Şimdi Ara

IDC: 2015'te ilk iki sırayı Android ve Windows Phone 7 alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
6.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="IDC: 2015'te ilk iki sırayı Android ve Windows Phone 7 alacak"



    Cep telefonu sektörüne yönelik gerçekleştirdiği analiz ve yorumlarıyla gayet yakından tanıdığımız IDC (International Data Corporation) firması, 2011 ve 2015 yıllarında akıllı telefonlarda kullanılan mobil işletim sistemlerinin küresel pazar paylarına ilişkin çeşitli tahminlemelerde bulundu. IDC'nin tahminlemelerine göre 2011 yılında akıllı telefon pazarı %49.2 gibi ciddi bir büyüme sergileyecek ve dünya çapında 450 milyondan fazla akıllı telefon satışı yapılacak. Hatırlatmak gerekirse 2010 yılındaki satışların 303.4 milyon seviyesinde olduğu belirtiliyor. Peki akıllı telefonlardaki mobil işletim sistemlerinde durum nasıl?



    IDC'ye göre 2011 yılında gün geçtikçe popülerliği artan Android işletim sistemi %39.5 payla ikincilikten birinciliğe yükselerek Symbian'ı tahtından edecek. Pastanın %20.9'luk dilimini elinde tutan Symbian'ı, iOS %15.7, BlackBerry OS %14.9, Windows Phone 7 - Windows Mobile %5.5 ve diğerleri (örneğin: webOS) %3.9'luk payla izleyecek.



    2015 yılına dair tahminlemelere baktığımızda ise Android ile Windows Phone 7 - Windows Mobile dışındaki mobil işletim sistemlerinin payında düşüşler göze çarpıyor. iOS'da ciddi bir değişim gözlenmezken en büyük yükselişi Windows Phone 7 - Windows Mobile, en büyük düşüşü ise sadece %0.2 paya sahip Symbian göstermiş. Tabloya göre Symbian tarihin tozlu sayfalarında yerini almış.



    IDC'nin yayınladığı 2011 ve 2015 yılına ilişkin tahminlerin ne kadar tutarlı olacağı bilinmez ama Finlandiya'nın mobil iletişim devi Nokia ile Microsoft işbirliğinin Windows Phone 7'nin pazar payını etkileyeceğini söylemek mümkün diyor ve geriye kalan yorumu sizlere bırakıyoruz.




    alt="IDC: 2015'te ilk iki sırayı Android ve Windows Phone 7 alacak"




    alt="IDC: 2015'te ilk iki sırayı Android ve Windows Phone 7 alacak"




    alt="IDC: 2015'te ilk iki sırayı Android ve Windows Phone 7 alacak"








  • Android dehşet büyüyor. Birinci olacağını tahmin etmek çok zor değil açıkçası. Lakin Apple'ın bu durumdan rahatsız olduğunu biliyoruz. Şu an Android için bir hamle düşündüklerine eminim. Windows karşısında yaptıklarını hatayı bunda da yaparsa zaten Android yeni Windows vakası olur.
  • kullanıldıgı çeşitliliğe bakılırsa gayet normal.
  • symbian gitmiş, winmo7 gelmiş yerine. nokia bence bu kadar zıplatmaz windowsu.
  • ios zaten çok büyük pazar paylarına hitap edecek bir işletim sistemi değil. apple bunun farkında zaten.
    daha doğrusu , ios , pazar payına konu olabilecek bir işletim sistemi değil.

    dolayısıyla yukarıda tahmini yapılan değer benim için ios pazar payını göstermekten daha çok , apple kullanıcısı gösteriyor.

    androidin , artık ne yaparsa yapsın ömrünü doldurmuş symbian ve hiç güvenmediğim win. karşısında , pazarı açık ara ele geçirmesi zaten kaçınılmaz.
    öyle de olsun zaten.

    artık insanlar , adam gibi , düzgün şeyler kullansın.
    verilen milyarlar , zırt pırt tıkanıp kalan telefonlara verilmesin.
  • Bu istatistikler genelde çok yüksek doğruluk oranıyla tutar. Birebir düşündüğüm gibi gelişecek. Microsoft gibi bir firma tuttuğu dalı koparır, tarih bunu göstermiştir. Arkalarında müthiş bir maddi kaynak ve ar-ge var. Android'in gelişme hızına ise yetişmek mümkün değil. Rüya işletim sistemi tek kelimeyle. Donanımların gelişmesiyle lag'den eser de kalmadı, stabilite de her geçen gün artıyor. iOS'in cevabını merakla bekliyorum. 4 yıldır ufacık değişiklikler bile getirmemiş arayüzüyle nereye kadar gidebilir? Çok radikal değişiklikler getireceğine inanıyorum.
  • Windows Phone 7 ile Nokia iyi yaptı ama bunun arkasından yeterli destek gelmezse Symbian'dan pek farkı kalmaz ve Nokia Windows Phone 7'de, Symbian'da ki gibi aynı modellere saçma değişiklikler yaparak ve model numarasını 1 arttırarak piyasaya sürmeye devam ederse Windows Phone 7'ye yazık eder ve daha akıllı telefon pazarında doğrulamaz, iOS'un pazar payını korumasına kesinlikle katılıyorum çünkü artık belirli bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Android'e gelirsek Android kullanan telefon üreticileri hem iPhone hem de kendileriyle yarıştığı için rekabet fazlalığıyla gelişmeye hızını daha da arttırarak devam edecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival

    Bu istatistikler genelde çok yüksek doğruluk oranıyla tutar. Birebir düşündüğüm gibi gelişecek. Microsoft gibi bir firma tuttuğu dalı koparır, tarih bunu göstermiştir. Arkalarında müthiş bir maddi kaynak ve ar-ge var. Android'in gelişme hızına ise yetişmek mümkün değil. Rüya işletim sistemi tek kelimeyle. Donanımların gelişmesiyle lag'den eser de kalmadı, stabilite de her geçen gün artıyor. iOS'in cevabını merakla bekliyorum. 4 yıldır ufacık değişiklikler bile getirmemiş arayüzüyle nereye kadar gidebilir? Çok radikal değişiklikler getireceğine inanıyorum.


    iOS neredeyse sorunsuz bi işletim sistemi.. neredeyse hiç donma ya da kilitlenme gibi bi şey olmuyor ve bence android den daha stabil bi arayüzüne sahip zira.. her sene sadece olması gereken temel özellikler ekleniyor.. tek kötü yanı bazı sınırlamalarının olması ki bunu da jb yaparak aşabiliyosun.. ayrıca android in büyümesi kaçınılmaz zira hem ücretsiz hem de kısmen açık bi işletim sistemi.. böyle olunca da bi çok marka android kullanan cihazlar üretiyor ve pazar payı doğal olarak büyüyor ama iOS sadece iPhone ile bu pazar payını yakalıyor.. ayrıca nokia ile microsoft işbirliği bence windows phone 7 nin altın çağını başlatacak..




  • Android kullanıcısıyım. Android'de yer alan bazı özel uygulamalar(Adobe Flash Player 10.2, ...vb.) sâyesinde, Android'den oldukça memnunum. Windows Mobile, cep telefonunun kaynaklarını kısıtlamaktan başka bir iş yapmıyor. Onun payını, iOS işletim sistemi almalıydı. Aslında her ikisi de kısıtlıyor. Ancak, Windows Mobile'ı tercih edeceğime iOS'u tercih ederim.
  • iphone girls'ler konuyu basmış dağalın ulen :D
  • Android cep telefonum, ipad im var her ikisindende cok memnunum. Ama bir gercek varki apple ios u baska firmalara kullandirtsa idi kimse andoid almazdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar hala Apple'ın pazar payı kaygısı olduğunu düşünüyor. Gerçekten bir firmayı anlamamak bu kadar olabilir.

    Kimse pazar payı liderliğinin alt segment ürünler olmadan kazanılamayacağını bilir. Bugün dünyada sadece üst segment ürün üreten hiçbir firma pazarın lideri değildir.

    Apple alt segment ürün çıkarmaz, kaliteden ödün vermez. Çünkü pazar payı umrunda bile değildir bu markanın.

    Apple için asıl olan kalitedir ve müşteri memnuniyetidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gduman

    Android cep telefonum, ipad im var her ikisindende cok memnunum. Ama bir gercek varki apple ios u baska firmalara kullandirtsa idi kimse andoid almazdi.




    işte genel bi kesimin anlamadığı da bu.. yüzlerce modele karşı tek bi cihaz.. onlarca firmaya karşı tek bi firma..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 1 Nisan 2011; 2:02:36 >
  • @mertgraph1979 apple senin olsa bu kadar övmezdin sanırım. Ayrıca apple ürünlerinin işletim sisteminin bu kadar stabil ve sağlam olmasınn sebebi çok çeşitli olmayan sabit konfigürasyon sistemlere özel yazılmış olması. Microsoftta işletim sistemini kendi ürettiği makinalar ile kısıtlasaydı bu kadar uygun fiyatlı makinalar yerine apple makineler gibi fahiş fiyatlı sistemler alırdık. aslında milletin iyiliği için çalışan microsoft bencil olan apple ama herkes tam tersi zannediyor.
  • apple da kıskançlık yapmayıp yayınlasın ios u, o zaman tek firma olmaz. cidden iyiyse geçer androidi o durumda. sadece kendi ürettikleri telefona uygun yazılım yapıyorlar tabiki kusursuz olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waltran

    apple da kıskançlık yapmayıp yayınlasın ios u, o zaman tek firma olmaz. cidden iyiyse geçer androidi o durumda. sadece kendi ürettikleri telefona uygun yazılım yapıyorlar tabiki kusursuz olur.


    o zaman bi kusursuzluk kalmaz zira her cihaz da donma ya da çökme yapmadan stabil şekilde çalışabilmesi için belirli donanımlar gerekiyor ki bu şekilde sabit donanımlar ile çıkan cihazların olduğu bi pazar ortamı olursa da rekabet olmaz.. şu an bence android in çok tutuluyor olması çok stabil bi işletim sistemi ya da özgür bi işletim sistemi olmasından dolayı değil zira iPhone a da jb yaptığınız zaman her şeyi yapabiliyorsunuz ki bu bence android cihazlara rom atmaktan daha kolay bi işlem.. yani android in çok tutuluyor olmasının en büyük sebebi firmaların arasındaki rekabetten dolayı android cihazlarının iPhone a göre daha ucuz olmasından dolayıdır..




  • yukarda güzel güzel tartışmışsınız ama hala bizde akıllı telefon fiyatları yüksek olacak ve millet nokia dan şaşma mantığı devam edecektir ve ben hala bir android li telefon almamış olacağım (yazık bana )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fashionality


    quote:

    Orijinalden alıntı: waltran

    apple da kıskançlık yapmayıp yayınlasın ios u, o zaman tek firma olmaz. cidden iyiyse geçer androidi o durumda. sadece kendi ürettikleri telefona uygun yazılım yapıyorlar tabiki kusursuz olur.


    o zaman bi kusursuzluk kalmaz zira her cihaz da donma ya da çökme yapmadan stabil şekilde çalışabilmesi için belirli donanımlar gerekiyor ki bu şekilde sabit donanımlar ile çıkan cihazların olduğu bi pazar ortamı olursa da rekabet olmaz.. şu an bence android in çok tutuluyor olması çok stabil bi işletim sistemi ya da özgür bi işletim sistemi olmasından dolayı değil zira iPhone a da jb yaptığınız zaman her şeyi yapabiliyorsunuz ki bu bence android cihazlara rom atmaktan daha kolay bi işlem.. yani android in çok tutuluyor olmasının en büyük sebebi firmaların arasındaki rekabetten dolayı android cihazlarının iPhone a göre daha ucuz olmasından dolayıdır..

    ios a kusursuz diyorsunda bu kadar kısıtlamayı nenemde koysa oda kusursuz olurdu. Öte yandan jb den bahsetmissin jb yapılınca butun kısıtlamaların kalktıgı fln yok flash kullanda goreyim ? ayriyetten iosun ameleliğini biz cektik sizin gibi sonrada görme fan boylar değil ulan kopyala yapıstır yoktu mavi diş yoktu vs vs. jb yaptım yinede bir sürü kısıtlamayla karsılasıodum misal mp4 harici video seyretmek istiyorum ama yasak neden! neden itunes zorunlulugu var neden? sen bu kadar kısıtla sonra kusursuz de iste buna gülerler bua arada ios donmuyo olayı yalan. jb yaptıktan sonra telefonu kastır bakalım kitleniyomu kitlenmiyormu. Öte yandan android kesinlikle muhtesem bi işletim sistemi tamamen stabil tabi kullanmasını bilene ve cihazına göre. ios piyasaya acılsın bakalım hicbisi değişmez androidi tadan bi daha bırakamaz emin ol




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fashionality


    quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival

    Bu istatistikler genelde çok yüksek doğruluk oranıyla tutar. Birebir düşündüğüm gibi gelişecek. Microsoft gibi bir firma tuttuğu dalı koparır, tarih bunu göstermiştir. Arkalarında müthiş bir maddi kaynak ve ar-ge var. Android'in gelişme hızına ise yetişmek mümkün değil. Rüya işletim sistemi tek kelimeyle. Donanımların gelişmesiyle lag'den eser de kalmadı, stabilite de her geçen gün artıyor. iOS'in cevabını merakla bekliyorum. 4 yıldır ufacık değişiklikler bile getirmemiş arayüzüyle nereye kadar gidebilir? Çok radikal değişiklikler getireceğine inanıyorum.


    iOS neredeyse sorunsuz bi işletim sistemi.. neredeyse hiç donma ya da kilitlenme gibi bi şey olmuyor ve bence android den daha stabil bi arayüzüne sahip zira.. her sene sadece olması gereken temel özellikler ekleniyor.. tek kötü yanı bazı sınırlamalarının olması ki bunu da jb yaparak aşabiliyosun.. ayrıca android in büyümesi kaçınılmaz zira hem ücretsiz hem de kısmen açık bi işletim sistemi.. böyle olunca da bi çok marka android kullanan cihazlar üretiyor ve pazar payı doğal olarak büyüyor ama iOS sadece iPhone ile bu pazar payını yakalıyor.. ayrıca nokia ile microsoft işbirliği bence windows phone 7 nin altın çağını başlatacak..


    benim telefonum yerlerde sürünüyor.ios iyi demem için bana tekrardan 3.1.3 e dönme şansı verilmeli :D o zamanda bi espirisi kalmıyor. iphone4 ile ios bir arada iyi demek daha iyi olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: waltran

    apple da kıskançlık yapmayıp yayınlasın ios u, o zaman tek firma olmaz. cidden iyiyse geçer androidi o durumda. sadece kendi ürettikleri telefona uygun yazılım yapıyorlar tabiki kusursuz olur.


    Sebebinin bizim icin (kullanicilar icin) bir onemi yok. Onemli olan sonuc.
    IPhone alirsan, kusursuz cokmeyen takilmayan bir isletim sistemine sahip oluyorsun, Android'den daha iyi bir isletim sistemin oluyor.
    Android ozgur, ama cokmekte takilmakta viruslu yazilim almakta ozgur. Android'de yapip IPhone'da yapamayacaginiz tek kayda deger sey flash izlemek olurdu ki, artik internetteki flash videolarinin %90 inin html5 versiyonu da oldugundan bu da gecersiz hale geldi.
    Sonuc olarak, Android ucuz ve kalitesiz cihazlara dogri kayiyor ve bu kayma devam edecek, 300 dolar uzeri telefonlarda Apple'in pazar payi gecen sene %64 idi simdi %71. Sebebi, hem Android hen IPhone kullananlarin farki gorup iyice IPhone tarafina gecmesi.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.