Şimdi Ara

Samsung Galaxy S II 1.2GHz'de çalışan işlemciyle gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung'un uzun süredir merakla beklenen akıllı telefon Galaxy S II için yeni bilgiler ortaya çıktı. 4.3-inç büyüklüğünde Super AMOLED Plus ekrana sahip olan telefon, Samsung tarafından geliştirilen ve 1GHz'de çalışan çift çekirdekli Exynos 4210 işlemcisini kullanıyordu. ARM'ın Cortex-A9 mimarisini temel alan işlemciye yine bir ARM çözümü olan Mali 400 isimli grafik işlem birimi eşlik ediyor.


    Samsung Estonya Ofisi'nin resmi Facebook hesabında yer alan yeni bir bilgiye göre Exynos 4210 işlemcisi 1.2GHz'de görev yapacak. Burası önemli zira 1GHz'de çalışan çift çekirdekli Exynos 4210 işlemcisi, baz performans açısından güçlü bir yapı sergilirken başta HTC olmak üzere bazı firmaların, Qualcomm'un 1.2GHz ve üzeri hızlarda çalışan çift çekirdekli yeni nesil Snapdragon işlemcilerini kullanmayı planladığı biliniyor. Rekabet açısından iddialı olmayı planlayan Samsung'un şimdi olmasa bile yakın gelecekte çıkması muhtemel rakiplerine karşı hız arttırımına gitmiş olabileceği düşünülüyor.





    Bu son gelişmeyle birlikte yeni bir durum ortaya çıktı. Bilindiği üzere Exynos 4210 işlemcisinin hacimli üretimi, ARM Cortex-A9 mimarisini temel alan diğer SoC yani yongada sistem platformlarına kıyasla çok daha geç başladı. İşte bu nedenden ötürü Samsung'un, gelen yoğun talebi karşılayabilmek adına Nvidia ile işbirliğine gideceğini ve bazı bögelere Galaxy S II'nin Tegra 2'li versiyonlarını yollayacağı daha önce doğruluk kazanmıştı. Exynos 4210 işlemcisinin 1.2GHz'e çıkartılmasıyla birlikte arada hissedilebilir performans farkı oluşmuş durumda zira Tegra 2 platformu 1GHz'de çalışıyor.


    Ancak hatırlatmakta fayda var, Nvidia aynı zamanda Tegra 2 3D isimli bir platforma da sahip ve bu platform genel olarak Tegra 2'nin 1.2GHz'de çalışan yani saat hızı arttırılmış versiyonu olarak ta nitelendirilebilir. Öte taraftan Samsung'un Hindistan Ofisi'ne dayandırılan bir başka habere göre Galaxy S II'nin çıkışı Haziran ayına ertelenmiş olabilir ancak bizim kaynaklarımız şu an için, Mayıs olarak belirlenen lansman tarihinde bir değişiklik olmadığını belirtiyorlar. Anlaşıldığı üzere Samsung Galaxy S II tahminlerin üzerinde performans değerleri sunacak ancak 200MHz'lik artışın 1.4GHz'de çalışa Snapdragon işlemcili telefonlarda karşısında neler yapacağını ise zaman gösterecek.








  • bir şey fark ettim de bu yeni çıkan dokunmatik cihazların tasarımı neden iphone 4 gibi köşeli yapılıyor :D
  • HTC köşeli tel çok yaptı
  • samsung,gümbür gümbür geliyor.
  • Köşesiz telefon var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zyka
    bir şey fark ettim de bu yeni çıkan dokunmatik cihazların tasarımı neden iphone 4 gibi köşeli yapılıyor :D


    Bu kalıp mesaj demi hadi itiraf edin, her habere spam yapıştırıyorsunuz birtane
  • Beyler harbi güldürdünüz allahda sizi güldürsün :D
    Samsung yardıra yardıra geliyor telefon efsane olacak ama gelsin artık.
  • ne telefonmuş bee. gelemedi gitti. hala özellikleri muamma. bu arada telefon nasıl olmalı yuvarlak falanmı onu da anlamadım. köşeli falan denmiş de.
  • maşallah haber haricinde her türlü yorum var.. samsung exynos 1.2 ve tegra 1ghz işlemcilerin pil tüketim / ısınma / performans testlerini de sunsa fena olmazdı .. 1.2ghz sadece sayısal bir değer otesinde bir anlam taşımıyor bu şekilde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: norton772

    ne telefonmuş bee. gelemedi gitti. hala özellikleri muamma. bu arada telefon nasıl olmalı yuvarlak falanmı onu da anlamadım. köşeli falan denmiş de.


    valla apple harici tüm firmalar bunun peşinde zaten iPhone kopyası imajından kurtulmak için 4köşe dışında bişey bulmak için uğraşıyolar hatta tuşlar ekranın üzerinde felan olacak böyle hani iphone'dan farklı olsun çalıntı olmasın mesela bi tuş koyarsan iphone kopyaası olursun ya haniii.. anlayanaaa artıkk beylerr :))
  • yalnız telefon gelmeden eskidi ya, harbi gelsin artık :D
  • Gelsede alsak diyorum sonra aklıma fiyatı geliyo vazgeçiyorum acaba en fazla kaça gelir türkiyeye bi bilgisi olan varmı ?
  • Bu haliyle özellikler süper olmuş ama belli bölgelerde farklı versiyonlarının çıkması gibi bir durum kullanıcının kafasını çok karıştıracaktır.Birde bence Samsung önce rakiplerinin hamlesini bekliyor,haliyle geride kalmamak için.Bu da cihazın cıkış zamanını uzatıyor tabi.En merak ettiğim şey ise pil konusu.Acaba bu kadar yüksek bir sistemi kaldıracak pil(1.5-2 gün)var mıdır acaba.Mevcut 1650'lik bataryayla bu iş olmaz aga.2000'leri görmek lazım.
  • yeter artık şu herşeyi elmaya benzetmek. tövbe estağfurullah diyorum size
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcombil

    Bu haliyle özellikler süper olmuş ama belli bölgelerde farklı versiyonlarının çıkması gibi bir durum kullanıcının kafasını çok karıştıracaktır.Birde bence Samsung önce rakiplerinin hamlesini bekliyor,haliyle geride kalmamak için.Bu da cihazın cıkış zamanını uzatıyor tabi.En merak ettiğim şey ise pil konusu.Acaba bu kadar yüksek bir sistemi kaldıracak pil(1.5-2 gün)var mıdır acaba.Mevcut 1650'lik bataryayla bu iş olmaz aga.2000'leri görmek lazım.


    hocam oda çok ya bu muhteşem inceliği bozar yani
  • @ theformul

    şahsen her akşam eve gelince şarja takmaktansa biraz daha kalın olması taraftarıyım :)

    bıktım sürekli şarja takmaktan,yani artık nokianın-philipsin çok uzun şarjı giden ama az özelliği olan telefonlarına bakmaya başladım,hayırlısı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: | OMG! |

    @ theformul

    şahsen her akşam eve gelince şarja takmaktansa biraz daha kalın olması taraftarıyım :)

    bıktım sürekli şarja takmaktan,yani artık nokianın-philipsin çok uzun şarjı giden ama az özelliği olan telefonlarına bakmaya başladım,hayırlısı :)


    bu telefonu düşük ekran parlaklıgı ve wifi - 3g kapalı / oyun / film izlemeden kullanırsanız ve günde ortalama 30dk dan fazla konuşmazsanız buda 4-5 gün dayanır..
  • iphone köşeli dikdörtgen felan filan yaptı diye herkes öyle yapmıyorki başka nasıl bir tasarım olmasını beklersiniz ki? prizma şeklinde üçgen şeklinde bir telefonmu çıkarmalılar? nedir bu iphone sapıklığı,aynı teknolojiyi hatta daha geri bir teknolojiyi 2 kat fiyata satın almak hangi köşeye yatırılmaktır?
  • bu samsungda nokialaşmaya başladı sürekli aynı tasarımlar bu nedir abi yaa insan biraz değişiklik yapar.
  • 1.2 GHz olması çok çok daha iyi olmuş. Samsung işi her açıdan garantiye almışa benziyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.