Şimdi Ara

Asus Oyuncular Cumhuriyeti'nin en yeni üyesi; Rampage III Black Edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
7.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Gigabyte'ın oyuncular için hazırladığı G1 serisi X58 çipsetli anakartlara Asus'dan yanıt gecikmedi. Firma ilk detaylarını CES 2011 döneminde açıkladığı Rampage III Black Edition isimli yeni anakartını, CeBIT 2011 Fuarı kapsamında katılımcıların beğenisine sunuyor. Hem tasarım hem de donanım özellikleriyle dikkat çekici bir çözüm olan ve hız aşırtmacılar başta olmak üzere en yüksek performansı hedefleyenler için hazırlandığı belirtilen anakart, Intel'in X58+ICH10R yonga setini kullanıyor ve Core i7-900 serisi işlemcilere destek sunuyor.


    Republic of Gamers serisinin bir parçası olan yeni anakart, adından da anlaşılabileceği üzere siyah ağırlıklı bir tasarıma sahip. LGA1366 formundaki işlemcilerle kullanılabilen anakart, Intel'in en yeni ve en güçlü işlemci modeli olan Core i7-990X'e de destek sunuyor. Dört adet PCIe x16 slotuna sahip olan anakart üzerinde, slotların özenle konumlandırıldığını zira her slot tasarında çift slot ekran kartı kullanımını mümkün kılacak yeterlilikte boşluk bırakıldığını görüyoruz. AMD Crossfire X ve Nvidia SLI teknolojileri için gerekli alt yapıyı sunan anakart, üzerinde yer alan altı adet DIMM slotuyla 48GB'a kadar üç kanal bellek desteği de getiriyor.


    Asus Rampage III Black Edition için üzerine durulabilecek önemli detaylardan bir diğeri de OC ZONE özelliği. Donanımsal özellikten ziyade bir tasarım anlayışını yansıran OC ZONE ile Asus, anakartın üzerindeki fiziksel hız aşırtma özelliklerini genel olarak tek bir bölgede toplamayı uygun görmüş. Kart üstü kontrol butonları, donanımsal voltaj okuma noktaları ve diğer detayların, bellek slotlarının hemen arka tarafında konumlandırıldığı anakart, ROG iDirect özelliği ile kullanıcılara, iPad ve iPhone kullanarka sistem özelliklerini değiştirme olanağı da tanıyor. Asus Rampage III Black Edition'ın en güçlü yanlarından biri de, beraberinde gelen Thunderbolt kartı. Bu kart gelişmiş ses ve ağ özelliklerini bir yapıda sunuyor. Asus'un Xonar ses kontrolcüsüne ve Bigfoot firmasının Killer E2100 ağ kontrolcüsüne sahip olan anakart, oyunculara gelişmiş ses ve ağ deneyimi yaşatmayı hedefliyor.


    Bluetooth 3.0 teknolojisini destekleyen ve kablosuz internet erişimi için WiFi adaptörüne de sahip olan Asus Rampage III Black Edition'ın fiyatı ve çıkış tarihi ise henüz bilinmiyor.




















  • Ram slotlarını 6 dan 8 yada 12 çıkarsınlar 4 x 12 48 gb süper olur ;)
  • Giga X58A-OC de Asus Rampage III BE de bu saatten sonra alınmaz.
    Bunları 1 yıl önce çıkarmalıydılar.
  • İntel, LGA1366 sokete i7 900 serisinden sonra, i7 1000 serisinimi çıkartacak acaba? Nedir bu pahalı anakartlar anlamıyorum. Piyasadaki LGA1155 i5-i7 Sandy Bridge'ler zaten i7 900 serisini geçiyorlar performans olarak, akabinde de Ivy Bridge'ler gelecekmiş.
    Bu durumdan yakın gelecek için çıkartmamız gereken ders; Onboard grafik kartı ile yetinmek isteyenler Sandy - Ivy Bridge tercih etsin, daha çok performans arayanlar ise LGA1366 1000 serisi midir? Öyle bir vaadte de bulunmuyor İntel ama neyse. Bulldozer'in muamma performansına göremi hareket edecek yoksa İntel. B3 revizyonunda bir kasıt varmıydı?
  • Bence artık bilgisayar dünyası her yıl yeni bir anakart ve işlemçi ikilisine çok aşırı bir şekilde doydu.Bunun en güzel kanıtlarından biride intelin gelecek işlemci serisinin yeni bir anakart alma zorunluluğu gerektirmeyecek oluşu.Fakat buna rağmen mutlaka birşeyler bulup (doğal usb3.0 desteği) yeni anakartları da cazip hale getireceklerdir.Global olarak düşündüğümüzde satılan onca anakart,işlemci ve bunlara birlikte israf edildiğine inandığım tonlarca kaynak(en basiti gereksiz büyük karton kutular vb.) her sene bu şirketlere çok büyük yük olmaya başladı.Çünkü artık onlarında tükenen kaynaklardan ötürü giderleri oldukça artmış durumda olduğuna inanıyorum.Bu yüzden eski cipsetler hala rağbet görüyor bence.Eskiden olsa geçen senenin çipsetlerinin yüzüne bakmayacak firmalar artık performans serisi adı altında, artık her sene bir yenisi çıkan ve böylece eskiyen ama aslında oyun,iş ve diğer uygulamalar için her zaman bolca performans sunan çipsetlerden anakartlar üretmeye başladılar.İçinde bulunduğumuz tüketim MANYAKLIĞI belki yakın tarihde son bulmayacak ama en azından yeni bir işlemci için yeni bir anakart alma zorunluluğunun ortadan kalkmasıda oldukça sevindirici önümüzdeki dönem için.




  • Cumhuriyetin T'sini koymamışsınız. republic of gamers adına alışınca, garip geldi biraz... para tuzağı.
  • Başlıktaki yazım hatasını düzeltirseniz sevinirim.
  • Asus maaşallah süsleyip süsleyip yeni bir rampage çıkarıyor :D Dursun artık.
  • Yahu bu resimdeki TunderBolt olayı nedir anlayamadım destekliyor mu yoksa isim benzerliği olan bir yazılım mı ?
  • bulldozerler çıksada bizde neşelensek:D:D
  • fiyatı 400-500 dolar arası olur bunun kesin. ayrıca sandy brigge'ler varken kim buna bu kadar para verir ki? x58 öldü artık, helvasını yiyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    fiyatı 400-500 dolar arası olur bunun kesin. ayrıca sandy brigge'ler varken kim buna bu kadar para verir ki? x58 öldü artık, helvasını yiyebilirsiniz.


    ben X58 öldü artık cümlesine katılmıyorum uzunca bir süre konuşulacak ve kullanılacak olduğunu düşünüyorum. Konuda bahsi geçen anakartı satın alan şahsın 1 yıl sonra X58 öldü zaten değiştireyim diyebileceğini düşünmüyorum. İyi bir işlemci ile kullanıldığında mevcut sandy bridge işlemcilerle alınabilecek performansın üst sınırlarını zorlayacaktır.

    Anakartın tasarımı çok şık olmuş özellikleri de ona keza. Ama en dikkat çekici yanı benim için Thunderbolt diye isimlendirilen kart olmuş. Ayrıca satışa sunulursa oldukça ilgimi çekecek bir ürün. Hem kaliteli bir ses kartı hemde Killer E2100. Daha ne istenir ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN ÇaHaN -- 1 Mart 2011; 14:38:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan_tpc

    Başlıktaki yazım hatasını düzeltirseniz sevinirim.


    Evet bende sevineceğim gözüme takıldı rahatsız oldum yoksa anakart falan ilgilenmiyorum o tür şeylerle :D
  • bunları P67 için yapsalar daha makbule geçer zira P67 ler X58'lere büyük farklar atmıs durumda ve X58 lerin maliyeti daha yüksek
  • İntel bunları cıkardıgına gore islemci destegini kesmemeli 6 cekirdek 980X hala en iyi islemci 990 cıktı ve daha da cıkmalı 975 var 985 995 gibi
  • valla sonar monar ağ kartı felan bu board tr de 800 tl civarı olur bence
  • dünyanın en iyi büyük ve en grafiği bol oyununu getir 16 gb ramdan fazlasına gerek yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PROOF#

    bunları P67 için yapsalar daha makbule geçer zira P67 ler X58'lere büyük farklar atmıs durumda ve X58 lerin maliyeti daha yüksek


    sandylerdeki oc sınırını her kartta stabil yakalarsın.Ama x58deki 6 7 ghz leri her kartta yakalayamassın.Parası olan için gereksiz değil bence
  • Rampage extreme lerdeki ntorthbridge ısı sorununa bir güzelik düşünmemişlerse pek bi farkı olmaz normal editionlardan.
  • Rampage III Extreme modelinde kalitesiz bi ısıl-ped kullanıldığını duyuyorduk kullanıcılardan. Umarım bu modelde de aynı uygulamaya gitmemiştir ASUS...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.