Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: SKYSTAR2 mi,SKYVISION mu INCA mı.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Cevap: SKYSTAR2 mi,SKYVISION mu INCA mı. Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gizemli_yolcu

21 Aralık 2005, 10:47:18  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

s.gerard sana katılıyorum dostum. lnb outtan bahsetmişsiniz lnb out'dan skyvision baglı iken hem reciver hem skyvision çalışa biliyormu bence hayır cünkü lnb tek cıkışlı iki ayrı frekanstan yayın alamaz lnb out'un bir artısı kalmadı bence :( nese gelelim download programlarına skygraber,spacestream,skynet bi 036,Segment Downloader bunlar download icindi bunlarda player (görüntüleme icin) alt dvb,SkyView bu programlar ve bunlar gibi benzeri programlar ss2ye göre düzenleniyor kimse birbirini kandırmasın kimse ürününü satmaya çalışmasın gercekci olun kimseyi kandırmayın :( bu arada kısa devre korumasına gelince emindegilim ama duydum ss2 2.6d versyonda kısa devre koruması varmış, birde skyvisionun kısa devre korumasında bahsetmişti bir arkadaş kardeş sadece şunu söleyim sana skyvisionu olan bir arkadaşım var onun canagını kurarken yaklaşık 20 dakika kısa devrede kaldı kart tabi bilincsiz sonra bilgisayarı kapadık tekrar actık canagı tv kartına bagladık hic bir sorun olmadı skyvision bu konuda cok cok iyi bunu kabullenmek lazım dedigim gibi forumları amacına göre kullanalım ürün satmak icin degil ürün hakında bilgi vermek icin lütfen gercekci yaklaşın özet olarak şunu söleyim skystar2 kart ilk cıkan tv kartı oldugu icin (cip teknolojisi b2c2 cip yeni oldugu icin) cok tutuyor ve bu yüzden bütün programlarda skystar2 baz alınıyor skyvision icin ise yapanlar gercekten cok cok saglam kart yapmış kolay kolay bozulmuyor vallaha biz bozamadık (saşe olayı icin) skystar icin yazılan programların bazıları skyvisiondada çalışıyor bunlar skynet,skynetix,progdvb,manna, böle bir kaç program daha mevcut :) nese arkadaşlar tercih sizin hangisini alırsanız alın ikiside iyi kartır asla kötü demiyorum kolay gelsin
angel1

21 Aralık 2005, 11:34:51  

dostum LNB out un esprisi iki cihazı aynı anda kullnamayacaksan seni Twin LNB maliyetinden kurtarması.Aksi zaten mümkün değil teknik olarak aynı anda çalıştıramazsın zaten.Doğru söylüyorsun +ları ve -leri tartışırken gerçekçi olalım

quala1

21 Aralık 2005, 13:55:22  

KARDEŞ BANA DA SKAY STAR2 LAZIM
SİZİN STOKTA VARMIŞ.RİCA ETSEM... FİYATI NASIL...

quala1
gizemli_yolcu

21 Aralık 2005, 15:00:05  

:) evet gercekci olmaklazım
Gprsnedir

22 Aralık 2005, 16:14:38  

vallahi forumlarda gercekci yaklaşımı bende severim gelelim skyvision skystar tartışmasına vallaha sadece şunu sölicem skyvisionu yakana benden yenisi hediye herkese duyrulur yanan varsa yenisini verim sıfırını ben bukadar idalıyım :) bu arada bitane yanık skystarım var yenisini vercek olan varsa gönderim:) arkadaşlar kartlarda saglamlık cok önemli :) bunu na dikat edin download olayına gelince bütün dvb-s kullananların tercihi skynet, skyvisionda bu programla cok verimli çalışıyor vallahi problem cıkartırsa beni bulun ben diseq motor k ullanıyorum cokda performanslı hatta inamıcanız ama birgün neoldu biliyormusunuz motoru baglarken şase oldu(20 dakika yaklaşık) bilgisayarda acıktı dedim gitti kart nese kurulumu yaptım aşagı indim bilgisayarı kapadım actım trt1in üstüne geldim ana dedim inanamadım gözlerime kanal gözümün önündeydi saglam kart almak isteyenlerin tercihi skyvision olsun :) downloadla ilgili hertürlü yardım yapılır :) www.skyvision-tv.com/forumdan bütün bilgileri temin ede bilirsiniz kolay gelsin

gsakin

22 Aralık 2005, 22:57:54  

ne yanı butun forumlarda araştırma yaptım skyvision al en ıyısı dedıler aldık. gercı daha bılgısayarıma takmadım duruyor. sımdıde ss2 daha ıyı dıyorlar sımdıde ee biz ne yapıcaz :)) onumu alalım. bu arada. sunu sormak ıstıyorum arkadaşlar benım tv de turksat a bağlı benım bu skyvision u tv nın bağlı oldugu anten e baglayabılırmıyım? her ıkısınden de verım alabılırmıyım? ne yapmam lazım bunu bır acarsanız sımdıden tşkller. he bu arada download felan demişsiniz cahilliğime bağışlayın hayırdır ne download ı? tv kartında ? bu ıslere o kadar yatkın değilim. tşkl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsakin -- 23 Aralık 2005 1:02:35 >

Herkesin sizden iyi bir şekilde söz etmesini mi istiyorsunuz? Öyleyse kendinizi övmeyin.
okiboy

22 Aralık 2005, 23:51:11  

quote:

Orjinalden alıntı: sgerrard

Tv seyredeceksen kesinlikle Digital Tv derim, skyvizyonla TV izleyeceğime hiç izlemem daha iyi, görüntüsü VCD kalitesinden çok az iyi bunu bütün twinHan kullananlar bilir zaten. Bir de twinhan kartlar transponder yakalamakta biraz zorlanıyor skystar bu konuda daha iyi ama digital tv 'yi kullanan biri olarak söylüyorum bu konuda en iyisi.

Ayrıca bir arkadaşımız skystar2'nin devre koruması yok demiş, doğru söylemiş ama LNB'yi yağmurdan ve kardan korumayın bakalım sonuç ne olacak, LNB'ye su girmesi nedeniyle oluşan kısa devrelerde hiç bir kart kurtulamaz taş gibiydi yumurta gibiydi şeklinde yorumlarla bu iş olmaz zaten.

Bir de diseqc 1.2 olayına değinmek istiyorun son olarak, ss2 ile de motor çeviriyorsunuz, twinhanlarla da averle de digitaltv ile de, hatta digitaltv ve twinhan kartlarda bu özellik ürünün standardında var. emin olun bu özellik ss2 de de var ama almanlar kartın asıl üreticisi ise amerikalılardır, kartın sadece swich desteklediğini belirtmişler, niye acaba? yani tayvanlılar (kullandıkları dizaynların tamamı amerikandır) çok büyük adamlar da teknolojinin beşiği olan amerikalılar bu işi bilmiyorlar mı? bence tayvanlılardan çok daha iyi biliyorlar ve onun için de kartın sadece swich desteklediğini yazmışlar. burada kart pazarlamakla görevli vatandaşlar ise bizim kart bunu destekler diye ortaya çıkmışlardır, bu şekilde birkaç garip forum üyesini kandırıp kart satacaklar amaçlar zaten açık ve net şekilde görünüyor.

arkadaşlar kartın diseq1.2 desteği olması hiçbirşey ifade etmiyor, hemen bütün kartlarla zaten anten çevirek mümkün bir düşünün bakalım kart bu gücü nereden alacak anakarttan, anakart, PCI slottan bu gücü yeterince sağlayabilecek yapıda mı? anakartı besleyen nedir, güç kaynağı bunun için yeterli mi? yeterli değilse ne olur? PSU reset mi attırır infilak mı eder? infilak ederse kartların durumu ne olur?

benim anakartım oldukça kaliteli ve pahalı bir anakarttı ve enerji kullanımı çok yüksek olan iki adet dvbs kartı pci slotlara takılıydı, ve anakartım motor çevirmememe rağmen durduğu yerde bozuldu, tamirden geldiğinde arıza hakkında hiçbir bilgi verilmemişti, özellikle arayıp problemi firmadan öğrenmek istedim, bozulan parçaların anakartın voltaj regülatörleri olduğunu öğrendim, sonuç anakart dvb-s kartlarını taşıyamamıştı.

kendini bilgili göstermekten başka bişey bildigin yok anca salla tut bu soylediklerine kendin bile

inanmıyorsun ama ne yapalım senide boyle kabul etmek lazım. İşin gücün başka kartlara çamur atıp

durmak ve herşeyi ben bilirim ben yaparım psikolojisi senın en kısa zaman da tedaviye ihtiyacın var.

Bu aralar ss2 sigma fazla satmıyor herhalde pazarlamaya başkalışsın gene hayırlı işler

10.ur
angel1

23 Aralık 2005, 24:42:02  

okiboy elerine sağlık dostum

angel1

23 Aralık 2005, 24:46:19  

iyi karar vermişsin hayırlı olsun.Öncelikle çanak antenin ucuna ikili LNB takarsan uydu alıcını ve skyvision kartını bağımsız olarak kullanabiilirsin.Yada aynı anda kullanmıyoruz dersen receiver ın LNB outdan skyvision LNB in ine bir kablo uzat biri kapalı iken diğerini çalıştırabilirsin.Benim tavsiyem ikili LNB kullnaman çünkü unuturda aynı anda kullnamaya kalkarsan kartına zarar verebilirsin.Download için www.skyvision-tv.com dosyalar bölümünde türksat 1c için hazırlanmış skynet programı(seko yapmış ) var onu bilgisayarına kur ve download un keyfini çıkar.Kolay gelsin
quote:

Orjinalden alıntı: gsakin

ne yanı butun forumlarda araştırma yaptım skyvision al en ıyısı dedıler aldık. gercı daha bılgısayarıma takmadım duruyor. sımdıde ss2 daha ıyı dıyorlar sımdıde ee biz ne yapıcaz :)) onumu alalım. bu arada. sunu sormak ıstıyorum arkadaşlar benım tv de turksat a bağlı benım bu skyvision u tv nın bağlı oldugu anten e baglayabılırmıyım? her ıkısınden de verım alabılırmıyım? ne yapmam lazım bunu bır acarsanız sımdıden tşkller. he bu arada download felan demişsiniz cahilliğime bağışlayın hayırdır ne download ı? tv kartında ? bu ıslere o kadar yatkın değilim. tşkl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel1 -- 23 Aralık 2005 12:47:57 >

Gprsnedir

23 Aralık 2005, 15:52:33  

:) arkadaşlar skyvision iyi kart aksini idaa eden varsa buyursun bütün teknik destegi skyvision forumlarından benden ala bilirsiniz saygılarımla kolay gelsin

sgerrard

23 Aralık 2005, 16:48:28  

@gsakin

arkadaşım hangi kartı alırsan al hiç önemli değil yanlız her forumda birkaç kişi var ki bunlar skyvizyon kartlarını pazarlamakla görevlidir, örneğin bu forumda dreamon, angel1 (skyvizyon kartını resmi forumunda admin), okiboy, ermanpak, keremakpınar vs vs bu kişiler daha foruma girdikleri ilk gün skystar2 hakkında kötü bazı söylentiler yaymaya başlamışlar ardından da kendi pazarladıkları kartı skyvizyonu adres göstermişlerdir ve söyledikleri yalanlara itiraz eden tüm forum üyelerine de saldırırlar. Skystar2 kelimesini telzfuz eden herkes bu kişilerin can düşmanıdır, bu elemanlar sahte nicklerle kendilerine sonsuz sayıda destekçi yaratıp haklıyı haksız çıkartmakta ise uzmandırlar. turkey forumda da bu elemenlardan üç tane var, aynı şekilde tomshardware'de hammer, tuner var, diğer bütün forumlarda da bunun gibi birkaç kişi var, aslında birkeç kişi demek yanlış olur toplam üç kişiler.

forumlardaki yazılanlara veya söylenenlere inanabilirsiniz de inanmayabilirsiniz bu sizin mesleniz, ama beni dinleyin birilerinin yazısına inanmadan önce bir foruma girdiğinizde ilk olarak "skyvision" ismini arattırın, ilgili her topikte methiye dizenler ürünün binici elden tüccarlarıdır.

adım sgerrard
bana binbaşı sgerrard diyebilirsiniz
Gprsnedir

25 Aralık 2005, 13:16:38  

vallaha ben tücart degilim skyvision kullanıcısıyım öncedende ss2 kullandımcok sey geldi başıma ss2de kartım yandı tamire gönderdim neden yandıgnı bulamadılar destek sıfır yani hic bir yardımını görmedim bence kartı satmak degil arkasında durmakta cok önemli ben bu yardımı bizzat ben aldım tabi ncedendi artık biz yardım verecek duruma geldik vallaha kartı satcan ama arkasında durmucan bi önemi yok ben aldım biraz zaman gecti (2aygibi) lnb/out ile ilgili bir sorun yaşadım msnden yazdım gönder sorun varsa yenisini verilim dendi yani bukadar ilgili bir firmayı övemklazım sonucta bu kartlar milli servet 4 tane skay star yakan aradaşım var tek birkişi bu ve kartların hepsi elinde patladı kim vercek hesabını arkadaşlar saglamlık cok önemli benim anlatmak istedigim bu nese anlayanlar beni cok iyi anlamıştır hepinize kolay gelsin skyvison iyi karttır pazarlamaya ihtiyacı yoktur skyvisionu müdafa eden arkadaşlara sesleniyorum kartın müdafaa ihtiyacı yoktur kolay gelsin herkese

emrah23905

26 Aralık 2005, 11:23:23  

sgerrard hocam neden sürekli skyvisiona skyvizyon diyosun amacın aşağılamak mı yoksa doğrusunu mu billmiyorsun üstelik burada ki bi çok kullanıcı senin kadar profesyonel!!!! değil sen hala yok 13 V yok lnb beslemesi konuşuyorsun
anlayacağımız şekilde konuş hem bize yardımcı olursun hem daha az yorulursun çünkü çok az kişi bu teknik terimleri anlıyor
ben daha önce ss2 kullandım şimdi skyvision ım var ve memnunum
forumlara bir bak kaç ss2 kısa devre yüzünden çöpe gitmiş
bence bu lnb nin 13 V dan çok daha önemli bir konu veya ss2 de işlemcinin performansına bi bak
nasıl kasıyor pc yi böyle son kullanıcı için önemli konular varken sen kalkmışsın yarım sayfa başka şeyler anlatıyorsun bu mu senin yardımcı olmak anlayışın

-İnsan Yok, Sorun yok- Joseph Stalin
13 kasım itibariyle sigarayı bıraktım bünye oksijen manyağı oldu herkese tavsiye ederim oh be!!!
celeron 2.13 / 256 mb ATI Rodeon 9550 /1 gb ddr ram/ skyvision dvb-s pcı kart
Gprsnedir

26 Aralık 2005, 16:27:15  

ben hepinize dogrusunu sölicem 2 kartı kullanan biri olarak

skyvision bence türkiyedeki en saglam karttır şuan icin 3 tane download programı desteklemektedir download olayında herkes genel olarak skynet kullanır bukarta benim uyarladıgım skynet sorunsuz çalışmaktadir bir sorun olursa benimle irtibat kurarsınız dvb görüntüleme programlarındanda sadece benim bildigim en önemli alt dvb çalışmıyor gerisinde sorunsuz birde download icin manna oda cok iyi olarak çalışıyo birde skyvision skystara göre cok saglam kart :) kısa devre koruması mevcut

skystar 2
bütün dvb-s programları ve download programları bu kart baz alınarak yazıldıgı icin bu kartla çalışmaktadır. sölenecek hic bişi yoktur bende vardı 1 kere yandı kısa devre yüzünden dikatli kullanmak gerek garantiye gittimi 1 ay gelmiyor garanti ve teknik destek konusunda cok sıkıntı yaşatıyor durum böle karar vermek zor ama ben olsam skyvision alırdım yanma riski bari yok :) teknik destegi ilk aldıgım günden beri esirgemediler sagolsunlar neyse ben kulanıyorum memnunum

BIYIKLI
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.

26 Aralık 2005, 19:22:46  

Yahu sizin şu şiddetli tartışmalarınızdan ne alacağımı şaşırdım. Bende araştırma içerisindeyim digital tv kartı alma aşamasındayım. Lakin açık konuşayım bu birbirinizi yeme durumlarını görünce analog bildiğim bir kart birde receıver alıp o şekilde deneyeyim diyorum. Bulunduğum yer küçük bir ilçe en yakın İzmir 3 saat o yüzden netten almak zorundayım.
Sadece şunu sormak istiyorum acaba digital tv kartı alsam çatıdaki çanaktan twin lnb ile aşağıya daireme iki farklı kablomu çekmek zorundayım. Yoksa tek kablo üzerinden oluyor mu? Twin Lnb yi kendim takabilirmiyim tekrar ayara ihtiyaç olur mu? Birde analog kart+receıver ikilisine ne diyorsunuz hani receıver tv dede kullanılır iki
işe yarar felan filan. Şimdiden tşk.cevaplar için.
y3el

27 Aralık 2005, 1:39:35  

arkadaşlar bişey sorucam bu skystarın 2,6b,c,d falan var bunların hangisi daha iyidir?

Gprsnedir

27 Aralık 2005, 9:28:42  

herzaman son versiyonu daha iyidir

angel1

27 Aralık 2005, 11:55:50  

evet twin lnb le hem pc kart hem receiver kullanacaksan dairene iki kablo inmeli başka seçenek yok lnb leri kendin takarsın türksat ta tam aşağı bakacak ama hotbird de biraz eğik olmalı yani çanağın arkasındayken sola doğru eğimli olamlı bunlara dikkat etmelisin analog karta gelince zaten eskiyen bir sisteme para vermek bana doğru gelmiyor ama tercih senin tabiki
kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel1 -- 28 Aralık 2005 11:14:42 >

BIYIKLI
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.

28 Aralık 2005, 18:18:31  

quote:

Orjinalden alıntı: angel1

evet twin lnb le hem pc kart hem receiver kullanacaksan dairene iki kablo inmeli başka seçenek yok lnb leri kendin takarsın türksat ta tam aşağı bakacak ama hotbird de biraz eğik olmalı yani çanağın arkasındayken sola doğru eğimli olamlı bunlara dikkat etmelisin analog karta gelince zaten eskiyen bir sisteme para vermek bana doğru gelmiyor ama tercih senin tabiki
kolay gelsin

Öncelikle verdiğin bilgi için tşk.ederim. Demek digital kart diyorsun. Peki öyle download delisi olmadığım için skyvision alsam görüntü kalitesi benim için daha önemli sadece tek çanak turksat var bana öyle sorun yaşamayacağım analog kart gibi rahat takıp kullanabileceğim bir kart lazım. Ayrıca netten nereden alabilirim bir fikrin var mı? Birde kusura bak çok soru sordum ama benim çanak bayağı eski şu ortasında lnb yi üç çıbıkla tutanlardan. Şimdi offset çanaklar var sanırım tek kollu ne olacak alacağım twin lnb offset çanağa uygunsa ne yapabilirim. Şimdiden tşk.
KeanuReeves

28 Aralık 2005, 20:50:30  

ben skyvision almaya karar verdim.

"Sen olmasaydın bu alemi yaratmazdım..."
rikko88
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Aralık 2005, 21:05:47  

skayvision ss2 ye göre cpu yu daha az yoruyo ama
angel1

29 Aralık 2005, 11:50:07  

quote:

Orjinalden alıntı: whisker

quote:

Orjinalden alıntı: angel1

kolay gelsin

Öncelikle verdiğin bilgi için tşk.ederim. Demek digital kart diyorsun. Peki öyle download delisi olmadığım için skyvision alsam görüntü kalitesi benim için daha önemli sadece tek çanak turksat var bana öyle sorun yaşamayacağım analog kart gibi rahat takıp kullanabileceğim bir kart lazım. Ayrıca netten nereden alabilirim bir fikrin var mı? Birde kusura bak çok soru sordum ama benim çanak bayağı eski şu ortasında lnb yi üç çıbıkla tutanlardan. Şimdi offset çanaklar var sanırım tek kollu ne olacak alacağım twin lnb offset çanağa uygunsa ne yapabilirim. Şimdiden tşk.

önemli değil offset çanaktan daha iyi verim alırsın ama alacağın twin lnb tüm çanaklara uyar dert etme.Skyvision dan çok iyi görüntü alırsın özellikle hd kanallardaki performansı çok iyi.Üzerinde kısa devre koruması olduğu için sağlam bir sorun yaşamazsın kart herneyse karar verdiysen www.hepsiburada.com online satılıyor.Kolay gelsin

gizemli_yolcu

29 Aralık 2005, 13:26:56  

:) kart kalite :) kalite=skyvision
BIYIKLI
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2005, 17:18:26  

Verdiğin bilgiler için tekrar tşk. @angel1
rocketman

1 Ocak 2006, 1:05:54  

USB den (external) olan bir tv kartı varmı. kısa devre olayı çok kafamı karıştırdı. Download için almayı düşünüyorum.

kevinsert

1 Ocak 2006, 2:42:12  

ya o kadar kafa patlatmissiniz ama ben hala hangisinin daha iyi oldugunu anlayamdim.skystar 2 mi skyvision mu?bunlarin yazilimlari birbirine uyumlumu?ben 56 k ile baglandigim için.zirt pirt yazilim indirmem imkansiz.zate köyde oturuyorum buraya adsl gelmesi imkansiz.anca bu tv kartlariyla birseyler indiririm diye dusunuyorum uydudan.bana tavsiye!!!??

GamertaG:
Kemalettin
amd77

2 Ocak 2006, 14:37:40  

kworld dvb-s 100 tavsiyemdir. capture girişleri mevcut . yeni nesil bir chipseti var. ......
S!N@N

2 Ocak 2006, 16:30:11  

bende skyvision almaya karar verdim fakat benim DFI sli-dr anakartımda sorun yaratırmı elimize almayalım kartı

Asus N50VN-226DV

PS3 60GB PAL - Samsung T260HD - Logitech 5500

PSN: sinans34
Individual

2 Ocak 2006, 22:04:34  

Arkadaşlar atışma tamam da bilgi almak isteyenler ne olacak? benim öğrenmek istediğim 2 şey var
1.En iyi kart hangisi(sanırım bunun cevanını bulamayacağım)
2.Bizim binada ortak uydu anteni var turksat1c ve hotbird çekiyor televizyonum ve receiverim var ben şimdi receiver e gelen kabloyu çoklasam aynı anda almayı düşündüğüm kartla bilgisayarda da izleyemezmiyim.

Herkes e teşekkürler...

єянαη

3 Ocak 2006, 7:20:19  

skystar2

T.C Tarih Kulübü

angel1

3 Ocak 2006, 11:09:40  

skyvision ın herhengi bir anakartla sorunlu çalıştığını hiç duymadım, problem yok dostum
quote:

Orjinalden alıntı: error

bende skyvision almaya karar verdim fakat benim DFI sli-dr anakartımda sorun yaratırmı elimize almayalım kartı

angel1

3 Ocak 2006, 11:16:43  

quote:

Orjinalden alıntı: Individual

Arkadaşlar atışma tamam da bilgi almak isteyenler ne olacak? benim öğrenmek istediğim 2 şey var
1.En iyi kart hangisi(sanırım bunun cevanını bulamayacağım)
2.Bizim binada ortak uydu anteni var turksat1c ve hotbird çekiyor televizyonum ve receiverim var ben şimdi receiver e gelen kabloyu çoklasam aynı anda almayı düşündüğüm kartla bilgisayarda da izleyemezmiyim.

Herkes e teşekkürler...

dostum 2. sorunun cevabı şöyle eğer dijital uydu alıcının LNB outun dan kartının lnb inine bir kablo uzatarak izleyebilirsin.Ama bu olayın bir sakıncası var aynı anda kartını ve receiver i çalıştırısan kartını yakarsın o nedenle aynı anda kullanmaman lazım.

mhappy

4 Ocak 2006, 23:13:30  

Skyvision kullanan arkadaşlara bişey soracağım: Dün visionplus kart aldım bende motorlu kollu tip v box la hareket alan anten var neyse hotbird uydusunun kanallarını sorunsuz olarak izleyebiliyorum ancak diğer uydulardan nedense anteni çevirmeme rağman bitürlü kanal bulduramıyorum.Acaba diseq ayarlarındamı bir hata yapıyorum kullandığım progdvb programının? Yardımcı olacak arkadaş arıyorum lütfen....
angel1

5 Ocak 2006, 17:04:45  

dostum şimdi progdvb.com adresine gir orda plug ins bölümünde Diseq 1.2 ver 0.6 by kva programını indir ve progdvb nin içie kopyala.Daha sonra progdvb yi açıp plug ins ten set up ayarlarını yap.Kendin yapıyorsan ayarlarken biraz zorlanabilirsin.Ama motorun ayarlı ise daha kolay yaparsın

semihastsubay

5 Ocak 2006, 23:24:08  

Sn Arkadaşlar;
Forumların birçoğunu okudum.Kendim ilk kez yazıyorum.Bende dijital bir tv kartı almayı düşünüyorum.Bu konu ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum.

1) Skystar2 yada skyvision kart ile tercih etmemiz gereken çanak markası,çanak ebadı ve lnb markası varmıdır ? Yoksa her tip çanak ve lnb aynı sonucu verir mi? (Motorlu çanak düşünmüyorum.2 uydu için 2 çanak almayı düşünüyorum)
2) Diseq diye bahsedilen parçanın tek çanak kullanımında çanağı farklı uydulara yönlendiren motor olduğunu biliyorum.Doğrumudur ? Ayrıca özellikle ss2 kartta rastlanıldığı söylenen kart yanma olayı diseq yani motorlu çanak kullanıldığı zaman mı görülüyor? 2 uydu için 2 çanak kullanırsak bu sorunu yaşama ihtimali mevcut mu?
3) Skystar2 yada skyvision kart ile hotbird de bulunan chasse&pecche kanalını izleyip bu kanaldan kayıt yapabilirmiyim ?
4) Bu kartlar ile çift çanak kullanımı ve motorlu çanak kullanımı arasında ne gibi performans farkları oluyor ? Siz hangisini tercih ediyorsunuz?
5) Almayı düşündüğüm Skystar2 yada skyvision kart ile download yapmayı düşünmüyorum.Aradığım özellik yayınları net bir şekilde izleyebilmek,aynı netlikte kayıt yapabilmek,şifreli kanalları izleme ve kayıt yapmada problem yaşamamak.Bu kriterlere göre hangi kart bana daha uygundur?

Zaman ayırıp yanıtlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
emrah23905

7 Ocak 2006, 24:31:38  

mrb hocam sorularına yardımcı olayım

1/ çanak markası farketmez yeterki çabuk paslanan çanaklardan alma iki tane 90 lık kaliteli çanak al
lnb seçimini iyi yap ucuza kaçma
2/ kastetiğin diseq switch ise iki çanağı bağlayıp tek kabloya düşürmeye yarar senin dediğin diseq 1,2 motor onunla tek çanakla birden fazla uydu seyredersin.ss2 nin yanmasının motorla bir ilgisi yok bu kartta kısa devre koruması olmadığı için olası bir kısa devrede kart yanıyor tercih yaparken bunada dikkat et
3/ iki kartlada chesse peche yi seyredebilirsin gerekli pluginleri atarak
4/ ben şahsen motorlu çanağı tercih etmem sorun yaşama olasılığın çok fazla
türksat hotbird yeter dersen iki çanaklı bi sistem iyidir
5/ iki kartta bu söylediklerin için uygun ama bu işe yeni başladığını varsayarak bi çok konuda yardıma ihtiyacın olacak skyvisionun teknik desteği çok iyi kendi sitesinde forum bölümü var ayrıca online yardımda sunuyorlar tavsiyem hepsi burada ya bir bak
umarım yardımcı olmuşumdur
kolay gelsin

-İnsan Yok, Sorun yok- Joseph Stalin
13 kasım itibariyle sigarayı bıraktım bünye oksijen manyağı oldu herkese tavsiye ederim oh be!!!
celeron 2.13 / 256 mb ATI Rodeon 9550 /1 gb ddr ram/ skyvision dvb-s pcı kart
Sayfa:   <<   < önceki  1 [2]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Cevap: SKYSTAR2 mi,SKYVISION mu INCA mı. Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Need For Speed: Shift
Sokak yarışlarına ara veren Need For Speed, yeni yüzüyle inceleme köşemizde.
ATI HD 5870 Video İnceleme
ATI'ın DX11 desteği ile göz dolduran yeni nesil ekran kartı mercekaltında!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız