Şimdi Ara

Klavye/Org/Synth tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar ben aslında gitar çalıyorum da artık klavye çalmak istiyorum. Sizce yeni başlayan ama tamamen acemi olmayan biri için ne önerirsiniz. Yamaha psr e 423 baktım hem içinde öğretici program da var. O tarzda iyi tonları olan içinde tercihen öğrenmeme yardımcı olacak program olan birşeyler önerirseniz sevinirim.



  • Midi klavye değil de direk klavye lazım bana illa pc gerektirmeyecek. Ayrıca bu yamaha psr lardaki öğretici programlar ne kadar işe yarıyor yani cidden birşeyler öğretebilir mi yoksa tıraş mı? Eğer kötüyse direk bir synthesizer falan almayı düşünüyorum korg x5d tarzı.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_47484778/mpage_1/f_/key_midi%2Cklavye//tm.htm#47484778

    Synthzer bağlayarak istediğin gibi pc sizde kullanabilirsin.
  • Türkiye'de klavye denince Korg PA80 ler ekmek su gibi gidiyor. Bende Yamaha DGX630 var fakat para bulursam Roland RD700-GX almayı düşünüyorum.
  • Biraz uplıyacam ama sizce 0 yamaha psr e 423 alsam fiyatına değer mi yoksa benzer fiyata roland juno-d korg x5d falan mı kovalasam? Yamahada özellikle kendi öğretici programı ve hoparlörlerin üstünde olması büyük + benim için.
  • pa 80 veya pa 800 derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BéTo_GS

    pa 80 veya pa 800 derim.



    Onları da inceleyeceğim ama şuanda benim için en önemli şeylerden biri bu yamahadaki Yamaha Education Suite dedikleri klavyenin içindeki dersler çünkü bu programı takip edersem daha düzgün temeli oturtarak hızlıca ilerleyebilirim gibi geliyor öbür türlü kendime çalışma düzeni hazırlamam zor olur...Sanırım korgda bu tarz ders şeyleri yok o yüzden ilk tercihim yamaha psr lar oldu. Keşke 2.el bir tane psr e 423 bulsam...hemen alıcam ama yok hiç.
  • Dostum Roland Juno-D, paran varsa Roland Juno-G diyorum.(tabi ikisi de giriş-orta seviyede) Ne kadar saçma şey boş şey varsa bu cihazalarda tamamen çıkarmışlar. Ses bolluğu ve porgramlanabilirlik en başta geliyor. Araştır biraz özelliklerini. Sonra da Youtube'ta Roland Juno D veya G sound packs diye arat içeriğe ulaşırsın. Ciddi diyorum gerisi palavra
  • Junolara da baktım tabiki onlar da iyi ama dediğim gibi bu yamahalardaki ders programı bana bir çalışma düzeni sağlar mı diye düşünüyorum çünkü şu sıralar özel ders falan almayı düşünmüyorum kendim öğreneceğim yani aslında acemi değilim gene çalıyorum ama düzgün bir temel yerleştirmek istediğim için içinde dersli birşeyler mi alsam dedim.
  • Uzun bir aradan sonra bende buralara gelenlere bir faydamın doknması açısından bende birşeyler karalayayım. Ben çocukluğumdan beri klavyelerle uğraşan ve icra eden, bu konuda tüm bilgileri elde etmeye çalışan biriyim. Tavsiyeye gelecek olursak, klavyeyle ne yapacaksınız bu soruyu sormalısınız kendinize tekrar tekrar. öğrenme amaçlı diyorsunuz, evt tamam güzel ama öğretici klavyeler çocuk klavyesinden biraz daha iyidir, tuşesi berbattır, sesler asla tatmin etmez. Present lar ayarlar, yok denecek kadar azdır. Dediğiniz model biraz daha iyi elbette ama kesinlikle boşa yatırımdır. Size tavsiyem öğrenme aşamasındaysanız bir midi klavye alın, velocity,aftertouch, semi-weight gibi özellikleri olsun. İyi kötü birde ses kartı alın. Vsti programları üzerinden öğrenmeye başlayın. Vsti bulmak konusunda sıkıntı çekerseniz size yardımcı olurum elimden geldiğince. Vsti dünyasına girdirğinizde gerçek ensturmanların bile yüzüne bakasınız gelmez:D. Mükemmeel derecede real insturments kasarsınız. Doğal piano, gitar, çello, vivolin,brass, drums, seslerini a dan z ye midi klavye üzerinde icra edersiniz. Bu dedğm vsti lerin boyutları 100lerce gigabayt tabi, sonuçta gözünüzü kapattığınızda piano yanınızda çalıyormuşçasına duyarsınız. Diyeceğm odur ki education org lara bakmayınız asla. Bu psr serisi bile olsa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OgUzClK

    Uzun bir aradan sonra bende buralara gelenlere bir faydamın doknması açısından bende birşeyler karalayayım. Ben çocukluğumdan beri klavyelerle uğraşan ve icra eden, bu konuda tüm bilgileri elde etmeye çalışan biriyim. Tavsiyeye gelecek olursak, klavyeyle ne yapacaksınız bu soruyu sormalısınız kendinize tekrar tekrar. öğrenme amaçlı diyorsunuz, evt tamam güzel ama öğretici klavyeler çocuk klavyesinden biraz daha iyidir, tuşesi berbattır, sesler asla tatmin etmez. Present lar ayarlar, yok denecek kadar azdır. Dediğiniz model biraz daha iyi elbette ama kesinlikle boşa yatırımdır. Size tavsiyem öğrenme aşamasındaysanız bir midi klavye alın, velocity,aftertouch, semi-weight gibi özellikleri olsun. İyi kötü birde ses kartı alın. Vsti programları üzerinden öğrenmeye başlayın. Vsti bulmak konusunda sıkıntı çekerseniz size yardımcı olurum elimden geldiğince. Vsti dünyasına girdirğinizde gerçek ensturmanların bile yüzüne bakasınız gelmez:D. Mükemmeel derecede real insturments kasarsınız. Doğal piano, gitar, çello, vivolin,brass, drums, seslerini a dan z ye midi klavye üzerinde icra edersiniz. Bu dedğm vsti lerin boyutları 100lerce gigabayt tabi, sonuçta gözünüzü kapattığınızda piano yanınızda çalıyormuşçasına duyarsınız. Diyeceğm odur ki education org lara bakmayınız asla. Bu psr serisi bile olsa.

    Güzel şeyler paylaştıgını düşünüyorum fakat biraz daha basit anlatabilir misin, gerçekten ilgilenen biri olarak yazdıkların dikkatimi çekti




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.