gördümki burada autocad le ilgili bi konu açılmamış ben açayım dedim.bundan sonra benim gibi autocad kullanan veya öğrenmek isteyenlerle burada buluşalım.
iyi günler....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_citekci -- 21 Nisan 2006; 16:24:04 >
dostum bencede iyi olmuş.bende böyle bir topik arıyordum.yaklaşık 6 aydır autocad 2004 kullanıyorum,tabi amatör anlamda...iki boyut da fazla takılmıyorum.3 boyutluda bi şeyler yapmaya çalısıyorum.yardımcı kitaplar felan aldım oradan bir iki bişeyler karıştırdım fakat yinede fazla anlaşılmıyo.illa bilen biri olmalı.mesela sana bi sorum olcak.derinlik verme olayı hangi komutlarla oluyordu...yardımcı olursan sevinirim.
Arkadaşlar iyi güzel yapmışsınız ama bu konuya şöyle bir başlıklar ( AUTOCAD nedir? Nasıl kullanılır? Yardımcı olabilecek web siteleri ve kitaplar ortaya koyabiliriz.) koyarsak bence çok güzel olur. Devamını bekliyoruz arkadaşlar.
valla bende 2005 kurdum çalışacam ama bir türlü adamakıllı başına oturamadım netten bi e book indirdim şöyle bi göz attım fena değil ama ingilizce işte
ben mak. müh. örencisiim bu sene autocad i gosteriolar ama yeni başlıyacaklar ve 3 boyutlu çizim yapmak istiosanız solid works ü tavsiye ederim o çok daha kolay autocad biraz kafa karıştırıo özellikle 3 boyutta...ve yaptıklarınızı not etmezseniz,üstünden geçmezseniz hemen unutursunuz solid buna göre çok daha kek bi çizim programı lüp die 3 boyut çiziosunuz cad kadar uraşmazsınız...
Arkadaşlar iyi güzel yapmışsınız ama bu konuya şöyle bir başlıklar ( AUTOCAD nedir? Nasıl kullanılır? Yardımcı olabilecek web siteleri ve kitaplar ortaya koyabiliriz.) koyarsak bence çok güzel olur. Devamını bekliyoruz arkadaşlar.
hocam sana şu kadarını söyliyim..bu arada bende bayaa dır nete giremedim kusuruma bakmayın.AUTOCAD de yapamiican bişey yoktur bence.tabii birazda hayal gücün ve kabiliyetin olması lazım .tabii bunlar sonraki mevzular.AUTOCAD programı 2d 3d her türlü grafik işlemlerde çizim yapmaya yarar.bakın arkadaslar bende autocad tam anlamıyla bildiğimi idda etmiyorum.zaten bu topik i açmamın sebebi bilmeyen ve öğrenmek isteyenler bilenlerden yardım alarak bilgi alışverişi yani .kitaplara gelince kitaplar benim gördüğüm kadarıyla bilgi amaçlı değilde rant amaçlı bence.bende kitap aldım ama kitap yardımıyla öğrendiğim komut sayısı 5 -6 civarıdır.
arkadaşlar AUTOCAD'le ilgili bildiğiniz kitaplar veya dergiler varmı?
hocam valla önerebilcem bir kitap yok çünkü kitaplar hakkında görüşümü arkadasımın birine cevap olarak yazdım.sen yinede benim tesirimde kalma piyasada bir sürü kitap var.bendekini sorarsanız biraz eski bir kitap AUTOCAD 2000, alfa yayınevinin 1999 basımlı ben onu kullanıyorum.birde okulda okurken SDÜ.üniversitesi basımlı kitap vardı onları kullanıyorum.
ben mak. müh. örencisiim bu sene autocad i gosteriolar ama yeni başlıyacaklar ve 3 boyutlu çizim yapmak istiosanız solid works ü tavsiye ederim o çok daha kolay autocad biraz kafa karıştırıo özellikle 3 boyutta...ve yaptıklarınızı not etmezseniz,üstünden geçmezseniz hemen unutursunuz solid buna göre çok daha kek bi çizim programı lüp die 3 boyut çiziosunuz cad kadar uraşmazsınız...
valla ben solid vorks ü de karıştırdım hemen hemen ikonlar ve ne işe yaradığı mantık olarak AUTOCAD e yakın ama tabii herkezin bildiği program daha kolay gelir.ben AUTOCAD derim yani bence daha pro.
Arkadaşım tamam bakalım şu dökümanlara. Sana zamet
hocam sen bakalım demissinde bir sürü cad de yapılmış ögeler,materyaller hangi birini getireyim sen bana lazım olanı söyle ben sana getireyim veya bende yoksa temin edeyim.
dostum bencede iyi olmuş.bende böyle bir topik arıyordum.yaklaşık 6 aydır autocad 2004 kullanıyorum,tabi amatör anlamda...iki boyut da fazla takılmıyorum.3 boyutluda bi şeyler yapmaya çalısıyorum.yardımcı kitaplar felan aldım oradan bir iki bişeyler karıştırdım fakat yinede fazla anlaşılmıyo.illa bilen biri olmalı.mesela sana bi sorum olcak.derinlik verme olayı hangi komutlarla oluyordu...yardımcı olursan sevinirim.
teşekkürler
hocam extrude ikonuyla,klavyeden yazarak veya ikonundan yaparsın ve hangi bakış yönünden (view) bakıyorsan derinlik birimi girersin ve bakış yönünün tersine doğru girdiğin birim kadar derinlik verecektir.
teşekkürler
hocam extrude ikonuyla,klavyeden yazarak veya ikonundan yaparsın ve hangi bakış yönünden (view) bakıyorsan derinlik birimi girersin ve bakış yönünün tersine doğru girdiğin birim kadar derinlik verecektir.