir performans artışı olmuşsa bir tane almak isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbloodedman
    Nvidianın rakibi amd ye sli sertifikası vermesi bir o kadar garip fakat güzel bir gelişme..

    bu sekilde pazar payini genisleticektir cok akillica
  • Ekran kartları için 3 ay onceden su kadar fark attık rakiplere diye boy boy karşılaştırma grafikleri yayınlayan AMD neden ayni politikayı işlemcilerde izlemiyor?
  • Böylece Gigabyte kullanıcılarına geçmiş olsun, resimden de anlaşıldığı gibi Gigabyte sadece bios desteği ile Buldozer işlemci desteği vermiyor, revizyona gitmiş olduğu kesinlik kazandı, zaten sitesinde de SİYAH SOKET yapısına sahip anakartların AM3+ desteği vereceği belirtilmiş.

    Daha öncesinde Asus ve MSI'ın Bios desteği ile bu desteği vereceği duyurulmuştu. Gigabyte ise 700/800chipset anakartlarını 3.1 rev şeklinde piyasaya sunup satacaklar.

    Peki benim aklıma gelen şu, aynı chipsete sahip iki Gigabyte anakarttan 3.1e ait olanın biosunu 3.0 a yüklesek Buldozer çalışmazmı, sonuçta bu işlemi Asus ve Msi sadece bios la haletmiş, Gigabyte neden soket değiştiriyor.

    Acaba gerçekden bu işlem işlemciden tam kapasite ile faydalanmasını mı sağlayacak yoksa Gigabyte'ın bu hareketini ''eski anakartları yenileyip tekrar piyasaya sunmak'' olarak mı algılamalıyız, her ne kadar bu anakartlar eski olmasa da lafın gelişi, sonuç olarak buldozer işlemciler ilk olarak 900serisinde çalışacak denmişti, şimdi çıta 700chipsete kadar inmiş.

    İçimden bir ses Gigabyte göz boyuyor diyor.




  • eskiden daha fazla mesaj atılırdı bu kadar sürede ,ancak zamanla insanlar laf değil ürünün kendisi gelse de ne imiş anlasak diyor. ( yada sadece ben mi diyorum)
  • AMD, Nvidia SLI teknolojisine yer vererek gayet iyi birşey yapmış. Elinde artık 2 tane Nvidia kartı olan mecbur intel almayacak. Eğer performansları Sandy Bridge performanslarına yakın olursa intelin pastasından iyi pay alır
  • Haziran sonu
    11 Haziran
    7 Haziran

    Mayıs' ın son haftası haberini bekliyorum
  • mayısın ikinci haftası bekliyorum ...


    birazda bilgi sızsa fena olmaz
  • 2600K alın Haziranı beklemeyin (2600K 95Watt Haziranda Bulldozerin çekirdeklerini çitleteçek )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musasm

    Ekran kartları için 3 ay onceden su kadar fark attık rakiplere diye boy boy karşılaştırma grafikleri yayınlayan AMD neden ayni politikayı işlemcilerde izlemiyor?


    şahsen bende katılıyorum belki şuan ki 2500k ve 2600k ile aynı performansı verebilir belki ama 1366 nın yerini alacak 2011'i geçeceğini sanmıyorum bir ara intel ana kart sıkıntısında piyasaya süre bilseydi intelden iyi pazar payı alabilirdi ama şansını kaybetti şimdi buldozer geldikten kısa bir süre sonra intel 2011 leri piyasaya sürüp onu tekrardan ezecektir eğer geçerse bu benim şahsi görüşüm bende bir amd kullunıcısı olarak iyi fp ürünü olur diye bekliyorum işallah beklentilerimiz boşa çıkmaz.
    daha öncede çıkan bir haberde i7 950 den daha hızlı olacağı yazıyordu 8 çekirdekli buldozerin zaten o zaman 2500k ile 2600k seviyesinde birşey olacak sanırsam

    Not: bekle bekle nereye kadar beklemekten sıkıldım ve amd den intele geçiş yaptım bugün siparişi verdik 2500k ile p67a-gd65'i hadi hayırlısı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yenerbalcı
    2600K alın Haziranı beklemeyin (2600K 95Watt Haziranda Bulldozerin çekirdeklerini çitleteçek )







    Amd yine f/p da geçecektir intel'i bence. 2600k performansını 450-500tl civarı işlemcilerinde bekliyorum ben.
  • çok geç kaldın amd umarım pf iyidir çünki aynı anda intel 22nm ile gelecek bende her iki senede amd alıyorum ama busefer bilmiyorum yani neolcak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 6 Nisan 2011; 22:23:28 >
  • Anakart üreticileride mayıs son haftası am3+ modelleri piyasaya sunar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbloodedman

    Nvidianın rakibi amd ye sli sertifikası vermesi bir o kadar garip fakat güzel bir gelişme..

    Daha fazla gpu satmak olabilirmi amaçları?
  • çıksada artık görsek neymiş ne değilmiş şu buldozerler
  • 350-400TL civarına 6 Çekirdekli black edition piyasaya sürerlerse Bulldozer alırım, 4 çekirdekli bulldozerlerin fiyatları güzel olursa x4'de alabilirim, ayrıca phenom2'lerden daha pahalı ama performans olarak eşitse veya fazla fark yoksa phenom2 alırım, phenom 2 x6lar gereksiz zaten umarım bulldozer x4ler x6lar hatta x8lerde gereksiz olamaz, ama izlek sayısı ile göz doldurmayı başarıyor bulldozer, 8 Çekirdek 24 Sanal izlek ile performans çıtasını multi core destekli programlar olsun, oyunlar olsun yükselticektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.