Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: 610

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: 610 Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mustafam

5 Aralık 2005; 19:16:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

cevabı bilen yok mu

Tam Bağımsız Türkiye !
xtolga
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

6 Aralık 2005; 13:59:33 

quote:

Orjinalden alıntı: wertalemon

.

Ufaltılmış ön izleme resmi

Daha önce çektiğim bir fotoğrafın aynısı, Nikon 5700 le çekmiştim, en azından Canon la karşılaştırma yapmanız açısından iyi bir örnek olur diye gönderiyorum.
xtolga
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

6 Aralık 2005; 14:01:47 

quote:

Orjinalden alıntı: xtolga

quote:

Orjinalden alıntı: wertalemon

.

Daha önce çektiğim bir fotoğrafın aynısı, Nikon 5700 le çekmiştim, en azından Canon la karşılaştırma yapmanız açısından iyi bir örnek olur diye gönderiyorum.

Ekteki dosya (1)
mustafam

7 Aralık 2005; 23:45:21 

telleri kadraja aldığımı farketmedim.
mahfetmiş güzelim manzarayı.
evet 610 ve 620 ciler fotoğraflarımızı gönderelim canlı tutalım burayı

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafam -- 10 Aralık 2005, 13:21:42 >

Tam Bağımsız Türkiye !
oktayakgoz

8 Aralık 2005; 8:29:13 

mustafam sen nerde oturuyon da bu kadar güzel akşam manzarası yakalıyon

Asus P526 + HBH 600
SonyEricsson M600i
Acer 5315
mustafam

10 Aralık 2005; 13:15:36 

BEN MARMARİS TE OTURUYORUM.
ÇEKTİĞİM YER ÜNLÜ GÖKOVA.
MARMARİS MUĞLA ARASINDA BİR YER.
MARMARİSE 30, MUĞLAYA 25 KM DİR.

Tam Bağımsız Türkiye !
mustafam

10 Aralık 2005; 13:21:05 

biraz önce büyük harf yazmışım pardon işte size bir fotoğraf daha......

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafam -- 10 Aralık 2005, 13:21:27 >

Tam Bağımsız Türkiye !
leventmuslu

10 Aralık 2005; 15:11:56 

meraba arkadaşlar,bende dün itibariyle A610 makinama kavustum fakat içerisinden çıkan SD kart 16mb çıktı.ben 1GB lık bir kart almayı düsünüyorum ve bir çok marka olduğunu gördüm bunların içerisinde hangisi en iyisidir, bu konuda bana yardımcı olurmusunuz?şimdiden teşekkürler..

mustafam

10 Aralık 2005; 22:03:39 

sana ultra 2 sd tavsie ederim. hızlı bir kart.
ben sandisk aldım. ama kingston da iyidir. Başka marka tavsiye etmiyorum.
siteleri araştır. 120-140 arası olması lazım 1gb lık kartların
ama arkadaş peşin izmirden 100 tl ye aldığını söylemişti. bu sitede idi o arkadaş

Tam Bağımsız Türkiye !
slayper

12 Aralık 2005; 17:44:54 

sevgili @mustafam,

fotografta sadece pozlama degıl ıso ve dıyafram gıbı degerler vardır...(elındekı makınenın M modunda bu bılesenlerı gorebılırsın...bende a510 kullaıyorum...yakında bı d-slr ye terfı etmeyı dusunuyorum)sımdı eger ısık patlaması lmadan bu tur bı fotograf cekmek ıstıosan dıyaframı mumku oldugunca kısıp makınenın daha az ısık alarak cekım yapmasını saglamalısın(mesela f:3 degılde f:8 gıbı bı degerı secmelısın)...ama netlemeye dıkkat etmelısın ...cunku dıyafram degerlerı alan derınlıgını de etkıler....farketmeden bulanık bı fotografla karsılasabılırsın ve bunu buyuk ıhtımalle makıneyı salladıgından oldugunu dusunursun....ıso degerı ıse makınenın ısıga karsı hassasıyetını anlatır...makınede ıso degerını yukselttıkce makıne daha fazla ısık alır ...yanı uzun pozlamaların gunduz olanlarında ıso yu mumkun oldugunca dusuk gece ısıga ıhtıyac lanlarında ıse mumkun ldugunca fazla tutmalısın...ıso nun ıse fotgrafa olan yan etkısı noıse yanı kumlamadır...ccd ye gelen fazla ısık ccd nın ısınmasına ve bunun sonucunda kumlanmaya sebep olur...bu yuzden bu dengeyı ıyı kurmalısın....ıso 400 de profosyenel makınelerde kumlanma olmazken compact makınelerde yogun sekılde gorulmektedır...ayrıca o fotograf canon 350 d ıle cekılmıs .....yanı bır d-slr....fotoda bunun farkı zaten farkedılıo...

sevgili @leventmuslu

kart konusunda kıngstonu gonul rahatlıgıyla alabılırsın...ama model oarak hızlı bır mdelı secersen senın acından daha ıyı lur..sonucta makıneyı degıstırsende aynı kartı gene kullanacaksın

arkadaslar bır de a510 topıgını de takıp etmenızı tavsıye ederım....sızın acınızdan cok faydalı olur...sonucta elınızdekı makıneler yakın makıneler....ordakı arkadasların cann hakkıdakı tecrubelerınden faydalanın bence....ben de yakında a510 topıgıne yenı fotolar koyacam..o fotolara bakarak 510 un cektıgı fotoları gorup canon aldıgınıza bırkez daha sevınebılırsınız...

SAYGILAR

kula bela gelmez hak yazmayınca,hak bela yazmaz kul azmayınca,hak cezayı kuluna kul ile verir;dini irfan bilmeyen bunu kul etti sanır(MEVLANA)
mustafam

13 Aralık 2005; 11:26:25 

SLAYPER arkadaşıma teşekkür ediyorum.
aslında bu bizim 610/620 konusu zayıf kaldı. 510/520 lerin olduğu yerdemi yazışmaya başlasak acaba.
onlar bu makineler hakkında daha tecrübeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafam -- 13 Aralık 2005, 11:26:57 >

Tam Bağımsız Türkiye !
oktayakgoz

13 Aralık 2005; 11:49:11 

Bende a610 almayı düşünüyorum da bu kumlanma olayı biraz kafamı kurcalıyor daha önceleri Sony dsc s90 model bir digital kamera almıştım onunla bir çok resim çektim ama kumlanma olayı hiç olmadı diyebilrim. Yada sen daha iyi bilirsin örnek bir foto gönderiyorum. Kumlanma olayını bi anlatırmısın aşağıdaki resim örneğine göre

Ekteki dosya (1)

Asus P526 + HBH 600
SonyEricsson M600i
Acer 5315
slayper

13 Aralık 2005; 15:34:46 

sevgili @oktayakgoz

ekledıgın resım ufak oldugu ıcın pek ayrıntılar secılemıo...kumlanma fotografa baktıgında dırek kendını gosteren bı olaydır....fotografta nokta nokta beyaz tanecıkler gorursun...mesela sımdı ınternetten bole bı fotograf bulabıldım...fotografta barız bır sekılde kumlanma soz konusu...dıkkat edersen renkler ıcınde beyaz beyaz ufak tanecıkler var....ama canon konusunda bence hıc bır cekıncen olmasın siddetle eger fotograf makınesı alacaksan ya canon ya da nıkon almanı onerırım...eger kı butcen 500 mılyon cıvarı ve altındaysa bu onerı kesınlıkle canonun a serısı olur....ben sonradan canon aldıgıma sukrettım...(makıne ne dusmeler yasadı...allah nazardan saklasın)kumlanma yonunden bence ıcın rahat olsun...emın ol sen fotograf cekmeyı bıldıkten sonra bı sıkıntı yasamassın(ayrıca kumlanma bır nebze de olsa ps mudahalesı ıle duzeltılebılıo,ama ıhtıyacın olacagını sanmıyorum)size fıkır olması acısından kendı arsıvımde olan fotolardan uygun bır zaman da sıze yardımcı olmaya calısacagım...oncekı msj da yazdıgım gıbı zaten a510 topıgıne de en yakın zaman da yenı fotolar atacam...eger ıstersenız fıkır olması acısından sıze de upload edebılırım....

benım kumlanma konusunda da ps mudahalesı ıle duzeltılmıs bı fotografı en yakın zaman da koyacam....(fotodakı kumlanma benım hatamdı bunu da belırteyım....yat gezısındeydık...uygun ısık acısını yakalayamamıs ve bır de zoom kullanınca fotoda kumlanma olusmustu...ama cok basıt kontrast ayarlaması falan yaptım ve baya duzeldı......ps de mudahele olaylarına da yenı yenı basladım ...o yuzden ya bılgısayarda her foto duzeltılır gıbı dusunmeyın...yaptıgım mudahale sadece 10 sanıyemı almıstı)bır kac gun sonra o fotonun ps den oncekı ve sonrakı halını buraya koyarım

unutmakı elındekı makıne canon nıkon gıbı kalıtelı bı makıne ıse dogru ayarları kullanınca (kumlanma)noıse ıle karsılasmassın

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayper -- 13 Aralık 2005, 15:37:40 >

kula bela gelmez hak yazmayınca,hak bela yazmaz kul azmayınca,hak cezayı kuluna kul ile verir;dini irfan bilmeyen bunu kul etti sanır(MEVLANA)
slayper

13 Aralık 2005; 15:45:40 

ayrıca bence @oktayakgoz dedıgı gıbı a510 520 topıgınde yazıssanız bence daha rahat olur...hem bırbırıne cok yakın konular....gereksız yere topık kırlşılıgı olmamıs olur...hem de sız aradıgınız bılgılere daha kolay ulasırsınız....genelde canon a serısı alan kısılerın ya ılk makınelerı oluo ya da ılk defa full manuel olan bu kadar kapsamlı bı makıne kullanıolar...yanı soru konusunda a510 520 topıgınde kendınıze daha rahat cozumler bulursunuz gıbıme gelıyor...sonucta 30000 den fazla okunan ve 1000 e yakın cvp olan bı topıkten bahsedıyoruz...bence sadece o topıgı bastan sona okusanız bıle bence elınızdekı makıne ıle alakalı bırcok sorunuza cozum bulursunuz ve makınenızı daha ıyı tanıyarak daha guzel fotograflar cekersınız.....

SAYGILAR

mustafam