Şimdi Ara

Google'ın akıllı 'sürücüsüz' otomobilinden kısa bir gösteri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji devi Google, kendi sınırlarını aşmaya devam ediyor. Arama motoru başladığı hayatını birçok alanda lider bir firma olarak sürdüren Google'ın kendi kendini sürebilen, sürücüsüz, ya da akıllı dememiz daha doğru olur, araçlar üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyordu. Çalışmalar sonlanmış değil, Google'ın mühendisleri sistemi en iyi hale getirebilmek için çalışmalarını sürdürürken; projenin başındaki isim Sebastian Thrun, akıllı araçlarının kısa bir tanıtımını TED (Technology Entertainment and Design)'de gerçekleştirdi.


    Youtube üzerinden yayınlanan videolarda, akıllı Prius'un trafik konilerinin arasında kendine ayrılan alanda, herhangi bir insan etkisi bulunmadan, kendi kendine son derece hızlı hareket ettiği ve yüksek manevra kabiliyetine sahip olduğu görülüyor.


    Projenin başındaki isim Sebastian Trun, Google'ın projeyi yürütüyor olmasını “Larry ve Sergey’i Google’ı insanların büyük problemlerini çözmek için kurdular." cümlesiyle açıklarken; Google, aracın San Francisco'dan Los Angeles'a (iki şehir arası 630 km) otomatik şekilde gitmesini sağlayacak rotalara sahip olduğunu belirtiyor.











  • Aradığınız - Bağdat Caddesi - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil.

    Bunu mu demek istediniz? Bağdat
  • vay be google a bak teknolojide girmedikleri alan kalmayacak iyi iş çıkarmışlar
  • süper be gelecekte elektrikli hidrojenli ve otomatik rota sürüşlü ses komutuyla çalışan arabalar olucak bu gidişle ehliyet de ortadan kalkıcak :)
  • aklıma kara şimşek geldi kit gel diyordu araba kapının önüne gelip kapı acıyordu güzel bir çalışma üstelikte satıla bilir bir şey gibi duruyor.
  • İnsansız tanklara merhaba! Teknoloji genelde ordular için üretilir. Sonra bize ulaşır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spaydix

    süper be gelecekte elektrikli hidrojenli ve otomatik rota sürüşlü ses komutuyla çalışan arabalar olucak bu gidişle ehliyet de ortadan kalkıcak :)

    20 yıl önce de 2000 li yılların başında herkesin arabası havadan uçarak gidecek demişlerdi.
    Büyük havayolu şirketleri Dünya' ya hükmettiği sürece hala fosil yakıtlara mahkum olarak uçaklara binmeye devam ederiz.
  • Tamam bu sistem şuanda kendi parkurlarında işliyor ama gerçek trafikteki sürüşüde bu kadar iyi olabilirmi. Önüne diğer şeritten bi araba geçince duvar gibi algılayıp ani fren mi yapar? belkide hesaplayabiliyodur ama benim kafamda bu tür sorular belirdi birden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mazzoow

    Tamam bu sistem şuanda kendi parkurlarında işliyor ama gerçek trafikteki sürüşüde bu kadar iyi olabilirmi. Önüne diğer şeritten bi araba geçince duvar gibi algılayıp ani fren mi yapar? belkide hesaplayabiliyodur ama benim kafamda bu tür sorular belirdi birden.



    Araçların varlığı açıklanmadan önce normal şartlarda binlerce km test edilmişti. En azından yapılan açıklama böyleydi. Zaten ufacık alanda bu şekilde gidebilmesi korku verici. trafikte çok daha güvenli olacaktır.


    http://www.youtube.com/watch?v=6LYi2NAi8zE&NR=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 6 Mart 2011; 13:05:20 >




  • çok ilginç valla ne diyelim :)
  • En sonunda malum filmdeki gibi dünya makinalara, robotlara kalmasın da.
  • Nedense benim hiç ama hiç hoşuma gitmeyen bir teknoloji. Mutlaka biyerlerde art niyetli olarak kullanılacaktır.
  • Hic korkmaya gerek yok artik teknoloji son demlerini yasiyor. Günesteki patlamalar dünyadaki manyetik alani etkisi altina aldiktan sonra bakalim ne kadar daha bu sekil hayat devam edecek. Elektrik üretimini bile engelleyecek bir manyetik alandan bahsediyoruz. Hadi hayirlisi. Gelelim bu teknolojik aracin kendi kendine gitmesine; aracin saginda, solunda, önünde ve arkasinda bulunan sensörler yagmur ve kar yagdigi zaman hali ile camur yada baska pislikler yüzünden kapanacak bu sensörleri islemez hale getirecekdir. Aracin hareket etmesinde kullanilan sistemin cökmeside cabasi, düsünsenize 200 km hizla giderken sistem cöküyor o anda trafik icinde verdigi zarari yada kazalari düsünmek bile istemiyorum. Ayni calismayi VW volkwagen da yapiyor. Hatta almanyada bunu ilk dhl posta tirlarinda kullandi. Fakat ilk denemede tir kaza yapinca bundan vaz gectiler. Gps ile baglantinin kesildigi bir yerde arac kaza yapmis. Sinyaller ve sensörler dünyasi iste ne yaparsin. Askeri bölgelerde gps veri sinyalini kesen sistemleride unutmamak gerekli.




  • bütün kadınlardan iyi sürüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    bütün kadınlardan iyi sürüyor


    ahaha aynen hocam
  • arama motoru araba motoru oldu.
  • Gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Yalnız otomobil parkurda fazla agresif gidiyor gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 7 Mart 2011; 17:46:08 >
  • Ee zaten bunlar çok önceden vardı ki discovery'de felan yıllardır yarışması gösteriliyor bunun :) vw golf gti'da bu şekilde test ediliyordu pistte :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ..Knight..

    Gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Yalnız otomobil parkurda fazla agresif gidiyor gibi...

    aynen ya fena gidiyo virajda diferansiyeli gördüm sanki
  • Yan koltukta otururken "Solla şu kamyonu", "Kırmızı yanıyor, at boşa" gibi karışamayacaksam tükürürüm ben öyle arabanın aklına.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.