Arkadaşlar. Bu üç dijital TV kartından hangisi sizce hangisi daha iyi . Ve daha iyi olma nedeninin de ne olduğunu söylerseniz sevinirim. Ona göre alacağım. Not:Kartlı olmasına gerek yok... İstediğim şifre çözmesi ve kayıt özellikleri. Şimdiden teşekkürler...
skystar2 ben kullanıyom çok iyi diğerlerini kullananlara sormak da lazım. ama en iyi çözen bu benim bildiğim. bu arada aynı soru altı falan oldu bi haftada benim gördüğüm.
skystar 2 bende de var. Tavsiye ederim yalnız download veri hızı 6Mbit/sn'den yüksek olunca arada problem yaratabiliyormuş. bence problem değil. Skyvision arkadaş aldı. Aynı anda max 4 kanal izleyebiliyorsun. Skystar2'de ise aynı anda sadece 1 kanal izleyebilirsin. Skyvision'da max 8 çanağa kadar, skystar2'de max 4 çanağa kadar bağlayabilirsin. SS2'de kayıt özelliği iyi. ben problem yaşamıyorum. Download için şifre çözmek için modülleri bol. herkes bol bol kullanıyor. Skyvision için uygun modüller yoktu en son baktığımda. Tercih senin ama piyasada ss2 kaldı mı bilmiyorum. Kolay gelsin...
Şifreli kanallar ikiside açıyor zaten, program desteğine gelince progdvb, mytheater ikiside destekliyor.Offline download ve kayıt özelliğ zaten iki kartdada mevcut. Extra olarak skyvision HDTV desteği var, diseqc motor takabilirsin, pcyi kasmaz,LNB out skyvisionda var skystarda yok.Skystarla ilgili program desteği daha yayğın nedeni kullanıcısnın çok olması, skyvisionda ise online yardım alabiliyorsun teknik destek çok iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: OverClocKing
Arkadaşlar. Bu üç dijital TV kartından hangisi sizce hangisi daha iyi . Ve daha iyi olma nedeninin de ne olduğunu söylerseniz sevinirim. Ona göre alacağım. Not:Kartlı olmasına gerek yok... İstediğim şifre çözmesi ve kayıt özellikleri. Şimdiden teşekkürler...
dvb programlarında en stabilşekilde çalışan kart ss2 dir.İnca ve skyvision kullanan kişiler tanıyorum pek memnun değiller özellikle incacılar. Bende kartımı gold tan almışsım zaten üzeyir abiye selamlar
Stable çalışan ne demek?Digital tv kartlarının dvb programları ile uyumlu çalışması en temel özelliktir bu bir üstünlük değildir.Farklar ayrıntılardadır.Yukarıda zaten farklar yazılmış ,ona göre kararını ver.Bir skyvision kullanıcı sı olarak benim tavsiyem skyvision olur sadece.
ss2 nf4 ile sorunlu ,geçen bir arkadaşın abit nf4 anakartı tamamen mevta etti anakart hiç bir slota takılan kartı algılayamıyordu.genelde firewire yongasıyla ilgili bir sorun var yonga TI ise yakıyor ayrıca zaman zaman daha büyük arızalara yol açabiliyor
quote:
Orjinalden alıntı: KeanuReeves
skystar2 yi gigabyte ın nf4 anakartları ile kullanan varmı? sorun yaşıyormusunz?bende almayı düşünüyorumda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 25 Kasım 2005, 7:17:54 >
arkadaşlar altdvb hariç tüm programlar skyvisionlada mükemmel ayrıca kanal geçişleri pc yi az yorması ve teknikdesteği ayrıca oposla falan mükemmel çalışması iştebu yüzden skyvision derim ben www.skyvision-tv.com bi bak forum bölümüde var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiran -- 27 Kasım 2005, 23:16:56 >
Rex Derki BAZEN Hiç neden yokken ağlamak istiyorum, ağlamak... Bazen de yüzümde sarhoş bir gülümseme, ağzımda bir türkü, gözlerimde yaş. Üzüntü değil bu, keder değil. Bu AŞK diyeceğim, korkuyorum. Korkmak için ne çok neden var. Oysa aşk ruhumuza ve özümüze ve insanlığımıza ve mutluluğa ve tabiki sonsuzluğa açılan bir kaç pencereden biri degilmi.
:::::Neyi Erken Yaşadıysam Hep Ona Geç Kalıyorum:::::
OOOOOOOOOOOOOO kimleri görüyorum angel1 gelmiş dreamon gelmiş, yine aynı konular gelmiş foruma,
dreamon hocam gözüm yollarda kalmıştı, ne iyi ettin de foruma geldin, hoşgeldin sefalar getirdin, sen forumdan gidince Skyvizyoncu diğer arkadaşlar ve hangi dvb kartını alayım şeklinde ardı ardına sorular soran arkadaşların hemen tamamı forumu terk etmişti.
Bu arada skyvizyon satışları nasıl iyi gidiyor mu? herhalde satışlarda biraz düşme var ki tekrar foruma gelmen icap etmiş, tabi piyasa bu kadar çok skystar2 varken satış yapmak biraz zor, bence skystar ın zayıf ve eksik yönlerini daha çok vurgulamakta fayda var yalan yanlış salla gitsin nasılsa bilmeyenler yutar, skyvizyona da methiyeleri tekrar dizmek hatırlatmak lazım değil mi ya.
bu arada hiç duymadığım şeyler de yazmış arkadaşlar, seri yazılım desteği filan, bunun paralel yazılımı filan da var mı? Hatta belki SATA' sı hatta ve hatta SATA2 si de çıkmıştır belki? herhalde Skyvizyon olarak HDD ithalatına filan başladınız, abicim bu terimler biliyorsun HDD ile ilgili DVB-s ile değil
skyvizyonda 4 kanal izleniyormu skystar da tek kanal izleniyormuş şaşırdım valla ben bunun tersi olduğuna yemin edebilirim, çünkü alt dvb ile çalışan kart skystar2, skyizyon değil, bir de şu çok hoşuma gitti doğrusu 8 çanak anteni nasıl bağlamış arkadaş skyvizyona, dünyada diseqc standardı 4'tür bunun üzerine çıkılamaz, çıkılsa bile 8 li diseqc swich görmedim bilenler anlatsın da bizde öğrenelim cahil kalmayalım. 62 mb data transfer oranının üzerine çıkıldı mı skystar değil sapıtan önce cpu sonra hdd olur.
böyle yalanlarla kimseyi kandırmazsınız, komedi filimlerini de geçtiniz yahuu
çok-ticari-gördüm-sizi yahuuuuu, Ha Ha Ha Ha
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgerrard -- 1 Aralık 2005, 22:05:17 >
İlk olarak digital tv kartına 8 tane sabit çanak bağlamak mümkün tabiki .2 adt 1/4 diseqc switch i0-12v switchle birleştirerek 8 tane çanak antene çıkabilirsin.Ama arkadaş belkide diseqc motoru kastetmiştir olamazmı böylece 8 değil 18 uydu alabilirsin skyvision kullanarak. http://www.skyvision-tv.com/forum/viewtopic.php?t=406 skyvision ve skynet ile download hızı 470kb/sn inanılmaz bunada bir göz atarsanız sevinirim. HDTV(High definition tv) yükssek çözürülüklü yayın standardı anlamına geliyorki henüz bu standarda sahip yayınlar başlamadı.Gelecek 2006 dünya kupası bu standarta yayın yapacak ve skyvision digital tv kartınızla bu standardı yakalamanız ve yüksek çözünrlüklü yayın izlemeniz mümkün olacak. İnsanları doğru bilgilendirmek ve yardımcı olmanın yanlış olduğunu düşünmüyorum Sevgi ve saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel1 -- 3 Aralık 2005, 11:17:09 >
İlk olarak digital tv kartına 8 tane sabit çanak bağlamak mümkün tabiki .2 adt 1/4 diseqc switch i0-12v switchle birleştirerek 8 tane çanak antene çıkabilirsin.Ama arkadaş belkide diseqc motoru kastetmiştir olamazmı böylece 8 değil 18 uydu alabilirsin skyvision kullanarak.
bilmiyorsan anlatayım, 13 volt LNB beslemesi için şarttır ve gereklidir, 13 volt hem LNB beslemesinde kullanılır hem de vertikal yayınların izlenmesi için gerekli olan işareti verir, bunun altındaki voltajlarda LNB ne yaparsan yap çalışmaz, 18 volt ile dikey vertikal yayından yatay horizontal yayına geçiş yapılır bir de 0 ve 22 khz var ki 0 da alt band 10700-11700 mhz yayınları izlersin 22 de ise üst band 11700-12750 mhz yayınları izlersin. kusura bakma ama elimden en az 20-30 model uydu alıcı 5-6 model de pc kartı geçti ama 0-12V işaret veren bir cihaz görmedim. eğer bu voltajı skyvizyondan verdiğini iddia ediyorsan ki "8 tane sabit çanak anten bağlamak mümkün" dediğine göre bunu kasdediyorsun, 0 volt verdiğinde o bahsettiğin ön swich senin işaretini algılasa dahi ne yazık ki 0 volt ile LNB'yi çalıştırabilmen mümkün değil, 12 Volt ise LNB'ye alt band yatay polarizasyon komutundan başka bir işaret vermeyecektir 13 Voltta olduğu gibi. zaten böyle birşey mümkün olsa bütün cihazlara koyarlardı ama mantıken böyle bir imkan olmadığını elektrikten az anlayanlar bile kavrayacaktır. Eğer swichi dışardan besliyorsan bu skyvizyonun değil tüm cihazlara uygulanabilir daha da iyisi sürgülü swich kullanmak bana göre bu 4 kademeli sürgülü swichle 16 tane anten bağlarsın sisteme.
quote:
HDTV(High definition tv) yükssek çözürülüklü yayın standardı anlamına geliyorki henüz bu standarda sahip yayınlar başlamadı.Gelecek 2006 dünya kupası bu standarta yayın yapacak ve skyvision digital tv kartınızla bu standardı yakalamanız ve yüksek çözünrlüklü yayın izlemeniz mümkün olacak.
bugün uydu yayınlarından ve uydu yayınlarını almaya yarayan pc kartarından hiç anlamayanlar bile HDTV'yi sadece skyvizyonun değil tüm software pc dvb kartların alabilme kabiliyetine sahip olduğunu bilirler, izleyebilmek için de 19" monitör lazım onu atlamışsın. üstelik görüntü kalitesi ss2 ve diğer ürünler gibi kaliteli olmayan skyvizyon ile HDTV izlesen ne olacak izlemesen ne olacak onu da çözebilmiş değilim.
quote:
skynet ile download hızı 470kb/sn inanılmaz
seni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama ben openskydan 780 kb/sn gördüm Skystar2 kartı ile.
quote:
İnsanları doğru bilgilendirmek ve yardımcı olmanın yanlış olduğunu düşünmüyorum
sen tüccarsın ve bu forumda malını satmak için bulunuyorsun, zaten ne elektrikten ne de uydu teknolojisinden birşey anladığın yok, yani senin anlattıklarınla inasnların bilgileceği filan yok hepsi yalan yanlış şeyler güya skyvizyon şöyle böyle sözleri ve kelime oyunları ile çakallık yapıp milleti kandıracaksınız derdiniz o.
ammaaaaaaan s.gerrard gene bol keseden atmış.volt lar lnb ler bandlar polarizasyonlar bagalamalar neler neler gene bizleri kullanarak rant peşinde ya bizi karıştırmadan pazarlamanı yapsana biz sana bişey demiyoruz zaten senı bilen biliyor merak etme pazarlamacı 780 kb/sn mi
İlk olarak digital tv kartına 8 tane sabit çanak bağlamak mümkün tabiki .2 adt 1/4 diseqc switch i0-12v switchle birleştirerek 8 tane çanak antene çıkabilirsin.Ama arkadaş belkide diseqc motoru kastetmiştir olamazmı böylece 8 değil 18 uydu alabilirsin skyvision kullanarak.
bilmiyorsan anlatayım, 13 volt LNB beslemesi için şarttır ve gereklidir, 13 volt hem LNB beslemesinde kullanılır hem de vertikal yayınların izlenmesi için gerekli olan işareti verir, bunun altındaki voltajlarda LNB ne yaparsan yap çalışmaz, 18 volt ile dikey vertikal yayından yatay horizontal yayına geçiş yapılır bir de 0 ve 22 khz var ki 0 da alt band 10700-11700 mhz yayınları izlersin 22 de ise üst band 11700-12750 mhz yayınları izlersin. kusura bakma ama elimden en az 20-30 model uydu alıcı 5-6 model de pc kartı geçti ama 0-12V işaret veren bir cihaz görmedim. eğer bu voltajı skyvizyondan verdiğini iddia ediyorsan ki "8 tane sabit çanak anten bağlamak mümkün" dediğine göre bunu kasdediyorsun, 0 volt verdiğinde o bahsettiğin ön swich senin işaretini algılasa dahi ne yazık ki 0 volt ile LNB'yi çalıştırabilmen mümkün değil, 12 Volt ise LNB'ye alt band yatay polarizasyon komutundan başka bir işaret vermeyecektir 13 Voltta olduğu gibi. zaten böyle birşey mümkün olsa bütün cihazlara koyarlardı ama mantıken böyle bir imkan olmadığını elektrikten az anlayanlar bile kavrayacaktır. Eğer swichi dışardan besliyorsan bu skyvizyonun değil tüm cihazlara uygulanabilir daha da iyisi sürgülü swich kullanmak bana göre bu 4 kademeli sürgülü swichle 16 tane anten bağlarsın sisteme.
sgerrard'ın dediği gibi voltajın diseqc anahtarlamasında rolü yok. Anahtarlama sayısal olarak olarak yani komutla yapılır. 4'ten fazla sabit lnb yi birden fazla diseqc anahtar kullanarak pc kartla gezmek mümkün. Diğer kartlar için birşey diyemeyeceğim ama ss2 ve AltDVB programı ile bunu yapabilirsiniz.
sevgili s.gerrard sana cevap vererek forumu kirletmek istemiyorum. "elimden 20-30 model uydu alıcı 5-6 model de pc kartı geçti " diyen bir kişini basit bir kullanıcı olmadığı zaten anlaşılıyor . Kendine iyi bak selamlar
arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar beni bir konuda aydınlatırsanız memnun olurum. bazı tv kartlarında bulunan diseqc 1.2 motor desteği karta entegre bir sistemmi yoksa sadece yazılım desteğimi? hepinize saygılar ve sevgiler.
yazılım desteğidir ama ben kullanmamanızı öneririm bu hem satın alacağınız uydu kartı için gerekl hem de güç kaynağınızın ve bilgisayarınızın geleceği için önemli, taktım çalıştırdım süper diiyen arkadaşlar çok forumlarda ama bununla beraber bir o kadar kişi pc kartını psu'sunu ve anakartını yakan arkadaşlar da mevcut.
bunun için ekstra kullanılan ürünler var onlardan alırsanız hem siz rahat edersiniz hem de bilgisayarınız rahat eder şahsi kanaatim bu.
cevap vermemeni taktir ettim, basit bir kullanıcı olduğumu hiçbir zaman söylemedim zaten ben uydular ve uydu yayıncılığı üzerine neredeyse 20. yılımı doldurmak üzereyim elime geçen ve test ettiğim cihaz sayısı az bile.
ereker hocam diseqc motor desteği tüm kartlarda yok özellikle ss2 ile kullanmaya kalkmamanı öneririm kartının yanma tehlikesi yüksek valla benden söylemesi.Motor desteği olan kartlarda var mesela herkesin övdüğü ss2 de olmayan ama skyvision olan bişey diseqc motorla performansı çok iyi herhangi bir ara aparat kullanmana gerek kalmadan kur çalıştır..İyi seyirler
arkadaşlar neden burada birbirnizi yanıltıyorsunuz ss2 skyvision yarışını bırakın iki kartıda kullanmış biri olaraz size bu satırları yazıyorum skyvisiona kimse kötü kart diyemez diyende ayıp eder ss2' olmayan bazı özelliklere sahip bunu kimse inkar etmesin. tabi bu özellikler bence 2tane biri disecq motor digeri ise kısa devre koruması işte bu yüzden bu kart taşgibi kart (skyvision kötü kart degil ama program destegi yok)
ANCAK
Kimse birbirini yanıltmasın bütün digtal tv kartı icin cıkan programlar ss2 ile muhakkak çalışmaktadır bu alanın standardı bu ss2, download programlarından tutunda görüntüleme programlarına kadar herşey ss2 ile muhakak çalışmaktadır. (aksini idaaa eden buyursun) ss2yi aldıgınızda sigorta ile kısa devre icin koruma yaparsınız bence diseqc motor bu kartla daha performanslı çalışıyor sinyal alımı skyvisiona göre biraz daha yüksek (bu cok önemli degil ikisindede aynı kanalları izliyorsunuz ) sigorta ile yaptıgınız kısa devre koruması sayesinde disecq motoruda güvenle kullana bilirsiniz çünkü en ufak bişide sigorta atıyo :) (motor kontrolü icinde yazılımlar var ss2 icin) 2.6d versyonunda kısa devre korumasını yapmış ss2 ama ben ginede güvenmedim kendim bir koruma daha yaptım arkadaşlar download icin kullanacaksanız ss2den şaşmayın derim ama dersenizki televizyon izlicem ozamanda skyvision yeterli olacaktır tercih sizin tarafsız kullanıcı yorumu :)
Beyler ben next 2005 dci sky kullanıcısıyım aynı zaman da bilgisayara skystar 2 atmak istiyorum ancak aynı çanakları kullanarak hem televizyonda hem bilgisayarda görüntü alabilmem mümkün mü? acil yardımlarınızı bekliyorum.
Bu skystar2 nin çözdüğü kanallar hakkında bilgi verebilecek olan var mı? şifreleme sistemi yerine kanal adı ve türlerini yazarsanız sevinirim.
sen merak ettiğin kanal adı va türlerini yaz istersen. saka bi yana her tür kanalın şifresini çözüyo ama agırlık haber film ve adult kanallarda sanırım.
receiverdan çıkış varda kartında lnb out varmı ?o önemli ss2de lnb out yok.Olsaydı LNB out dan bir kablo çekip kullanabilirsadin.Ama tabi aynı anda 2 cihazı birden yine kullnamazdın.Birisini izlerken diğerinin kapalı olması gerekirdi.bu durumda en iyi seçenk twin lnb
quote:
Orjinalden alıntı: doktorekrem
receiver dan ikinci bir receiver için çıkış var ordan bağlasam olmazmı???Olmaz dediğini duyar gibi oluyom ama umut fakirin ekmeği işte.
Yardımlarınız için teşekkürler beyler ancak arkadaşlar dan biri şifre çözmek istiyorsan skyvision almalısın yazmış açıklama getirebilirmisiniz ben download pek düşünmüyorum sizce skysatr2 mi yoksa skyvision mu almalıyım?
doktor ekrem: ben download için ss2 şifr için skyvision olayına katılmıyor.SS2 için kullandığın tüm programları skyvision içinde kullanabilirsin.Şifreli kanallara gelince biliyorsunki cardsharing olayı çok yaygın belkide bu kastediliyor olabilir
Tv seyredeceksen kesinlikle Digital Tv derim, skyvizyonla TV izleyeceğime hiç izlemem daha iyi, görüntüsü VCD kalitesinden çok az iyi bunu bütün twinHan kullananlar bilir zaten. Bir de twinhan kartlar transponder yakalamakta biraz zorlanıyor skystar bu konuda daha iyi ama digital tv 'yi kullanan biri olarak söylüyorum bu konuda en iyisi.
Ayrıca bir arkadaşımız skystar2'nin devre koruması yok demiş, doğru söylemiş ama LNB'yi yağmurdan ve kardan korumayın bakalım sonuç ne olacak, LNB'ye su girmesi nedeniyle oluşan kısa devrelerde hiç bir kart kurtulamaz taş gibiydi yumurta gibiydi şeklinde yorumlarla bu iş olmaz zaten.
Bir de diseqc 1.2 olayına değinmek istiyorun son olarak, ss2 ile de motor çeviriyorsunuz, twinhanlarla da averle de digitaltv ile de, hatta digitaltv ve twinhan kartlarda bu özellik ürünün standardında var. emin olun bu özellik ss2 de de var ama almanlar kartın asıl üreticisi ise amerikalılardır, kartın sadece swich desteklediğini belirtmişler, niye acaba? yani tayvanlılar (kullandıkları dizaynların tamamı amerikandır) çok büyük adamlar da teknolojinin beşiği olan amerikalılar bu işi bilmiyorlar mı? bence tayvanlılardan çok daha iyi biliyorlar ve onun için de kartın sadece swich desteklediğini yazmışlar. burada kart pazarlamakla görevli vatandaşlar ise bizim kart bunu destekler diye ortaya çıkmışlardır, bu şekilde birkaç garip forum üyesini kandırıp kart satacaklar amaçlar zaten açık ve net şekilde görünüyor.
arkadaşlar kartın diseq1.2 desteği olması hiçbirşey ifade etmiyor, hemen bütün kartlarla zaten anten çevirek mümkün bir düşünün bakalım kart bu gücü nereden alacak anakarttan, anakart, PCI slottan bu gücü yeterince sağlayabilecek yapıda mı? anakartı besleyen nedir, güç kaynağı bunun için yeterli mi? yeterli değilse ne olur? PSU reset mi attırır infilak mı eder? infilak ederse kartların durumu ne olur?
benim anakartım oldukça kaliteli ve pahalı bir anakarttı ve enerji kullanımı çok yüksek olan iki adet dvbs kartı pci slotlara takılıydı, ve anakartım motor çevirmememe rağmen durduğu yerde bozuldu, tamirden geldiğinde arıza hakkında hiçbir bilgi verilmemişti, özellikle arayıp problemi firmadan öğrenmek istedim, bozulan parçaların anakartın voltaj regülatörleri olduğunu öğrendim, sonuç anakart dvb-s kartlarını taşıyamamıştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgerrard -- 21 Aralık 2005 1:08:55 >