Şimdi Ara

leon FR tdi 6-dsg 58000 TL! çok ucuz değil mi?(ötv sonrası yorumlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi, 1.6 dizel otomatik c sınıfı araçların 50-55000 aralığında satıldığını düşünürsek.

hatta jetta nın trendline ı 55000 e geliyor. jetta %37 vergi ile ithal ediliyor, leon fr tdi ise %60 ötv, aradaki fark devede kulak kalır. bu fiyata akıl sır erdiremedim???
    2.0 tdi 170 hp motorlu araçların fiyatları malum 90-100bin TL...

leon gibi c sınıfı bir aracın, artıları;
    +donanım olarak dolu,
    +17 jant ve büyük abat lastikler
    +2.0 tdi 170 gibi güncel bir motor.
    +FR ruhunu yansıtan tamponlar, dış tasarımdaki diğer unsurlar
    +özel FR koltuklar ve özel döşemesi, ve iç tasarımdaki extra bir çok özellik
    +daha iyi fren performansı
    +6-dsg ıslak kavramalı, 7-dsg den çok daha iyi... zaten passat cc ve daha yğksek motorlarda kullanıyor vw daha dayanıklı.

ve saymakla bitiremediğim, aklıma gelmiyenler...

gelelim eksilere;
    -2.0 motorun vergisi
    -yeni kasasının 1 sene sonra belki çıkacak olması.

bundan başka bir eksi yönünü göremiyorum kusura bakmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 17 Ekim 2011; 17:11:37 >

• Bir ara 53 veya 55'e bile düşmüştü.Kasa değişimini geçtim,uzun süre binilecekse ve vergi problem olmayacaksa kesinlikle alınır.
  • mantıklı araç
  • Fiyat gerçekten çok çok uygun.
  • fiyat listesinde 62bin TL olarak görünüyor.
  • indirim yapılıyorlar listeden.
    rakipleri ile kıyaslandığında
    1.6-2.0 motor farkı alınmıyor,
    2.0 motor ötv farkı alınmıyor.

şöle düşünün, almanyada golf gti ile golf gtd aynı fiyat. yani leon fr on rakibi olan golf gtd satılsa idi 92000 TL olacaktı, yani ayni

Leon fr tdi muadillerinden 32000 TL ucuzzzzzzzz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Bir ara 53 veya 55'e bile düşmüştü.Kasa değişimini geçtim,uzun süre binilecekse ve vergi problem olmayacaksa kesinlikle alınır.

bu aracı görünce yıllık 1000 tl fazla vergi vermeyi göze aldım. bakalım hayırlısı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ağzıyla kuş tutsa çakma bir markanın (çakma derken bir başka markanın yan ürünü olması reno - dacia gibi ) C sınıfı aracına 58 bin vermezdim hele bu paraya d sınıf araçlar satılırken
  • üstad çoğu yerinde audi parçaları kullanılıyor. ben aracı alırsam uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. 1.6 105 hp d sınıfı düz vites dizel passatla kıyaslarsanız, biriisi dede aracı leon fr ise genç aracı, ben ikinci kategorideyim. en azından bir kere 1.6 passat aldım. bu sefer biraz performans istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 30 Mart 2011; 12:22:55 >
  • Performans arayan icin uygun tabi ama Turkiye'de onceligi performans olan kaldi mi acaba.
    Mecburi olarak ilk dusunduklerimiz yakit ve aracin vergisi.
  • tamam ama, tutupta 100 bin vermiyorum ki, 1.6 tdi dsg higline golf ile aynı para.60.000 TL sadece ilk 3 yıl, yılda 1000 tl vergi farkı var. sonra fark kapanıyor.

yakıt olarak 1.6 tdi dan sakin kullanımda az bile yakar.
    yani şöle sorayım. 1.6 tdi 105 hp mi? 2.0 tdi 170 hp mi? ikiside aynı fiyat. 5 yılda leon fr aleyhine ödenecek 3-4 bin vergi farkı, tek konu kalıyor....
  • Çok mantıklı bir seçenek bir ara 53 bin tl lere kadar düşmüştü fiyatı.Çok ideal bir araç bana göre C segmentinde 2.0 dizel çok fazla seçenek yok olanlarda 70-90 bin tl arasında değişiyor.Leon bunların arasında gayet uygun bir fiyatla satılıyor.Bence Leon almayıp gidip Jetta veya Passat alırsanız hata yaparsınız.Bu araç için senede 1000 tl fazladan vergi vermeye değer.
  • hangi tarihlerde 53000 lere düşmüştü belki bayilerin elinde o fiyattan girişli araç kalmışsa pazarlık edilir :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

tamam ama, tutupta 100 bin vermiyorum ki, 1.6 tdi dsg higline golf ile aynı para.60.000 TL sadece ilk 3 yıl, yılda 1000 tl vergi farkı var. sonra fark kapanıyor.

yani şöle sorayım. 1.6 tdi 105 hp mi? 2.0 tdi 170 hp mi? ikiside aynı fiyat. 5 yılda leon fr aleyhine ödenecek 3-4 bin vergi farkı, tek konu kalıyor....

Imkaniniz varsa ve sizin icin performans onemliyse alin tabiki. Hem de uzun sure kullanacaksaniz deger bence.
  • quote:

üstad çoğu yerinde audi parçaları kullanılıyor. ben aracı alırsam uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. 1.6 105 hp d sınıfı düz vites dizel passatla kıyaslarsanız, biriisi dede aracı leon fr ise genç aracı, ben ikinci kategorideyim. en azından bir kere 1.6 passat aldım. bu sefer biraz performans istiyorum

biliyorum bazı parçalarının audi olduğunu ama işte kanatları altında olduğu markanın bir adım önüne geçemiyor , tabiki perf açısından 1.6 passatla karşılaştırılmaz beğendiyseniz alın sonuçta zevk meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 30 Mart 2011; 12:31:30 >
  • quote:

tamam ama, tutupta 100 bin vermiyorum ki, 1.6 tdi dsg higline golf ile aynı para.60.000 TL sadece ilk 3 yıl, yılda 1000 tl vergi farkı var. sonra fark kapanıyor.

Hesaba ikinsielde ne kadar zarar ettireceğini de katmalısın... Golf hemen satılırken, Leon hem marka hem de 2.0 yüzünden hem zor satılacak hem de fazla değer kaybedecektir.

Leon'un genel kalitesinin Golf'ten aşağı kalacağını sanmam diğer özellikleri zaten Golf'ün çok üzerinde ama sadece adı yüzünden Golf daha fazla satılıyor işte.
  • paran varsa al tabi ki. ama mtv için ilk 6 yılda toplamda yaklaşık 6.000 lira fazladan ödeyeceksin 1600cc ye göre. manuel olsa da olur dersen 1.4 tsi yi de düşün.
  • Bencede çok güsel bir fiyat , hem performans hem donanım hemde istendiğinde yakıt ekonomisi uzun yıllar kullanmalı satın alan , bide bu çakma mevzuusuna gelelim audi den bakarsan vw çakma , vw den bakarsan seat çakma , seat tan bakarsan skoda çakma Almaya gidip sıfır fiyatınıda sorunca bizim suratımıza çakıyorlar fiyatııı
  • quote:

hangi tarihlerde 53000 lere düşmüştü belki bayilerin elinde o fiyattan girişli araç kalmışsa pazarlık edilir :))

Euro kuru yükselmeden önce o fiyatlardaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fox913

Hesaba ikinsielde ne kadar zarar ettireceğini de katmalısın... Golf hemen satılırken, Leon hem marka hem de 2.0 yüzünden hem zor satılacak hem de fazla değer kaybedecektir.

Leon'un genel kalitesinin Golf'ten aşağı kalacağını sanmam diğer özellikleri zaten Golf'ün çok üzerinde ama sadece adı yüzünden Golf daha fazla satılıyor işte.

bence leonun fiyatı zaten dipte 2. elde daha 60 bine alınan 170 hplik dizel aracı 40 bine satacak değilim ya. varsa öle bir araç alayım :) bence satılma süresi açıısından doğru.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.