Diğer konudaki sorunlardan dolayı kısa süreliğine buradan devam ediyoruz sanırım..
Bu aralar kopmalar çoğalmaya başladı. Hızımda ise düşme olmadı Sabit.
Bende smile 8mb netlimitsiz kullaniyorum.Hızım normalde ölçüm yaptıgımda 7000 lerde seyrederken 5000 lere düşüyor hiçbir ek pc veya download söz konus degil halbuki.Neden oluyor bu arkadaslar.
8 Mbit'e kadar ile 8 Mbit arasında hızdan başka ne fark var? 8 Mbit'e kadar olan kampanyada şu kadar bu kadar gb diye sınır yok mu? Vallahi net ayrıntı veren yer bulamadım. Her firma başına sınırsızı yapıştırmış ama sınırsız falan değil. 8 Mbit'e kadar olup download sınırı olmayan tarife yok mu?
Bu ay hızı düşenler arasında bende varım cuma günü bölgesel sorundan dolayı 4 saat internet yoktu internet geldikten sonraki hızımda 1 mbit ti ve bu hız durumu hala devam ediyor. Yer:Ankara
Bende net limitsizdeyim ilk bağlattım 4.1 geldi dedim yaşadık 1 mbden sonra ilaç nitelğinde tabi sonra 2 den yukarı çıkmadı aradım müşteri hizmetlerini kotayı aşmışşsınız dediler böyle bi saçmalık olamaz geçen aydan yaptığım downloadlarıda üstüne koymuşlar 0 lanmamış yani birde değerlerimide yazıyım en fazla kaç mbit alabilirim
Snr 15.4 5
hat zayıfalamsı 14 6
güç 18 13 değerler bunlar teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: bugsymaloone
8 Mbit'e kadar ile 8 Mbit arasında hızdan başka ne fark var? 8 Mbit'e kadar olan kampanyada şu kadar bu kadar gb diye sınır yok mu? Vallahi net ayrıntı veren yer bulamadım. Her firma başına sınırsızı yapıştırmış ama sınırsız falan değil. 8 Mbit'e kadar olup download sınırı olmayan tarife yok mu?
Maalesef yok. 8 Mbit'e kadar olan tarifede 25 GB aktif kullanım sınırı oluyor, bu sınırı aşarsanız hızınız 1 Mbit'e düşürülüyor ama çevremden ve forumdan gördüğüm kadarıyla şu anda pek uygulanmıyor. Diğer 8 Mbit tarifesinde ise bu koşullar yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Ridermark
Bende net limitsizdeyim ilk bağlattım 4.1 geldi dedim yaşadık 1 mbden sonra ilaç nitelğinde tabi sonra 2 den yukarı çıkmadı aradım müşteri hizmetlerini kotayı aşmışşsınız dediler böyle bi saçmalık olamaz geçen aydan yaptığım downloadlarıda üstüne koymuşlar 0 lanmamış yani birde değerlerimide yazıyım en fazla kaç mbit alabilirim
Snr 15.4 5
hat zayıfalamsı 14 6
güç 18 13 değerler bunlar teşekkürler.
Netlimitsizde 8 Mbit alırsınız gibi duruyor ama SNR değeriniz 10'un altına düşerse kopmalar olabilir. Bu durumda hattınızı 6 veya 4 Mbit e sabitlettirirseniz sağlıklı biçimde kullanabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
Zenyxia, valla şu sıralar kardeşim telekomda 8 Mbit limitsiz (25 gb) tarife yaptırıyordu vazgeçtim 16 Mbit limitsiz (50 gb) tarife yaptırıyorum. 25 ve 50 gb kotalar bana çok komik geldi. Nedir ki 25 gb kota Allah aşkına! Hadi 100 yapsalar direk bir nebze birşeye benzeyecek ama 25 ve 50 çok komik rakamlar. Ben bu 50 gb kotadan fena tırstım ama yaptırdık bakalım hayırlısı.
kota kaç olunca geçiyoruz kotayı? benim 800 GB olmuş?
Herkese merhaba,
Birtürlü Adsl işini çözemedim, o kadar garip ki downstream line attenuation sürekli oynuyor , modemi salona taksam 10 birim farkediyor o kadar yani, bu sefer snr margin düşüyor bende anlamadım. Şuan 4 Mbite sabitlediler bunu 6 Mbit yapmaya çalışıyorum.
Önereceğiniz herhangi bir şey var mı ?
Telekom işin kolayını bulmuş. 8 mbite kadar tarifeyi seçenlerin evine düşük hızda interneti sağlıyo. (kopmalar dahil) 2 mbiti bile göremiyorum şimdi. modemden ayarlarına baktığımda da 2 mbite sabitlenmiş durumda. 8 mbit parası verip rezil bi internet kullanmak sadece Türkiyede oluyo. tebrik etmek istiyorum. ayrıcan 444 0 375 i aradığımızda da karşımızdaki teknik servisin ilk yaptırdığı modeminizi açıp kapayınız, elektrikten tamamen çekiniz. Acaba siz kendi hattınızı kontrol etmeyi düşündünüz mü TTNET!!!!
ADSL Hızı(Kb/s): 2048 800 Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 5280 1048 SNR Sınırı (dB): 19.3 11.0 Hat Zayıflaması(dB): 56.0 25.0 Güç (dB): 19.0 11.9
En fazla kaç mbit hıza sabitletmeliyim?? 8 mbit destekler mi?
quote:
Orijinalden alıntı: alperdursun
ADSL Hızı(Kb/s): 2048 800 Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 5280 1048 SNR Sınırı (dB): 19.3 11.0 Hat Zayıflaması(dB): 56.0 25.0 Güç (dB): 19.0 11.9
En fazla kaç mbit hıza sabitletmeliyim?? 8 mbit destekler mi?
Hat Zayıflaması(dB): 56.0
bağlantınızda sorun yoksa bu modem değerleriyle hiç kıpraşmayın bence. internete bağlandığınıza şükredin.
Allah'ın izniyle bu hafta geçmeyi düşünüyorum, inşallah aksilik çıkmaz
Arkadaşlar benim 8-9 ay olacak bu tarifeye geçeli ilk defa hızın düştü dün 0,5 civarlarındaydı bugün 1-1,5 Megabit olarak değişiyor...Acaba bir kesinti oldu da internette daha sonra hızım mı düştü normalde modemi hiç kapatmıyorum...Gelecek ayda düşer mi acaba?
Bana hattın kaldırmıyor diyorlar ne iştir. 17 ay kullandım 8 mb şimdi sorun olunca kaldırmıyormuş. Bi bakıverin ben kaç alabilirim
@_kerem
hattınız bal gibi kaldırıyor 8'i açın telefon yapsınlar böyle rezillik olmaz.
pingler fena yaw normalde 12-18 ms arası oluyordu bu aralar 40-50 çıkmaya başladı yurt içi berlin denedim 200 küsür çıktı
o yazdığınız değerlere nerden bakılıyor?
quote:
Orijinalden alıntı: Dr. Vivera
@_kerem
hattınız bal gibi kaldırıyor 8'i açın telefon yapsınlar böyle rezillik olmaz.
Üfürmeyelim lütfen. aldığı hızla ilgili değil sorun. adamın hattında problem var. Hata verilerine bakın.