Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.449
Cevap
593
Favori
2.273.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ortalama numarası 4.5 ast 1.5 olan gözlük numaraları en inceltilmiş haliyle ne kadara alabilirim bilgisi olan var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Transition signature ile Transition xtractive arasındaki fark nedir ?
  • Gözlük numaralarım;
    Sağ; sferik 5.25 silindir 075 aks 5
    Sol; sferik 4.25 silindir 1 aks 150
    Ayrica recetede organik antirifle de yazilmis.
    Bu numaralar icin hoya %55 inceltilmis cam 350 tl fiyat verildi sizce normal midir.
    Birde burada bahsi gecen 1000 liralik gozluk camlarina hic rastlamadim bunlari herkes satmiyor sanirim.En yuksek ciftine 590 denildi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CRIZAL UV FORTE cam aldım. hafiften sarımsı bi rengi var. beyaz kağıt üstünde belli ediyor.

    acaba camlar da mı sıkıntı var, yoksa özellikler olarak mı böyle?
    bilgili/daha önce kullanmış arkadaşların görüşleri nedir bu konuda?
  • Arkadaşlar bana çizilmeyen cam önerisinde bulunabilecek olan var mı? Ama harbi harbi çizilmeyen olacak. Artık mineral mi olur safir mi olur elmas mı olur bilmiyorum ama.. Kuru kuru milyon kere silseniz de çizilmeyecek :) Gözlükçüler zart kaplama zırt kaplama çizilmez buharlanmaz vs. sallar ama eninde sonunda hepsi çizilir. Bu konuya takıntılı hale geldim. Gerekirse düşünce kırılsın ama iki üç silmede çizilmesin. Evet genelde ıslatarak silmeye çalışıyorum ama bir kez de olsa dışarda falan dayanamayıp kuru bezi vurunca gidiyor. Tabi inceltme şansımın da olması lazım çünkü 5 numara.
  • Merhaba, çizilmeye karşı en dayanıklı camlar mineral camlardır. En hassas olanlar da sırasıyla şöyle gelir, polycarbonate, organik, trivex. Bu camların kendi içinde avantaj ve dezavantajları mevcuttur. Optik camlar da en önemli özellik abbe değeridir, yani görüş netlik kalitesi ve bunda da kesinlikle mineral cam en iyisidir. Mineral Camın 2 dezavantajı var, ağır ve çok kırılgan. Diğer örnek verdiğim camlar da ise, hafiflik ve rahat Kullanım söz konusudur. Yani dediğim gibi birinin avantajı diğerinin dezavantajı oluyor, sonuç olarak çizilmez diye bir gözlük camı maalesef şuan için yok, selamlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr.trust kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Camın yüzeyin de bulunan antirefle kaplamanın kendi özelliği. Bir sorun yok, Essilor firmasının o ürün için uygun gördüğü Işık dalga boyunun işlem sırasında ki renk tonu. Bu renkler dünya genelinde 4 ana renk olarak uygulanır. Mavi, yeşil, sarı ve kırmızı. Kırmızı şuan için neredeyse hiç kullanılmıyor diyebilirim. En Yaygın olan renk ise yeşildir, saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • shakti S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, dünya genelinde ki en iyi cam üreticilerini şöyle sıralayabiliriz; Carl Zeiss ( Almanya), Hoya ( Japonya), Rodenstock( Almanya), Essilor( Fransa), Eschenbach( Almanya). Bu firmalar çok büyük üretici ve hammadde tedarikçileridir. Hepsinin kendi Arasında birbirine rakip gösterdiği muadil gördüğü ürünleri mevcut. Kayınpederinizin kullandığı cam Japon malı ise, Hoya olma ihtimali çok yüksek ki, çok iyi camdır. Progressive camlarda halk arasında ölü bölge dediğimiz yani diyoptrik özelliği olmayan bölge ne kadar kenarlarda ve az olursa, o kadar Kullanım rahatlığı olur. Sizin de Dediğiniz gibi biraz da gözlükçünüze güvenmeniz gerekir. Umarım paylaştığım bilgiler size bundan sonra ki seçimleriniz de referans olabilir, saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, kıyaslanamaz bile. Kesinlikle Hoya fakat orijinal Japon olursa, Hawk burada ki firmanın kendi yarattığı marka yani uluslararası bir referansı yoktur, selamlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lion_koc kullanıcısına yanıt
    Oakley marka kemik çerçeve gözlük nasıldır. Acaba. Cam da toz tumaz buhar dan etkilenmezmiş tabi biraz pahalı.baya para verdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asım2 -- 4 Ağustos 2015; 0:15:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu fujima marka cam tavsiyedi icin biraz okudum ama hoya ya dogru yoneldim. Benim gozluk cami numaram 8 10 yildir ayni
    Sag +50 ,-2.00 175 derece astigmat
    Sol +50 , -2.25 170 derece astigmat
    Optikci arkadaslardan ricam çizilmeye dayanikli bir organik cam onermeleri.
    Yillardir tam gorme alanimdaki kucuk nokta kadar cizikden dolayi hemen hemen her yil cam değiştiriyorum.bana cam onerisi ve istanbuldaki tahmini fiyatını verbilirmisiniz.2 gozlugum var ikisininde camlarınin degismesini istiyorum. Bu arada mevcut camların resminide ekliyorum.Şimdiden teşekkürler
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Setirekli -- 5 Ağustos 2015; 1:43:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hawk stelaar marka cam taktırdım kalitesi kötüydü.
    Hoya eynoya kadar değildi. alışamıyordum ilk 10 dakika. Hoya resmen HD gösteriyordu.
    şimdi Essilor Crizal Forte aldım bu daha güzel.
    numaralarım +3,00 iki gözümde aynı numara.

    fiyat olarakda Crizal forte için 450 TL filan dediler en düşük kaça alabilirim bunu.

    yerli cam almam bir daha sanırım.

    tek Zeiss marka denemedim merak ettiğim o kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 4 Ağustos 2015; 10:25:22 >
  • Commandante74 C kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim. ticari konularda bilgimiz pek yok. bilgilenmiş olduk.
  • Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var hiç anlamadığım için tanıdık bir gözlükçüğe camları bıraktım cam olarak Essilor Crizal Alize + UV Ormix 1.6 Rx takmış sertifikasında böyle yazıyor Tag Heuer çerçeve için bunu önerdi fakat gözlerimde ilk gün çok ağrı hissettim bu normalmi? Birde bu camlar iyimdir ?
  • braveheart89 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 1.67 index yani % 55 inceltilmiş çok yeterli olacaktır numaralarınız için. 180 tlden başlar fiyatı marka ve özelliğe göre değişir. Bana soracak olursanız 180 tlye alacağınız cam gayet güzel işinizi görür, saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • caleidor C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, camlarınızın markası ve özelliği çok iyi, çerçeve zaten tartışılmaz. Ilk gün ağrı ya da rahatsızlık hissedilmesi genelde numara değiştiği zaman olur. Birkaç gün için de gözünüz yeni numaraya adapte olur ve sıkıntı kalmaz. Eğer numaranız eski numaranız ise ve sıkıntı yaşıyorsanız, gözlükçünüze tekrar uğrayın montajını kontrol etsin, saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlük numaralarım;
    Sağ; sferik 5.25 silindir 075 aks 5
    Sol; sferik 4.25 silindir 1 aks 150
    Ayrica recetede organik antirifle de yazilmis.
    Daha önce civardaki gözlükçülerden hoya %55 inceltilmiş cam için 350 tl fiyat almıştım. Sirkeci tarafındaki gözlükçülerden birkaçı 300 tl fiyat verdi.
    Birde burada bahsi gecen 1000 liralik gozluk camlarina hic rastlamadim bunlari herkes satmiyor sanirim.
    Ayrıca sadece gözlük çerçevesi konusunda uzmanlaşmış özellikle kemik gözlük çerçevesi yapan tavsiye edebileceğiniz markalar var mı?

    Piyasada görülenlerin hepsi farklı alanlarda ürünler üreten aynı tarz gözlüklere marka bastıran firmalar. Büyük ihtimal Çin'deki tedarikçilerine siparişi geçiyorlar sipariş geçen firmaya göre çerçeveye marka basıyorlar. Onun yerine sadece bu konuda uzmanlaşmış bir markanın ürününü almak istiyorum. Tavsiye alabilir miyim bilgisi olanlardan.




  • Geçen hafta çok sevdiğim numaralı Rayban gözlüğümü deniz gezmesinde kaybettim. Kaybolan gözlüğümden o kadar memnundum ki tam 9 sene tık demeden kullandım, kendi klipsli ek güneş camı ile güneşli havalarda hiç zorluk çekmiyordum. bu gün tekrardan muayene olup yeni bir reçete aldım. Şimdi yeniden gözlük yaptırmam icap edecek, ama markalar konusunda hiç bir bilgim yok.

    Çok pahallı olmamak kaydıyla metal yarım çerçeve olarak hangi markayı tavsiye edersiniz, bir kaç alarnatif yazabilirseniz ona göre biraz araştırmak istiyorum.
    Teşekkür ederim...
  • amanteramco A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cam fiyatınız normal 200-300 TL gibi fiyatlar normal. Kemik çerçeve işine gelince, piyasa da enjeksiyon(Tr90) denilen bir hammadde var aynı kemik gibi görünür fakat daha hafif ve elastiktir. Asıl kemik hammadde ise asetat dediğimiz bir hammaddedir. Bana soracak olursanız enjeksiyon hammadde kullanabilirsiniz, çünkü kırılmaz, antialerjik, hafif ve çok esnek bir üründür. Türkiye de bu ürünlerin imalatını yapan biz de dahil bir çok firma var ve hepimiz şuan ihracat yapıyoruz ki ülke açısından çok iyi. Avrupa genelinde Türk malı şu an için çok prestijli durumda ama sonuç olarak seçim sizin, saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • surfcasting S kullanıcısına yanıt
    Selam, öncelikle şunu anlayamadım, bu gözlük klipsli optik gözlük mü, numaralı güneş gözlüğü mü? Eğer marka rayban ise klipsli olma ihtimali çok düşük, fakat siz yine de bu konuyu aydınlatın, ben ona göre yardımcı olmak isterim, saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.