Şimdi Ara

Samsung Galaxy S(I9000) mi Yoksa Galaxy SL(I9003) mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
1
Favori
63.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung son zamanlarda gerek fiziksel görünüm olsun,gerekse donanım olarak olsun birbirine benzer o kadar çok telefon çıkardı ki,sağolsun hem yeni telefon almak isteyenlerin aklını fazlasıyla karıştırdı hem de daha yeni telefon alanları ''Acaba biraz daha bekleyip şu modeli alsam daha iyi olmaz mıydı''diye pişman etti.Önceleri Galaxy S'in giriş ve orta seviyeye hitap edecek varyasyonları çıkartıldı.Şimdi ise dış kasası ve görünümü tamamen aynı,donanım özellikleri birazcık farklı Galaxy S kopyaları çıkarmaya başladı.En son haber de I9001 modeli,sadece işlemci hızı 1.4Ghz'e çıkarılmış olan bir model de çıktı karşımıza.I9003'ün ise sadece ekranı farklı Samoled yerine SCLCD kullanılmış,işlemci de ve GPU'da da çok ufak farklılıklar var.En büyük değişiklik ise SAR değeri 1,62,(Galaxy S:0,24'tü).Peki yeni telefon alacaklar ne yapmalı?Hangi model daha uygundur?Ya da özellikle benim gibi Galaxy S kullanıcılarının merak ettiği bu yeni çıkan modeller Galaxy S'in pabucunu dama atar ve sıradanlaştırır mı?

• Galaxy S II çıkınca tabiki eski modeller geri plana düşecektir, yenisini alma ve bekleme şansınız varsa öyle yapın. Şu an alma şansınız varsa Galaxy S sar değeri ve Super Amoled ekranıyla daha iyi bir tercih olacaktır.
  • Bende Dubai ye giden arkadaşıma Galaxy S almasını söylemiştim
    teknoloji den fazla anlayan biri değil
    I 9003 modeli ni almış. Önce çok sevinmedim açıkçası. Ama söylediğine göre i9003 yeni jenerasyon Galaxy S olarak çıkmış.Bazı sitelerde SL modeli olarak gösteriliyor. Ama aslı öyle değil . Galaxy S Super Clear LCD tam ismi. Başlangıçta keşke Amoled olsaydı diyordum, kullandıkça yanildigimi anladım. Ikisinin birbirine karşı üstünlükleri var, Amoled siyah renkde daha iyi gibi. SCLCD de beyaz ve açık tonlarda iyi gibi. Ayrıca sclcd de mavi ekran sorunu da yok. Görev yöneticisinde
    I9000 de 304mb RAM, i9003 de 478mb RAM görünüyor. Normal
    De i9000 in 512 olan RAM miktarı 304mb gorundugune göre, i9003 ise muhtemelen 600 küsur RAM var.
    Uygulama ve grafik işlemci konusunda herkesin bir yorumu var, ama ben yeni jenerasyonda daha düşük donanım kullanilabileceğine inanmıyorum. Düşünün, yeni kasa Mercedes E serisi eskisine oranla daha düşük donanımlı olabilir mi? Aynı şey bu telefon içinde gercerli diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Samsung dan daha düşük donanımlı model olduğu hakkında açıklama da yapılmadı. Bazı siteler kendi yorumları nı eklemiş olabilir.

Bu arada 1650 mah pil ile geliyor. Denemelerime göre pilin farkı açıkça belli.

Dediğim gibi, ben alt donanımlı modeli olduğunu düşünmüyorum. Biraz makyajlanmış, pili ve RAM i artırılmış, çok eleştirilen arka kapağı değişen bir telefon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6676929F0 -- 2 Nisan 2011; 18:43:48 >

• kendi cihazım i9000 ve bugün teknosa da i9003 ile yanyana getirdim otomat parlıkta ikisinin arasında pekte bir fark göremedim
  • Galaxy S II tüm piyasalarda çıkana kadar ara modellerle idare etmeye çalışıyor galiba samsung.özellik olarak değişik seçeneklerle hem kafa karıştırıyor hemde 1300-1400TL fiyat seviyesini diğer galaxy modelleriyle aşağıya çekerek pazar payını artırmaya çalışıyor.
    ama umarım nokianın düştüğü hataya düşüp 1001çeşit modelle kullanıcının kafasını daha fazla karıştırmaz.
    S II nin Galaxy s den en önemli farkı 1ghz çift çekirdekli işlemcisi olması ,8mp kamerası yanısıra led flashının bulunması full hd video kayıt yapabilmesidir.tabiki android 2,3 de önemli bir ayrıntı.merak edilen bir diğer durum ise 1650mh bataryası ile ne kadar kullanım süresi sunduğu..
  • Bundan sonraki telefon um muhtemelen galaxy s2 olacak. Ama samsung un bir an önce güncellemeleri çıkarması lazim.
    Zaman zaman kilitlenme ve kapanma sorunları var. Bazende yeniden başlıyor. Onun dışında android platformunu beğendiğimi belirtmek isterim. Iphone 3gs den terfi ettimi belirtmek isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6676929F0 -- 3 Nisan 2011; 0:30:50 >
  • galaxy s piyasasi olur ama sl in 1 yil sonra adi bile anilmaz karar sizin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG GALAXY S İ9000
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SAR değeri denen şeyi yabana atmayın.alırken benim en önemli kriterim.çünkü bu bir telefon ve bende hakkını verip çok konuşurum hergün. 0.50 den yukarısı benim için fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Beauty
    galaxy s piyasasi olur ama sl in 1 yil sonra adi bile anilmaz karar sizin

SL diye bir model yok kardeş.
    Olabilir bir sene sonra unutuladabilir ama bu kadar kesin konuşma bence.
    Zira i9003 de Galaxy S olarak geçiyor. Ekranı SCLCD, RAM miktarı fazla, bataryası 1650 mah, arka kapak değişik.
    i9000 deki bazı eksiklerin upgrade edilmiş hali.
    Galaxy s2 çıktığı zaman tabiki eskiyecektir, ama kötü cihaz olduğu anlamına gelmez.
    Tekrar söylüyorum, bundan sonraki telefonum Allah nasip ederse S2 olacak .
    Telefondan kapanıp açılmalar, kilitlenmeler, kendi kendine kapanmalar hariç memnunum ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrBzGrMz

Bende Dubai ye giden arkadaşıma Galaxy S almasını söylemiştim
    teknoloji den fazla anlayan biri değil
    I 9003 modeli ni almış. Önce çok sevinmedim açıkçası. Ama söylediğine göre i9003 yeni jenerasyon Galaxy S olarak çıkmış.Bazı sitelerde SL modeli olarak gösteriliyor. Ama aslı öyle değil . Galaxy S Super Clear LCD tam ismi. Başlangıçta keşke Amoled olsaydı diyordum, kullandıkça yanildigimi anladım. Ikisinin birbirine karşı üstünlükleri var, Amoled siyah renkde daha iyi gibi. SCLCD de beyaz ve açık tonlarda iyi gibi. Ayrıca sclcd de mavi ekran sorunu da yok. Görev yöneticisinde
    I9000 de 304mb RAM, i9003 de 478mb RAM görünüyor. Normal
    De i9000 in 512 olan RAM miktarı 304mb gorundugune göre, i9003 ise muhtemelen 600 küsur RAM var.
    Uygulama ve grafik işlemci konusunda herkesin bir yorumu var, ama ben yeni jenerasyonda daha düşük donanım kullanilabileceğine inanmıyorum. Düşünün, yeni kasa Mercedes E serisi eskisine oranla daha düşük donanımlı olabilir mi? Aynı şey bu telefon içinde gercerli diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Samsung dan daha düşük donanımlı model olduğu hakkında açıklama da yapılmadı. Bazı siteler kendi yorumları nı eklemiş olabilir.

Bu arada 1650 mah pil ile geliyor. Denemelerime göre pilin farkı açıkça belli.

Dediğim gibi, ben alt donanımlı modeli olduğunu düşünmüyorum. Biraz makyajlanmış, pili ve RAM i artırılmış, çok eleştirilen arka kapağı değişen bir telefon

Önceki telefonum wave idi.O da Super Amoled idi.Ama ekran yanması problemi olması ve ikinci versiyonunun çıkması beni biraz ondan soğuttu.Bende kendi Super Amoledli Wavem ile SuperLCD'li Wave 2'yi görüntü açısından karşılaştırmıştım ve gerçektende görüntüde çok fark yoktu.Bende takas yoluyla Galaxy S aldım.Hemde yurtdışı toplamda bana 950'ye geldi.Baksana şimdi de çok daha uygun fiyata ve hemen hemen aynı kalitede Galaxy SL çıkardılar.Bu Samsung'un bana attığı ikinci çalım.Ekran kalitelerinde de eminim hiç fark yoktur.Keşke şu an takas imkanım olsaydı.Yurtdışı bu cihaz 800tl'den fazla etmezdi.

• Galaxy S iyi gibi
  • quote:

quote:

Zira i9003 de Galaxy S olarak geçiyor. Ekranı SCLCD, RAM miktarı fazla, bataryası 1650 mah, arka kapak değişik.
    Galaxy s2 çıktığı zaman tabiki eskiyecektir, ama kötü cihaz olduğu anlamına gelmez.
    Telefondan kapanıp açılmalar, kilitlenmeler, kendi kendine kapanmalar hariç memnunum ;)

Yok mu :) Var açılımıda Galaxy S Lite yani SL bu modeli S 2 için hazırlık amaçlı çıkardılar herhalde 2 çıkınca S ve SL in fiyatları 800 civarına düşer büyük ihtimal

http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-i9003-galaxy-sl-16gb-8-gb-hafiza-karti-hediye/ProductDetails.aspx?productId=telcepsam9003gal&categoryId=371946 :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMidnight -- 3 Nisan 2011; 4:53:56 >

• i9003 sar değeri uçmuş haberin olsun ilerde canını acıtmasın.1,69.
  • quote:

quote:

hocam cihaza kotu ddemedim yakin zamanda s2 cikacagi icin i9003 un fazla satacagini dusunmuyorum ama i9000 bildigin gibi asiri derecede satildi

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMidnight
    quote:

quote:

Yok mu :) Var açılımıda Galaxy S Lite yani SL bu modeli S 2 için hazırlık amaçlı çıkardılar herhalde 2 çıkınca S ve SL in fiyatları 800 civarına düşer büyük ihtimal

http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-i9003-galaxy-sl-16gb-8-gb-hafiza-karti-hediye/ProductDetails.aspx?productId=telcepsam9003gal&categoryId=371946 :)

Bazı siteler SL olarak belirtmis, doğru. Ama Samsung da böyle bir ibare yok. Armani ile i9003 benzer donanıma sahip. Ikisi de Galaxy S olarak geçiyor. Samsung un pazarlama strateji sinden başka birşey olduğunu sanmıyorum.
    Bu arada swype yöntemi hoşuma gitmedi değil, normal qwerty klavye yanında halt etmiş ;)

• quote:

quote:

quote:

hocam cihaza kotu ddemedim yakin zamanda s2 cikacagi icin i9003 un fazla satacagini dusunmuyorum ama i9000 bildigin gibi asiri derecede satildi

Samsung dan böyle bir telefon sadece ben değil kimse beklemezdi. Gerçekten helal olsun diyorum. Apple a ne kadar sukretsek az
    Sayesinde adam gibi cihazlar kullanıyoruz.
    Swype da iyiymis bu arada;)

• Aslında i9003 ün i9000 e karşı farkları az da değil. GPU sunun arasında küçük fark demişsiniz ama baya bir fark var. Ekran konusunda ben de Super Clear LCD kullanıyorum gayet memnunum ekran AMOLED den daha iyi. i9003 ün rami 478mb. Bataryası daha iyi olabilir ama arasındaki fark az. Ben olsam i9000 alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mebrar
    Aslında i9003 ün i9000 e karşı farkları az da değil. GPU sunun arasında küçük fark demişsiniz ama baya bir fark var. Ekran konusunda ben de Super Clear LCD kullanıyorum gayet memnunum ekran AMOLED den daha iyi. i9003 ün rami 478mb. Bataryası daha iyi olabilir ama arasındaki fark az. Ben olsam i9000 alırdım.

Samsung, desteğe mail attım, GPU ve CPU ve RAM farkları ile ilgili. Ram miktarı görev yöneticisinde 478mb görünüyor, i9000 de ise 304mb. Bakalım gelecek cevaba göre yorum yaparız. Ben tekrar söyleyeyim, i9003 i9000 in makyajlanmış hali. En azından yurtdışında öyle biliniyor
  • Hepsiburada da satısına başlanmış. Samsung i9003 Galaxy S - 1099TL

SAMSUNG Galaxy S / I9003 ( 3G, WIFI, 5MP, GPS, Android, SUPER CLEAR LCD, 8GB microSD hediye )

• Ağ //3G, HSDPA 7.2/HSUPA 5.76
    • İşletim Sistemi // Android™ 2.2 (Froyo)
    • İşlemci Hızı // 1 GHz
    • Ekran // 4.0 inç, 16 Milyon renkli, SUPER CLEAR LCD, Dokunmatik
    • Kamera // 5 MP AF + Ön kamera
    • Video // HD Video Kayıt & Oynatıcı (1280 x 720) @ 30fps
    • Ses // SoundAlive Ses Teknolojili Müzik çalar, RDS’li FM Radyo
    • Bağlantı // GPS, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth v2.1, USB, TV out çıkışı, 3.5mm kulaklık girişi AllShare (DLNA bağlantısı ile multimedya oynatıcısı)
    Mobil AP (Wi-Fi ile çoklu internet paylaşımı)
    • Hafıza // 4GB dahili + microSD (32 GB’ a kadar)
    • Uygulama Mağazası // Samsung Apps / Slide Me / S-Android
    • Social Hub // Sosyal Ağlar, anlık mesajlaşma, e-posta ve takvim (Google/Outlook/Facebook ) entegrasyonu
    • Samsung Kullanıcı Arayüzü // Çoklu ana ekran ve menüler, Çok fonksiyonlu Widget’lar
    • Android Web Tarayıcı // Adobe Flash 10.1 desteği, RSS okuyucu
    • Ek Özellikler // ThinkFree Ofis Programı, E-kitap uygulaması,
    Multi-touch zoom, Push e-posta, Swype klavye,
    Hareket / Yakınlık / Işık sensörü, dijital pusula
    • Ölçüler & Ağırlık // 64.2 x 123.7 x 10.59mm ( 131g)
    • Pil // 1650 mAh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chenk -- 3 Nisan 2011; 13:38:31 >

• http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2707&view=1&c=samsung_gt-i9003_galaxy_sl

Ram farkı olduğunu nerden çıkardınız ben çözemedim. teorikte iki telefonda da 512 mb Ram görünüyor.

Super Amoled ve Super Clear LCD karşılaştırması.

http://www.youtube.com/watch?v=wClcyOCu5Dw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.bahaeddin -- 3 Nisan 2011; 13:46:29 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.