gördümki burada autocad le ilgili bi konu açılmamış ben açayım dedim.bundan sonra benim gibi autocad kullanan veya öğrenmek isteyenlerle burada buluşalım.
iyi günler....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_citekci -- 21 Nisan 2006; 16:24:04 >
dostum bencede iyi olmuş.bende böyle bir topik arıyordum.yaklaşık 6 aydır autocad 2004 kullanıyorum,tabi amatör anlamda...iki boyut da fazla takılmıyorum.3 boyutluda bi şeyler yapmaya çalısıyorum.yardımcı kitaplar felan aldım oradan bir iki bişeyler karıştırdım fakat yinede fazla anlaşılmıyo.illa bilen biri olmalı.mesela sana bi sorum olcak.derinlik verme olayı hangi komutlarla oluyordu...yardımcı olursan sevinirim.
Arkadaşlar iyi güzel yapmışsınız ama bu konuya şöyle bir başlıklar ( AUTOCAD nedir? Nasıl kullanılır? Yardımcı olabilecek web siteleri ve kitaplar ortaya koyabiliriz.) koyarsak bence çok güzel olur. Devamını bekliyoruz arkadaşlar.
valla bende 2005 kurdum çalışacam ama bir türlü adamakıllı başına oturamadım netten bi e book indirdim şöyle bi göz attım fena değil ama ingilizce işte
ben mak. müh. örencisiim bu sene autocad i gosteriolar ama yeni başlıyacaklar ve 3 boyutlu çizim yapmak istiosanız solid works ü tavsiye ederim o çok daha kolay autocad biraz kafa karıştırıo özellikle 3 boyutta...ve yaptıklarınızı not etmezseniz,üstünden geçmezseniz hemen unutursunuz solid buna göre çok daha kek bi çizim programı lüp die 3 boyut çiziosunuz cad kadar uraşmazsınız...
Arkadaşlar iyi güzel yapmışsınız ama bu konuya şöyle bir başlıklar ( AUTOCAD nedir? Nasıl kullanılır? Yardımcı olabilecek web siteleri ve kitaplar ortaya koyabiliriz.) koyarsak bence çok güzel olur. Devamını bekliyoruz arkadaşlar.
hocam sana şu kadarını söyliyim..bu arada bende bayaa dır nete giremedim kusuruma bakmayın.AUTOCAD de yapamiican bişey yoktur bence.tabii birazda hayal gücün ve kabiliyetin olması lazım .tabii bunlar sonraki mevzular.AUTOCAD programı 2d 3d her türlü grafik işlemlerde çizim yapmaya yarar.bakın arkadaslar bende autocad tam anlamıyla bildiğimi idda etmiyorum.zaten bu topik i açmamın sebebi bilmeyen ve öğrenmek isteyenler bilenlerden yardım alarak bilgi alışverişi yani .kitaplara gelince kitaplar benim gördüğüm kadarıyla bilgi amaçlı değilde rant amaçlı bence.bende kitap aldım ama kitap yardımıyla öğrendiğim komut sayısı 5 -6 civarıdır.
arkadaşlar AUTOCAD'le ilgili bildiğiniz kitaplar veya dergiler varmı?
hocam valla önerebilcem bir kitap yok çünkü kitaplar hakkında görüşümü arkadasımın birine cevap olarak yazdım.sen yinede benim tesirimde kalma piyasada bir sürü kitap var.bendekini sorarsanız biraz eski bir kitap AUTOCAD 2000, alfa yayınevinin 1999 basımlı ben onu kullanıyorum.birde okulda okurken SDÜ.üniversitesi basımlı kitap vardı onları kullanıyorum.
ben mak. müh. örencisiim bu sene autocad i gosteriolar ama yeni başlıyacaklar ve 3 boyutlu çizim yapmak istiosanız solid works ü tavsiye ederim o çok daha kolay autocad biraz kafa karıştırıo özellikle 3 boyutta...ve yaptıklarınızı not etmezseniz,üstünden geçmezseniz hemen unutursunuz solid buna göre çok daha kek bi çizim programı lüp die 3 boyut çiziosunuz cad kadar uraşmazsınız...
valla ben solid vorks ü de karıştırdım hemen hemen ikonlar ve ne işe yaradığı mantık olarak AUTOCAD e yakın ama tabii herkezin bildiği program daha kolay gelir.ben AUTOCAD derim yani bence daha pro.
Arkadaşım tamam bakalım şu dökümanlara. Sana zamet
hocam sen bakalım demissinde bir sürü cad de yapılmış ögeler,materyaller hangi birini getireyim sen bana lazım olanı söyle ben sana getireyim veya bende yoksa temin edeyim.
dostum bencede iyi olmuş.bende böyle bir topik arıyordum.yaklaşık 6 aydır autocad 2004 kullanıyorum,tabi amatör anlamda...iki boyut da fazla takılmıyorum.3 boyutluda bi şeyler yapmaya çalısıyorum.yardımcı kitaplar felan aldım oradan bir iki bişeyler karıştırdım fakat yinede fazla anlaşılmıyo.illa bilen biri olmalı.mesela sana bi sorum olcak.derinlik verme olayı hangi komutlarla oluyordu...yardımcı olursan sevinirim.
teşekkürler
hocam extrude ikonuyla,klavyeden yazarak veya ikonundan yaparsın ve hangi bakış yönünden (view) bakıyorsan derinlik birimi girersin ve bakış yönünün tersine doğru girdiğin birim kadar derinlik verecektir.
teşekkürler
hocam extrude ikonuyla,klavyeden yazarak veya ikonundan yaparsın ve hangi bakış yönünden (view) bakıyorsan derinlik birimi girersin ve bakış yönünün tersine doğru girdiğin birim kadar derinlik verecektir.
hocam burda nasip kısmet olursa tüm yaptıklarımı bi kalsöre toplayıp paylaşcam merak etmeyin ama şuan yani bu gün getiremedim en yakında getirmeye çalısacağım
AutoCAD konusunu forumda yeni farkettim uzun zamandır girmiyordum siteye. Neyse bende bir konuyu araştırırken tesadüfen gördüm konuyu. burada anladığım kadarıyla bilgi paylaşımı yapılmak isteniyor bu çok güzel ama paylaşım yapacak çok fazla kişi yok gibi ben 98-99 dan bu tarafa AutoCAD kullnıyorum. Bilgi döküman vs isteyen arakadaşlara konularla alakalı adres verebilir döküman hazırlayabilirim. Yanlız bir sorunumuz var bilgi döküman isteyen arkadaşlar ellerini çabuk tutsunlar 2 haftaya kadar askerim. Arkadaşlar konu başlığını öldürmeyelim hep canlı tutalım ki bilgilerimiz paylaştıkça çoğalsın dimi. Herkese iyi çalışmalar
valla beyler bende aynı ben de yaklasık 4-5 aydır AUTOCAD kullanıyorum.bu topic de bilgi alışverişi yapalım diye açmış arkadasın biri ama baktımda fazla soru soran yok, ya AUTOCAD kullanıcıları olayı bitirnişler aşmışlar artık yada okuyanların hiçbirinde fazla AUTOCAD temeli yok. başka yerlerde bu bilgileri parayla satıyolar ama burdaki arkadaslardan tık yok.neyse sorusu olanlara her zaman kapımız açık iyi günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.cagil -- 2 Aralık 2005, 12:11:25 >
Arkadaşlar ben autocad öğrenmek istiyorum. Mak. müh. 1.sınıf öğrencisiyim. Bölümde AutoCAD öğretmiyolar. 4.sınıfta seçmeli ders ve benim kendimi geliştirmem lazım. Şöyle elinizde veya internette bulabilip kullanabileceğim bir kaynak warmı? Şu an bende AutoCAD 2004 var. Sürümler arasında büyük farklar var mı? Yardımcı olursanız sevinirimmmm
Autocad 2000 de save edilmiş bir dosyayı 2002 yada 2004 versiyonundan baskı alırken kağıt kenarlarında "educatıonal product" yazıları çikıyor..Allah aşkına bilen yok mu bu nasıl giderilir..?
Arkadaşlar ben autocad öğrenmek istiyorum. Mak. müh. 1.sınıf öğrencisiyim. Bölümde AutoCAD öğretmiyolar. 4.sınıfta seçmeli ders ve benim kendimi geliştirmem lazım. Şöyle elinizde veya internette bulabilip kullanabileceğim bir kaynak warmı? Şu an bende AutoCAD 2004 var. Sürümler arasında büyük farklar var mı? Yardımcı olursanız sevinirimmmm
HOCAM BEN MAKİNA PROJESİ FALAN ÇİZİYORUM İSTİYORSAN SANA GÖNDEREYİM.GERÇİ SENDE ÇOKTUR HERHALDE CAD DE YAPILMIŞ PROJE .NEYSE İHTİYACIN OLURSA SÖYLE
arkadaslar ! buradan CAD iyi kullanan arkadaslara sesleniyorum.size bi sorum olacak.AUTOCAD da 3d yapılmış gir tane gül,yani bildiğimiz gülü yapabilecek nitelikte veya yapan varmı varsa lütfen getirsin.veya bana bir tane herhangi bir civata,üzerine somunun gireceği yatak dediğimiz somunun içeride dönerek ilerlemesine yarayan raylarıda olan bir civata.varsa çizen lütfen onuda getirsin.
arkadaslar birde sizden şöyle bişey istiyorum.AUTOCAD de yapılıp render aldığınız en iyi garfikleri getirip.burada karsılastırma yapalım.ne dersiniz. ha birde mimar yokmu yaa aranızda
arakadaşlar bu forumu bugun farkettim. autocad mastercem solidworks üzerinde deneyimlerimi paylaşmak ve bilgilerinizle bililerimi güncellemek isterim. her zaman birbirimize destek olursak autocad in teknolojisine ayak uydurabiliriz.