O konuda yanlış düşünüyorsunuz eğer doğru anladıysam. A-70 'in yapısı metal ise Çin-Japon Malezya Thyland olmuş farketmez. hepsi matal yani çeliktir. Kısacası Çin ise plastik Malezya çelik olmaz Olamaz, eğer olusa Çin malı 1 adet ürün satamaz. O yönden endişe etmeyin Kalıpların tutunda kullanılan elektronik devreler dahi bire bir aynıdır. Ve hepsinden önemlisi alt etiketlerinde bulunan:
CE,Bilgi: CE işareti, başlangıçta "Avrupa Normlarına uygunluk" anlamına gelen "Conformite Europeenne" sözcüklerinin baş harflerinden oluşmakta iken 1995 yılından itibaren "Community Europe" ifadelerinin baş harfleri olarak kullanılmaya başlamıştır. Avrupa Birliği’nin teknik mevzuat uyumu çerçevesinde geliştirilen ve ürünün asgari güvenlik koşullarına sahip olduğunu gösteren bir uygunluk işaretidir. Bu işaret, kalite güvencesine ilişkin değildir. Sadece ürünün temel gerekler olarak tanımlanan ve insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşamı ile sağlığı ve çevre ile tüketicinin korunması açısından asgari güvenlik koşullarına uygun olduğunu gösteren bir işarettir. Diğer taraftan, ticari olarak ürünlerin bir AB üyesi ülkeden diğerine dolaşımı sırasında bir çeşit pasaport görevi görmektedir. Ab üyesi olmayan ülkelerin ise Yeni Yaklaşım kapsamındaki bir ürünün AB ülkelerine girişte Üzerinde CE işareti bulunması zorunludur. FCC,Bilgi: (Federal Communications Commission)=Federal İletişim Komisyonu USA.FCC bir Amerikan standardıdır. FCC kapsamında bulunan ürünlerin Amerika’da satılabilmesi için bu belgenin alınması şarttır. TÜV (Technischer Überwachungs-Verein - Technical Surveillance Association) Bilgi: TÜV ilk olarak 1872 de kaynak buhar kazalarından korunmak için Gustav Schlieper tarafından (Dampfkessel Überwachungs Verein-Steamboiler Testing Laboratory-kızgın buhar test laboratuarı)-DÜV olarak kurulmuştur. DÜV aynı zamanda Elberfeld ve Barmen idare bölgesinde “Association for the Surveillance of Boilers- Yağların Gözetimi Kuruluşu” olarak da bilinir. TÜV Almanca, Technischer Überwachungs-Verein’ ın kısaltılmışıdır. Orijinal TÜV yaklaşık 130 yıl önce 43 endüstri kuruluşunun üye olduğu ve 2 güvenlik personeline sahip olarak Bavaria’da kurulmuştur. Teknolojinin gelişmesiyle TÜV’ün sahip olduğu niteliklerde gelişmiştir. 1900’larda grup elektrikli cihazlar üzerinde çalışmaya başlamış, daha sonra ulaşım, motorlu araçlar ve nükleer enerji endüstrilerini de içine aldı. 1980’lerde ise Almanya’da bağımsız bir kuruluş olarak insan güvenliği, kalite ve çevre koruma konularında yetki sahibi olmuştur. Bugün TÜV birçok alanda çalışmaktadır. Herhangi bir elektronik cihaza verilen TÜV belgesiyle; o cihazın elektromanyetik uyumluluğa sahip olduğunu ve üretilirken belirli ergonomik koşullara uyulduğunu belgelenir ve o ürünün aynı zamanda Almanya’ da satılabileceğinin iznini verir. VDE,(Deutsche Electrotechnische Kommission im DIN und VDE)(Verband der Elektrotechnik Elektronik Informationstechnik) Elektrik-Elektronik ve Bilişim teknolojileri Derneği......(Alman standartlarını belirleyen Kuruluş.) Standartları DIN kodu ile başlar ve buna uygunluğu belirtilmeyen tırnak çakısını bile Almanya' da vitrine koyamazsınız.... COMPLIES WITH THE CANADIAN ICES-003 CLASS B SPECIFICATIONS. Bu nedenle, Bu işaretleri taşıyan cihazları nerede imal edildiğine bakılmaksızın güvenle kullanabilirsiniz Ayrıca bu etiketleri taşıyan cihazlar sürekli denetlenmektedir. Biz de olduğu gibi yıllık harcını yatırdıkça bedava BAKLAVA almak yok.
quote:
Orjinalden alıntı: omkazim
quote:
Orjinalden alıntı: bipekkan
Çin Malı. Zaten Erkayalar başkasını getirtmiyor ki....Farklı mal da bulabileceğinizi düşünmüyorum, Örneğin USA'dan gelenlerde Çin malı...
quote:
Orjinalden alıntı: omkazim
A 620 leriniz ne malı.......çin mi japon mu????
Biliyorum ama..ben canon A70 i arkadaştan aldım deniyorum... Malezya malı ve sağlam çelik bir kasası var sert..arkadaş onca düşürmesine agmen hala sapasağlam çalışıyor....... A620 yi vatanda gördüm..elime aldığımda oyuncak gibi geldi..plastik malzeme kullanılmış..ilk düşürmemle birlikte yere parçalancak gibi... Belki japan malezya malı bulursam daha sağlam olur mu ki diye düşünmeden edemiyorum.
Teşekkürler gerçekten çok açıklayıcı bir yazı olmuş.... Bir de makinada bu simgelerin nasıl gözüktüğünü gösteren bir fotoğraf olsa 10 numara olurdu...