Şimdi Ara

Homefront Ön İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
18.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Ülkenizi işgal edenlere karşı sivil direnişe geçmeye hazır mısınız?

           Bu nesilde First Person Shooter (FPS) kategorisinde diğer türlere kıyasla daha fazla oyun çıkıyor. Konsollarda Playstation Network ve Xbox Live gibi online sistemlerin gelişmesi ve PC'de de daha iyi duruma gelen altyapı hizmetleri nedeniyle FPS'leri online olarak rahatlıkla oynayabiliyoruz. Bu durum, FPS oyunlarına olan ilgiyi büyük ölçüde arttırdı. Önceki nesillerde FPS oyunlarının satış rakamları diğer türlerden çok üstün olmazdı, şimdi ise bir Call of Duty oyunu 20 milyondan fazla satabiliyor, sadece tek bir konsola çıkan Halo: Reach 8 milyon civarında satış gerçekleştiriyor. Bu pastadan pay almak isteyen geliştirici ve yayıncılar da bu nedenle boş durmayıp FPS kategorisinde daha fazla oyun geliştirmek için çaba gösteriyor. Uncharted 2, Red Dead Redemption veya Mass Effect gibi oyunların satışları FPS'lerin çok gerisinde. Playstation 3'ün en çok satan oyununun konsola özel bir oyun değil de Call of Duty: Black Ops olduğunun söylenmesi bile FPS'lerin bu nesilde ne kadar etkin hale geldiğinin göstergesidir. Büyük yayıncı olup da FPS kategorisinde bir oyun çıkarmamak artık akıllıca bir hamle sayılmaz. Activision ve Electronic Arts gibi firmaların FPS oyunları ile oyuncuların aklını çeldiği bir dönemde THQ da Kaos Studios'un geliştirdiği Homefront ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

    ''



          Oyunumuzun konusu Kaos Studios önceki oyunu Frontline: Fuel Wars gibi enerji kaynakları üzerinde şekilleniyor. Bu defa düşmanımız Doğu Asya ülkesi olan Kuzey Kore olarak seçilmiş. Oyunda asıl düşmanımızın ilk aşamada Çin olması düşünülmüş, ama son dönemde Çin ile olan iyi ekonomik ve kültürel ilişkiler yapımcıları bu fikirden vazgeçirmiş ve hala dünyadan izole durumda olan Kuzey Kore'nin düşman olması uygun görülmüş. Homefront'taki işgal tarihsel akademik çalışmalarla insanlara gerçekçi şekilde sunulmak istenmiş, yani tarihsel gidişat Kore'nin tehlike olabileceğini göstermiş. Zaten oyunun konusuna baktığımızda da tarihsel olarak mümkün olabilecek bir yapısının olduğunu görüyoruz. Amerika'nın süper güç olmaktan çıkması ve sonunda yabancı güçler tarafından işgal edilmesi gibi bir konu belki çok sıradan gelebilir, ama bir oyunda senaryonun orjinalliğinden çok, o senaryonun nasıl sunulduğunun önemli olduğunu düşünüyorum. Homefront da bu konuda çok iddialı bir oyun. Gelin isterseniz öncelikle Dünya'daki dengelerin nasıl değiştiği ve Amerika'nın Kore tarafından nasıl işgal edildiğini tarihsel akış içerisinde ele alalım.

    ''



          2012 yılında Kore'nin başkanı Kim Jong-il ölmüştür ve yerine oğlu Kim Jong-un geçmiştir. Kuzey Kore'deki bu yönetim değişikliği sonrası Kim Jong-un birbirine düşman iki kardeş Kuzey ve Güney Kore'nin birleşmesini sağlar ve Büyük Kore Cumhuriyeti kurulmuş olur. Bu birleşme nedeniyle Kim Jong-un 2013 yılında Nobel Barış Ödülünü bile kazanır. 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri bu birleşme sonucunda Kore Yarım Adasındaki askeri birliğini çeker, çünkü Komünist Kuzey Kore artık bir tehdit oluşturmuyordur. 2015 yılında İran ve Suudi Arabistan arasında savaş başlar ve gazın galon fiyatı 20 dolar birden artar. Gaz sıkıntısı baş gösterince Rusya da Avrupa'ya gaz vermeyi keser. Dünya'da tam anlamıyla büyük bir enerji krizi çıkar. 2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri enerji krizi sonrası ülkesinde çıkan karışıklıkları engellemek amacıyla askerlerini Japonya'dan ve deniz aşırı ülkelerden geri çeker. Bu sırada Teksas da Amerika'dan ayrılır. Zaten Teksas eyaletinin halk oylaması sonucunda yeterli çoğunluğu sağladığı takdirde ABD'den ayrılma hakkı gerçekte de bulunuyor.

    Ön İncelemenin devamı için tıklayınız










  • sirf bu oyunu konusu için alacagim inceleme içinde tesekkurler ellerinize saglik.
  • güzel olmuş :) bulletstorm'un video inceleme olacakmı olursa ne zaman olur :)
  • Evet Bulletstorm'un video incelemesi olacak. Kısa bir süre sonra yayınlamayı düşünüyoruz.
  • konusu hoşuma gitti.
  • Konusu benimde cok hosuma gitti zaten almayi dusunuyordum:)
  • Birden aklıma "Freedom Fighter" geldi.
  • quote:

    Birden aklıma "Freedom Fighter" geldi.

    evet ya ozamanlar eski celeron bilgisayarımda oynadığım kaliteli bir oyundu :)
  • Bulletstorm video inceleme isteriz :P
  • efendim bulletstorm diye bir oyun var süper ya böyle atlamalı zıplamalı sizin haberiniz var mı bsc adminleri?
  • Bence bu oyunun satış rakamları çok iyi olacak sonuçta amerikalıların en sevdiği konuyu seçmişler oyunun sloganından anlayacağımız gibi Defend Your Home Front.
  • 06.03.2011 21:43:51
    ff kraldır,efsanedir^^

    frontlines vasattı,homefrontdan ise umutluyum fakat görsel olarak pek birşey beklemiyorum.keza yayınlanan videolarda görsellik pek yoktu.bir fpsde olması gereken en önemli unsurlardan biri olan ki codun en başarılı yönlerinden biri olan silah modellemesi konusunda sınıfta kaldı kanaatindeyim.
  • oyun güzele benziyor bf3 çıkana kadar idare eder almayı düşünüyorum
  • Konusu güzel, nasıl işleneceği daha önemli tabi ama oyunu alır mıyım emin değilim. Multisindende fazla bi beklentim yok açıkcası, bakalım zaman içersindeki yorumlara göre belli edecektir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leech

    Konusu güzel, nasıl işleneceği daha önemli tabi ama oyunu alır mıyım emin değilim. Multisindende fazla bi beklentim yok açıkcası, bakalım zaman içersindeki yorumlara göre belli edecektir

    tam aksine multisinden çok fazla beklentim var benim bc2 ye çok benziyor multisi
  • Güzel bir ön inceleme olmus.
  • freedom fighter eski bir oyun dimi ps2 de oynamıştım kaapak resmi tam bir harikaydı oyunun ama kendisi okadar iyi değildi
  • Konusu çok iyimiş ama çıkacağı zaman biraz kötü bence Crysis 2 ondan 7 gün sonra çıkcak.Şuan o kadarda birikmiş yok kenarda.
  • multiplayer da oyun formatları hakkında bir bilgi var mı?
  • İlginç ve yenilik getiren bir senaryo olmuş.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.