Bildirim
Üniversite Hazırlık Sınıfları
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
sağlam kasarsan iyi öğrenirsin ama kendin çok çaba harcamalısın okulla hocayla olacak basit iş değil hele 0 sa çok kasmalısın. -
Sıfır derken hocam bi ortaokulda gördüm bir de lise 1. sınıfta gördüm. Ara sıra ingilizce cümleler okuyorum sitelerde filan o kadar yani. -
öğrenirsin kendi başına bile öğrenirsin ama işin sırrı emek vermekte. -
Hazırlık sınıfında bölümle ilgili dersler olmaz. Günde 5-6 saat sadece İngilizce dersi. Seviyene göre bir düzeye yerleştirilirsin, ileri seviyeye kadar getirirler seni. Çaba sarf edersen, özellikle kelime ezberleme ve konuşma anlamında, literatür takip edecek kadar İngiilzce'yi rahatlıkla öğrenirsin. Yalnız bazı üniversitelerde hazırlık eğitimi cidden kötü. Bu işi öğrencinin tercihine bırakan üniversiteler var, örneğin yakın bir arkadaşım hazırlık okuduğuna pişman olmuştu doğru dürüst İngilizce öğretmiyorlar diye. Gideceğin üniversitenin dil öğretiminin iyi olmasına özen göster, öğrenci ve mezunlarına danış derim. -
İlla şu bölüm şu üniversite olacak diye bir düşüncem yok ama gitmeyi istediğim bölümlerde okuyan öğrenci bulursam konuşuyorum. Üniversiteleri de tercih zamanı araştırırım. Emek sarfetmek zorundayım.. Teşekkürler arkadaşlar. -
Anadolu Üniversitesi'nde hazırlık okuyorum şu anda.
Serbest kıyafet harici liseden hiçbir farkı yok hazırlığın. Yani üniversitedeyim diyemiyorsun pek. Çünkü dersler fix 45dk, tenefüsler 15dk. Hani hoca kafasına göre dersi işleyip dersten çıkıp gitmiyor.
Haftanın 4 günü 6'şar saat cuma günüyse 4 saat ders görüyoruz. Toplamda 28 saat anlayacağın.
Ben Anadolu lisesi çıkışlıyım. Lisede 3 sene boyunca gördüğümüz için konulara yabancı değildim ama çoğu arkadaşımın İngilizcesi geldiklerinde sadece '' What is your name ? '' den ibaretti.
Ama azimle çalışan, benim gibi nasıl olsa üniversiteyi kazandım havasında olmayanlar beni epey geçtiler şu anda.
Ayrıca orada bölümünle alakalı birşey görmüyorsun. Sırf İngilizce olarak veriliyor dersler.
Eğer aklına takılan bir konu olursa özelden de sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
-
ben bişey sorayım peki yatay geçişle gelen biri hazırlık okumamışsa hazırlık okurmu -
quote:
Orijinalden alıntı: Sanal_Lord
ben bişey sorayım peki yatay geçişle gelen biri hazırlık okumamışsa hazırlık okurmu
Güzel soru aslında ama bilemiyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Sanal_Lord
ben bişey sorayım peki yatay geçişle gelen biri hazırlık okumamışsa hazırlık okurmu
Eğer geçtiği bölüm ingilizce gerektiriyosa Toef-yd-üds gibi sınavlara bakılıyor yoksa muafiyete girersin -
Her devlet üniversiteleri nde 28 saat mı fix
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X