- x
Power butonu çalışmıyor pc açamıyorum
12 Cevap5088 Görüntüleme
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Sistem Belirtin Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj


 
18 Mesaj
1 Mart 2011; 11:19:59 

kasadaki power butonum çalışmıyor..
anakarttan açmayı deniyorum gene pc açılmıyor..
elektrik geldiğinden eminim çünkü anakartta ışığı yanıyor.
fakat anakarttaki butona bastığımda gene açılmıyor.
yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.


_____________________________



 
948 Mesaj
1 Mart 2011; 11:41:33 

Eğerki kısa pc de kısa devre gibi bir durum olduysa güç kaynağı kendini koruma alır ve hiç bir tephi vermez. Bir süre beklemeniz gerekli. Güç kaynağının fişini prizden çıkarın ve 5 - 10 dk. kadar bekleyin. Süre sonunda tekrar deneyin.
Bu süre sonunda hiç bir şekilde çalışmassa güç kaynağının direkt olarak çalıştırın. Yani güç kaynağının anakart, hdd, dvd, ekran kartı gibi bütün besleme kablolarını sökün ve anakart besleme uclarında bulunan yeşil kablo ve hemen yanında ki siyah kablonun uclarını ufak bir kablo ile birbirine temas ettirin bu sayede güç kaynağının fanı dönmeye başlar. Bunun anlamı ise güç kaynağı çalışıyor demektir. Güç kaynağının çalıştığını anlamak için molex uclarından bir tanesine fan da bağlayabilirsiniz.
Güç kaynağı çalışıyorsa anakartta sorun olabilir.
Aşağıdaki resimde birleştirmeniz gereken uçları gösterdim.


0


Ekteki dosya (1)


_____________________________

AMD AM2 X2 5000+ COBRA (2,6@3,0 GHZ) / ABIT KN9S NFORCE 550 / 512 MB XPERTVISION HD4850 DDR3 PCI-E / 4x1 GB OCZ+CRUCIAL DDR2 800 / 80 GB SEAGATE SATA2+1 TB SAMSUNG SATA2 / 16X SAMSUNG DL DVD-RW+16X LG DVD-RW / SKYSTAR 2.6D DIGITAL / CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 / THERMALTAKE W0116RE 750 WATT TOUGPOWER PSU / X - WARRIOR MODLU KASA / 22" ASUS VW222S LCD


 
18 Mesaj
1 Mart 2011; 11:52:59 

power butonuna bastıktan sonra veya power üzerindeki switch i açıp kapayıp birkaç kere denememden sonra bazen 1-1buçuk saat sonra kendi kendine açılıyor.
bir şekilde açıldıktan sonra da 12 volt değerlerine bakıyorum 11.25-11.5 arasında dolaşıyor çalışırken.


_____________________________



 
948 Mesaj
1 Mart 2011; 11:57:06 

Güç kaynağının ismini ve modelini yazarmısınız.


_____________________________

AMD AM2 X2 5000+ COBRA (2,6@3,0 GHZ) / ABIT KN9S NFORCE 550 / 512 MB XPERTVISION HD4850 DDR3 PCI-E / 4x1 GB OCZ+CRUCIAL DDR2 800 / 80 GB SEAGATE SATA2+1 TB SAMSUNG SATA2 / 16X SAMSUNG DL DVD-RW+16X LG DVD-RW / SKYSTAR 2.6D DIGITAL / CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 / THERMALTAKE W0116RE 750 WATT TOUGPOWER PSU / X - WARRIOR MODLU KASA / 22" ASUS VW222S LCD


6207 Mesaj
1 Mart 2011; 11:58:35 

eğer anakarta ışık geliyorsa muhtemelen psu sağlamdır.
düğme bozulmuş da olabilir.
anakart üzerinde power düğmesinin devreyi tamamdığı 2 bacağı direk bağla ya da düz tornavidanın ucu ile dokun.
muhtemelen çalışacaktır.



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 1 Mart 2011; 12:00:13 >


_____________________________

imzami kaybettim, gören ya da duyan var mi?


 
18 Mesaj
1 Mart 2011; 12:01:33 


quote:

Orijinalden alıntı: Öner

eğer anakarta ışık geliyorsa muhtemelen psu sağlamdır.
düğme bozulmuş da olabilir.
anakart üzerinde power düğmesinin devreyi tamamdığı 2 bacağı direk bağla ya da düz tornavidanın ucu ile dokun.
muhtemelen çalışacaktır.



işte bende o kısımda bir buton mevcut onu kullanarak da deniyorum fakat durum aynı..


_____________________________



 
18 Mesaj
1 Mart 2011; 12:05:34 


quote:

Orijinalden alıntı: viperc

Güç kaynağının ismini ve modelini yazarmısınız.

silverstone 500W 80+


_____________________________



 
75 Mesaj
1 Mart 2011; 12:33:55 

arkadaşım power supply ın garantili değilse aç muhtemelen kondansatörlerinden bir kaçı arzalıdır. Ayrı sen manuel çalıştırdığında çalışması birşey değiştirmez . Bazen açar bazen açmaz. Bir elektronikçi varsa tanıdıgın o halleder.

power butonuna bastıktan sonra veya power üzerindeki switch i açıp kapayıp birkaç kere denememden sonra bazen 1-1buçuk saat sonra kendi kendine açılıyor.
bir şekilde açıldıktan sonra da 12 volt değerlerine bakıyorum 11.25-11.5 arasında dolaşıyor çalışırken.


bunu yazmışsın :) Anakartla alakası yok rahat ol..



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoNgLY -- 1 Mart 2011; 12:36:20 >


_____________________________

By LoNgLY


248 Mesaj
1 Mart 2011; 12:45:59 

Benzer sorunu bende yaşadım ve an itibari ile çözdüm.

Power Supply i değiştirdim.


_____________________________

Lenovo Z500 İ5 8Gb Ram 1TB 2 Gb GT740 / Samsung Galaxy S4 / Focus Tcdi Titanium


465 Mesaj
1 Mart 2011; 13:30:42 

aynı sorundan bende de var... hem de aynı powerla... silverstone 500W, 80+... 6. senesine girdi bu power....

6 fanlı kasada bulunanlar

asus m4a79t deluxe anakart
amd x3 720 işlemci
2 x 2GB ddr3 1066mhz Ram
2 X Sapphire hd4770 ekran kartı
5 tane sata 2 disk
2 tane dvd yazıcı....


bu aleti açmaya çalışınca açılmıyor, daha doğrusu çok zor/geç açılıyor. arkadaşın dediği gibi denememden yaklaşık 1-1.5 hatta kimi zaman 2 saat sonra kendi kendine açılıyor. bu süreler çok geç açıldığı anlamında mübalağa amaçlı kullandığımdan değildir, cidden bu kadar zaman geçiyor kimi zaman açılıncaya kadar.

açılınca da voltaj değerleri aynı şekilde genelde düşük oluyor...

yardımlarınızı bekliyorum...


 
948 Mesaj
1 Mart 2011; 13:44:00 

Güç kaynaklarının zamanla toz ile dolmaktadır. Bu sebeple bazı parçalar hemen ısınır ve soğuması uzun sürer. Bu sebeple en azından 2 - 3 ayda bir içinin tozdan temizlenmesi gereklidir. 1 - 1,5 saat sonra açıldığına göre güç kaynağı soğuduktan sonra açılıyor anlaşılan.


_____________________________

AMD AM2 X2 5000+ COBRA (2,6@3,0 GHZ) / ABIT KN9S NFORCE 550 / 512 MB XPERTVISION HD4850 DDR3 PCI-E / 4x1 GB OCZ+CRUCIAL DDR2 800 / 80 GB SEAGATE SATA2+1 TB SAMSUNG SATA2 / 16X SAMSUNG DL DVD-RW+16X LG DVD-RW / SKYSTAR 2.6D DIGITAL / CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 / THERMALTAKE W0116RE 750 WATT TOUGPOWER PSU / X - WARRIOR MODLU KASA / 22" ASUS VW222S LCD


465 Mesaj
1 Mart 2011; 14:15:43 

arkadaşınkini bilmem ama benimki aslında tam tersine güç kaynağı buz gibiyken açılmıyor...

yeni kapattıktan sonra tekrar açmayı denediğimde, reset, restart sonrası durumlarda herhangi bir sorun yok.... ama kapatıp bir kaç saat sonra ya da örneğin ertesi gün açmaya çalıştığımda açamıyorum...

ek: içi de temiz bu arada... daha 2.5 hafta oldu temizlediğime.. ha belki temizlemek için parçaları çıkartıp yeniden taktığımda yanlış bağlamışsındır dersen, bu olay temizlikten önce de oluyordu. ama böyle 1-2 saat sürmüyordu açılması, 5-20dk kadar sonra kendi kendine açılıyordu temizlikten önce...



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solitude_within -- 1 Mart 2011; 14:20:22 >


465 Mesaj
6 Mart 2011; 9:29:01 

775w' lık Thermaltake sorunu cözdü... kandom' a da tavsiye ederim güç kaynağını değiştirmesini...


_____________________________

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Donanım / Hardware] » Teknik Yardım » Power butonu çalışmıyor pc açamıyorum
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön


 
Reklamlar


DH VİDEO

 



Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü / mini sürümü.



1.000