Şimdi Ara

Format atıyorum virüs silinmiyor! Çıldıracağım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HP dizüstü var. ADSL bağlantısında sürekli upload yapan programlar bulaştı. internette gezmemi ve download yapmamı engelliyor. her yolu denedim. kendi orijinal CDsinden windows XP kurdum, arkadaşın XP sinden kurdum, hala var. programın ismi değişiyor sadece.

format üstüne format attım. fat32 yapıp dos'ta format c: /u yaptım, üstüne CDden NTFS format yaptım iki kere daha, windows kurdum, hala aynı. mesela şu anda;
    sxe1B.exe,
    reg32ocx.exe,
    tftp.exe,
    netconf32.exe,
    iexplorer.exe
    çalışıyor. bu postu güçlükle yolluyorum.

• Hardiskinde D E ne varsa orayıda formatla.Temiz cdler kullanmayı dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnicious

Hardiskinde D E ne varsa orayıda formatla.Temiz cdler kullanmayı dene.
    buna neden olur mu bilmiyorum ama virus master boot record'a da yerleşmiş olabilir. bunu silmek için formattan önce ms-dos disketiyle başlatıp ( ya da windows başlangıç disketiyle-win98-)

fdisk /mbr

komutunu ver. daha sonra formatı at. windows u kurar kurmaz internete bağlanma, firewall'ını aç. ondan sonra bağlan. HDD'ni partitionlara böldüysen, yani c nin yanısıra aynı hdd de d, e gibi bölümler de varsa içindeki programlarda virus olup olmadığından emin ol. virus içerebilecek dosyaların olduğu klasörlere dahi girme çünkü windows, o dosyaların iconlarını görebilmek için de o exelere erişim sağlamaya çalışır. antivirus programın da görmeyebilir.

en temizi:

1. fdisk /mbr
    2. format c, d, e, vs.vs. (tüm sürücüler)
    3.windowsu kur, firewall'ını aç
    4.girdiğin sitelerin ve kuracağın programların güvenliğinden ve temizliğinden emin ol.

not: aylardır antivirus programı kullanmıyorum ve sürekli download yapıyorum (bitcomet + edonkey) ve biliyorsunuz ki edonkey'de spy mevcuttur. buna rağmen sorun yaşamıyorum. ağ çıkışlarımı netlimiter ile kontrol ediyorum.

umarım işini halledersin.
    kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

buna neden olur mu bilmiyorum ama virus master boot record'a da yerleşmiş olabilir. bunu silmek için formattan önce ms-dos disketiyle başlatıp ( ya da windows başlangıç disketiyle-win98-)

fdisk /mbr

komutunu ver. daha sonra formatı at. windows u kurar kurmaz internete bağlanma, firewall'ını aç. ondan sonra bağlan. HDD'ni partitionlara böldüysen, yani c nin yanısıra aynı hdd de d, e gibi bölümler de varsa içindeki programlarda virus olup olmadığından emin ol. virus içerebilecek dosyaların olduğu klasörlere dahi girme çünkü windows, o dosyaların iconlarını görebilmek için de o exelere erişim sağlamaya çalışır. antivirus programın da görmeyebilir.

en temizi:

1. fdisk /mbr
    2. format c, d, e, vs.vs. (tüm sürücüler)
    3.windowsu kur, firewall'ını aç
    4.girdiğin sitelerin ve kuracağın programların güvenliğinden ve temizliğinden emin ol.

not: aylardır antivirus programı kullanmıyorum ve sürekli download yapıyorum (bitcomet + edonkey) ve biliyorsunuz ki edonkey'de spy mevcuttur. buna rağmen sorun yaşamıyorum. ağ çıkışlarımı netlimiter ile kontrol ediyorum.

umarım işini halledersin.
    kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    fdisk /mbr yaptım.
    dos'tan format attım.
    üstüne ntfs format attım.(yavaş, hızlı)
    bunları en az ikişer kere yaptım.

sonuç aynı!
    çalıştığını gördüğüm virüsler:

netconf32.exe
    cmd.exe
    sxe.exe
    sxe.tmp
    winocx.exe
    bilumum .tmp'ler

bunlar sürekli upload yapıyor, internette gezinmeme izin vermiyor. winocx çalıştığı zaman Task Manager'ı açtırmıyor. CTRL+ALT+DEL işlemiyor. format atınca silinmeyen virüs Nortonla AVP ile geçer mi? Trendmicro'nun sitesinden online test yapıyorum, siliyor, ama restart sonrası tekrar ortaya çıkıyor.

yeni bir harddisk almaktan başka çarem var mı arkadaşlar bilen varsa lütfen söylesin. BIOS'a bulaşmış olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: nlty2000

fdisk /mbr yaptım.
    dos'tan format attım.
    üstüne ntfs format attım.(yavaş, hızlı)
    bunları en az ikişer kere yaptım.

sonuç aynı!
    çalıştığını gördüğüm virüsler:

netconf32.exe
    cmd.exe
    sxe.exe
    sxe.tmp
    winocx.exe
    bilumum .tmp'ler

bunlar sürekli upload yapıyor, internette gezinmeme izin vermiyor. winocx çalıştığı zaman Task Manager'ı açtırmıyor. CTRL+ALT+DEL işlemiyor. format atınca silinmeyen virüs Nortonla AVP ile geçer mi? Trendmicro'nun sitesinden online test yapıyorum, siliyor, ama restart sonrası tekrar ortaya çıkıyor.

yeni bir harddisk almaktan başka çarem var mı arkadaşlar bilen varsa lütfen söylesin. BIOS'a bulaşmış olabilir mi?

Alıntıları Göster
    Ben de geçenlerde ve daha önce yediğim virüslerde aşağıdkai işlemleri sırayla yaptım

PC de sistem ve gizli dosyaların hepsini göster ayarını yapın
    Öncelikle virüsün yaptığı işlemi tesbit edin dosya veya exe ismini not alın
    Görev yönetiminden çalışan farklı dosya veya exe var ise onu not edin
    PC yi Güvenli kipte açıp dosya veya exe ismini pc de aratın
    Bulduklarını silin
    Silinmedi uyarısı verirse gör yönetiminden tek tek dosyaları sonlandırın
    Silmeyi tekrar deneyin
    Çalıştır / mscon fig / başlangıç öğesinde her şeyi devre dışı bırakın.
    Regseeker veya adaware ile tarama yapın bulduklarını silin
    Geçmişte çıkan bir vürüs ise mutlaka removal nette vardır
    Microsoft veya virüs programlarının sitelerine bakın
    Virüs programlarını avast, mcafee ve diğerlerini sırayla deneyerek kurtulmaya çalışın
    Burada yaptığı sizi engelleyen exeleri tesbit edin

Halen olmadıysa bütün disklere format gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Ben de geçenlerde ve daha önce yediğim virüslerde aşağıdkai işlemleri sırayla yaptım

PC de sistem ve gizli dosyaların hepsini göster ayarını yapın
    Öncelikle virüsün yaptığı işlemi tesbit edin dosya veya exe ismini not alın
    Görev yönetiminden çalışan farklı dosya veya exe var ise onu not edin
    PC yi Güvenli kipte açıp dosya veya exe ismini pc de aratın
    Bulduklarını silin
    Silinmedi uyarısı verirse gör yönetiminden tek tek dosyaları sonlandırın
    Silmeyi tekrar deneyin
    Çalıştır / mscon fig / başlangıç öğesinde her şeyi devre dışı bırakın.
    Regseeker veya adaware ile tarama yapın bulduklarını silin
    Geçmişte çıkan bir vürüs ise mutlaka removal nette vardır
    Microsoft veya virüs programlarının sitelerine bakın
    Virüs programlarını avast, mcafee ve diğerlerini sırayla deneyerek kurtulmaya çalışın
    Burada yaptığı sizi engelleyen exeleri tesbit edin

Halen olmadıysa bütün disklere format gerekebilir.

Alıntıları Göster
    XP sistem geri yüklemeyi kapattınmı acaba bunları yaparken?

• quote:

Orijinalden alıntı: santacruz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: santacruz

nasıl yani? ben üst üste format atıyorum. sistem geri yükleme kalır mı ortalıkta?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: santacruz

nasıl yani? ben üst üste format atıyorum. sistem geri yükleme kalır mı ortalıkta?

Alıntıları Göster
    laptopların harddiski ikiye bölünük olur genelde o ikinci bölümdede
    gerekli sistem dosyaları fln olur ama gözükmez o kısmı ,
    belki o recovery dosyalarıda orda saklanıyodur ve sen sadece c'ye format attığında d'deki dosyaları aynen kalıyodur
    yani sadece bir fikir...

• quote:

Orijinalden alıntı: santacruz

laptopların harddiski ikiye bölünük olur genelde o ikinci bölümdede
    gerekli sistem dosyaları fln olur ama gözükmez o kısmı ,
    belki o recovery dosyalarıda orda saklanıyodur ve sen sadece c'ye format attığında d'deki dosyaları aynen kalıyodur
    yani sadece bir fikir...

Alıntıları Göster
    hayır partitionları kaldırdım defalarca.

• quote:

hayır partitionları kaldırdım defalarca.

Alıntıları Göster
    fdisk yap, baktın olmuyor ;

Bu konu üzrinde pek bilgim yok başıma gelmedi ama taa 3 sene önce hocam bahsetmişti bazı virüsler bios a girer yani boot virüsleri gibilerinden bişey demişti, sen bunlarıda biz göz önünde bulundur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

fdisk yap, baktın olmuyor ;

Bu konu üzrinde pek bilgim yok başıma gelmedi ama taa 3 sene önce hocam bahsetmişti bazı virüsler bios a girer yani boot virüsleri gibilerinden bişey demişti, sen bunlarıda biz göz önünde bulundur bence

Alıntıları Göster
    yani biosu mu değiştireyim yoksa harddiski mi?

• quote:

Alıntıları Göster
    format sonrası nete girmeden virüs olmaz, firewall+spyware kur harddiski değiştirmene gerek yok int. bağlandığın anda bu virüsler sistemine bulaşıyor anlaşılan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçanTürk

format sonrası nete girmeden virüs olmaz, firewall+spyware kur harddiski değiştirmene gerek yok int. bağlandığın anda bu virüsler sistemine bulaşıyor anlaşılan.

Alıntıları Göster
    bağlandığım anda bulaşıyorsa, biri beni bağlansın diye bekliyor mu? adsl'de dinamik ip olsa da beni tekrar tekrar bulmaları mümkün mü? nasıl olur böyle bişey?
    windows kuruyorum, google'a giriyorum, iki dakka sonra başlıyor upload yapmaya. bakıyorum yukarıdaki exelerden biri ya da listede olmayan bi exe çalışmaya başlamış...

• quote:

Alıntıları Göster
    1. BIOSA YERLESEBILIR BIOS UPDATE ILE KALDIRABILIRSIN
    2. VIRUS IP NDEN YENIDEN KENDINI BILGISAYARINA YERLESTIREBILIR FORMAT ESNASINDA INTERNETTEN AYRI BILGISAYARINI
    3. LAPTOPLARIN OZELLIKLE IBM OLANLARINDA SISTEMLERINI KURTARMAK AMACLI HDD NIN BIR KISMI SENIN GOREMIYECEGIN BIR SEKILDE AYRILMISTIR. SEN BU BOLUMU GOREMEDIGIN ICIN BU BOLUMEDEMUDEHALE EDEMEZSIN VIRUS BU KISIMA YERLESTIYSE SUREKLI OLARAK KENDINI YENILIYORDUR FORMATTAN SONRA BU IHTIMALE KARSIN LAPTOPUNU SERVISE GOTURMEN GEREKEBILIR
    4. BILGISAYARINI KURDUGUN CD LERIN ICINDE VIRUS OLABILR FARKLI BI CD ILE YENIDEN DENEBILIRSIN
    5. CMD EXE VİRUS DEGIL XP NIN KOMUT ISTEMIDIR
    6. iexplorer.exe İNTERNET EXPLOERER DIR BILGISARIN ICINDEKI PENCERELERI VE INTERNETI ACAN ODUR O CALISMAZSA BILGISASARIN ICINDE DOLASAMAZSIN
    7. TMP LER OLABILIR
    8. DIGERLERININ VIRUS OLDUGUNDAN EMIN OLMAN LAZIM
    9. KUCUK BI IHTIMAL HHD DEN BOZULMUS ISE VERILERI OKUMAKTA GUCLUK CEKIYORSA SANA VIRUS GIBI GELEBILIR COK FORMAT DISKE YARAR SAGLAMAZ ZARARLIDIR BILESIN DISKIN OMRUNU KISALTIRSIN
    10. G A R A N T I S I V A R S A H I Ç U G R A S M A S E R V İ S İ N E V E R

• quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

1. BIOSA YERLESEBILIR BIOS UPDATE ILE KALDIRABILIRSIN
    2. VIRUS IP NDEN YENIDEN KENDINI BILGISAYARINA YERLESTIREBILIR FORMAT ESNASINDA INTERNETTEN AYRI BILGISAYARINI
    3. LAPTOPLARIN OZELLIKLE IBM OLANLARINDA SISTEMLERINI KURTARMAK AMACLI HDD NIN BIR KISMI SENIN GOREMIYECEGIN BIR SEKILDE AYRILMISTIR. SEN BU BOLUMU GOREMEDIGIN ICIN BU BOLUMEDEMUDEHALE EDEMEZSIN VIRUS BU KISIMA YERLESTIYSE SUREKLI OLARAK KENDINI YENILIYORDUR FORMATTAN SONRA BU IHTIMALE KARSIN LAPTOPUNU SERVISE GOTURMEN GEREKEBILIR
    4. BILGISAYARINI KURDUGUN CD LERIN ICINDE VIRUS OLABILR FARKLI BI CD ILE YENIDEN DENEBILIRSIN
    5. CMD EXE VİRUS DEGIL XP NIN KOMUT ISTEMIDIR
    6. iexplorer.exe İNTERNET EXPLOERER DIR BILGISARIN ICINDEKI PENCERELERI VE INTERNETI ACAN ODUR O CALISMAZSA BILGISASARIN ICINDE DOLASAMAZSIN
    7. TMP LER OLABILIR
    8. DIGERLERININ VIRUS OLDUGUNDAN EMIN OLMAN LAZIM
    9. KUCUK BI IHTIMAL HHD DEN BOZULMUS ISE VERILERI OKUMAKTA GUCLUK CEKIYORSA SANA VIRUS GIBI GELEBILIR COK FORMAT DISKE YARAR SAGLAMAZ ZARARLIDIR BILESIN DISKIN OMRUNU KISALTIRSIN
    10. G A R A N T I S I V A R S A H I Ç U G R A S M A S E R V İ S İ N E V E R

Alıntıları Göster
    barbaros teşekkür ederim bilgiler için.
    1. sanırım bi tamirciye bios yükleticem götürüp.
    2. format esnasında internete bağlı olamam ki zaten? bir de adsl dinamik ip olunca her bağlanışımda ip değişmiyor mu?
    3. evet bunu tahmin etmiştim. bu doğru ise yeni hdd alıcam galiba.

tamirciye götürüp bios yükleme yaptırayım bari. ankarada bunu yapabilecek güvenilir bir yer var mı?

• quote:

barbaros teşekkür ederim bilgiler için.
    1. sanırım bi tamirciye bios yükleticem götürüp.
    2. format esnasında internete bağlı olamam ki zaten? bir de adsl dinamik ip olunca her bağlanışımda ip değişmiyor mu?
    3. evet bunu tahmin etmiştim. bu doğru ise yeni hdd alıcam galiba.

tamirciye götürüp bios yükleme yaptırayım bari. ankarada bunu yapabilecek güvenilir bir yer var mı?

Alıntıları Göster
    aynı sorunu bende yaşadım
    her formattan sonra anında upload başlıyordu
    önce nortonu kurdum güncelledim ve bir kaçtane yakalayıp sildim ardından avast ı kurdum birkaçtane daha yakaladı en son antispyware ile tarattım (yeni formatlanmış bls da bi sürüspy çıktı) ve avastı silip tekrar nortonu yükledim
    en son olarakta zone alarmı kurdum sorun çözüldü
    (zone alarm ile avast birlikte çalıuşmadığı için avastı sildim)

• quote:

Orijinalden alıntı: lokosit

aynı sorunu bende yaşadım
    her formattan sonra anında upload başlıyordu
    önce nortonu kurdum güncelledim ve bir kaçtane yakalayıp sildim ardından avast ı kurdum birkaçtane daha yakaladı en son antispyware ile tarattım (yeni formatlanmış bls da bi sürüspy çıktı) ve avastı silip tekrar nortonu yükledim
    en son olarakta zone alarmı kurdum sorun çözüldü
    (zone alarm ile avast birlikte çalıuşmadığı için avastı sildim)

Alıntıları Göster
    +1 bende de aynı sorun var
    barbaros sana katılmıyorum o iexplore.exe gerçeği deil
    sürekli upload yapıyodu bende de
    tmp ler doluyodu kapatınca geri geliyodu
    winxp cd den fat biçimlendirdim
    sp1+yamalar+spybot kur

• quote:

bağlandığım anda bulaşıyorsa, biri beni bağlansın diye bekliyor mu? adsl'de dinamik ip olsa da beni tekrar tekrar bulmaları mümkün mü? nasıl olur böyle bişey?
    windows kuruyorum, google'a giriyorum, iki dakka sonra başlıyor upload yapmaya. bakıyorum yukarıdaki exelerden biri ya da listede olmayan bi exe çalışmaya başlamış...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

bazı hatlarda int.e bağlandığın saniyesinde geliyor virüsler (bende de öyle) formattan sonra internete girmeden önce antivirüs programımı kuruyorum sonra internet bağlantımı yapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaFFa

quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

bazı hatlarda int.e bağlandığın saniyesinde geliyor virüsler (bende de öyle) formattan sonra internete girmeden önce antivirüs programımı kuruyorum sonra internet bağlantımı yapıyorum.

Alıntıları Göster
    kurduğun korsan xp cd sini değiştir...

• quote:

Orijinalden alıntı: exccy

kurduğun korsan xp cd sini değiştir...

Alıntıları Göster
    işletim sistemini degistir ve bu sekilde dene
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.