Şimdi Ara

Zamanı Geldi: Battlefield 3 vs CoD: Black Ops

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

         Battlefield 2'nin üzerinden altı yıl geçti ve DICE, ana serinin üçüncü oyunu ile karşımıza çıktı. Battlefield 3 duyurulduğundan beri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Oyunun ilk görselleri büyük beğeni toplayınca tüm gözler Modern Warfare 3'ün duyurulması için Activision'a dikildi. Şimdilik elimizde Call of Duty: Black Ops olduğu için ufak bir karşılaştırma yapabiliriz.

     

         EA, Call of Duty'nin pazardaki liderliğini ele geçirmeye çalışıyor. Battlefield: Bad Company 2 ve Medal of Honor ile FPS türünde büyük atılımlar yapan firma, bunların amaçlarına giden yolun bir parçası olduğunu söylüyor. Yapımcı DICE ise bir yandan Medal of Honor, bir yandan Bad Company 2 (Ve Vietnam) derken Frostbite 2'nin alt yapısını ve Battlefield 3'ü hazırlayarak oldukça başarılı bir tablo çizdi. Senaryo açısından biraz zayıf olan ekip, bu açığını Bad Company oyunları ile kapatmaya başladıklarını ve tam ekip çalışan bir multiplayer bölümünün yanı sıra iddialı bir single player ile karşımıza çıkacaklarını belirtiyor. Animasyon, ışıklandırma, yıkılabilirlik, geniş alan ve ses alanlarında oyunu bir adım öne taşıyan Frostbite 2, aynı zamanda EA'nin FIFA ve Madden gibi oyunlarında kullandığı ANT animasyon teknolojisinden yararlanıyor. PC versiyonu ile çok iddialı gelen yapım, SRAA (Anti Aliasing teknolojisi) gibi yeni teknikler sayesinde konsollarda da güzel görünmeyi başarıyor. Tüm bu yatırımlar ve geliştirmeler ile ortaya konan Frostbite 2, Battlefield 3'ün videosundaki harika atmosferin kaynağı oluyor.

     

         Battlefield 3 tüm internete yayılırken, Infinity Ward'dan Robert Bowling'e Twitter üzerinden şu cümle yöneltiliyor: "Call of Duty serisi için, para harcayıp yeni bir oyun motoru geliştirmelisiniz artık." ve Bowling de şu şekilde yanıtlıyor: "Bu oldukça zarar verici olurdu. Oyun motoru geliştirmek ve düzgün çalışmasını sağlamak yıllar alıyor."

     

         2005'te çıkan Call of Duty 2'den beri serinin tüm oyunları IW Engine ile geliştiriliyor. Her yeni oyun ile modifiye edilerek geliştirilen motor, bu yıl çıkması beklenen bir sonraki CoD oyunu için de kullanılacak gibi görünüyor. Söylentilere kulak verirsek; yeni Modern Warfare'in Infinity Ward, Sledgehammer Games ve Raven Software tarafından geliştirildiği ve bu sene içerisinde çıkacağı düşünülüyor. Bu yıl içerisinde elbette yeni bir Call of Duty oyunu çıkacaktır fakat şimdilik elimizde yeterli bilgi olmadığı için yorum yapmamak yerinde olur. Ve -büyük ihtimalle aynı oyun motorunu kullanacak- yeni Call of Duty'yi görmediğimiz için Battlefield 3'ü şimdilik Black Ops ile karşılaştıralım.

     

     



     



     



     



     



     



     








  • BF3 gerçekten muhteşem geliyor. COD serisi bir nebze geride kalacaktır. Ama ileride ne olur bilinmez. Fps için en iyi oyun şimdilik BF diyebilirim.
  • gökhan abi kusura bakma ama çoktan yanlış birşey yapmıssın...

    1. sı çıkmamış bır oyun bf3

    2. cod b.o ile bf 2 yı karşılaştırsak bf2 daha önde çıkablırı...

    3. modern warfare 3 ile bf 3 arasında bu kıyaslama guzel olurdu
  • Bence olmamış bir karşılaştırma, Black Ops ile Crysis 2 karşılaştırmak daha mantıklı olabilir ama bu BF 3 arasında karşılaştırma mantıksız geldi bana.
  • Mw 2 ile karşılaştırsaydınız keşke black ops çok dandik kalmış mw 2 grafikler daha iyidi black opstan. Ama hertürlü BF3.
  • @darkroyal7
    Oynanış ile ilgili hiç bir detayı karşılaştırmaya almıyoruz zaten, sadece oyun içi ekran görüntüleri. O nedenle BF3'ün çıkmasını beklemeye gerek yok, Black Ops ya da MW3 (Ekran görüntüleri çıktığında) ile karşılaştırmak için. Battlefield 2 ile karşılaştıramayız çünkü 2005'in oyunu. Modern Warfare 3 ya da yeni çıkacak başka bir CoD oyununun oyun içi görüntüleri geldiği gibi karşılaştırma yapmak için sabırsızlanıyoruz zaten ;)

    Şu an FPS türünde liderliği elinde tutan Call of Duty serisi ve son oyunu Black Ops; karşısına ise BF3 çıkıyor. Elbette Activision'ın cevabını bekleyeceğiz 2011 için.

    Bu arada ikisi de modern savaş temalı FPS (O nedenle Crysis 2 yok).
    /Gökhan Yılmaz
  • Bad Company 2 karşılaştırsak bile daha iyi bence Bad Company 2.
  • :@ bykrm

    mw2 nin grafikleri nerde black opstan iyi oluyor ? zaten oyun 2 den beri aynı motoru kullanıyor ve her yeni oyunda mu motoru daha iyi harmanlıyarak sunuyorlar. Bu durumda mw2 nin grafikelri nasıl daha iyi oluyor ? Adam gibi donanımlarda full hd çözünürlük dx11 modunda oynayarak konuşun . Ayrıca black ops un multi player moduda diğer serilerden daha gelişmiş. karakter üzerinde değişiklikelr yapabiliyoruz vs.

    Karşılaştırmaya gelirsek yersiz olmuş Henüz çıkmamış bir oyunla . Çıkal aylar geçen bir oyunu karşılaştırmak yersiz. bencede MW3 ve bf3 karşılaştırılmalı. zamanı geldiğinde ;)
    Bu karşılaştırma black ops ve MOH 2010 Arasında yapılabilirdi.

    Saygılar.
  • quote:

    @razz_raziel

    Bu arada ikisi de modern savaş temalı FPS (O nedenle Crysis 2 yok).


    BF 3 çok daha büyük mekanlarda geçtiği halde grafik kalitesi olarak daha üstün görünüyor, Black Ops daha küçük mekanlarda geçiyor aynen crysis 2 de olduğu gibi,

    Ayrıca BF 3 2014 yılında geçiyor Black Ops ise 1960-70 li yıllarda geçiyor, yani Black Ops için modern savaş temalı diyemeyiz,BF 3 ile arasında 40-50 yıl fark var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 3 Mart 2011; 2:36:26 >
  • ne call of duty nede btf nede mhn daima killzone. her serisiyle en iyisi oldu
  • Fakat Black Ops silahlar ve teknoloji açısından hiç de geri kalır gibi değil modern savaştan. Ve oyuncu kitlesi ve multiplayer FPS pazarındaki payları açsından daha yakınlar.

    Tabii elbette direkt olarak iki oyunu karşılaştırmak doğru değil. Bu karşılaştırma için iki büyük oyuncu kitleli oyunun motorlarının karşılaştırması diyebiliriz. BF3 duyurusundan sonra bu iki serinin gündemde olmasının da etkisi var tabii.
  • böyle fazla anlaşılmıyor ama ciddi bir fark var ancak oyun içi videolardan görüleceği gibi bf 3 üst düzey bir grafiğe sahip black ops'un grafikleri sadece resimlerde güzel gözüküyor ancak oyunu oynayınca anlayabiliyorsunuz nasıl grafiklerini olduğunu bende black ops bulunuyor ve satmayı düşünüyorum artık ancak mw2 yi 1 yıla yakın oynamıştım onun üstüne black ops oynadım ve aynı şeyi görünce mw2 den ne fark'ı var grafikler aynı hatta biraz daha alt düzeyde multiplayer'i tam bir fiyaskoydu benim için sürekli oyundan atılmak doğdugun yerin artık ezberlenmesi ve dogar dogmaz ölmek vs. sarmadı açıkcası ancak senaryo bakımından güzeldi ona lafım yok ama artık cod'un da bir adım atması lazım böyle nereye kadar bilemem burda fanlık yapmıyorum ancak bf 3 cod'un yerini alacak gibi heleki o video yu izledikten sonra düşüncemin doğru olduğunu kanıtlar nitelikte sanırım.




  • saçmalamışsın dostum
  • Henüz yayınlanmamış bir oyunun ilk ekran görüntüleri ile, pazarın liderliğini elinde tutan bir oyunu kıyaslamak pek doğru olmamış bana göre =)
  • cod blackops demosunu dün oynadım hayatımda oynadığım en kötü demolardan biri oldu grafikler çok kötü dokular çok bulanık silah tepkileri rezalet hiç bir silah sekmiyo bile iyi ki almamışım
  • Black Ops gibi vasat bir oyunu BF 3 gibi bir şaheserle karşılaştırmak hiç doğru değil!
  • karşılaştırma hiç olmamış .cod ilk resımde sınıfta kalıyor herşey ortada...
    ayrıca şu crysis 2 ile bf3 ve cod karşılaştırmalarını bırakın arkadaşlar...
    ben 2 senedir cod oynuyorum zevkli tamam ama crysis 2 gibi mi bi bakın
    fps tazrı tüm oyunlar cod gibi mi ...bulletstorm cod gibi mi ,kıllzone 3 cod gibi mi
    crysis bunlardanda farklı en basta nanosuit var ...cod havasını alamadım diyenler
    bence çok saçma bi cümle kullanıyosunuz çunku crysis 2'nin crysis 2 havası vardır
    cod beklemeyin...ve hiç gerek yok cod havasına...arkadaşın biri crysis 2 ile karşılaştırılsa daha iyi olur demiş .arkadaşım eline al bi pc oyna sonra cod'a çöp diceksin ...youtube dan izleme oyna, o ışıklandırmaları ve dokuyu yakından gör ...ve bu dx9 onuda hatırlatıyım...
  • Rëaksiyon
    Crysis 2 ile karşılaştırmak daha mı mantıklı yoksa ben mi yanlış duydum :)
  • ahyaha black opsun son resminde sol altta bardak havada duruyo :D

    cod b.o ile bf 2 yı karşılaştırsak bf2 daha önde çıkablırı...- demiş biri
    bf2 2005 yılının oyunu battlefield bad company 2 vietnamı karşılaştır sen en iyisi tabii ki her halükarda bad company 2 eziyor gerek grafik gerek helikopter silahının kullanılışı..
  • ahyaha black opsun son resminde sol altta bardak havada duruyo :D

    cod b.o ile bf 2 yı karşılaştırsak bf2 daha önde çıkablırı...- demiş biri
    bf2 2005 yılının oyunu battlefield bad company 2 vietnamı karşılaştır sen en iyisi tabii ki her halükarda bad company 2 eziyor gerek grafik gerek helikopter silahının kullanılışı..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.