Şimdi Ara

Asus P8P67 Anakart alacaklar için uyarı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
7.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR GEÇENLERDE ASUS P8P67 ANAKART ALDIM RAM UYUMLULUĞU İLGİLİ BAŞIMDAN BİR OLAY GEÇTİ PAYLAŞMAK İSTEDİM İLLAKİ BİRİLERİNİN DAHA BAŞINA GELECEKTİR YARDIMI OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
    İLGİLİ ANAKART BUhttp://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=Qx3PdnZI9Pq9BcIU&templete=2

anakartıma ram arayışı içerisinde iken g.skill marka 1600mhz ram beğendim ve uyumluluk listesinde benim anakartım olduğu için aldım. Ram'i anakarta taktığımda görüntü gelmiyor ve sistemi çalıştırdıktan 10-15sn sonra reset atıyor sonrasında ise çalışmaya devam etmesine rağmen görüntü gelmiyordu. Ekran kartını ve diğer bileşenleri test etmeme rağmen sorunu bulamadım ram'ler uyumsuzdur diye düşündüm çünkü aldığım ramler anakartın uyumluluk listesinde yer almıyordu. Uzun uğraşlar sonucu bi teknik servisteki arkadaş ile sorunu hallettik aşamaları aşağıya yazıyorum.

1. adım: ekran kartını ve hdd gibi diğer bileşenleride sökün
    2. adım: ramlerden bir tanesini takın
    3. adım: bilgisayarı başlatın(burada TPU ve EPU'nun kapalı olmasına dikkat edin)
    4. adım: memOK! tuşuna basın ve tuşun yanındaki kırmızı ışık yanıp sönmeye başlayana kadar basılı tutun(bu durumda bilgisayar reset atabilir kırmızı ışık yavaş yavaş yanıp sönmeye başlar ve gittikçe hızlanır ve en sonunda sabit yanmaya başlar)
    5.adım: reset attıktan sonra ekrana görüntü geliyor buradan bios'a girin ve ramlerinizin 1333mhz'de çalıştığını göreceksiniz sizin ramleriniz hangi mhz'de ise frekansı ona göre ayarlayın kaydederek çıkın(burada bios'un ilk açıldığı pencerede (üç seçenkli büyük pencereler göreceksiniz sağ tarafta overclock kısmı ortada ise normal kısmı vardır burası normal seçeneğinde kalmalı)
    6. adım: varsa diğer ramlerinizde takın ve artık 1333mhz üstü ramlerinizi esas değerlerinde kullanabilirsiniz.
    ben g.skill 8gb(2*4) 1600mhz dual ramlerimi kullanıyorum şuanda 8gb(2*4)olarak bu ramler anakartın desteklediği ram listesinde yer almıyor ve kitapçıktaki ram listesi ile asusun sitesinde belittiği ram listesi farklılık gösteriyor

umarım bir yararı olur benim gibi uğraşmassınız. iyi forumlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• tskler yararlı bir bilgi mesajım bulunsun
  • Benzer sorunlarda, bu işlemlerinde uygulanıp fayda etmediği durumları hatırlıyorum. Ama bunlarda mutlaka yapılması gereken işlemler. Fayda eder etmez o ayrı mevzu.
  • valla ramleri geri göndermeme ramak kala işe yaradı
  • aslında ram in tam model ismini yazsaydın iyi olurdu..

edit: daha uyanamamışım demekki ben bi kahve iceyim.. imzanda varmış.. =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkavian -- 5 Mart 2011; 9:52:27 >
  • Bende boyle bı sorun yasıyorum... Ama cozemedım :( Aldıgım ram de asagıdakı lınktedır

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3412
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ramler işlemci ve anakart benimki ile aynı çözüm için pm attım
  • peki şuan ram'leri 1600 mu yoksa 1333 olarak mı görüyor? bende aynı ramleri alıcam ve bu çok onemli bir sorun, uyarı için tekrar teşekkürler
  • 1600mhz'de kullanabiliyorum daha fazlası olurmu denemedim
    cpu-z de böle
     Asus P8P67 Anakart alacaklar için uyarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rog maximus -- 20 Mart 2011; 20:46:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: liviera

1600mhz'de kullanabiliyorum daha fazlası olurmu denemedim

hımm ok, reset atma yada mavi ekran sorunu olmuyorsa, yani sadece ilk kurulumda bunu yaptıysa göz ardı edilebilir bir durum.
  • sadece ilk seferde bunu yapıyorsun başka bir sorun değil ve eğer bu anakartlardan alacaksan bunlarda memOK olayı var 1333 üstü ramların hepsinde yapman gerekiyor
  • Ayni ram ve aynı anakartin deluxe modelini siparis verdim hafyt ici gelecek bunu yazman iyi oldu kardesim insallah ben boyle bi sorun yasamam yasarsamda hic olmassa senin hayrina bilgimiz oldu tesekkurler.....
  • ne demek dostum umarım sorun olmaz
  • Bende g.skill ramlerde sorun yaşamıştım anakart listesinde yok diye götürüp değiştirmiştim açılmama değil ama bol bol reset ve mavi ekran alıyordum.
  • Ben memok tuşuna alışamadım, asus yaptığı açıklamada ram ayarlarını o tuşa basarsanız sorunsuzça yükler yada o rami sorunsuzca kullanırsınız gibi bir şeyler söylüyor, tam olarak nedir memok'un görevi misyonu vizyonu yaradığı işi :)
  • anakart ramleri default olarak işlemcinin desteklediği kadarı ile çalıştırıyor 1333mhz gibi memOK tuşunu kullanırsanız 1333 üstü mhz'li ramleri kullanabiliyorsunuz
  • Guzel paylasim. Sagolun
  • tesekkürler aynı anakart bende de var halen yollamadım degişime bende 2000mhz lik kingstonlar var gıcık oluyodum 1333 de kalmasına hep bunu ögrendigimiz iyi oldu...bendede farklı bi sorun var arada bir oc failed hatası veriyo bi türlü asamadım bu durumu pc yi fişten cekince kesinlikle acılmıyo pc uzun süre görüntü gelmiyo taki ben powerdan kapatıp acana kadar 1-2 kez sonrasında oc hatası veriyo stabilite sorunu yok ama arada bir yapıyo bunu bazen hiç bazende sürekli yaptıgıda oluıyo...ramler kartın destekledigi ramler...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.