Şimdi Ara

Monster Tyrannosaurus ; Uygun fiyatlı performans canavarı diz üstü bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
15.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizde bir çok markanın diz üstü bilgisayar modellerini bulmak mümkün. Donanımsal özelliklerine göre oldukça geniş bir fiyat aralığında (650$+KDV den 4500$+KDV ye kadar) etiketlendirilen diz üstü bilgisayarlarda fiyata, donanımsal özellikler kadar satıcı firmanın servis ağı, ürünün yanında gelen ek yazılımlar ve aksesuarlar da etki etmekteler. Kullanıcılar son zamanlarda diz üstü bilgisayar alırken ürünün, uygun fiyatlı olmasını, ofis ve çoklu ortam uygulamalarında hızlı çalıştırmasını ve beraberinde yüksek oyun başarımına sahip olmasını bekliyorlar.

    Konu diz üstü bilgisayar olunca yüksek donanımsal özellikler ve düşük fiyat genelde bir arada bulunan özellikler değiller. Focus Bilgisayar'ın markası olan Monster adı altında satılan diz üstü bilgisayarlar, oldukça yüksek donanımsal özellikleri ve uygun fiyat etiketleriyle kullanıcıya sunuluyor olmalarıyla dikkat çekiyorlar.

    Monster serisi diz üstü bilgisayarların en üst modeli olan ve Tyrannosaurus (ND511N20S1) kod ismi ile satılan modeli inceleme fırsatı bulduk. Intel Centrino platformu üzerine kurulu Monster Tyrannosaurus, Intel Pentium M Sonoma 2GHz işlemci (2MB cache, 533MHz FSB), 533MHz 512MB DDRII bellek (2x256MB), 128MB PCIe 16x Nvidia 6600go ekran kartı, Dual Layer DVD-RW, 15.4'' WXGA TFT 1280 x 800 piksel çözünürlüğe sahip ekran, 80GB 5400 RPM 8MB tampon bellekli disk, 10/100/1000 GIGABIT LAN, 5 in 1 kart okuyucu (SD, MMC, MS, SM, XD), 1 IEEE 1394, 4 USB 2.0 portu, 56K v90 modem, TV Çıkışı ve optik dijital ses çıkışı gibi donanımsal özelliklere sahip.

    Centrino platformuna sahip olmasına ve kasasında bu logoyu taşımasına rağmen ürün, standart gelen pakette, kablosuz ağ bağlantısı için herhangi bir donanım içermiyor. Intel PRO/Wireless 2200BG WI-FI kartı, ek olarak 35$+kdv ödenerek cihaza ilave edilebiliyor. Bizim incelediğimiz model de standart paketin dışında Intel PRO/Wireless 2200BG WI-FI kartı, 512MB yerine 1GB DDRII bellek ve Windows XP Home Edition işletim sistemi ürüne dahil edilmişti. Cihazın bir diğer bilinmesi gereken özelliğide standart paket ile Windows XP işletim sistemi verilmemekte, eğer istenirse 79$+KDV ödenerek Windows XP Home Edition işletim sistemi pakete dahil edilebilir.

    Ürün sade bir tasarıma sahip, 363 x 265 x 34 mm olan boyutları ve 2.75 kg olan ağırlığı özelliklerine göre makul seviyedeler. Ürünün dikkatimi çeken en ilginç yanlarından biri herhangi bir özelliği belirtilmemiş olan stereo hoparlörlerinin oldukça iyi bir ses kalitesine sahip olması. Ofiste cihazı benim dışımda test etme imkanı bulan diğer arkadaşlarım da benimle aynı fikirdeler, ürünün gerçekten güçlü ve kaliteli bir ses çıkışı var.

    Monster Tyrannosaurus'un en çok merak edilen yanına performansına gelirsek, Intel Pentium M Sonoma 2 GHz işlemci ve Nvidia 6600go grafik hızlandırıcısı bir çok masa üstü sistemi aratmayacak bir performans sunuyor. Yaptığımız testlerde, F.E.A.R tek kişilik demo ve Need For Speed : Most Wanted Demo 1024x768 piksel çözünürlükte, medium kalite ayarında oldukça akıcı bir şekilde oynanabiliyorlardı.

     

    Resimlerin büyük halleri için lütfen üzerlerine tıklayınız

    NFS : Most Wanted 35 kare/sn ile 46 kare/sn arasında gidip gelirken, oldukça gelişmiş grafiklere sahip ve yüksek sistem ihtiyaçları bulunan F.E.A.R, aksiyonun bol olduğu sahnelerde 18 kare/sn değerlerine kadar düştü. Fakat resimde de görebileceğiniz gibi oyun basit çatışma sahnelerinde 22 kare/sn, tek gezerken de 36 kare/sn değerlerinde oynanabilir kalıyordu.

    Futuremark'ın hazırlamış olduğu 3D Mark serisini de Moster Tyrannosaurus'da çalıştırarak sizler için sonuçları kayıt ettik. 3D Mark 2001'den 15745, 3D Mark 2003'de 5896 ve 3D Mark 2005'den 2033 puan alan ürün Nvidia GeForce 6600'ün sınırlarında kalıyor ve beklentileri karşılıyor. (Ayrıntılı test sonuçları için buraya tıklayınız)

    Ürünün genel masa üstü uygulama performansını da yine Futuremark'ın hazırlamış olduğu PC Mark 2005 ile test ettik. Test'in genel sistem performansı testinden 2884 puan alan Moster Tyrannosaurus, masa üstü uygulamalarda da kullanıcıyı tatmin edeceğini gösterdi. Aynı testin Raid 0 2x80GB diski, Nvidia 6800GT grafik kartı, NF3 Ultra anakartı ve AMD 3000+ işlemcisi bulunan 1GB RAM li bir sistemde 3300 puan civarı bir skor aldığı düşünürsek, diz üstü bilgisayarın bize sunduğu performans çok rahat anlaşılabilir. (AMD masa üstü sistemin sonuçları için buraya tıklayınız)

    Resimin büyük hali için lütfen üzerine tıklayınız

    Batarya ömrüne gelirsek Li-Ion 8 hücreli bir pile sahip olan ürün, masa üstü uygulamalarda kablosuz ağ yetenekleri kapalıyken 2.5 saat sürekli çalışabilirken, oyun ve benzeri ağır uygulamalarda 1 saat 20 dakika gibi bir sürede tekrar şarja ihtiyaç duyuyor. Gerçi donanımın gücü düşünülürse oyun ve benzeri ağır uygulamalar için pil ömrü süresi göz ardı edilebilir fakat masa üstü uygulamalarda pil ömrü biraz daha fazla olsaydı çok iyi olurdu.

    1399$+kdv ile satılan Tyrannosaurus, performans konusunda beklentilerinizi sonuna kadar karşılayacak bir ürün. Focus bilgisayar, müşterilerine sıfır ölü piksel ve eğer ürünün performansından memnun kalınmaz ise ilk 15 gün içerisinde geri iade şansıda sunmakta. Teknik desteği Inselberg A.Ş. tarafından sağlanan Monster bilgisayarlar, Türkiye'nin 86 noktasına yayılmış servis noktalarında 2 sene boyunca üretimden kaynaklı arızalara karşı Focus Bilgisayar tarafından garantililer.








  • Maşallah öyle bir anlatmışsınız ki insanın alası geliyor.
    Bence tek eksiği recovery cd sinin olmaması.O da olsa "işte budur" denir.
  • Birde birde bluetooth onboard olsa yemede yanında yat
    Yarın bi adet alıyorumhoş ben daha onceden karar vermiştim ama burdada denenmiş içim rahat
    Test editörümüz birde Kia Cerato dieseli test ederse tam olacak
  • La sepet gözün çıhsın emi

    azımın suyu akıo
  • Şöyle bi açıklama getirmek istiyorum ben geçen hafta Focus shopa gittiğimde bu modeli inceledim ve bi baktım ölü pixel var ekranda bunuda görüştük zaten hadi dedim arızalı olabilir ürün bu normal ama bugünde focus shoptan aynı ürünü incelemek için bir aldım bu seferde windowsta feci bi arıza ne oyun oynanabılıyor nede wındowsa gırıyor ... Müşteriye nasıl notebook gösteriyorlar anlamadığımı söyliyim artı ram taktırmak istedik kingston bulamadık yarın yada haftaya gelir dediler haydaaaa bu da bence olmadı birde notebookun uzerındekı cıkartmalar falan cok kalıtesız malı kotu gosterıyo ben resmen soğudum onun yerine casperın aynı ozellıklere sahıp bi modelını 20 dolar pahalıya aldım hemde cantasıda var bluetoothuda wireless ıda onboard ramlerde kıngston 1 gb . Belki bana böyle denk geldi ama monsterın daha alması gereken yol var bence ....




  • Yaşadığınız sorunlar oldukça üzücüler fakat büyük bir şanssızlık olmuş, firma zaten memnuniyetsiz kalmalarda yada ölü piksellerde 15 gün geri iade garantisi veriyor. Yani ürüne güvenmeseler bu tip bir garanti vermezlerdi. Gerçi siz işinizi halletmişsiniz fakat Focus'un bu uyarıları dikkate alıp ona göre geliştirme yapacağını sanıyorum...
  • aslında datron marka bir bilgisayar kullandım kasa kalitesi hariç hersey normaldi
  • datronda bu konuda cok iyi yahu amma ucuzladı loptaplar allah allah..
  • USTAD BE İNCELEM GÜZEL OLMUŞ ELİNE SAĞLIK. BU İNCELEMEYE MUADİL MODELLERİ MESELA DATRON PRO2000 GİBİ... KOYABİLSEN BAYA YARDIMCI OLURDUN MİLLETE......HUSUSEN BANA....
  • Ortalama olarak alınabilecek düzeyde pc'lere 1000$ civarındadır denilir ya hep, artık laptoplar için söylenir düzeye indi sanırım bu seviye..

    Kimse PC almak istemiyor, sabit duran, kullanmak için özellikle mekan değiştirmek durumunda kalınan..
    Üstteki donanima göre fiyat makul gibi..
  • Bu zaten Datron KXS modeli diye biliyorum.Yani kasası çok çok kötü ve klavyesi bir kaç ay sonra bozuluyor arkaşımınki gitti.


    Ayrıca kesinlikle Turion 64 ve x700 ekran kartlı notebooklar hem daha ucuzlar (100 dolar ) hem de daha performanslı hem de 64 bit destekli.Bu ürün kaliteli malzeme de kullanmıyor.Bence MSI 635 (sanırım bu modeldi x700 ve 64 bit) çok daha iyi bir seçim.Bu üründen uzak durulmalı .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 24 Kasım 2005, 18:12:37 >
  • Adının ezberlenmesi,öğrenilmesi,kullanıcıları tarafından yaygınlaştırılması çok zor olan marka.
    Satış temsilcilerinin dili nasıl dönüyor şaşıyorum?(acaba dönüyor mu?)
    Bence çok daha basit adlandırma kullanmaları gerekiyordu.
    Zaten herkes Monster diyor hiç Tyrannosaurus diyen duymadım.

    Monster Tyrannosaurus'un 1399$+KDV'ye satılan modeline sırasıyla

    XP iletim sistemini Free DOS ( Windows XP Home : 79 $ + KDV )
    Intel® PRO/Wireless 2200BG WI-FI kartı ( ops. takılı değil. Fiyatı : 35 $ + KDV )
    MONSTER Deri Notebook Çantası. ( Fiyatı : 20 $ + KDV )
    eklersek açıktan 134$ + KDV = 158$ dolar daha masraf yapmak gerekiyor ki daha Bluetooth'u söylemedim bile.

    3D scoreları daha iyi olan notebooklar var.
    Şu anda notebookunuzda uygun bir fiyata Doom3 oynamak istiyorsanız sizlere SONOMALI CASPER CPW 2000 - 7685B'yi şiddetle tavsiye ederim.

    SONOMALI CASPER CPW 2000 - 7685B
    1 M Super Pi : 38 saniye
    3D Mark 2001 : 16086
    3D Mark 2003 : 6545
    3D Mark 2005 : 2718
    Aquamark3 : 45,554

    İçimizde overclock yaparak daha yüksek değerlere çıkabilen arkadaşlar var.
    Bu arada almış olduğum scorelar direk fabrika sürücüleriyle alınmıştır.
    Modifiye edilmiş sürücülerle daha yüksek sonuçlar almak mümkündür.

    İmajını sevmesemde şu anda fiyat/performansta SONOMALI CASPER CPW 1700/1800/2000 - 7685B serisinden daha iyi bir notebook olduğunu düşünmüyorum.
    Daha fazla bilgi içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_3782513/mpage_8/key_/tm.htm

    Eğer CASPER'ı almayı düşünürseniz sizlere tek tavsiyem 5400 RPM'lik olan harddiskini 8 MB cacheli olarak alın.
    Doom3'te ultra high da atlamalar yapabiliyor. :D
    Sistemin tek darboğazının harddisk olabileceği kimin aklına gelebilir ki?

    Intel Centrion 2.0 Ghz işlemcisinin ve sistem raminin ( 2 tane x 512 MB DDR2 533MHz = 1 GB DDR2 533MHz) yapabildikleri ortada
    1 M Super Pi : 38 saniye

    Birde tabii mavibilgisayarın yapmış olduğu acer kampanyası var onada bakabilirsiniz tabii.




  • Merhaba,
    Casper sabit diskinin 60GB ve düşük hızlı olması dışında donanımsal olarak Tyrannosaurus ile aynı görünüyor, aldığınız sonuçlar ilgi çekici yanlız... Masa üstü sistemlerde dahi 6600 grafik hızlandırıcısı tweak uygulamadan 3D Mark 2005'de 2100 puanı zor geçmekte, herhangi bir tweak yok ise ve standart testi uyguladıysanız 2718 iyi bir skor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 24 Kasım 2005, 23:23:08 >
  • Selam @Speed-Step
    Benchmarking sonuçları direk default fabrika ayarlarında kaydedilmiştir.
    Türkçe XP+ıvır zıvır programlar+ve yine default gelen Nvidia'nın kendi sürücüsüyle standart test sonuçlarıdır.
    Fabrika ayarlarının hiçbiriyle oynamadım.Herhangi bir program kurmadım.
    Hatta direk aldığım gibi 3d markları kurup imzamdaki testleri yapmıştım.
    Fiyatına göre aldığı scoreların cok iyi olduğunu düşünüyorum bende.İşlemcinin vede DDR2 lerin çok etkilediğini düşünüyorum.

    Forumda Casper'ı ilk alan ve birçok kişinin almasınada vesile olan (kulakları çınlasın) Ranilin arkadaşımızın 3DMark 2005 Skoru : 2706
    Casperle gelen birçok yazılımdan kurtulup temiz bir XP kurduktan sonra aldığı skoru ufakta olsa daha düşük.

    Sistemini hafiften zorlayarak dahada yüksek score alan arkadaşlarımızda var.
    WahshE
    2.0 ghz cetrino sonoma , 1 gb ddr-2 533mhz ram , geforce 6600 go 128mb ddr( 375@425 , 700@800) , 60gb 5400rpm western digital harddisk , philips dwd-rw dual layer , 15.4" wide screen wxga , esnek kalitesiz klavye:D
    3dmark05:3094
    3dmark03:7213


    3dmark 2005 score 3094 tek kelimeyle çok iyi.

    Harddisk konusunda da monster ile aynı hızda 5400 rpm.Monster'ın harddiskinin cache kaç bilemiyorum.
    Casperdaki Western Digital WD600UE-00HCT0 2MB cacheli :(

    İçimizde harddiskini 2 MB cacheliden 8 MB cacheliye bedava değiştirtebilen arkadaşlarımızda var. mastertr :D

    Monster'e ek olarak Casperda fazladan DVD+-RW DUAL, BLUETOOTH , 6 kanal ses mono mikrofon, Kızılötesi port ve Casper notebook taşıma çantası var :D

    Ürün ilk olarak Ağustosta ayında piyasaya girmesine rağmen aradan geçen 3.5 aylık süre içerisinde fiyatında 1 dolarlık bile değişim olmamıştır.
    1499$+KDV
    Buda ilginin sürdüğünün en güzel göstergesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 25 Kasım 2005, 0:46:25 >




  • Monster'dada DVD yazıcı, 6 kanal ses için dijital çıkış bulunmakta. zaten Casper ile arasında 100$ fark var ve diski 80GB 8MB Cachli bir disk. Disk ve fiyat farkını eklersen donanımsal ve fiyat özellikleri bakımından 2 cihazda eş kalıyorlar. Monster'da bir ekler kullanıcı seçimine bırakılmışken Casperda zorunlu olarka alınıyor...

    Ürünler arasında bir fark yok... Ne fiyat avantajı nede donanım olarak...
  • Casper ları tam olarak bilmiyorum ama sonuçta Monster standart bir kasayı kullanan toplama bir laptop, datron dahil bir sürü marka bu kasayı kullanıyor ve kasanın kalitesi de gerçekten kötü. Sonuçta donanımsal olarak ne kadar iyi olsa bile böyle küçük detaylar insanın canını uzun vade de sıkabiliyor(tecrübe ile sabit ). Kendi kasalarını laptopına göre dizayn eden firmalar en nihayetinde modellerini kendi kasalarına uygun olarak optimize ediyorlar ve üzerinde bir sürü test uyguluyorlar. Bu tarz laptopların diğer bir kötü yanı ise lcd ekran kalitesi bence en ucuz ve dandiklerini koyuyorlardır. Hiç biri kolay kolay Sony Vaio ların lcd kalitesine ulaşamaz. Sonuçta çok güçlü bir sistemi 10-20 dolarlık ucuz bir kasaya koymak gibi bir şey oluyor. Kimilerini rahatsız etmez ama uzun vade de düşününce can sıkıcı olabiliyor. Kalitesiz laptop lardan bayağı bir çektiğim için söylüyorum bunları =) Bu yüzden dünya çapında kalitesi belli firmalardan almak daha iyi tabi çok kazıklayanlardan kaçmak lazım =) Keşke Türkiye de Alienware olsa o zaman görürdük gerçek oyun laptoplarını




  • sonyler ve toshibalar senin bahsettigin cok kaziklayanlardan bence 2500 dolar verip alacagin toshiba ile ayni ozelliklere sahip dell'i 2000'den aza alabilirsin.
    monster'i bilmiyorum tabi. x700 ekran kartli modeller de biraz ucuzladi, bazilari turion falan kullaniyor (acer, msi gibi). monster da piyasada biraz tutunabilirse onu acilir bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step
    Monster'dada DVD yazıcı, 6 kanal ses için dijital çıkış bulunmakta. zaten Casper ile arasında 100$ fark var ve diski 80GB 8MB Cachli bir disk. Disk ve fiyat farkını eklersen donanımsal ve fiyat özellikleri bakımından 2 cihazda eş kalıyorlar. Monster'da bir ekler kullanıcı seçimine bırakılmışken Casperda zorunlu olarka alınıyor...
    Ürünler arasında bir fark yok... Ne fiyat avantajı nede donanım olarak...


    - DVD'sinde dual yazdığını görmemiştim.Gözüm sadece DVD-RW'ye takılmış.
    - 6 kanal ses çıkışı için dijital ses çıkışı kullanması biraz mantıksızca olmuş çünkü dijital ses girişli ses sistemlerinin fiyatı malum.
    Ehh hadi onu alan biri var desek o zamanda o kişi zaten monster almayıp en iyi markaların en iyi modelini alabilecek maddi güce sahiptir.Monsterdı datrondu casperdı uğraşmaz.

    - Fiyat konusunda ise aynı düşünemeyeceğim çünkü

    Monster =1399 $(sade fiyatı) + 79$ (XP lisansı) + 35$ (WI-FI kartı) +20$ (Bluetooth Dongle) + 10$ Kızılötesi port + 20$ (Çanta)= 1563$
    Hadi kızılötesi port bir işe yaramaz diyelim 1553 dolar + KDV eder.

    Casper'dan tek üstünlüğü 20 GB daha fazla vede cache'i 8 MB olan harddiski.
    20 GB'ın farkı 10 $ seviyelerine kadar gerilemiş durumda.

    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?s=c1YmAaEExfzl5IDKcRAzSKiOmWSpLW&no=5

    2 MB cachle ile 8 MB cache arasındaki farkta 5$ seviyelerinde.
    Kısacası toplamda 15 dolar hadi bilemediniz 20 dolar ekle aradaki farkı kapatabilirsiniz.
    Monster vede Casper arasındaki fiyat farkı 54 dolardı. 54 dolar - 20 dolar = 34 dolar cebinizde (kızılötesinide eklerseniz 44 dolar eder. )

    Birde şimdi gözüme takılan Monsterda sistem rami (2x256) olarak gelmesi.
    Sistem ramini ilerde upgrade etmek isteseniz problem olacaktır.1 tane 512MB DDRII ekleyerek 1 GB yapmak istersek 256 'ları kenara koymak zorunda kalırız.Yanılmıyorsam direk 1 tane 512 Mb takıpta göndermiyorlar.Tamda emin değilim bundan ama bir firmanın politikasıda buydu.
    Casperde direk 1 tane 512 MB ile geliyor.

    Şu anda 1500$+KDV fiyat aralığında alınabilecek çok daha iyi notebooklar olduğunu düşüyorum.
    HP'nin HP PAVILION DV4266EA NOTEBOOK'u gayet iyi bir fiyat ile piyasaya girdi.
    HP'nin kalitesi ve 128 MB X700 ekran kartı.

    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119992746&CS_Category=_SBA_63_1662_444_914&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#

    quote:

    Orjinalden alıntı: mradrenalin
    Casper ları tam olarak bilmiyorum ama sonuçta Monster standart bir kasayı kullanan toplama bir laptop, datron dahil bir sürü marka bu kasayı kullanıyor ve kasanın kalitesi de gerçekten kötü. Sonuçta donanımsal olarak ne kadar iyi olsa bile böyle küçük detaylar insanın canını uzun vade de sıkabiliyor(tecrübe ile sabit ). Kendi kasalarını laptopına göre dizayn eden firmalar en nihayetinde modellerini kendi kasalarına uygun olarak optimize ediyorlar ve üzerinde bir sürü test uyguluyorlar. Bu tarz laptopların diğer bir kötü yanı ise lcd ekran kalitesi bence en ucuz ve dandiklerini koyuyorlardır. Hiç biri kolay kolay Sony Vaio ların lcd kalitesine ulaşamaz. Sonuçta çok güçlü bir sistemi 10-20 dolarlık ucuz bir kasaya koymak gibi bir şey oluyor. Kimilerini rahatsız etmez ama uzun vade de düşününce can sıkıcı olabiliyor. Kalitesiz laptop lardan bayağı bir çektiğim için söylüyorum bunları =) Bu yüzden dünya çapında kalitesi belli firmalardan almak daha iyi tabi çok kazıklayanlardan kaçmak lazım =) Keşke Türkiye de Alienware olsa o zaman görürdük gerçek oyun laptoplarını


    Casperı almadan önce datronu incelemiş biri olarak çok rahatlıkla diyebilirim ki kasası çok daha sağlam vede kaliteli. :D
    Evet elinize aldığınız zaman bir HP'nin Toshibanın kalitesi vermeyecektir ama onlarında fiyatları malum.

    O dönemde almayı düşündüğüm ve üzerinde çok düşündüğüm HP 8220 serisinin fiyatları 2400 dolar civarındaydı.( 64 MB ekran kartlı :D )
    Düşen satış grafiklerinden olsa gerek HP'nin yeni PAVILION'un fiyatı gayet rekabetçi.

    Bu rekabetçi fiyatlarıda Datron,Monster,MSI(M635,M645), ACER, Casper gibi firmaların bol donanımlı , uygun fiyatlı notebookları ile sağladıklarını düşünüyorum.

    O yüzden onlara teşekkür etmek gerekiyor :D




  • bende 2*256 değill tek 512 rem katılı olarak geldi
  • Bence sadece 3D oyun için dizüstü PC arayanlar için.
    Pil ömrünün kısa olması ısındığına ve dolayısıyla fanının sürekli çalıştığına işaret.

    Bir de opsiyonel wireless'ın anteni nerede, o önemli. İyi çekmesi için antenin LCD üzerine gizlenmiş olması gerek.

    Son olarak kasası diğerleri kadar kaliteli görünmüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.