Şimdi Ara

cookie kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar anket hazırlıcam ve kullanıcının bir kere oy kullanmasını istiyorum. Yeterli değil biliyorum ama benim için bu yeterli nasıl kullanıldığı hakkında bilgim yok bana yardımcı olun lütfen

eğer ip varsa oy atamasınlar daha güvenli olur
  • arkadaşım veritabanını kasacağını zannetmiyorum yanlız cookie yi silip tekrar oy atmak modemi kapatıp açmakdan daha kolay ayrıca cookie ile olursa anketler gerçek sonuçları vermez çünkü deneylerle sabit ;) çok rahat flood yiyebiliyor.

Orjinalden alıntı: NmC

arkadaşım veritabanını kasacağını zannetmiyorum yanlız cookie yi silip tekrar oy atmak modemi kapatıp açmakdan daha kolay ayrıca cookie ile olursa anketler gerçek sonuçları vermez çünkü deneylerle sabit ;) çok rahat flood yiyebiliyor.

haklısın da o kadar işle uğraşacakları bir anket değil geçici bir ve bellli miktartarda yayında kalacak. Yani bu ankete oyverecekler buna uğraacak kimseler değil
    Sakın bana kızma haa benim dediğimin tersini yapıon die.. Dediklerine bakcamda hiç bir bilgim olmadığı için şmdilik ip control yapocam. Sonra cookie kullanırım hatta her ikisinide yaparım. Daha gözel olur
    Sana bir kastım yok yanlış anlama
    http://syslinux.no-ip.org/~master/testing/survey.php
    adresine bakarak çalışma şeklini kontrol edebilirsin.

<form name="survey" method="post" action="addme.php"> 
    Hangi CPU'yu kullanıyorsunuz?<br>
    <input type="radio" name="survey">AMD<br>
    <input type="radio" name="survey">Intel<br>
    <input type="radio" name="survey">Cyrix<br>
    <input type="radio" name="survey">Motorola<br><br>
    <input type="submit" value="Gönder"><input type="reset" value="Sil">
    </form>

<?php 

if (isset($_COOKIE['CheckIt'])) {
    echo ("Daha önce oy kullanmışsınız!<br>Yalnızca bir oy kullanılabilmektedir.");
    }
    else
    {
    $value = 'true';
    setcookie("CheckIt", $value);
    echo "Oy kullandığınız için teşekkür ederiz.";
    }

?>

Anlamadığın bir yeri varsa, sorabilirsin...

• @penguin süpersin abi sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum çok saol
  • anladığım kadarıyla burada sitenin adı altındaki cookie içinde checkit de değer true oluyor...
    Peki checkit teki değeri yazdır dersen nasıl yazdırırız??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi looter -- 31 Mart 2006; 23:27:47 >
  • zamanında cookie sorunu yaşanırken browserlarda son IP yi tek bir yere kaydedip her seferinde güncelleyerek bir oy verenin ikinci defa oy verememesini sağlayan bi anket yazmıştım. mantık şu ki birisi oy vermeden o ip oy veremiyordu. yoğun olmayan sistemlerde gayet kullanışlıydı. ahh eski sitem ah...

Bunu yazdırmak için;
    $cook=$_COOKIE["log"];
    echo $cook;
  • abi bunu saolsn @penguin arkaaşımız sayesinde çözmüştüm ama şimdi yeni bişi öğrendim ethernet kartların da numarası varmış adına ne deniyordu şimdi çıkaramadım bu yöntem ile de yapılıyor. bunun için ya veritabanı yada dosya atma işlemi kullanılabilir ama zamanla şişme gibi bi durum olabilir ama o kadar uzun süre kalacak bir anket te pek olmaz zannedersem ama çok kullancısı olan bir sistem için değişebilir wmax dı zannedersem adı doğru olmayabilir emin deilim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.