Bildirim
Dune Hd Smart Serisi(Ag Paylaşımı ,Yadis Ve Zappiti)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Dune Pc Arasında Banglanntıyı Yapmak Ve Yadis Üzerinden Ayarlar.
Şimdi işin özü nas kullanıyorsanız ''nfs'' protokolünü kullancaksınz zaten bunda sorun yok eger pc kullanıyorsanız ''smb'' protokolü biraz ugraştıracak olanda bu ya da dune üzerindeki filmleri afişleyecekseniz ''storage_uuid://'' protokolü .İlk önce bakmamız gereken dune den dosyalara agdan sorunsuz erişebiliyormusunuz.Eger erişemiyorsanız yapmanız gereken ''Ag Ve Paylaşım Merkezi'' ne gelip bir ''Ev Grubu'' oluşturmak ve ''Ev Grubu'' nun gelişmiş ayarlardan ''Parola Korumalı Paylaşımı'' kapatmak.Daha sonra işe Hddlere veya paylaşıma açmak istediginiz klasöre sag tıkladıktan sonra ''Özellikler > Paylaşım > Gellişmiş Paylaşım''dan ''Bu Klasörü Paylaş'' kutugucugunu işaretledikten sonra alttaki boş satıra paylaşımda disklerin görmek istediginiz adı vermek ve ''İzinler'' sekmesinden ''Tam Denetim'' ''Degiştir'' ''Okuma'' kutucuklarını işaretliyerek diskleri paylaşıma açıyoruz(Burada en önemli kısım paylaşıma açtıgınız diskin agda görünmesini istediginiz adı verirken mümkün olmadıkça Türkçe karakter kullanmayın,ad uzun ve fazla nokta tire işaretleri olmasın).Daha sonra 'Windows Share Manager ' programını yükleyin orada paylaşıma açtıgınız klasörler görünür eger ''No'' yazan bir şey varsa ona tıklayıp ''Fix Selected Share(s)'' diyin. Şimdi artık dunede agdan pc görüyoruz ve gelelim dananın kuyrugunu koptugu yer
Yadisi açtık ayarlar kısmına tıklıyoruz. ''1'' Numaralı yer programın kayıtlı oldugu yer ''2'' Numaralı yer ag yolundan Dune nin içindeki gösterdigimiz yadis klasörü.Daha sonra ''3'' Numaralı ekle sekmesine tıklıyoruz ve eklemek istedigimiz filmlerin oldugu yere gösteriyoruz ''4'' Numaralı sekmeden.
En önemli yer ise ''5'' Numaralı sekme burada eger hdd ler pc üzerindeyse ''smb'' yi seçiyoruz. Yazmamız gerekenler;
smb://ip/share/Movies/mkv
''Ip'' =Ip adersi pc deki
''Share'' =İse hdd yi ag paylaşımına açarken verdigimiz ad.Burası çok önemli bakın sürücünün windowsdaki E: D: F: adı önemli degil ag paylşımına açtıgımız ad önemli.(Ondan dolayıdırki uzun karmaşık isim girmedik ''Paylaşıma'' açarken.
''Movies Ve Mkv'' =Bu kısma filmin hdd deki konumuna göre bilgileri girecegiz.
Eger ''Gelişmiş Ag Paylaşımın''da ''Parolalı Paylaşımı'' kapatmadıysanız şu gerekli olabilir.(Bazen kapanmadıgı halde yine giriliyor ''User Ve Password'' bilgileri olmadan.)
smb://user : password@ip/share/Movies/mkv
User Ve Password=Pc nin adı ve açılışta sordugu şifre.Diger yerler yukarıdaki gibi.
Ama dedigim gibi bu özelligi kapatın ugrarşmayın.
Daha sonra filmi seçip bgileri girdikten sonra dışa aktar dedinizmi bu bilgiler aktarılacaktır duneye.
smb://192.168.2.22/MyBook-1-/Bluray/The.Secret.in.Their.Eyes.2009.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi/The.Secret.in.Their.Eyes.2009.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv
Mesela sorunsuz çalışan bir uzantı.Dedigim gibi ilk yere ip daha sonra hdd yi ag paylaşımına açarken verdiginiz ad ve dosyanın bulundugu yer.
Son Sürüm 2.1.7
Zappiti Kurulum Ve Ayarlar
Son Sürüm 2.1.2735.100 Son Beta Sürüm 2.3.1091.0 Beta
DHCP Ve Ip Atama
DHCP denen özellik otomatik ip atamayla ilgili yani modeme bagladıgınız aygıtlara otomatik ip atıyor ve bu modem arayüzündeki verdiginiz aralıklara göre oluyor .Sabit ip belirlemek önemli çünkü filmleri açarken izledigi kısayol ip üzerinden ufak bir ip rakamının degişikligiyle hiçbir filmi açmaz hala gelir.Ondan dolayı bu özelligi sınırlandırmak lazım,benim bu kadar ugraştıranda bu oldu en son aklıma geldi bu özellik.Bu arada sadece Pc ve türevleri aygıtların ip sini sabitlemek önemli çünkü diyelim eger Dune arayüzündeki bir filmi afişleyeceksek bize lazım olan ip degil Dune nin ag yolundaki adı.Yani ilk yapmamız gerek modem arayüzünden DHCP denen özellige gelmek modem arayüzünden ;
[Aslında ben bu DHCP dene özelligi kapatma taraftarıydım başta fakat daha sonra gördümkü bazen paylaşımdaki dosyaları görmedigi oluyor bende öyle bir ip aralıgı veriyimki dedim sadece o iki alternatifi alabilsin.Diger yandan evdeki öbür pclere sabit iplerini girdim çünkü baglanabilirlik açısında ip bizimki en önemli şey)
Görüldügü gibi alabilecegi iki ip aralıgı var başkasını alamaz ve sadece modeme baglı cihazlarda Dune de DHCP etkin.(Aslında alsada önemli degil Dune nin ip le işimiz yok.)Zaten evdeki diger aygıtlarda otomatik ip alma özelligini devre dışı verdigim ayarlar geçerli.
Örnegin Ana Pc deki kullandıgım ip;
Konumuzla pek ilgisi yok ve bir işimize yaramıyacak ama buda laptop'un ip bilgileri.(Malum DHCP özelligini sadece Dune üzerinden aktif olarak sınırladıgımızdan dolayı bunada ip girmek gerek.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 20 Mayıs 2012; 18:03:59 >
-
Dune Torrent // Transmission
Dune Torrent arayüzü.Zaten bunu kullanmak isterseniz sıkıntı yok ayarlardan torrenti aktif ederek usb deki torrent dosyasını açarak kullanmaya başlıyabilrsiniz ama tabi imkanlar kısıtlı bunda
Transmmission
Gördügünüz gibi normal bir torrent programı gibi arayüzü güzel yani ise dune ye baglı kalmamanız uzaktan ip aralıgı ile istedigimiz gibi yönetiyoruz herhangi bir torrent istemcisi gibi.
Gelelim nasıl aktif edecegiz.Bu dosyayı çekiyoruz önce.
Daha sonra flasha atıyoruz rardan çıkardıgımız dosyaları(Yada ag üzerinden dune içinede atabilirsiniz zaten dsf formatı açacagımız format tek dune görüyor pc de bir işlevi yok)İlk önce bu dosyayı açıyoruz''dune_service_ltu_install.dsf'' belli bir süre bekledikten sonra kurulumu yapıyor.Daha sonra dune ye takılı hdd de ''transmission'' adlı bir klasör oluşturuyoruz ama adı tam bu olmalı yoksa yata alabilirsniz çünkü torrent dosylarını buraya kaydedecek.Bu işlemden sonra rardan açtıgımız dosyada service klasörüne geliyoruz ve ''dune_service_ltu_transmission_start'' dosyasını açıyoruz belli bir sürek bekledikten sonra işlem tamamlanacaktır artık dunede işimiz bitti.
http://192.168.2.20:9091/transmission/web/
Tarayıcıya bunu yazdıkmı transmission arayüzü karşımıza gelecektir.Bende 192.168.2.20 yazan yere siz elinizdeki dune ipsini yazacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 27 Aralık 2011; 10:22:02 >
-
valla ellerinize sağlık. biz h1 sahibiyiz ama bir türlü vakit bulup ta inceleme yapamıyoruz. siz o kadar uğraşıyorsunuz. ağ olayına daha eğilemedim, ortam olmuyor ne yazık ki. -
yalnız benim şöyle bir sorunum var. bilgisayarda dune u görüp içinden dosya aktarabiliyorum ama dune bilgisayarımı görmeme rağmen içi boş. herhangi birine ulaşamıyorum. prda yapılcak ayarlar var mı? -
Dune den hangi şekilde giriyorsun.Ana Menüden Network tarıyıcı smb worgroup şeklindemi. İlk başta Ana menüdeyken pop-up menü yada top-menu butonuna bas hangisiydi tam hatırlayamadım.Daha sonra yeni ag oluştur de ve gelen yerde ilk boşluga rastgele bir ad gir ikincide smb seçili olsun, üçüncüye workgroup yaz, dördüncüye hdd yi ag paylaşımına girerken yazdıgın ismin aynısını yaz ,beşinciye windows kullanıcı adı , altıncıya şifre yi.
Ayrıca Share Manager ve Ag Üzerinde kendi bilgisayarına baktıgında böylemi gözüküyor.http://i.imgur.com/k5BiE.jpg http://imgur.com/AuGnW
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 4 Nisan 2011; 20:54:56 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: £mre
Dune den hangi şekilde giriyorsun.Ana Menüden Network tarıyıcı smb worgroup şeklindemi. İlk başta Ana menüdeyken pop-up menü yada top-menu butonuna bas hangisiydi tam hatırlayamadım.Daha sonra yeni ag oluştur de ve gelen yerde ilk boşluga rastgele bir ad gir ikincide smb seçili olsun, üçüncüye workgroup yaz, dördüncüye hdd yi ag paylaşımına girerken yazdıgın ismin aynısını yaz ,beşinciye windows kullanıcı adı , altıncıya şifre yi.
Ayrıca Share Manager ve Ag Üzerinde kendi bilgisayarına baktıgında böylemi gözüküyor.http://i.imgur.com/k5BiE.jpg http://imgur.com/AuGnW
işlem tamam. orda yeni network grubu açtım söylediğiniz gibi ve bilgisayarda paylaşıma açtığım hdd ler artık dune da. ne kadar teşekkür etsem azdır..
-
zappiti dense yadis daha kolay . ayrıca Türkçe açıklamaları da var. -
Gerekli bigiler ilk mesaja editlenerek eklendi. -
quote:
Orijinalden alıntı: £mre
Gerekli bigiler ilk mesaja editlenerek eklendi.
en sonunda noktayı koymuşsun. müthiş bir inceleme olmuş. sen emre-pc içine açmışsın ağı ben ana sayfaya açmıştım onu da düzelteyim onur-pc nin içine açayım.
eline sağlık... -
Çok güzel bir inceleme olmuş teşekkürler. Ben ve benim gibi media player araştırması yapacak arkadaşların çok işine yarayacak. Duneler gerçekten müthiş cihazlar. Hem kaliteliler hemde özellikleri çok fazla bana göre liderliği popcornun elinden aldılar. -
£mre , hem başarılı hem de yararlı bir çalışma olmuş.
Eline sağlık.
Bu arada mdmrx nickli arkadaşımızda Dune'lerin menüsünü Türkçeleştirme konusunda ciddi derecede emek vermiştir.
Ona da buradan tekrardan teşşekür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 7 Nisan 2011; 13:03:13 > -
@£mre , Eline sağlık Güzel inceleme olmuş.
Ben Bu Dune markasını pek Bilindik sitelerde satıldığını görmedim/göremedim ? siz nereden aldınız ? -
quote:
Orijinalden alıntı: McCarty
@£mre , Eline sağlık Güzel inceleme olmuş.
Ben Bu Dune markasını pek Bilindik sitelerde satıldığını görmedim/göremedim ? siz nereden aldınız ?
hocam hepsidijital, uydumarket, sancak, -
@McCarty Sancaktan aldım.Extrem bir ürün ve fiyatı yüksek oldugundan dolayı dogrudur yani pek bir yerde yok.Hepsidigital diye bir firmada satıyor ama dist. Sancak.Tabi yurt dışında kullanımı daha fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 10 Nisan 2011; 14:58:19 > -
emre üstad selamlar,
çok yararlı bir bilgi paylaşımı tebrik ederim.bende dün akşam dune dou'ya yadis yükledim.mükemmel den de ötesi ve tr desteğinin de olması bence c-200'ü geçer. -
emre üstad zapiti kurmazsak acaba bir sakıncası olur mu? ben daha kurmadım.ancak yadis'i networkten dune üzerindeki diske kurdum dataları oluşturuken internetten filmlerin infosuna kolay ulaşılıyor ve hatalı ise kolaycana değişimi yapılabiliyor.Ancak iş dune'ye datayı göndermeye geldiğinde bi hayli vakit alıyor 100mb/sn.network te biraz yavaş ama sonuç mükemmel.
2. bir sorum olucak dune deki diğer slota ekleyeceğim diskteki filmler için yadis e tanımlarken ikinci bir database mi oluşturacağız yoksa ilk diskin üzerine mi dataları pacth leyeceğiz acaba deneme fırsatın oldu mu?
Şimdiden teşekkür ederim. -
Yok abi est. ne üstadı.Yadis ya da zappiti farketmez tercih sana kalmış ama ben sadece seri filmleri zappiti ye geçiyorum trilogy filan daha derli toplu oluyor.Ayrıca ikinci bir veri tabanına gerek yok.Ayarlar Ekle sekmesinden istediginiz kadar hdd klasör ekliyebilirsiniz topluca gözükür. -
Teşekkür ederim emre kardeş.Ben bu arada zapitiye baktım ama tr desteği yok ama yadis çok havalı bir görüntüye sahip. -
Yeni Menü (New Gui) Beta yazılım linkleri :
Dune firmware HD Lite 53D
http://kartina.tv/media/dune/dune_firmware_hdlite_53d_ktv_110314_1500.dff.zip
Dune firmware HD Smart D1
http://kartina.tv/media/dune/dune_firmware_hdsmart_d1_ktv_110314_1500.dff.zip
Dune firmware HD Smart H1
http://kartina.tv/media/dune/dune_firmware_hdsmart_h1_ktv_110314_1500.dff.zip
Benzer içerikler
- türksat tv box
- mi box kumanda eşleştirme
- rocktek gx1
- apple tv için en iyi iptv uygulaması
- mi stick internete bağlanmıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X