Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY GIO [ANA KONU] ★★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.246
Cevap
61
Favori
1.133.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnceleme için Lethian arkadaşımıza teşekkürler, Resimlerin hepsini koyamadım. Tam incelemeyi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. Tamamı ordan ,Lethian'ın bilgisi dahilinde, alınmıştır.
    Link:http://dunyanin-tufani.blogspot.com/2011/04/samsung-galaxy-gio-incelemesi.html

    Samsung Galaxy Gio incelemesi

     ★★ SAMSUNG GALAXY GIO [ANA KONU] ★★

    Samsung Galaxy serisi ile üst seviyede Android rüzgarını arkasına alarak oldukça başarılı satışlara imza attı. Fiyat olarak üst seviye olarak konumlandırılan Galaxy serisi, 2011 'de lanse edilen Ace,Mini ve Gio adlı yeni maliyet odaklı modelleriyle fiyat açısından avantaj yakalayarak daha geniş kitlelere yayılmayı hedefliyor.

    Teknolojiye az çok merakı olan herhangi biri gibi, alınan bir cihazın daha iyisinin kısa bir zaman sonra çıkacağının farkındayım. Bu doğrultuda harcamalarımı mümkün olduğunca mantığım doğrultusunda yapmaya çalışırım. Öyleki, kullandığım cep telefonlarını en az iki üç sene kullandıktan sonra değiştirmeye özen göstermişimdir. Android 'e sahip telefonları yaklaşık iki senedir takip ediyorum ama istediğim özellikteki telefonların fiyatları hep yüksek seviyelerdeydi. Derken, birkaç gün önce uğradığım bir teknoloji marketinde Android kullanan Samsung Galaxy Gio 'ya rastladım.
     ★★ SAMSUNG GALAXY GIO [ANA KONU] ★★


    Açıkcası mağazaya alışveriş amaçlı girmemiştim. Bu ürünle ilgili daha önce araştırma da yapmamıştım ama o kadar telefonun arasından bu telefonun alınabilir olduğuna dair bir hisse kapıldım ve teşhir ürününü uzun uzun incelemeye başladım. Telefonu incelerken ilk olarak zarifliği dikkatimi çekti. Genel olarak Samsung 'un alt bölümü kıvrımlı ama üst bölümü köşeli modellerini beğenmiyorum. Daha çok simetrik ve sade görünümlü cihazlar hoşuma gidiyor. Herkesin zevki ayrıdır fakat Gio 'nun beğenime uygun tarzda bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebilirim. Her ne kadar Android 2.3 çıkmış olsa da, Android 2.2 Froyo ülkemiz koşullarında satılan cihazlar içinde yeni sayılır. Güncelleme için henüz bir haber olmasa da, popülerliğinin artmasını umduğum bu model Samsung'un üzerinde güncelleme baskısı oluşturabilir. Ülkemiz için Android Market 'in bir telefonla birlikte ilk defa resmi olarak sunuluyor olması alım tercihimi kesinleştirmek için yeterli oldu. Samsung 'un bu yeni modelini yaklaşık bir haftadır kullanan biri olarak izlenimlerimi aktarmak istiyorum.


    Kutu İçeriği:
     ★★ SAMSUNG GALAXY GIO [ANA KONU] ★★
    Gio İtalyanca'da mücevher anlamına geliyor. Kutu içeriği olarak oldukça sade bir yapıya sahip. Micro-USB bağlantı kablosu, şarj adaptörü,kulaklık cd ve kitapçıktan oluşmakta. Micro SD 'yi SD 'ye dönüştüren aparat ta unutulmamış. Tüm bu aksesuarların yanında ise "mücevherimiz" bulunuyor.


    Fiziksel Özellikler:
    Sadece 102 gr. ağırlığa sahip olan bu mücevherin boyutları bir smartphone için kompakt bir yapıda. Fotoğrafta göründüğü gibi HTC Desire ve Iphone 4 'ten biraz daha küçük. Galaxy Gio 3.2" boyutunda 320x480 HVGA çözünürlüğünde kapasitif bir ekrana sahip. Bu çözünürlük ekran boyutuna göre oldukça net bir görüntü sağlıyor. İkonlarda ve yazı fontlarında kenar tırtıkları minimum seviyede. 16 milyon renge sahip TFT ekran göz alıcı bir parlaklığa sahip, fakat güç tüketimi açısından parlaklığı biraz azaltmanızı tavsiye ediyorum. Çoklu dokunmayı algılayan kapasitif ekranın dokunma hassasiyeti ise üst seviye telefonlar kadar başarılı. Telefonun sol tarafında bulunan ses kontrol tuşu, sağ tarafında bulunan kilit tuşu ve ortasında bulunan ana menü tuşu dışında fiziksel bir tuşu yok. Geri dönüş ve ayar tuşları ekranı gibi yine kapasitif dokunmatik olarak tasarlanmış. Genel kullanım gayet pürüzsüz ve hızlı şekilde gerçekleşiyor.
     ★★ SAMSUNG GALAXY GIO [ANA KONU] ★★


     ★★ SAMSUNG GALAXY GIO [ANA KONU] ★★

    Soldan sağa: Samsung Galaxy Gio, Iphone 4 ve HTC Desire


    Performans:
    Bahsetmiş olduğum pürüzsüz kullanımı sağlamak için Gio 'da Qualcomm QCT MSM7227 chipsete sahip ARM tabanlı Turbo 800 MHz işlemcisiyle birlikte Adreno 200 gpu destekli bir güç paketine yer verilmiş. Gio'nun işlem gücü günümüz koşulları için tatmin edici seviyede. 278mb boyutundaki ram miktarı maliyet açısından düşük tutulmuş. Bu ram miktarı ile yaklaşık 7-8 uygulamayı aynı anda çalıştırabilirsiniz. Android işletim sistemi ram dolduğunda kullanmadığınız bir uygulamayı otomatik olarak pasif hale getirdiği için ram kullanımından dolayı kitlenme donma veya takılma söz konusu olmayacaktır. Bu yüzden ram miktarını günümüz koşulları için yeterli olarak nitelendirebiliriz. Günlük kullanımda sizi yarı yolda bırakacağını düşünmüyorum.

    Bağlantı:

    Gio operatör desteğine göre HSDPA 7.2 mbps 3G bağlantıya olanak veriyor. Wifi ve Bluetooth 2.1 desteği de yer almakta. Micro USB 2.0 portuyla bilgisayarınıza takılıyken şarj olabiliyor. Bunların yanında Wifi Hotspot özelliği de bulunuyor.Bu sayede Telefonunda bir erişim noktası oluşturup laptopunuzu GSM operatörünüzün şebekesi üzerinden dilediğiniz yerde internete bağlayabilirsiniz. Iphone 4 gibi üst seviye bir cihazda bile güncelleme ile yeni gelen bu özellik, Gio 'yu daha çekici bir hale getiriyor.
    GPS:
    GPS desteği sayesinde konum bilgilerimize ulaşabiliyoruz. Beraberinde gelen Google 'ın beta navigasyon yazılımı ülkemiz sınırları dahilinde henüz fonksiyonel olmasa da, iGO veya Ndrive gibi bir navigasyon programı aracılığı ile tam teşekküllü bir navigasyon cihazı fonksiyonlarına erişmek mümkün. A-GPS, data hattınızdan yararlanarak daha hızlı bir şekilde pozisyonunuzu yakalasa da, data hattına ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Yüklü gelen Google Maps uygulaması hızlı bir şekilde konum ve adres bilgilerine ulaşmanızı sağlıyor.
    Kamera:
    Samsung Galaxy Gio GT-S5660 'te 3.15 megapiksel (2048 x 1536 piksel) bir kameraya yer verilmiş. Auto focus özelliğine sahip kameranın üzerinde maalesef flaş bulunmuyor. Görüntülü konuşma için ön kameraya sahip olmaması her ne kadar maliyet azaltıcı bir etken olsa da yeni nesil bir smartphone 'a hiç yakışmıyor. Qvga 15 fps video çekim kalitesi günümüz koşulları için vasat kalıyor. Uzun süredir kullanmakta olduğum ve halen Gio ile aynı fiyat segmentinde bulunan Nokia 5800 bile kamera özellikleri açısından daha başarılı. Yine de gündüz fotoğraf çekimleri iş görecek nitelikte. Gözünüzü korkutmak istemem. Gio fotoğraf bakımından her ne kadar başarısız görünse de, Iphone 3g S 'in aşağısında kalmadığını söyleyebilirm. Aşağıda çekmiş olduğum örnek fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

    Kapasite:
    Cihazın kendi hafızası 181mb, yanında verilen 2gb microSD belleğin kapasitesinin de maliyet engeline takıldığı bir gerçek. Kapasite düşük görünse de 2gb hafıza kartı telefonun uygun fiyatıyla orantılı olduğundan çok büyük bir eksi sayılmaz. Fazlasına ihtiyacınız varsa 32gb 'lıklara göre fiyatları nispeten daha uygun 8 gb veya 16 gb kapasiteli bir hafıza kartıyla bu eksiği giderebilirsiniz. Hafıza kartını seçerken "class 10" tercih ederseniz uygulamaların açılış hızlarında önemli bir artış yakalayabilirsiniz. Gerçi uygulamaların hepsinin hafıza kartında olmadığını ve HD video çekimi yapamadığımızı gözönünde bulundurursak, "class 10" kart ne kadar gerekli tartışılır.

    Müzik:


    Koss Porta Pro 25th Anniversary Edition ile iyi bir ikili oldular
    Müzik bakımından ön tanımlı DSP ve Equalizer ayarlarına sahip medya oynatıcısı temiz bir ses veriyor. 5.1 seçeneği ile sanal sahneleme oluşturarak vokali ortaya alırken diğer sesleri çevreye yayıyor. Yanında verilen kulaklıklar düşük maliyetli olacak şekilde seçilmiş olsa da 3.5mm 'lik standart ses çıkışı dileğiniz kulaklığı kullanma imkanı sunuyor. Koss Porta Pro 25th Anniversary Edition kulaklıklarımla dinlemiş olduğum müziklerden büyük keyif aldığımı belirtmek isterim. Telefonda Iphone gibi bazı üst seviye cihazlarda bile göremediğimiz RDS destekli FM radyo bulunuyor. Bu sayede data hattına ihtiyaç olmaksızın yerel FM radyo frekansını dinleyebilirsiniz. Samsung üretmiş olduğu mp3 çalarlardan edindiği tecrübeyle, ses kalitesi açısından tatmin edici bir ürüne imza atmış. Ben müzikçalar uygulaması olarak Winamp kullanıyorum. PC sürümü ile kablosuz ağ üzerinden eşleşerek, uyum içinde çalışan bu uygulama için ilerde ayrıca bir inceleme yazısı yazmayı planlıyorum. Özellikle transfer konusunda itunes 'dan daha pratik olduğunu söyleyebilirim.

    Internet:
    Internet özelliklerini Android 'in kalesi olarak nitelendirebiliriz. Web sayfaları bir telefonda olabilecek en iyi şekilde görüntüleniyor. "Pinch to zoom" özelliği sayesinde okuma ve dolaşma işlemleri oldukça kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Android Market 'ten edineceğiniz Whatsapp , Facebook ve Twitter gibi çeşitli uygulamalarla mobil intenet keyfini katlayabilirsiniz. Normalde Froyo 2.2 ile birlikte verilen Flash 10.1 desteği bu telefonda şimdilik bulunmuyor. Fakat tarayıcıda bulunan Flash Lite desteği ile birçok web sayfasındaki flash içeriğini görüntüleyebilirsiniz. Daha fazlasına ihtiyaç duyduğunuz anlarda Android Market 'ten Skyfire tarayıcısını indirerek Flash 10.1 içerikli siteleri görüntüleyebilmeniz mümkün. Cihazla birlikte gelen Gmail uygulamasının telefonla mükemmel bir uyum içerisinde çalıştığını belirtmeliyim.

    Oyun:

    Android için ücretsiz sunuluyor.
    Oyun konusuna gelince Gio 'yu oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim. Özellikle Android Market üzerinden birbirinden eğlenceli birçok oyuna ücretsiz sahip olabilmemiz iyi olmuş.Asphalt gibi bazı HD oyunlarda ekran çözünürlük engeline takılsa da işlem gücü olarak yeterli bir seviyede olmasından dolayı, PES 2011 gibi birçok 3 boyutlu oyunun üstesinden rahatlıkla gelecektir.

    Ofis:Telefonla birlikte gelen Thinkfree Office uygulamasını çok başarılı buldum. Word ve Excell formatlarının düzenlenmesinin yanında pdf dosyalarını da okuyabiliyor. Dökümanlarınızı online olarak depolamanıza imkan sunuyor. Okuma moduna aldığınız zaman fontların okunabilirliği artıyor. Bu sayede uygulamayı ebook okuyucu olarakta kullanabilirsiniz.

    Batarya Ömrü:
    Yukarıda saymış olduğum tüm özellikler maalesef güç tüketmekte. Samsung bu modelinde 1350 mAh 'lık bir li-ion bataryaya yer vermiş. Eğer benim gibi telefonu aldığınız ilk günlerde elinizden hiç düşürmüyorsanız her gece şarja takmaya hazırlıklı olun. Fakat normal günlük kullanımda iki, hiç kullanmadığınız durumlarda ise üç güne kadar sarj tutabilir. Dolayısıyla tamamen sizin kullanımınıza bağlı bir durum. Şarj konusunda diğer akıllı telefonlardan pek farklı bir tutum sergilemiyor. O yüzden eksi bir durum söz konusu değil. Hemen bir ipucu vermekte fayda var. Bağlantı ayarlarından 3G yerine 2G çalışmasını sağlarsanız daha fazla pil ömrüne sahip olacaksınız. 2G (Edge) online video izleme dışında mobiil internet ihtiyacınızı karşılayacak bir hıza sahip. Hız istediğiniz durumlarda ise iki tuşa basarak 3G 'ye almanız mümkün.

    Sonuç:
    Eğer daha büyük ekran, daha hızlı işlemci veya HD video çekmek istiyorum diyorsanız en azından Gio'nun iki katı fiyatını gözden çıkarmanız gerekiyor. Hatta sadece müzik, oyun ve internet uygulamaları için Iphone 4 alacaksanız neredeyse 4 katı kadar para vermek ne kadar mantıklı tartışılır. Bu telefonla Iphone 4 arasındaki en büyük uçurum fotoğraf ve video yeteneklerini karşılaştırırsak ortaya çıkacaktır, halbuki aradaki fiyat farkıyla muhteşem bir D-SLR 'a sahip olabilirsiniz. Karşınızda bir fiyat /performans lideri bulunuyor. Gio sayesinde Android dünyasına adım atmamak için bir bahanemiz kalmıyor.


    Artıları:
    • Sade ve modern tasarım
    • Hafiflik ve taşınabilirlik
    • Rekabetçi fiyat
    • Başarılı dokunmatik hassasiyeti
    • Fiyat sınıfına göre yüksek işlem gücü


    Eksileri:
    • Vasat video kaydı
    • Flaş ve Ön Kamera Bulunmuyor
    • Düşük kapasiteli hafıza kartı (arttırılabilir)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Ekranı biraz küçük gibi.
  • Evt Bende merak ediyorum.HTC Wildfire la Gionun arasında kaldım.
  • Teknosa'nın siteisnde yok ama hala satış
  • nisan başında çıkacağı söyleniyordu.
    çıktımıki yoksa çıkacak mı? şuan teknosalarda varmı?
    fit almayı düşünüyordum gio nun çıkacağını duyunca fitten vazgeçtim. büyük bir ihtimalle bunu alacağım.
    internet alışveriş sitelerine ne zaman gelir?
  • bende almayı düşünüyorum ama ilerde destek olurmu acaba.
  • teknosa sitesine şimdi baktım. stoklara girmiş.

    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=145011297&CS_Category=_SAMSUNG221&CS_Catalog=_TELEKOM

    teknosanın internet sitesindeki 500 tl üstü 50 tl hediye çeki kampanyası bu ürün için geçerli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matis01 -- 29 Mart 2011; 20:03:55 >
  • 19.40 ta baktım göremedim teknosada ama siz bulmuşsunuz, daha önce bi inceleme vardı bu telefon hakkında elden çok kayıyor diye bahsedilmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serocan39

    19.40 ta baktım göremedim teknosada ama siz bulmuşsunuz, daha önce bi inceleme vardı bu telefon hakkında elden çok kayıyor diye bahsedilmişti.

    eğer öyle bir problem varsa kılıf alarak bu sorun çözülebilir diye tahmin ediyorum.
  • En kısa zamanda almayı planlıyorum fakat şu teknosanın taksitlendirme olayı çok dandik, kampanya kartları dışına geçirecek faizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    En kısa zamanda almayı planlıyorum fakat şu teknosanın taksitlendirme olayı çok dandik, kampanya kartları dışına geçirecek faizi.

    teknosa.com da çoğu önemli karta peşin fiyatına 5 taksit (Axess, Bonus, card finans, hsbc advantage, maximum, worldcard)
    Axess peşin fiyatına 8 veya 12 taksit.
    Bonus peşin fiyatına 9 taksit

    sanırım bunların aynısı mağazada da geçerlidir.
  • 5 Taksit yeterli değil, diğer kartlara yapılanlarda bana uygun değil, teknosa maalesef sırf bu taksitlendirme ve vade farkları yüzünden müşteri kaptırdığının farkında değil. Evim için aldığım telsiz telefonu teknosada 99 TL olmasına rağmen, hepsiburada sitesinden 105 TL gibi bir fiyata 10 taksite aldım. Aynı mantıkta teknosadan 10 taksitte almaya kalksam vade farkıyla çok daha fazlasını ödeyecektim.
  • az önce teknosaya gittim. cihaz gelmiş. fena durmuyordu. alıp almamakta karar veremedim.
    bu telefonu alan arkadaş varmı tavsiye edermisiniz. yoksa galaxy ace in biraz daha düşmesini bekleyip onumu almalı
  • Bu donanım özellikleriyle bu telefonun fiyatı ucuz geldi bana.Fiyatının bu kadar uygun olması beni düşündürüyor aslında.
  • Bu cihazın rami kaç?
  • aslında bende almayı düşünüyorum ama neden fitten ucuz ben onu anlamadım işlemçi ve çözünürlügü ondan yüksek tek fark kamera bu beni düşündürüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bekemyigit

    aslında bende almayı düşünüyorum ama neden fitten ucuz ben onu anlamadım işlemçi ve çözünürlügü ondan yüksek tek fark kamera bu beni düşündürüyor.

    bu meseleyi bende çok düşündün forumda da sordum samsung un bi jest i mi yoksa işin içinden çıkamadım gio almak isterdim ama satışda degildi bende 575 e fit aldım.
    şarj 1 gün gidiyor .zorlamayla 2 gün der gibi telefon çok güzel android oluşu eniyi yönü
    ekran çizilecek gibi duruyor hiç bişey yoktu selpakla sildim gözle zor görülen ufak çizikler oluştu . ekranı ne ile korumalıyım tavsiye bekliyorum
  • sar değeri benim için önemli. sanırım 0.79 sar değeri ve bana göre fazla bu değer
  • fitin giodan pahalı olmasının sebebi 5mp olması sanırım..
    ben bu telefonu almaya niyetlendim ama ace den farkı, özelliklerini karşılaştırdığımda led flaşı olmaması ve 3mp olması..bir de ekranı kapasitif olmaması..
    ace ile arasında yaklaşık 220tl fark var..acaba bu özellikler için 220 tl daha eklenir mi..ya da ace in fiyatının düşmesini mi beklesem..sizin yorumunuz nedir arkadaşlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clive_td -- 31 Mart 2011; 2:11:42 >
  • Gio'nun da ekranı Ace gibi kapasitif arkadaşım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.