Şimdi Ara

FİSCHER AUDİO ETERNA REV.1 DETAYLI İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda inceleme vardı diye hatırlıyordum, arattım bulamadım, o nedenle kendi çapımda bir inceleme yapayım dedim. Hep kendime saklardım incelemelerimi ama diğerleride tecrübelerimden faydalansın dedim

Kulaklık dün ulaştı elime.www.gd-audiobase.com ‘dan (takipli) kargo dahil 115 liraya aldım. 8 günde geldi.
    Rus markası olan Fischer Audio kulaklık dünyasında yeni parlayan bir firma. Özellikle Eterna rev.1 ve DBA-02 ile dikkatleri üzerine çekti.Gelelim Eterna’ya;

GENEL GÖRÜNÜM VE MALZEME KALİTESİ;

Gayet şık bir kutuda geliyor. Kutudan taşıma çantası, M/L beden silikon uç ve kulaklığa takılı double flange uç, birde kulak arkası aparatı geliyor… Baya cimri davranmış FA bu konuda

Kulaklığı ilk görüşümde en çok gözüme çarpan, tasarım olarak Shure’lara benzemesiydi. Shure’ların azıcık daha şişman hali gibi…Kulaklığı elinizde aldığınızda kabinin içi boşmuş ve elinize Çin malı bir kulalklık almış gibi bir hisse kapılıyorsunuz…

Kablo kaliteli ancak sert bir yapıda. İlk kullanımda sıkıntı oldu ama sonradan alıştım şuanda hiçbir problem yok. Tek yapıda bir kablo kullanılmış. Sonradan ikiye ayrılıyor ve ayrılan yerde sert plastik kullanılmış gayet sağlam duruyor. İleride sorun oluşturmaz gibi geliyor…

Kulaklık kabini sert plastikten yapılmış ve tombul bir yapıda… Nozzle şuana kadar gördüğüm en uzun nozzle

KONFOR VE İZOLASYON;

Kulak arkasından dolandırılarak takılan bir yapıda. İlk geldiğinde resimlerinde görülenden büyükmüş onu fark ettim. Ancak kulağıma ilk takışımda “cuk” diye oturdu. Hemde double uçlarla beraber ki kulağım küçüktür genelde M yada S uç kullanırım. Öyle kulağınızda iki saat oynamanıza gerek kalmıyor hemen oturuyor. Çok rahat ve uzun süreli kullanımda rahatsızlık vermiyor. (Cks 70 ve 90 10 dakika sonra ağrıtıyordu kulağımı). Ben şuan M beden uç ile kullanıyorum en iyi konforu ve sesi veren oydu bana uygun.

Kablo sert olmasına rağmen mikrofonik etki sıfır. Baya şaşırdım doğrusu. Dışarıda da rüzgar estiği zaman kesinlikle uğuldama falan yapmıyor. Kısık seste dinleyebiliyorsunuz. Ki bizim kampus(Tınaztepe) baya eser orda bile en ufak bir uğuldama olmadı.

İzolasyonu tek kelimeyle harika… Dış ortam seslerini kesmede çok başarılı. Müzik kapalıyken dahi dış sesleri yeterince engelleyebiliyor. Dünyanın en büyük köyü İzmir’in dandik külüstür eski otobüslerinin sesini bile yalıtıyor siz anlayın artık başarısını Cx200 ile %70 seviyesinde dinlediğim müziği Eterna ile %25 seviyesinde çok rahat dinleyebiliyorum. Bu konuda FA’yı tebrik ediyorum

SES KALİTESİ

Cks70 ve 90’la seslerini hatırladığım kadarıyla karşılaştırma üzerinden gideceğim. Kaynak olarak Rockbox kurulu İpod Video 5G + Fiio E1 kullandım. Kayıt kalitesi yüksek Flac parçalarla test etmeye özen gösterdim.

Bass;

Bass’lar kulaklığı ilk dinlediğimde biraz boğuk gibiydi. Yani karakteri belli değildi. Sonradan açıldı ve karakteri belli oldu. Derine inebilen ve çok uzatmayan bass’lara sahip. Nerde nasıl vurcağını biliyor. Cks70 ve 90 gibi sert bass’lara sahip değil. Yumuşak, dolgun ve derine inen bass’ları var. Cks70 ve 90’da bass’lar sert geliyordu bana göre. Bass davul ve Bass gitarın sesini çok iyi ve gerçekçi veriyor. Fazla abartmıyor sesi 70’teki gibi. Bass’lar diğer sesleri örtmüyor. Vokaller gayet net çıkıyor ezilmiyor bass alltında.

Bass şiddeti olarak Cks70 ve 90’dan 1 birim geride ama bass kalitesi olarak onlardan 1 birim önde.

Tiz;

Beni üzen taraf burası oldu Gerçi daha burn-in olmadı bile (10 saattir açık) ama inşallah açılır biraz.

Tiz’ler kalite olarak iyi sayılır fazla kulak tırmalamıyorlar. Bateri zillerinin sesini gayet düzgün veriyor. Tısssslama yapmıyorlar.Tane tane veriyor sesi. Ancak bass’ların altında eziliyor gibi geldi bana. Ses ayarından oynamadan dinleyemedim. Rockbox’ta “treble” seviyesini 3.0 db’ye getirince yeterli oluyor(Eq değil, ses ayarı) ve detay artıyor. Ses ayarından oynayınca da tiz’lerin kalitesi bozulmuyor, daha da belirgin hale geliyor bu yönünü sevdim. Tiz şiddet sıralaması olarak Cks70=Eterna< cks90, tiz kalitesi olarak cks70<cks90=Eterna diyebilirim.

Sahne ve Mid;

Yatay ve geniş bir sahneye sahip. Bence bu fiyata ve İEM olmasına göre çok iyi bir sahnesi var. Tizlerde oynama yapıp sesi biraz berraklaştırınca enstrümanların konumları daha belirgin hale geliyor. Çok rahat farkedebiliyorsunuz...

Mid olarak parlak olmayan, biraz donuk ve benim çok hoşuma giden sese sahip. Cks70 ve 90’dan iyi bana göre mid konusunda.

Vokaller ve Enstrüman Ayrımı;

Vokaller gerçekten iyi. Diğer sesler hiçbir şekilde perdelemiyor vokalleri. Özellikle bayan vokallerde çok başarılı.Vokal konusunda bana göre Cks70 ve 90’dan daha iyi.

Sibilance sorunu yok gibi. Sesi çok cırtlak bayanlar hariç öyle çok kulağa batan sibilance’sı yok. Genelde kayıt kalitesi düşük parçalarda sibilance oluyor.

Enstrüman ayrımı çok başarılı. Tüm sesleri alabiliyorsunuz. Arada kaybolan ses yok gibi. Hatta dikkatli dinleyince daha önce duymadığım ses ve enstrümanları duymaya başladım.Telli çalgılarda telin titremesine kadar verebiliyor sesi.Özellikle bass gitarda çok başarılı. Bu konuda Cks70’ten iyi.Cks90’dan da iyi ama çok fark yok.

SONUÇ:

Bass’ları dolgun ve kaliteli, sahne ve mid konusunda başarılı, tizleri Eq ile yeterli seviyeye gelen, konfor ve izolasyonu çok harika, f/p kralı bir kulaklık. Ve EQ’ya tepkisi çok hassas. En ufak bir değişimi hemen sese yansıtıyor.

Bass ağırlıklı bir kulaklık arayıp, bass’ların diğer sesleri ezmediği ve pahalı olmayan bir kulaklık isteyenler için biçilmiş kaftan. Techno, rap, R&b, yada benim gibi metal dinleyen ancak enstrüman ayrımı iyi olup bunun yanında kaliteli bass arayanlar için çok uygun bir kulaklık.

Cks70’ten her konuda daha başarılı. Cks90 ‘dan bass kalitesi, sahne ve enstrüman ayrımı, konfor, izolasyon olarak daha iyi. Telli ve vurmalı enstrümanlarda çok başarılı.

Cks90’ a 200 tl para vereciğinize Eterna almanızı tavsiye ederim.

İlk incelemem olduğu için hatalarımız varsa affedin cahilliğime verin.Fotoları telefonla çektiğim için net çıkmamış olabilirler. Burn-in sürecini tamamlayınca konuyu güncellerim. Cks70 ve 90’nın sesini hatırladığım kadarıyla yorum yaptım ve tüm görüşlerim “ŞAHSİ”dir.

Special thank's:
    Tavsiye ve yardımları için @ SE_GuRu 'ya teşekkürleri borç bilirim

BURN-İN SONRASI EKLEME: Kulaklık burn-in sürecini tamamladı.

*Basslar daha dolgun ve karakteri daha belli hale geldi... Baya tatlı oldu... Şiddet olarak bir artış olmadı. Sıralama aynı ama kalite olarak kesinlikle cks70-90'dan iyi...

*Tizlerde bir miktar artış oldu denildiği gibi. Dinlenebilir seviyeye geldi. Ama ben metal dinlediğim için tizleri 2 birim artırarak dinliyorum.Bana yetmiyor ama zevk meselesi sonuçta başkasına yetebilir.Tiz kalitesi ilk olarak değim gibi aynı. Baya kaliteli bass kulaklığı olmasına ve fiyatına rağmen...

*Sahne ve mid konusunda aynıi bir değişim olmadı...

*EN ÖNEMLİ DEĞİŞİM YADA FARKETTİĞİM ŞEY DİYEYİM; 2 GÜNDÜR KENDİ DOUBLE UÇALRIMLA DİNLİYORUM. DOUBLE UÇLARI TAKINCA BASS ŞİDDETİNDE AZALMA OLDU(KALİTE AYNI) YANİ ESKİSİ 5 BİRİM İSE BU HALİ 3 BİRİM. ANCAK DETAYDE VE NETLİKTE ACAİP BİR ARTIŞ OLDU. GERÇEKTEN ÇOK ŞAŞIRDIM BU KADAR BEKLEMİYORDUM. BEN ALDIĞI ÖVGÜLERİ BASS KALİTESİ VE F/P ORANI İÇİN BİLİYORDUM. AMA BANA GÖRE KESİNLİKLE DOUBLE UÇLARLA VERDİĞİ NETLİK VE DETAY. 2 GÜNDÜR ÇIKARMADIM KULAĞIMDAN DESEM YERİDİR ÖZELLİKLE FLAC ENSTRÜMANTAL PARÇALARDA COŞTURUYOR RESMEN. SATIŞA DA ÇIKARDIM AMA BU HALİ "SATMA" DİYE BAĞIRIYOR. ROCKBOX'LI İPOD VİDEO İLE TADINDAN YENMİYOR VALLA.

SONUÇ: KESİNLİKLE CKS90 YADA 70 YERİNE ALINMASI GEREKEN BİR KULAKLIK. VE EĞER ALAN/ALACAK VARSA KESİNLİKLE DOUBLE'LARLA DİNLESİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 31 Mart 2011; 13:40:49 >

• Beğendiğine sevindim kulaklığı incelemede yeterli ve açıklayıcı olmuş. Güle güle kullan.
  • Teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: SE_GuRu

Beğendiğine sevindim kulaklığı incelemede yeterli ve açıklayıcı olmuş. Güle güle kullan.
  • Harika
  • Teşekkürler. Gerçekten f/p oranı yüksek bi kulaklık. bass olarak pro900'ün yanına yaklaşamaz ama bizim gibi garibanları memnun ediyor

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Harika
  • Eline sağlık, güzel inceleme olmuş
  • Teşekkürler abi. TF'ye de koymayı düşünüyorum...

quote:

Orijinalden alıntı: H.

Eline sağlık, güzel inceleme olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun...
  • Cimri bu Fischer Audio , dba'nın da içerik vasattı
    İnceleme için teşekkürler
  • İnceleme güzel olmuş..
    Burn-in sürecinden sonra gelişmeleri eklersen daha hoş olur..
  • Teşekkürler hepinize. 1 haftaya tamamlar heralde burn-in'i. Sürekli açık tutuyorum kulaklığı...
  • İnceleme İçin teşekkürler..
    Dinamik prensiple mi çalışıyor? Yoksa armatürlü mü?
  • Ben teşekkür ederim. Dinamik driver kullanıyor...

quote:

Orijinalden alıntı: x-testers

İnceleme İçin teşekkürler..
    Dinamik prensiple mi çalışıyor? Yoksa armatürlü mü?
  • Güzel inceleme tebrikler .
  • Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: E2

Güzel inceleme tebrikler .
  • Dostum güzel inceleme olmuş.emeğine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.tetik -- 28 Mart 2011; 12:27:49 >
  • Sağolasın kardeşim.

quote:

Orijinalden alıntı: tetix

Dostum güzel inceleme olmuş.emeğine sağlık.

• eline sağlık :) benim gibi kulaklıklara yeni başlayanlar için bana göre yeterli bilgiler vermişsin.ilerde daha çok bilgim olur benim de inşallah. Kolay gelsin:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atesufb
    eline sağlık :) benim gibi kulaklıklara yeni başlayanlar için bana göre yeterli bilgiler vermişsin.ilerde daha çok bilgim olur benim de inşallah. Kolay gelsin:)

Sanirim farkindasindir ama yine de soyleyeyim..
    Baslangic icin cok iyi bir alternatif bulmussun..
    Ses rengi zevklerine uyuyorsa hic durma al derim..
  • Burn-in sonrası güncelleme yapıldı

Israrla tavsiyemdir. Mutlaka kulaklık koleksiyonunuzda olması gereken bir parça(yapan varsa tabi öyle bişey)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.