Şimdi Ara

HP Laserjet M1212nf MFP Çok ilginç Bir Fax Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
33.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Müşterilerimden birine HP Laserjet M1212nf satışı yapmıştım. Ürüne olan güvenimden dolayı cihazın her zaman arkasında olduğumu söyledim.
    Müşterim yazıcısını ofisine taşıdı. Faks gönderiminde sorun yaşadığını belirterek yardım istedi. Bende ayarlarında veya bağlantıda bir yanlışlık yaptığını düşünerek yardımcı olmak amacıyla müşterimin ofisine gittim.

    Müşterimin ofisinde iki tane telefon hattı var. Hattın birini hem internet bağlantısı hem de fax bağlantısı amacıyla diğerini de telefon görüşmeleri amacıyla kullanıyor. Cihazı fax amacıyla kullandığı hatta bağlayarak fax göndermeyi denediğimde telefon çalma sesinin ardından karşı tarafın sinyal sesini duyuyoruz. Ancak cihaz bir türlü bağlantıyı sağlayamıyor ve yanıt yok mesajı vererek işlemi sonlandırıyor. Acaba arada kullanılan splitter de mi bir problem var diyerek yazıcıyı direk hatta bağladım. Yine olmadı.

    Cihazda mı bir sorun var yoksa hattın tesisatında mı bir problem olduğunu anlamak için cihazı bu sefer telefon görüşmesi amacıyla kullanılan hatta takarak fax göndermeye çalıştım ve hiçbir sorunla karşılaşmadan fax gönderimini tamamladık. Yani cihaz bu hattı kullanarak sorunsuz fax işlevini yerine getirebiliyor.

    Müşterime hattın tesisatında bir problem olma ihtimali var mı diye sorduğumda müşterim bu hattı uzun zamandır fax olarak kullandığını belirtti. Bende bu sefer daha basit başka bir fax cihazıyla fax olarak kullanılan hattan fax çektim ve fax başarıyla gönderildi. Fax ın başarıyla gitmesinin ardından basit cihazla 10-15 adet daha fax gönderdim. Hepsinde başarılı oldum. Yani hatta da bir problem olduğunu sanmıyorum.

    Ne yapacağımı bilmeden sayısız denemeler yaptım. Bu sırada belki 100 kadar deneme yaptıktan sonra 1 adet fax gönderiminde başarılı oldum. Ama daha sonra yine fax gönderemedim. Yani bu cihazla bu hattan bir defaya mahsus fax gönderebilmeme rağmen bir daha hiç başarılı olamadığım halde diğer hatta cihazı bağladığımda sorunsuz fax çekebiliyordum.

    Ürünü üretici firmanın servisine göndermekten de çekiniyorum. Çünkü onlarda benim yaptığım gibi herhangi bir telefon hattını kullanarak fax deneyecekler. Ve eğer benim diğer hatta yaptığım gibi fax gönderme işleminde başarılı olurlarsa üründe sorun yoktur diyerek geri göndereceklerdir. Bu da benim sorunumu çözmeyecek.

    Buna benzer bir durumla karşılaşan bir arkadaşım varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.







  • Hadi yardımsever değilsiniz en azından bir girer okur insan :))
  • Hp.com'dan üretici yazılımı çok büyük ihtimalle problemini çözer. Birde cihaza reset uygula elektrik kablosunu direk arkadan çek sağ yön ve iptal tuşuna basılı tutarak aç dil menüsü gelince elini sağ yön iptal'den çekebilirsin.
  • Merhaba, bu sorunu biz de dun itibariyle yasadik. Panasonic termal faks cihazi sorunsuz daks alip gonderirken bu cihaz gondermiyordu. Hatta cihazin arkasindaki hat isareti olan yere hatti takinca calismiyordu.

    İsyerinde ups hatti da mevcut ve ilginclikler biraz da bundan kaynaklaniyor. Cihazi ups hatti olmayan normal sebekeye takinca faks fonksiyonlari duzeliyor. Ups hatti uzerinden kullanmak icin de aklima splitter kullanmak geldi ve ise yaradi.

    Su anda cihaz splitter ile ups hatti uzerinden ve hat isareti olan baglantisindan calismakta.

    Gec kalinmis bir cevap olabilir ama cozum bu maalesef.

    Selamlar ;)
  • Şimdi a hattı ve b hattı var diyelim.

    M1212 a hattından faks gönderebiliyor fakat b hattından gönderemiyorsa.. M1212 yazıcını resetlemek ya da üzerinden işlem yapmak zaman kaybıdır.

    Yeni nesil cihazlar çok temiz telefon hatları isterler. Konu bu..

    vkekezoglu@gmail.com
  • Az önce hp Türkiyeyle görüştüm hp 1212 de dahil hp cihazlarını santrale bağlamayın sorun çıkarıyor faks almıyor malesef hp buna çözüm bulamamış yuh dedim.direk hat bağlamanız gerekiyormuş.gerekli ayarları yaparsanız gönderiyor fakat almıyor malesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eseryasar -- 20 Mayıs 2013; 13:03:22 >
  • Aynen üstad.Santral üzerinde kullanıma olanak vermiyor.Daha önce photo smart 2610 kullandığım hatta (karel santral ile) şuanda M1212nf MFP kullanamıyorum.Karel bursa bayisinden bir arkadaşla epey kafa yorduk konuya.Fax alıyorum ama gönderemiyorum gönderimi de ancak harici bir telefon bağlayıp numarayı o telefondan çevirip çalmaya başlayınca cihazın üzerindeki fax gönder tuşuna basarak yapmayı başardım.Ama harici telefon kullanmak istemediğimden ötürü birde şu splitter olayını deneyeceğim.
  • hp 1212nf faks hafızası nasıl siliniyor reset attım fabrıka ayarlarına dondum hala hafızasında fax var nasıl sılebılırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: btd_1923

    Aynen üstad.Santral üzerinde kullanıma olanak vermiyor.Daha önce photo smart 2610 kullandığım hatta (karel santral ile) şuanda M1212nf MFP kullanamıyorum.Karel bursa bayisinden bir arkadaşla epey kafa yorduk konuya.Fax alıyorum ama gönderemiyorum gönderimi de ancak harici bir telefon bağlayıp numarayı o telefondan çevirip çalmaya başlayınca cihazın üzerindeki fax gönder tuşuna basarak yapmayı başardım.Ama harici telefon kullanmak istemediğimden ötürü birde şu splitter olayını deneyeceğim.

    Merhaba ,

    Bende bu cihazdan almayı düşünüyorum sizin sorununuzun aynısını yaşayacağımdan dolayı size sormak istedim .

    Splitter bu soruna çözüm oldumu ?

    Teşekkürler .
  • Palakadir kullanıcısına yanıt
    Malesef bu modellere sadece anahat üzerinden fax bağlamanız lazım işin içine santral ve splinter internet hattı dahil olunca faks gönderip almada sorun yaşıyor.
  • Bilgi için teşekkür ederim .

    Yine bu tip fiyat performance cihazı olup santral sorunu olmayan bir model varmıdır ?
  • splitter stabil bir çözüm olmadı ne yazıkki bizde hattı santralden ayırıp direkt olarak bağladık cihaza...
  • Arkadaşlar, biz de şirkete aynı yazıcıdan aldık. Faks almakta sıkıntı olmadı ama gönderemiyorduk. HP ile telefonla görüşüldü ve bize faks hattının direk cihaza gelmesi gerektiği, santraldan gelirse problem olacağı söylendi. Zaten burayı da bulmamın sebebi aynı problemi yaşamış olan varmıdır diye araştırmaktı.
    Biz problemimizi şöyle çözdük;
    Bundan önceki yazıcımızda da hat santraldan geliyordu. Faks göndermek için, 0 dan sonra pause tuşuna basıyorduk. Bu yazıcıda panelde öyle bir tuş yok.
    Ancak, numaranın başına iki kere 0 koyarsanız faks gidiyor. 00numara şeklinde.
  • Bu cihazı almayı düşünüyorum tek hattım var
    telefon hattı kablosu splitter ile modeme ve telefona gidiyor

    Telefona gelen kabloyu tekrar splitter ile bölüp bu cihaza bağlantı yapmak istiyorum faks kullanırken sıkıntı yaşarmıyım arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakoni

    Merhaba, bu sorunu biz de dun itibariyle yasadik. Panasonic termal faks cihazi sorunsuz daks alip gonderirken bu cihaz gondermiyordu. Hatta cihazin arkasindaki hat isareti olan yere hatti takinca calismiyordu.

    İsyerinde ups hatti da mevcut ve ilginclikler biraz da bundan kaynaklaniyor. Cihazi ups hatti olmayan normal sebekeye takinca faks fonksiyonlari duzeliyor. Ups hatti uzerinden kullanmak icin de aklima splitter kullanmak geldi ve ise yaradi.

    Su anda cihaz splitter ile ups hatti uzerinden ve hat isareti olan baglantisindan calismakta.

    Gec kalinmis bir cevap olabilir ama cozum bu maalesef.

    Selamlar ;)

    aynı sorunu ben de yaşıyorum, nasıl bir splitter bu ve nereye bağlanıyor?
  • Arkadaşlar bende de aynı cihaz var ve tek telefon hattına bağlı olarak telefon internet ve fax kullanıyoruz.Daha önceleri fax için cihaza ayrılan kabloyu splitter dan geçirmeden direk cihaza bağlamıştım ve fax işlevini sorunsuz kullanıyordum.Ama fax geldiği zaman inerneti kesiyordu.Bunu önlemek için fax kablosunu splitter dan geçirdim.O zamanda cihaz fax alıp göndermede sorunlar yaşatmaya başladı.Hatta fax ların hiç birini alamadık.Bende az önce fax kablosunu tekrar splitter dan ayırdım.Şimdi bir arkadaştan fax göndermesini istedim.Neticede değişen birşey yok.Fax gönderiyoruz ama alamıyoruz.1 fax alındı diyor bitiyor.Gelen faxı yazdırmıyor yani.Gidip bi tane fax cihazı almayı düşünüyorum.
  • Az önce HP yi aradım.Durumu anlattım.Bir kaç küçük ayar yaptık makine düzeldi.Şu an faxı alıyor.
    Lazım olanlar için ayarları yazayım.Cihaz kapatılıyor.Sağ ok ve x işaretlerine birlikte basılarak tekrar açılıp resetleniyor.Dil ülke ayarları yapışıp cihaz açılınca ayarlardan fax kurulumu ayarlarına giriliyor.
    Tüm faxlar
    Hata düzeltme-kapalı yapılıyor
    Fax hızı -yavaş yapılıyor.Cihaz çalıştı.
  • kimse yapamaz dedi ben yaptım :)

    fax kablosu üstteki sokete

    faks ayarı--faks gönderim ayarı -- faks gönderim arama öneki --acık--hat alma numaranız(bende 9)
    faks alma yanıt modu--otomatik
    yanıt çalma sayısı 2 ( isteğe bağlı)
    yanıt calma tipi --tüm sesler
    faks alm ayarı-dahili telefon-- açık
    tüm fakslar---faks hızı- yavaş-

    alttaki sokete bir telefon bağlamadığınız sürece santralden faks sinyali iletyilmiyor bu yüzdende faks alamıyorsunuz.
  • hp laserjet m1212nf model yaıcımda sürekli "kapak açık" uyarısı alıyorum. ne yapmam gerekli yardımcı olabilir misiniz_?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.