Şimdi Ara

yeni dolandırıcı tipi 4441861

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu nereye açacağımı bilemedim.Bir çok tanıdığıma aşağıdaki şekilde değişik cep telefonu numaralarından mesaj geliyormuş
    aradığınızda çağrı merkezi gibi davranıyorlarmış sonra yüksek miktarda faturayla karşılaşıyormuşsunuz
    ben merak edip aramadım bile
    aşağıdaki linkte bu tür mesaj alan bazı Türkler de mevcut
    http://mrnumber.com/1-216-444?page=10
    gelen mesaj:
    premium paket hakkınızın devredilmemesi için saat 19:00'e kadar lütfen 0216 444 1 861'i arayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 7 Mart 2011; 15:51:18 >

• Aramadın tabii ki değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeTha

Aramadın tabii ki değil mi?

şeytan esaslı bir küfür salla diye çok dürtse de aramadım
  • Bana da biraz önce 0534 724 59 46 numaradan aynı mesaj geldi.
    Numaralarımızı nasıl ele geçiriyorlar?
    Bunların engellenmesi için ne yapmak lazım bir bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenyavuz

Bana da biraz önce 0534 724 59 46 numaradan aynı mesaj geldi.

Savcılığa şikayet
  • Bugün bir arkadaşıma

444-93-75 ten ttnet ile alakalı telefon gelmiş

444-03-75 olmasın dedim yok dedi,

444 olunca dolandırıcı zor olur gibi geldi ama eminde olamadım..

nette arama yaptım yok böyle bir numara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.volkan -- 14 Mart 2011; 18:20:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-revival

quote:

Orijinalden alıntı: cenyavuz

Bana da biraz önce 0534 724 59 46 numaradan aynı mesaj geldi.

Savcılığa şikayet

Bunların zorluğu yüzünden eğer bir zarara uğramamışsa kimse yok savcılığa git, yok hakem heyetine git uğraşmıyor.

Diyelim şikayet ettik, savcılık bunlarla gerçekten uğraşıyormu ki? Hiç mi şikayet eden olmuyor, neden bunlar kesilmiyor?

Bir yerden ürün satın aldın ve diyelim ki içinden Türkçe kullanım kılavuzu çıkmadı, sanayi bakanlığının web sitesine bir şikayet yazıyorsun en geç iki gün sonra firmanın tepesine biniyorlar. Bunu bizzat yaşayarak gördüm. Hele bir de firma web üzerinden satış yapıyorsa daha da üstüne gidiyorlar.

Bu konulara da benzer şekilde bakılabilmeli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 444 18 92 az önce aynı konuda mesaj attılar arkadaşıma.
  • bunlara bir önlem alınmalı artık
  • Savcılığa şikeyet edip hukuk süreç sonuçlanana kadar sahtekarlar yükünü tutar ortadan kaybolur.
    Bana mesaj geldi 7578888 diye bir numaradan premium üyelik sayesinde antalyada 1 gece ücretsiz konaklama , araç kiralama vs vs saydılar bir kaç husus sonra başladılar hangi kredi kartını kullanıyorsun hangi banka ilk 4 hanesi hariç diğerlerini söyleyin. bende dedim benim kart no'dan sanane dedim. işte tamamını istemiyoruz ilk dört hane hariç diğerleri falan zaten benim bankayı öğreninnc kartın ilk dört hanesi her bankaya özel olarak tanımlanıyor. sonra sizin promosyonlarıda istemiyorum kart numarasınıda vermiyorum diye kapattım. işin ilginç tarafı bu 757xxxxx numaralara operaörler müsade ediyorlar bu işin içinde onlarda mı var yoksa.
  • Aynı şekilde banada mesaj geldi, ve buna benzer bir çok mesaj alıyoruz (zaman zaman), bunları telefonla yada internet yoluyla şikayet edebileceğimiz bir makam yokmu acaba, kimsenin savcılıkla uğraşacağını sanmıyorum :S tşk.
  • ya banada geldi o msj.bana msj yolladıkları hattımdan değilde öbür hattımdan aradım ben bişi olurmu acaba??
  • operatörler bu işi çözer tabi işin içinde değil iseler başka türlü savcılık ile uğraşana kadar çok can yanar
  • Evet arkadaşlar bana da bugün böyle bir mesaj geldi. Size aynısını yazıyorum SAKIN HA ARAMAYIN diyorum ve mesajı yazıyorum;

"Degerli Premium Uyemiz, Kazanmis Oldugunuz Assist Uyeliginiz ve indirimli Paketiniz icin Saat 19:00'a kadar 444 18 92'yi Arayiniz"

Napsak bilmiyorum ki savcılık filan zor işler değil mi, kime şikayet etmek gerekir ?
  • Düz mantık kurun.kimse kimseye durup dururken kıyak çekmeyeceğine göre asla ve asla onları aramayın.
  • bana hergün msj geliyo onu kazandın bunu kazandın direk siliyorum hiç uğraşamam ararsalarda isterse oparatör arasın basarım kalayı kapatırım hiç kimseden hediye heleki netten telefon msj ile gelen bişeyi istemem kabul de etmem oparatörler zaten hediye yolicağı zaman hattınıza tanımlıyolar bedava dk larınızı sms lerinizi bilgilendirme msj ı yoluyolar
  • Az öncede bana mesaj atmışlar; " Değerli Premium üyemiz, kazanmış olduğunuz assist üyeliğiniz ve indirim paketiniz için saat 19:00'a kadar 444 18 92 'yi arayıniz" diye. Ne zaman nereye üye oldum bilmiyorum ama dikkat edin lütfen.
    Mesajın geldiği numara 0531 937 79 73
  • Benide dün bu numaralar aradı , daha doğrusu 444 93 75 aramış , evdeydim ama tel çalmadı eminim daha sonra tel de arayanlara falan bakarken denk geldi fark ettim , ardından 444 03 75 aradı opratör çıkıyor direk , ttnet ten 42 lira alacağım varmış , gidip bir türktelekom bayisinden tahsil edin diyordu , bakalım bugün gidicem neymiş ne diilmiş , 1 sene önce kapattığım ttnet ten çok nazik bi davranış saolsunlar :)
  • tanımadığınız numaralardan gelen sms lere cevap vermeyin, numaraları açmayın. kredi kartı bilgilerinizi sakın vermeyin. dolandırıcılara para kontör yollamayın.
  • beninde 441892 demin aradılar açtım müzik dinlettiler sonra bişeyler konuştular ama alamadım 1 dakka filan sonra hat kesildi. inşallah girn çıkan olmaz:) ben aramadım onlar aradı ama yine tedirginim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.