Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Tüm ZOOM X6 lar buraya

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Cevap: Tüm ZOOM X6 lar buraya Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5] 6 7   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
aXaray68

17 Ağustos 2006; 8:33:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: MyStİCaL

Öncelikle ilgine teşekkür ederim. Ana bilgisayarda eiriless ı kullanmıyorum ethernet üzerinden bağlı problem aynen devam kardeşim yan odandan laptop ı ile bağlanıyo wiriles ile yine bende gidiyo net ondada aynı şekilde daha sonra oda benim gibi eternet ile bağlanmayı denedi sonuç aynı xoom x6 ya iki makina ile ethernet ile bağlanıyoruz gene sorun yaşıyoruz gerçekten inanılmaz can sıkıcı bir durum sürekli ağkablsou takılı değil syazısı çıkıyor sağ taraftan iki saniye sonra şimdi bağlı diyo gidip geliyo bağlantıları kontrol ediyorum ole bir problem yok gerçekten anlamadım sorun nerede diye
quote:

Orjinalden alıntı: aXaray68

quote:

Dostum kitlenme gibi değil daha çok durduk yere ağ bağlantısı kaplosu takılı değil diyo bağlantı gidiyo sonra 2 saniye içinde geri geliyo hemen çok berbat bi durum, yemin ediyorum lanet ettim niye robotics almadım hey allahım ya

bu kesilmeler modeme çok uzak olmandan kaynaklanıyor olabilir.
ya da wpa şifreleme kullanıyorsan wep kullan ya da MAC kısıtlaması kullanabilirsin.
eğer yine de kesiliyorsa yanında telsiz gibi cihazlar olabilir. ondan uzaklaştırın.

eğer sebep bu da değilse wireless ayarlarından channel (kanal) ayarlarını otomatik değil de 1 ya da 9 u deneyin. bunun sebebi eğer etrafta wireless sinyali varsa o sinyalin kanalın 3-4 kanal uzağında bir kanal seçmen gerekir. bunu da deneme yanılmayla halledebilirsin.

o zaman tahminim senin modem kilitlenip kendi kendine restart atıyordur. bu ara kapandığı için ağ kablosu takılı değil diyordur.
son firmware i yüklemeyi bir dene istersen
bir de bu veletler çok ısınıyor yan koy modemi de biraz hava alsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aXaray68 -- 17 Ağustos 2006; 8:41:08 >

ManitoN

Sisteme Gözat

18 Ağustos 2006; 3:27:32 

o yavaşlanmalar telekom kaynaklıdır genelde , modemi kilitlenenler insurition detection 'ı kapayıp deneyebilirler mi ?

seymen1

18 Ağustos 2006; 16:19:58 

quote:

Dostum kitlenme gibi değil daha çok durduk yere ağ bağlantısı kaplosu takılı değil diyo bağlantı gidiyo sonra 2 saniye içinde geri geliyo hemen çok berbat bi durum, yemin ediyorum lanet ettim niye robotics almadım hey allahım ya

MyStİCaL sendeki sorun modemden kaynaklaniyor. Ağ kablosu habire gidip geliyorsa, modeminde ariza var demektir. Sana tavsiye modemini servise göndermeden önce şunları yap.

Modemi resetlemeyi dene. Bunu yapabilmek için modemin arka tarafındaki reset deliğine üç kere toplu iğne ile hızlı hızlı basıp bırak. Link ışığı sönmelidir. Eğer sönmezse 5 kere hızlı bi şekilde basıp bırak. 6. basmanda 5 sn kadar bekle modem mutlaka resetlenecektir.
Modem resetlendikten sonra gene yerel ağ bağlantısı gidip geliyorsa, modeme başka bir bilgisayarı bağlamayı dene. Yine aynı sorun varsa modeminde kesin sorun var demektir.

MyStİCaL

20 Ağustos 2006; 23:28:26 

@ aXaray68 Dostum ilgine tekrardan telekkür ederim son yazılım güncellemesini nereden bulabilirim bu konuda yardımcı olabilirsen çok sevinirim bunu denedikten sonra sonuç alamazsam servise giderim artık.

@ seymen1 Dostum bir çok kez modemi resetledim fakat işin önünü alamadım, komşk olan ise ben bunu aldığımda wireless özellikli robotics daha ucuzdu niye zoom u tercih ettim gerçekten bilmiyorum kelimenin tam anlamıyla lanet ediyorum aldığım güne eğer şu yazılım güncellemeside fayda etmezse son çare servise gidicez tünelin sonunda ışık olmadığını bile bile.

N91+6680+ixus i+Sony T5+2gb MS+EP630+ixus 800 IS+2Gb Kingston SD

Herşey zehirdir mühim olan dozdur!
aXaray68

21 Ağustos 2006; 0:03:05 

quote:

@ aXaray68 Dostum ilgine tekrardan telekkür ederim son yazılım güncellemesini nereden bulabilirim bu konuda yardımcı olabilirsen çok sevinirim bunu denedikten sonra sonuç alamazsam servise giderim artık.

@ seymen1 Dostum bir çok kez modemi resetledim fakat işin önünü alamadım, komşk olan ise ben bunu aldığımda wireless özellikli robotics daha ucuzdu niye zoom u tercih ettim gerçekten bilmiyorum kelimenin tam anlamıyla lanet ediyorum aldığım güne eğer şu yazılım güncellemeside fayda etmezse son çare servise gidicez tünelin sonunda ışık olmadığını bile bile.

http://www.zoom.com/techsupport/adsl/adsl_x4.shtml

bu adresten modelini seç sonraki sayfalarda firmware ler var. belki bu firmwarlerde ışık vardır :)

MyStİCaL

21 Ağustos 2006; 0:12:03 

Çok teşekkür ederim yardımların için gelişmeleri yine bu başlık altında yazacağım bir ihtimal sonuç müsbet olursa belki aynı durumda olan arkadaşlara yardımcı olmuş olurum. Saygılar

MyStİCaL

21 Ağustos 2006; 0:28:31 

http://www.zoom.com/techsupport/adsl/adsl_x6.shtml

Burada yeni firmware var fakat yenimi o konuda biraz aklım karıştı tarih olarak 05/01/06 verilmiş indirmem gereken dosya mı bunu biraz kafam karıştı.

aXaray68

21 Ağustos 2006; 0:30:52 

http://www.zoom.com/files/adsl/us/5590_USv203.exe
direk bu linkten indirebi,lirsin. yeni 05/01/06 Size: 1.58 MB en son versiyonu bu.

MyStİCaL

21 Ağustos 2006; 1:28:47 

aXaray68

Tekrardan teşekkürler indirip kuruyorum.

Starforces

24 Ağustos 2006; 12:56:50 

Yeni firmware çıkmış 2.0.4

kanavar

5 Eylül 2006; 12:15:59 

Herkese selamlar,

Bundan bir buçuk ay önce hayatımın en büyük hatalarından birini yaptım ve ..... olası bir zoom x6 aldım.Uzun bir süre modemi babam kullandı.Arada yaşadığı bağlantı kopukluklarını dikkate almamış. Şimdi bende kullanıyorum ve saçlarımın döküldüğünü görebiliyorum. Tahmin edebileceğiniz gibi durup dururken internet bağlantısı kesiliyor ve az sonra geri geliyor. Bu esnada modeme bağlanabiliyorum. Ve adsl status kısmında sanki benimle dalga geçer gibi "Showtime" yazıyor. Wireless olarak yada kabloyla bağlansamda hiç farketmiyor. aynı problem devam ediyor. en son updateinide yaptım banamısın demedi. Aynı hatta US robotics bağlıyorum hiç problemsiz çalışıyor. Zoom'u takıyorum hoop bağlantı kesiliyor. Bu problem anladığım kadarıyla tamamen modemden kaynaklanıyor.

Burdaki forumu okudum ve malesef bir çözüm bulamadım.Bugün modemi satan yere götürüp geri vermeyi ve üstüne kaç liraysa farkını ödeyip usr almayı teklif edicem. Umarım kabul ederler.

Aynı problemi yaşamaya devam eden arkadaşlar varmı acaba? Yada yaşayıp çözüm getirebilen?

r7brtpires
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

6 Eylül 2006; 5:26:38 

hocam sorma çıldırdım bugün
ilk sayfaları okudum, uzun süre açık kalınca oldugunu yazmıs arkadaşlar, ben de bu ay sınırsıza geçtiğim için makine tüm gün açık sayılır ama 5.gün yani bugün kafayı yedi modem tabiki ben de
3-4 kere bağlantı kesildi ve en son kesilme süresi de 2 saati buldu, dedigin gibi showtime falan hikaye, bir türlü ip alamıyor salata modem

bu arada arkadaşlar x6 için port açma rehberi falan var mı?
tüm msjları okuyamadım da yol gösterirseniz sevinirim

edit; emule için port açmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r7brtpires -- 6 Eylül 2006; 5:27:57 >
kanavar

6 Eylül 2006; 12:48:05